Αλληλένδετα Φεγγάρια (Νέα Σελήνη, Πανσέληνος, Εκλείψεις)

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
15/07/2023

Νέα Σελήνη Ιουλίου στην 24η μοίρα του Καρκίνου στις 20:31 μ.μ. ώρα Ελλάδος. Νέα Σελήνη στο τρίτο δεκαήμερο του Καρκίνου και το υδάτινο στοιχείο, σε κυρίαρχο διαισθητικό ρόλο ενάρξεων, με γνώμονα τηn φροντίδα και την προστασία. Ξεκινήματα ευαίσθητα και συναισθηματικά, με κυβερνήτη δεκανού τον Ποσειδώνα και το όνειρο. Όνειρα και στόχοι που ζητούν χώρο εκδήλωσης και πλαίσιο συναισθηματικής δράσης.

Τα Φώτα ο Ήλιος και η Σελήνη με ικανότητα ενεργοποίησης των ανώτερων ενεργειακών κέντρων, βρίσκονται σε όψη τριγώνου με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς και μας ανοίγουν εσωτερικά, βαθιά και αληθινά την δυνατότητα δράσης εν μέσω συναισθημάτων αλλά και ευχαρίστησης προς το νέο, δημιουργικό και πάντα ανοιχτό όραμα. Το πρώτο και σημαντικό μήνυμα αυτής της Νέας Σελήνης, που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, είναι η εμπιστοσύνη, η Πίστη στο συναίσθημα και τις αισθήσεις με άνοιγμα στον ανώτερο και προστατεύμενο Εαυτό και τις ενάρξεις του. Ποσειδώνας σε όψη τριγώνου με τα Φώτα, μία ασφάλεια στο νέο αυτό Σεληνιακό τοπίο, δείκτης του στόχου, προς την υλοποίηση του.

Μία Νέα Σελήνη που μας καλεί να αναγνωρίσουμε αρχικά τις θετικές όψεις και ενέργειες, ώστε να μπορέσουμε να δούμε ευκαιρίες και αλήθειες ξεκινημάτων, με το αποκλίνον εξάγωνο της κοινής τους πορείας με τον πλανήτη Ουρανό από τον Ταύρο. Απροόπτες θετικές αναθεωρήσεις του χρόνου και του χώρου, μέσα στο πεδίο της καθημερινής δράσης. Νέα ξεκινήματα με ευκαιρίες που αφορούν την αλήθεια στην δράση, την φροντίδα στον εαυτό. Προτεραιότητες σε όλα τα επίπεδα που θα μας βοηθήσουν επαρκώς, κρατώντας την ατομική ενέργεια σε φλοιό ασφάλειας από τις έντονες αλλαγές και ενεργειακές δυνάμεις της περιόδου.
Εφόσον έχουμε αναγνωρίσει και παρατηρήσει το θετικό πεδίο και πλαίσιο της Σεληνιακής φάσης, καλούμαστε να συμφιλιωθούμε και να νοιώσουμε από ποιο και σε ποιο πεδίο οι παραπάνω ενέργειες βοηθούν.

Που είναι ο στόχος και πόσο εγώ με θάρρος και αποφασιστικότητα συμμετέχω σε αυτόν.

17 Ιουλίου, μέρα Νέας Σελήνης, μέρα αλλαγής κοσμικού ρυθμού αλλά και ατομικού. Οι Δεσμοί της Σελήνης προχωρούν την πορεία τους και μετά από περίπου ενάμιση χρόνο αλλάζουν άξονα. Ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης περνά στο ζώδιο του Κριού, στο Εγώ, στο θάρρος, στην ηγεσία, στον ενθουσιασμό. Ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης αντίστοιχα περνά στο ζώδιο του Ζυγού, στο Εμείς, στις σχέσεις, τις συνεργασίες, το δίκαιο, την διπλωματία. Ενέργεια δυνατή και άμεσα αντιληπτή από το βάθος του καρμικού, αναπόφευκτου πεδίου. Στιγμή προώθησης και αναγνώρισης του Εγώ, του Εαυτού σε δράση και δραστηριότητα ανοιχτή, με εμφάνιση και εκδήλωση τόσο των αναγκών όσο και των επιθυμιών. Που είναι ο στόχος και πόσο εγώ με θάρρος και αποφασιστικότητα συμμετέχω σε αυτόν. Στιγμή αναθεώρησης σχέσεων, σωστής τοποθέτησης του Εαυτού μέσα στο Εμείς, στιγμή παρατήρησης σεβασμού από και προς τους άλλους, παρατήρηση και έλεγχος της κοινωνικής μας συμπεριφοράς. Ο άξονας ζητά ισορροπία και αρμονία, ο έλεγχος μας δείχνει που αυτή χάνεται και που κερδίζεται. Η εργασία μας είναι στην ανακατασκευή, στην αποδοχή αλλά και στην επισταμμένη θετική παρατήρηση για την γειωμένη και ομαλή μας συμπόρευση με την αρμονία.

17 Ιουλίου, Νέα Σελήνη και οι ενεργειακές δυνάμεις σε κλοιό πιέσεων και κρίσεων. Υπό το σκληρό ενεργειακό πεδίο του Πλούτωνα στην αναιρετική μοίρα του Αιγόκερω, σε τετράγωνο με τους δεσμούς της Σελήνης, σε αντίθεση με τα Φώτα, ο σχηματισμός του Κοσμικού Σταυρού, πιέζει, αναστατώνει, εγκλωβίζει. Το μάθημα δυσανάγνωστο και η προσοχή που μας ζητά, υποχρεωτική. Στην αντίθεση της Νέας Σελήνης με τον Πλούτωνα, στον κοσμικό αυτό Σταυρό, κρίσεις, θέματα εξουσίας, μεγάλες μοιραίες δυνάμεις με επιρροή στο μαζικό, κοσμικές αλλαγές που ζητούν ατομικά την προσοχή μας και την ασχολία μας. Η Νέα Σελήνη και η ενέργεια της, απέναντι από το σκληρό και το μοιραίο του Πλούτωνα, σε ρόλο αντιπολίτευσης, στο ζώδιο του Καρκίνου, σε ρόλο ειλικρίνειας με την ατομική δύναμη σε αντίθεση με το εξουσιαστικό, τους άλλους, τους τίτλους.

Στο πεδίο αυτό του επανελέγχου, προστίθεται η δυναμική αντίθεση του Άρη από το ζώδιο της Παρθένου με τον ανάδρομο Κρόνο στους Ιχθύς.

Κοσμικό σκηνικό, που το πολύ έντονο δεν σταματά. Αφροδίτη στον Λέοντα λίγο πριν γυρίσει ανάδρομη, σε σχηματισμό Yod, διλημματικών και καρμικών ενεργειών. Όψη χιαστί, όψη αντιπαλότητας με δύο δυνατές εξωκρόνιες δυνάμεις τον Πλούτωνα, των κρίσεων και των μεταρρυθμίσεων, αλλά και με τον θολό Ποσειδώνα, όπου εδώ λειτουργεί ως κέντρο απορρόφησης των δυσκολιών, δείχνοντας μας πως η λύση είναι η εμπιστοσύνη στον εαυτό και τον στόχο του. Συναισθηματικές φοβίες και αναστολές που απαγορεύουν την αρμονία στον δρόμο μας, αναζήτηση από κλειστά φίλτρα και εξύψωση της ανασφάλειας τόσο υλικά όσο και συναισθηματικά. Το εξάγωνο όμως των δύο μεγάλων πλανητών, ενέργεια και δύναμη που περνά στο ασυνείδητο, μας τοποθετεί την ανάγκη παρατήρησης με ειλικρίνεια και σταθερότητα προς τη μεταμόρφωση και την αλλαγή που αναζητάμε. Στο πεδίο αυτό του επανελέγχου, προστίθεται η δυναμική αντίθεση του Άρη από το ζώδιο της Παρθένου με τον ανάδρομο Κρόνο στους Ιχθύς. Που χαμηλώνω ταχύτητα; που αναγνωρίζω όρια; Πόση οργάνωση στην σκέψη και την δράση υπάρχει; Τι αναγνωρίζω με διάκριση; Αναγνώριση η οποία ατομικά θα μας φέρει κοντά, στο ρεαλιστικό τοπίο των διαθέσεων και του στόχου. Κοσμικά χρειάζεται μία ιδιαίτερη προσοχή και παρατήρηση σε όλο το αμφίβολο πεδίο. Αμφίβολο, αδύναμο, μολυσματικό και ο ρυθμός εναλλασσόμενος όπου η αφύπνιση, η ενέργεια πρέπει και οφείλουμε να είναι σε εγρήγορση. Νέα Σελήνη με τόσες δυνατές όψεις, όπου θεμιτό θα είναι από εμάς να κρατήσουμε την θετικότητα των Ουρανίων συναντήσεων, με προσήλωση εσωτερική προς την υψηλότερη ολοκλήρωση.

Σαβαϊτικά Σύμβολα: Το μήνυμα για την 24η μοίρα του Καρκίνου, της Νέας αυτής Σελήνης, πνευματικό και διαισθητικό.
Φάση: Ένας πείσμων άνδρας επισκιάζεται από την κάθοδο μίας ανώτερης δύναμης.
Βασική Νότα: Η αναταπόκριση των πνευματικών δυνάμεων στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας μέσω θετικών επίμονων προσπαθειών.

Βλέπουμε την ανάγκη του ανθρώπου για δύναμη, θέληση, θετικότητα προς τις αντίξοες συνθήκες της ζωής. Η πνευματικότητα και η εσωτερική δύναμη, ως ύψιστος προικισμός για νέα σηματικά ξεκινήματα, με αποτέλεσμα την επιτυχία.

 

Namaste🙏

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα