Αλληλένδετα Φεγγάρια (Νέα Σελήνη, Πανσέληνος, Εκλείψεις)

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
24/07/2023

1η Πανσέληνος Αυγούστου | Πανσέληνος 1 Αυγούστου στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου στην 9⁰ των ζωδίων.

Αύγουστος με δύο φεγγάρια, το πρώτο στην αρχή του μήνα, το δεύτερο την τελευταία μέρα του μήνα. Πανσέληνος του Οξύρρυγχου, ημέρα όπου, όπως λέγεται οι Ιθαγενείς κάτοικοι της Αμερικής ψάρευαν το συγκεκριμένο ψάρι, εξ’ ου και η ονομασία του Φεγγαριού της Πανσελήνου αυτής.

Το Φεγγάρι στον συλλογικό, ελεύθερο και εκκεντρικό Υδροχόο αναζητά την αλήθεια, την φιλικότητα και την συνειδητότητα, από ένα πεδίο όμως αρκετά εσωετρικό και μοναχικό, αφού στον χάρτη της Πανσελήνου αυτή η Σελήνη βρίσκεται στον 12ο οίκο του Ηλιακού Ωροσκοπίου και ο Ήλιος στον Λέοντα στον 6ο οίκο αντίστοιχα. Σεληνιακή βουτιά στο ωκεάνειο πεδίο του Ποσειδώνα φυσικός οίκος 12ου με δύο σπουδαίες μεταφυσικές ενέργειες να βρίσκονται σε ένωση. Ο Ήλιος στη θέση του, στο ζώδιο της κυβέρνησης του, με διάθεση να ρίξει άπλετο φως και δημιουργικότητα τόσο στην καθημερινή μας δραστηριότητα, όσο και στον τρόπο σκέψης μας. Αφού και αντίθετα με την Σελήνη, τον βρίσκει στον 6ο οίκο του Ηλιακού Ωροσκοπίου της Ημέρας. Τα Φώτα με διάθεση εκδήλωσης της διαίσθησης, της νοητικής δύναμης και της δημιουργικότητας σε συλλογικό αλλά και ατομικό επίπεδο. Μας εκδηλώνουν και μας δείχνουν από κοινού τον τρόπο της προσοχής μας στο φυσικό, αλλά και ψυχικό σώμα. Εκδηλώσεις που έχουν να κάνουν αρκετά με την Υγεία, φυσική, ψυχική και νοητική αλλά και την ικανότητα να ελέγχουμε σωστά τον τροπο δράσης και σκέψης, θέτοντας προτεραιότητες που θα βοηθήσουν στην επίλυση ζητημάτων που μας απασχολούν.

Κοιτώντας, αναγνωρίζοντας τις ενέργειες του χάρτη της Πανσελήνου, η προσοχή μας, οδηγείται ευθέως στον σχηματισμό t-square με εστιακό πλανήτη τον Δία και τα συγκλίνοντα δυνατά του τετράγωνα με τα Φώτα. Με αποκαλύψεις που έχουν την δυνατότητα να μας προκαλέσουν ανευθυνότητα και επιπολαιότητα, υπερβολή τόσο στην δράση, όσο και στην αντίδραση με βάση την εκδήλωση γεγονότων και θέσεων. Ο Δίας με επεκτατική ενέργεια έχει την δύναμη για ώθηση προς τις ασφάλειες και την δομή αλλά μας επιστά την προσοχή στο πολύ, στην ποσότητα της εκδήλωσης ή διαχείρισης των ζητημάτων, καθώς όλες οι ανάγκες θα έχουν για ζευγάρι το υπέρ. Ο ενθουσιασμός θα γίνεται υπερενθουσιασμός και η υπερβολή, η μεγέθυνση, χρειάζεται σύνεση!

Σύμπαν και κοσμικότητα με πολλές κρυμμένες και φανερές ενέργειες θετικότητας.

Πανσέληνος και οι υπόλοιπες Πλανητικές ενέργειες σε κλειστό κλοιό, με ανάγκη να είμαστε σε όλες μας τις υποθέσεις προσεκτικοί. Ο Κοσμικός ρυθμός έχει περάσει στην αλλαγή του, δείχνοντας αναπόφευκτα σημεία μεταρρύθμισης και κρίσεων άλλοτε συνειδητά, άλλοτε ασυνείδητα, άλλοτε διαχειρίσιμα και με βαθειές συνειδητοποιήσεις και άλλοτε δυσανάγνωστα, με περιορισμό, φοβίες και αναστολές. Κρατά όμως ένα ενδιαφέρον σε θετικές όψεις με την Αφροδίτη στον Λέοντα σε ανάδρομη πορεία πια, δίνοντας μας τον χώρο αναγνώρισης των αξιών και της ισορροπίας που αναζητούμε τόσο σε προσωπικά πεδία, όσο και σε καθημερινές μας δράσεις και σχέσεις. Ενδιαφέρουσα η ενέργεια της Αφροδίτης σε αναδρομή, σε σχέση με το παρελθόν με τις επιστροφές, με τον έλεγχο συναισθηματικών και οικονομικών μοτίβων που ακολουθούμε και γιατί. Πρωταγωνίστρια του φετινού καλοκαιριού, δεν θα μπορούσε να χάσει τον ρόλο της ούτε σε αυτή τη Σεληνιακή φάση. Ανάδρομη στον Λέοντα, όπου από μόνο του αυτό σημαίνει πολλά, αλλά και συναντήσεις δυνατές, όψη χιαστί με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς, τετράγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο, που μας αναστατώνουν, μας μπερδεύουν και ανοίγουν χώρο σε διασπάσεις, αναστολές και νευρικότητα. Το σημείο όπου θέλει προσοχή στην επεναξέταση, στο θολό, στο ξαφνικό, ώστε να δούμε βάσεις αλήθειας που χρειαζόμστε και να ανοίξουμε στην θεραπεία και την ενέργεια αυτής, πριν συμβεί η όψη τριγώνου της Αφροδίτης με τον Χείρωνα στον Κριό. Σύμπαν και κοσμικότητα με πολλές κρυμμένες και φανερές ενέργειες θετικότητας.

Η Πανσέληνος αυτή, σε ένα πλούσιο Ουράνιο πεδίο εκδηλώνει κυρίως την άσκηση, πρώτα ατομική και εν συνεχεία συλλογική.

Συνεχίζοντας την παρατήρηση μας στον Ουράνιο θόλο, σε αυτή την Πανσέληνο νοιώθουμε, κυρίως τα μεταβλητά του 1ου δεκαημέρου, τις δυνάμεις ορίων και ελέγχου του Κρόνου στους Ιχθύς. Σε ανάδρομη πορεία ήδη, βρίσκεται σε έλεγχο, επανεξέταση, να δούμε όρια, τακτοποίηση, περισσότερη προσοχή στον Εαυτό και τον στόχο. Σε αντίθεση ακριβείας με τον Ερμή σε χώρο κυβέρνησης του, στην Παρθένο. Ένας Ερμής με μέθοδο και οργάνωση στην σκέψη, στην επικοινωνία, κυρίως προς τους άλλους, τις σχέσεις και τις συνεργασίες. Σκέψη, δράση, όνειρο έρχονται σε αντίθετη όψη με δυνάμεις μονοδιάστατων απόψεων, ορίων περιοριστικών διαθέσεων, και καλούμαστε να αντιμετώπισουμε εν μέσω ελέγχου και συντονισμού, φοβίες και αναστολές στην σκέψη. Άνοιγμα στην προοδευτική θέση του νου με απαραίτητη εργασία στην διάκριση, για σωστή τακτοποίηση ζητημάτων με ρεαλιστικότητα και θεμέλια. Η Πανσέληνος αυτή, σε ένα πλούσιο Ουράνιο πεδίο εκδηλώνει κυρίως την άσκηση, πρώτα ατομική και εν συνεχεία συλλογική. Άσκηση η οποία έχει να κάνει με την επανεξέταση θεμάτων, τόσο του τρέχοντος χρόνου, όσο και του παρελθόντος. Επιστροφές, αναζητήσεις, αλήθειες που δοκιμάζονται και όλα χρειάζονται σύνεση και αποφασιστικότητα. Η σύνεση και η ασφάλεια δημιουργούνται και συμπληρώνουν ομαλά την Σεληνιακή αυτή φάση με την όψη τριγώνου του Άρη στην Παρθένο με τον Δία στο Ταύρο. Όψη που μας χαρίζει πρακτικότητα, μας βοηθά να αναγνωρίσουμε πλαίσιο δράσης και δομή στην σκέψη, στην δράση, στην αναζήτηση του στόχου και μας ανοίγει τον δρόμο της επιτυχίας.

Εκδηλώσεις, αποκαλύψεις, δυνατές ενέργειες, αληθινές, πότε σε πεδίο κρίσεων, πότε σε πεδίο συνειδητοποίησεων, μας ζητούν παρουσία, πρώτα να αισθανθούμε, να παρατήρησουμε, να σκεφτούμε, να οργανωσούμε και με πίστη στον Εαυτό και τις επιταγές του Ουρανού να δράσουμε.

 

Namaste🙏

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα