Αλληλένδετα Φεγγάρια (Νέα Σελήνη, Πανσέληνος, Εκλείψεις)

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
12/10/2022

Μερική Έκλειψη Ηλίου στις 25 Οκτωβρίου στη 13:48:30 δεύτερα ώρα Ελλάδος. Έκλειψη που λαμβάνει χώρα στην 2η μοίρα στο ζώδιο του Σκορπιού.

Τέλος Οκτωβρίου, για την ακρίβεια στις 25 του μήνα, μία αρκετά δυνατή Μερική Ηλιακή Έκλειψη στον Σταυρό των σταθερών ζωδίων, η τρίτη στην σειρά του Έτους και η πρώτη του Φθινοπώρου. Η ενέργεια των Κοσμικών επιρροών δυνατή, πιεστική με κρυφές εντάσεις, μη φανερές δυνάμεις πιέσεων, κρίσεων και ουσιαστικών σε βάθος αλλαγών. Νέα Σελήνη αφαιρετική σε σύνοδο με την Αφροδίτη, ξεκινήματα και αρχή αφού πρώτα βιώσουμε την απώλεια, το χάσιμο. Η ενέργεια της αναγκαστικής επαναξιολόγησης των αξιών και των εσωτερικών ασφαλειών. Μία πλανητική στιγμή που μας ζητά προσοχή, έρευνα και αναζήτηση. Αξίες, Υλικές, Ηθικές και Συναισθηματικές στο προσκήνιο με ένα πέπλο δυσκολιών, αμφισβήτησης και προβληματισμού.

Το αίσθημα πως όλα είναι σε περιορισμό, η δράση σε αδράνεια και η σκέψη σε αμφιβολία.

Ήλιος-Σελήνη, Έκλειψη σε σύνοδο με την Αφροδίτη και ασύμφωνο πιεστικό τετράγωνο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, σκληρές κρίσεις σε βασικά πεδία αισθήσεων και ανασφάλεια που προσπαθεί να βρει άνοιγμα έκφρασης. Συναισθηματικές εκρήξεις, οικονομικές ασφυκτικές καταστάσεις, στόχοι που πρέπει να μεταμορφωθούν στα άκρα και η βάση που σείεται από τα συνεχόμενα τετράγωνα του ορθόδρομου, πια, Κρόνου στον Υδροχόο με τον ανάδρομο Ουρανό στον Ταύρο.

Τα όρια όμως και το μάθημα δικαίου του πλανήτη Κρόνου σε ορθή πορεία ακριβώς την ίδια στιγμή της Έκλειψης μας ανοίγει τον δρόμο ώστε στο αναπάντεχο και στο περιοριστικό να αναγνωρίσουμε σταθερότητα και να υιοθετήσουμε μία νέα αντικειμενική και ουσιαστική κρίση. Βοηθητικός παράγοντας, κυρίως στο νοητικό πεδίο, το τρίγωνο του Κρόνου στον Υδροχόο με τον Ερμή στον Ζυγό, ενισχύοντας την προοδευτική αντίληψη. Μία ανοιχτή σκέψη απεγκλωβίζει ενεργειακά το άτομο και χαρίζει την χροιά της χαρισματικής δύναμης της άσκησης και της δημιουργικής προσπάθειας,(με προσωπικούς πλανήτες σε ζώδια του αέρα)-Ερμής στον Ζυγό σε τρίγωνο με τον Άρη στους Διδύμους. Η μοναδική θετικότητα στην κλειστή και βαθιά ενέργεια της περιόδου.

Η αναζήτηση προς την εξέλιξη και την διέξοδο από εμάς θα πρέπει να στραφεί αρχικά στο ερευνώ – αναγνωρίζω – διεκδικώ χρόνο να αφουγκραστώ τις εσωτερικές αστάθειες…

Δυναμική που μας ζητά να είμαστε προσεκτικοί, διορατικοί και πρόθυμοι να αναγνωρίσουμε τον στόχο, διεκδικώντας χρόνο και χώρο για σκέψη και δράση μιας και ο Άρης από τους Διδύμους βρίσκεται σε σκιά για να γυρίσει ανάδρομος στις 29 Οκτωβρίου και σε όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα ανάδρομο από τους Ιχθύες. Εκλείψεις και αφαίρεση πάντα σε συντονισμό και συμμετοχή αναγκαστικών μεταμορφωτικών πεδίων με το ασύμφωνο τετράγωνο του Πλούτωνα, μία αίσθηση έντονης αμφιθυμίας του Εγώ για το πως και που να δράσει σε ένα καθημερινό, κοινωνικό πεδίο ενεργειακά κλειστό. Η αναζήτηση προς την εξέλιξη και την διέξοδο από εμάς θα πρέπει να στραφεί αρχικά στο ερευνώ – αναγνωρίζω – διεκδικώ χρόνο να αφουγκραστώ τις εσωτερικές αστάθειες, για να αντιληφθούμε εκ νέου το ασφαλές νέο περιβάλλον, εσωτερικά και εξωτερικά και το που επιθυμούμε να κινηθούμε.

Για τα Σαβαϊτικά Σύμβολα η 2η μοίρα του Σκορπιού που λαμβάνει χώρα η Μερική Ηλιακή Έκλειψη σε σύνοδο με την Αφροδίτη, μας δείχνει καθαρά τον δρόμο και τον τρόπο αποφυγής των δυσκολιών.

  • Βασική νότα: Το αίσθημα της κοινότητας.
  • Πεδίο: Συλλογικότητα.
  • Άσκηση: Το Ουσιαστικό.
  • Λέξη κλειδί: Συνεργασία.
  • Σύμβολο: Το αίσθημα να γίνει δραστηριότητα.

 

  • Θετικές επιρροές, στα ζώδια του νερού, Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες,(κυρίως του 1ου δεκαημέρου),εντοπισμός της θετικής ενέργειας στο εσωτερικό κομμάτι έρευνας και στην συνέπεια.
  • Αρνητικές επιρροές, στα ζώδια του Σταθερού Σταυρού, ενέργεια προβληματισμών και αποσταθεροποίηση με τη δύναμη των εμποδίων.
  • Ευκαιρίες και ανοιχτές ενέργειες εν μέσω δυσκολιών, με γειωμένη σταθερή πρόοδο, για τα ζώδια της Γης (κυρίως Αιγόκερους και Παρθένους).
  • Διλήμματα και αμφιβολίες, στιγμή αποφυγής επιπόλαιων δράσεων για τους Κριούς και τους Διδύμους.

Ενέργεια συνολική, με προσοχή σε όλους τους τομείς της ζωής μας, χωρίς να αποκλείουμε κάποια αισθητήρια δύναμη μας, χωρίς να περιορίζουμε την προσοχή μας σε ένα πεδίο. Το μαζί- το Εμείς, η εσωτερικότητα και η επικοινωνία είναι σημαντική διέξοδος ώστε να μπορέσουμε να συντονιστούμε ατομικά και συλλογικά με την ισορροπία μετά την Αλλαγή και η Νέα Αρχή να έχει για όλους μας, σιγουριά.

 

Namaste🙏

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα