Αλληλένδετα Φεγγάρια (Νέα Σελήνη, Πανσέληνος, Εκλείψεις)

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
31/07/2023

Νέα Σελήνη Αυγούστου | Νέα Σελήνη στις 16 Αυγούστου 2023 στις 11:37 ώρα Έλλαδος.

Νέα Σελήνη ενάρξεων, διασπάσεων και απρόσμενων γεγονότων. Φάση του Φεγγαριού όπου όλα μπορεί να αντατραπούν, να αναστατώσουν και να μηδενίσουν τις καταστάσεις. Τα Φώτα λαμπερά, στα μέσα του Αυγούστου στο τρίτο δεκαήμερο του Λέοντα του γενναιόδωρου και δημιουργικού Ηγέτη. Στην 23η μοίρα του Λέοντα, μοίρα θεάτρου, με σύμβολο τα 2 θεϊκά πρόσωπα. Μοίρα αρχηγική, λαμπερή, με εξαιρετική ικανότητα δημιουργικότητας και δημοτικότητας.

Συνάντηση και ένωση των 2 ανώτερων σημείων, του πομπού και του δέκτη,η γεφύρωση του 6ου και του 7ου ενεργειακού κέντρου, κλείνει και ενώνει την ενόραση, την γνώση του Όλου με την Ύπαρξη.
Η διάθεση μας σε ανύψωση για το Νέο, το όμορφο και το αρμονικό αφού τα Φώτα βρίσκονται σε αποκλίνουσα σύνοδο με την κυρία των αξιών, την Αφροδίτη ανάδρομη στον Λέοντα. Σχέσεις, ανάγκες και αλήθειες από το παρελθόν, που έρχονται στο τώρα, σε θέση ελέγχου και παρατήρησης, για το τι κρατάω, τι χρειάζομαι ενεργειακά, συναισθηματικά και υλικά. Μοντέλα και μοτίβα παρελθόντων περιόδων, ακόμα και προσκολλήσεων στην επιφάνεια για αναγνώριση των αναγκών μας προς το Νέο, προς το διαφορετικό.

Τα Φώτα και η Ανάδρομη Αφροδίτη στον Λέοντα στον 10ο οίκο του Ηλιακού Ωροσκοπίου της Σεληνιακής αυτής φάσης, μοιάζουν, νοιώθουν, στέλνουν ενέργεια φωτός και ανανέωσης. Αλλά τα μυστικά, τα ενεργειακά πεδία του Ουρανού έχουν άλλες επιταγές και διαθέσεις. Διαθέσεις και όψεις που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά.

Ο Ουρανός από τον Ταύρο, απρόβλεπτος και νευρικός, όπου για τις νέες καταστάσεις ή ακόμη και για τον έλεγχο σε παρελθούσες καταστάσεις, κρύβει ή φανερώνει διάθεση διασπάσεων ξαφνικών γεγονότων, κυρίως όμως φανερώνει αναστατώσεις οι οποίες είναι εκκεντρικές και ηλκτρικές. Με ηλεκτική λοιπόν ενέργεια αυτή η Νέα Σελήνη ανάβει το φως της προσοχής γιατί το άτακτο, το επαναστατικό και το ατυχηματικό πεδίο θα είναι ανοιχτό, με ενέργεια διάλυσης. Το Νέο όσο ελεγμένο και να είναι δεν θα μπορέσει να μας δώσει πεδίο δράσης και σιγουριάς που επιθυμούμε: ταραχή, αναστάτωση, ένταση – υπερένταση ψυχικά, ατομικά και συλλογικά. Υπερβολή που φανατίζει και η προσπάθεια για όλα, θα ακουμπά την απολυτότητα. Έννοιες και ενέργειες που θα εξυπνώνουν την ανυπομονησία και όλα γύρω μας θα χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, ώστε οι κινήσεις εντυπωσιασμού και η υπεροψία να εκλείψουν για να δούμε καθαρά το φως και την συναισθηματική μεταβολή χωρίς πείσμα και αντίδραση χωρίς λόγο.

Πλανητικό σκηνικό έκρυθμο. Δυνατό όπως όλο το τρίμηνο του καλοκαιριού όπου οι ατυχηματικές και ξαφνικές ενέργειες είχαν και έχουν την δυναμική των αναστατώσεων και της αδημονίας.Παρελθόν, επιστροφές, αναζωπυρώσεις σχέσεων, μνήμης και αναγκών που όλα πρέπει να μπουν σε διάσταση παρατήρησης.

Νέα Σελήνη, δύο μορφών, δύο ταχυτήτων, δύο αναγνώσεων. Νοιώθοντας όλες τις ενέργειες αυτής της έτονης Νέας Σελήνης, οδηγούμαστε στον έλεγχο της εκτόνωσης και της βοήθειας, από πού θα αναγνωρίσω το σταθερό και πώς θα δράσω. Η αναθεώρηση και η δομή που μας εμφανίζεται, αρχικά, από τον ανάδρομο Κρόνο στους Ιχθύς σε όψη τριγώνου με το σημείο του ωροσκόπου της ημέρας αυτής, είναι το 1ο σημαντικό σημείο στάσης μας για βοήθεια. Εν συνεχεία παίρνουν την σκυτάλη ο Ερμής με τον Άρη σε στενή σύνοδο στο ζώδιο της Παρθένου με τον τρόπο σκέψης, τον νου σε οργάνωση να δίνουν στην δράση, στην κοινωνικότητα και στον στόχο μας, ψύχραιμα, ανθεκτικά βήματα προς ολοκλήρωση ζητημάτων της καθημερινότητάς μας, επιτυχία και άνοδο. Άνοδος και επέκταση που σηματοδοτείται αρχικά από την συγκλίνουσα σύνοδο του Δία με τον Ουρανό και εδραιώνεται με τα τρίγωνα της συνόδου αυτής με την σύνοδο Ερμή – Άρη στην Παρθένο. Πρακτικότητα, οργάνωση, ασφάλεια, θετικές αλλαγές με επιτυχία. Βάση που πρέπει και μπορούμε να στηριχτούμε με το εν δυνάμει μεγάλο τρίγωνο σε ζώδια της Γης, που κλείνει με την συμβολή του μεγάλου Πλούτωνα στην αναιρετική μοίρα του Αιγόκερω. Βάση στις εμπειρίες, στα ήδη κεκτημένα και στην γειωμένη αλήθεια μας. Αναζητώ την ασφάλεια και την δομή της σταθερότητας μου, για να δω και να αναγνωρίσω εν μέσω πρακτικότητας και παραγωγικότητας αλλαγή και θέση επιτυχίας.

Αναθεώρηση εσωτερικών ασφαλειών και ανασφαλειών με γνώμονα την εξύψωση και την προώθηση του Εαυτού σε δημιουργικές σχέσεις και συμπεριφορές.

Νέα Σελήνη δύο διαφορετικών μεγάλων δυνάμεων. Η 1η της διάσπασης και της ανατροπής. Και η 2η της αναγνώρισης της σταθερότητας και της δομής, ώστε να λύσω χωρίς αναστάτωση εσωτερικά και εξωτερικά τα ξαφνικά εμπόδια, την υπερβολή ή ακόμα και τον φανατισμό σε ορισμένα ζητήματα. Νέα Σελήνη στην 23η μοίρα του Λέοντα μέσα σε δυνατές συναντήσεις, δυνάμεις. Τα Φώτα εστιακός πλανήτης σε σχηματισμό σφήνα της αμφιθυμίας με τους δεσμούς της Σελήνης. Αναθεώρηση εσωτερικών ασφαλειών και ανασφαλειών με γνώμονα την εξύψωση και την προώθηση του Εαυτού σε δημιουργικές σχέσεις και συμπεριφορές. Καρμικός οδηγός αναπόφευκτων θετικών γνωριμιών, ψυχικών δεσμών και ισορροπημένων άρτιων φυσικών συναναστροφών.

Σαβαϊτικά Σύμβολα – Το μήνυμα του συμβόλου αρωγός για να αντιληφθούμε ως πρέπει την στιγμή. Βασική Νότα: Μία εσωτερική εστίαση της ενέργειας και της συνείδησης σε βάρος όλων των μορφών εξωτερικής δραστηριότητας και φροντίδας.

Όλα ζητούν κατάλληλη γνώση και εκπαίδευση. Όλα ζητούν στοχοθέτηση. Όλα ζητούν γείωση και ισορροπία. Όλα οδηγούν στο νόημα της Απόλυτης συγκέντρωσης.

 

Namaste🙏

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα