Αλληλένδετα Φεγγάρια (Νέα Σελήνη, Πανσέληνος, Εκλείψεις)

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
27/06/2023

Πανσέληνος στις 03 Ιουλίου στον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερω. | Τα Φώτα, ο Ήλιος και η Σελήνη σε αυτή την αντίθεση έχουν ανάγκη να επικοινωνήσουν και να μας χαρίσουν αλήθειες μέσα από τον διάλογο, μέσα από την Εσωτερική επικοινωνία και δείχνοντάς μας έναν νέο διαφορετικό τρόπο έκφρασης.

Η Σελήνη αδύναμη, σε ζώδιο ορίων και περιορισμού, στον Αιγόκερω, στον 3ο οίκο του Ηλιακού Ωροσκοπίου, με διάθεση επικοινωνίας και αποφάσεων, αλλά χωρίς ξεκάθαρο τρόπο έκφρασης. Μήνυμα για το φως και σε ποιο σημείο θα πρέπει να προσαρμοστούμε ή πού πρέπει να προσαρμόσουμε τις ανάγκες και τις αλήθειες μας και κυρίως πώς θα επικοινωνήσουμε και θα δείξουμε τόσο στον εαυτό μας όσο και στους άλλους αυτή την ανάγκη. Εσωτερική και ψυχική διάθεση ορίων που αναζητά ευκαιρίες και άνοιγμα. Ο Ήλιος απέναντι της φωτεινός και ασφαλής στο ζώδιο του Καρκίνου στον 9ο οίκο του Ηλιακού ωροσκοπίου, εσωτερικός, ιδεαλιστής, ευαίσθητος και ενστικτώδης. Έτοιμο το Φως της ενέργειάς του να μας δείξει πεδίο καθιέρωσης και σταθερής δομής εν μέσω εσωτερικής αναζήτησης, αλλά με ικανότητα ζεστής επικοινωνιακής έκφρασης. Μία Επικοινωνιακή, ευαίσθητη Πανσέληνος στον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερω με τον Ερμή να βρίσκεται σε στενή σύνοδο με τον Ήλιο στον Καρκίνο.Σημείο Κατανόησης, αποδοχής και μία ενδιαφέρουσα εσωτερική σύνδεση της σκέψης, της νοητικής διάθεσης με το συναίσθημα και την ευαισθησία.

Ο Ερμής κυβερνήτης του 5ου Ενεργειακού κέντρου, στο σημείου του λαιμού, το κέντρο της Επικοινωνίας και της Αλήθειας, σε σημείου 6ου Ενεργειακού κέντρου, στο Τρίτο μάτι. Αλήθεια μέσα από τη διαισθητική ικανότητα, με σκοπό τη γεφύρωση της Γειωμένης συνειδητής φύσης, μακριά από φοβίες και πολυπλοκότητες, προς την αληθινή εκδήλωση του Εαυτού και των δράσεων. Εκδηλώσεις που αφορούν αποφάσεις, ανοιχτούς διαλόγους και θέματα γνώσεων και θέσεων.

Το Φεγγάρι στην αδύναμη θέση του, στο ζώδιο του Αιγόκερω θα έχει ως πρώτη εκδήλωση το όριο, τον περιορισμό. Με τον Ερμή όμως ως βασικό πρωταγωνιστή σε αυτή την Πανσέληνο, οι έννοιες της κατανόησης της αποδοχής με την καθαρότητα του Νου, θα βοηθήσουν στην ανάληψη των ευθυνών, θα γεννήσουν ευκαιρίες με συνειδητοποιημένους και σταθερούς στόχους. Σε αυτό το πλανητικό σκηνικό της Πανσελήνου του Ιουλίου, ο Κρόνος ανάδρομος από το ζώδιο των Ιχθύων στηρίζει σε βάθος τον εσωτερικό διάλογο, με δομημένες αναθεωρήσεις. Σε θετικές όψεις με τα Φώτα, τον Ερμή, τους δεσμούς της Σελήνης και το αποκλίνον δυνατό του εξάγωνο με τον Δία στον Ταύρο, μας ωθεί να αναγνωρίσουμε πλαίσιο ρεαλισμού, να δούμε εκ νέου ζητήματα γνώσεων, δημιουργικότητας, εξωστρέφειας. Εκδηλώσεις ορίων και ευθυνών, αλλά με σημαντική ευκαιρία σωστής έκφρασης και οργάνωσης προς το ασφαλές και το προστατευμένο. Οι αμφισβητήσεις που μπορεί να παρουσιαστούν θα βρεθούν άμεσα σε πλαίσιο εργασίας, να διακριθούν, ώστε να μην περιορίσουν με πληγές και να μας δείξουν θετικές θεραπευτικές οδούς.

Οικονομικές, συναισθηματικές εκπλήξεις και ανατροπές, πυροδοτήσεις και δράσεις με επιθετικές ενέργειες που δημιουργούν διλήμματα και εξιδανικεύσεις.

Πλούτωνας επίμονος και ανάδρομος σε ασύμφωνο t-square με τους Δεσμούς της Σελήνης, λίγο πριν αυτοί να αλλάξουν άξονα και ρυθμό. Κρίσεις δυνατές και ανοιχτές, με ορατές δυσκολίες σε κοσμικό και συλλογικό επίπεδο. Δυσκολίες που εμφανίζονται το ίδιο ορατές, σε προσωπικά ωροσκόπια – σε ατομικές ενέργειες. Επιρροή με προβληματισμούς, αλλά επίσης βαθιά επανεξέταση ώστε να δούμε ψυχικά ζητήματα και να συνειδητοποιήσουμε δυνάμεις και ασφάλειες που προέρχονται από την οικογενειακή Εστία. Πλανήτες, ζώδια και οι ενέργειες δεν έχουν ηρεμήσει καθόλου. Οικονομικές, συναισθηματικές εκπλήξεις και ανατροπές, πυροδοτήσεις και δράσεις με επιθετικές ενέργειες που δημιουργούν διλήμματα και εξιδανικεύσεις. Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Άρη στον Λέοντα, ερωτισμός και διάθεση εξωστρέφεια, λάμψη αλλά σε τετράγωνη όψη με τον Ουρανό και οι αναστατώσεις, οι συγκρούσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Σε δύσκολη όψη επίσης, με τη Σελήνη της Πανσελήνου και το συναισθηματικό ασφαλές πεδίο να συγκρούεται, με δύσκολες εκφάνσεις και να γεμίζουμε με αναστολές. Ο Άρης που βρίσκεται ακόμη στο ζώδιο του Λέοντα, πυροδοτώντας, αναστατώνοντας το ήρεμο σκηνικό που αναζητάμε. Και το αποκλίνον δύσκολο τετράγωνο του με τον Ουρανό, μετά από διασπάσεις και ατυχηματικές ενέργειες δίνει τη σκυτάλη στη δύσκολη όψη χιαστί με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς και τα διλήμματα με ενέργεια ασθενικότητας και απροθυμίας προς τον στόχο, διεκδικούν κι αυτά ρόλο και λόγο στην καθημερινή μας δράση, βάζοντας τη σκέψη και τη δράση στο μη – ρεαλιστικό.

Φεγγάρι επικοινωνιακό και ευαίσθητο, που εκδηλώνει όρια που πρέπει να αναλάβουμε και να συζητήσουμε, αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε τις πλούσιες πλανητικές συναντήσεις. Πρέπει και καλούμαστε να αναγνωρίσουμε εν μέσω παρατήρησης και αποδοχής το πραγματικό και το πρακτικό, και εκεί να επενδύσουμε. Πρέπει και καλούμαστε να αναγνωρίσουμε το ξαφνικό – το απρόθυμο και το συγκρουσιακό, ώστε μεθοδευμένα και συνειδητά να το αποφύγουμε. Με δύο δυνατές πλανητικές ενέργειες σε ανάδρομη πορεία τον Κρόνο στους Ιχθύς και τον Πλούτωνα στην αναιρετική μοίρα του Αιγόκερω, ως πιστέψουμε και ας εργαστούμε στη βαθιά αναθεώρηση και τον έλεγχο.

Σαβαϊτικά Σύμβολα.

Ερμηνεία των Συμβόλων για την 11⁰ του Αιγόκερω, μοίρα της Σελήνης της Πανσελήνου.
Φάση: Μία διάλεξη για την φυσική επιστήμη με συνοδεία εικόνων, αποκαλύπτει άγνωστες όψεις της ζωής.
Βασική νότα: Η ικανότητα για εξερεύνηση άγνωστων περιοχών και ανακάλυψη νόμων που υπόκεινται της περίπλοκης διαδικασίας της φύσης.

Η διανοητική έρευνα για εμπειρική γνώση και τα Φώτα βρίσκονται στο Ηλιακό ωροσκόπιο στους οίκους της γνώσης – του λόγου και της επικοινωνίας. Η έρευνα και η Εξερεύνηση ως λέξεις – κλειδιά για τα Σύμβολα κυριαρχούν σε όλα τα επίπεδα. Ερευνώ, εξετάζω, αναγνωρίζω, παρατηρώ και μέσα από αυτή τη διαδικασία συντονίζομαι με το μήνυμα του Φεγγαριού.

 

Namaste🙏

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα