Αλληλένδετα Φεγγάρια (Νέα Σελήνη, Πανσέληνος, Εκλείψεις)

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
02/06/2023

Πανσέληνος Ιουνίου – Πανσέληνος στις 4 Ιουνίου 5:41 π.μ. ώρα Ελλάδος. Εσωτερική, επικοινωνιακή, μια φάση της Σελήνης με έντονα χαρακτηριστικά νοητικής διάθεσης. Στον άξονα Διδύμων – Τοξότη ο πομπός και ο δέκτης αντίθετοι, με το εσωτερικό και εξωτερικό πεδίο της επικοινωνίας να είναι ανοιχτό. Η Σελήνη σε χώρο Δία στον 6ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου και ο Ήλιος σε πεδίο Ερμή στον 12ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου.Αρχικά αναγνωρίζουμε το σημείο του επικοινωνώ και την εσωτερική ανάγκη να βρω στόχο και να κατευθυνθώ προς αυτόν, ορίζοντας και οργανώνοντας με πίστη στην ιδεολογία μου, τον χρόνο και τον χώρο σκέψης και δράσης.

Η Σελήνη στον Τοξότη, με ανάγκη επικοινωνίας ανοιχτή και μήνυμα προς όλη την ανθρωπότητα, με εύρος και καλοπροαίρετη θέση. Μαλακώνει τον ψυχισμό και δίνει τη διάθεση της επέκτασης, της αλήθειας, της σοφίας. Μια διάθεση που μας καλεί να την συντονίσουμε στο τώρα, στην καθημερινή μας δράση, με σωστή δομή και οργάνωση του χρόνου μας. Οδηγός μας και καθοδηγητής μας, το Υγιές φυσικό σώμα και η προσοχή μας σε αυτό. Ώστε η εκδήλωση των δυνάμεων της Πανσελήνου να κρατηθεί,σε ένα ψυχισμό με ώριμη δεκτικότητα.Η προστασία να είναι δεδομένη και διασφαλισμένη από την υπερβολή και τη γρήγορη αίσθηση που ο χώρος του Δία δίνει.

Φεγγάρι με εκδήλωση εναλλαγών σε ένα περίεργο παιχνίδι του μυαλού προς την αναγνώριση των επόμενων βημάτων και στόχων μας.

Ο Ήλιος απέναντι, σε στοιχείο ζωτικής αυτοέκφρασης και επικοινωνίας, εύστροφος και προσαρμοστικός, αλλά σε πεδίο κλειστό, χωρίς να μπορεί να εκδηλώσει την αλήθεια και το φως. Σαν να περιμένει το μήνυμα, το σινιάλο εκδήλωσης από τον άξονα του, τη Σελήνη που έχει τον κυρίαρχο ρόλο. Πανσέληνος και εκδηλώσεις με διαφορετικές μορφές δράσης, σε ένα κοσμικό σκηνικό, όπου ενεργειακά είναι φορτισμένο πολύ. Ενέργειες ανοιχτές και επεκτατικές αμέσως μετά από έναν δύσκολο σχηματισμό Κοσμικού Σταυρού. Ο Δίας με τον Βόρειο Δεσμό, μετά την εμπλοκή, σε σύνοδο ιδιομοιρίας στον Ταύρο, άνοιξαν το μονοπάτι της επέκτασης, της τύχης, φώτισαν το καρμικό σημείο της θεραπείας και της εξέλιξης. Μέσα από το πεδίο της ασφάλειας και της σταθερότητας μας καθάρισαν το τοπίο της δυσκολίας και του εγκλεισμού, μας παρακίνησαν μέσω αφύπνισης να αναγνωρίσουμε στόχους και πορεία. Ο Δίας προχωρά, σε δυνατό συγκλίνον εξάγωνο ευκαιριών και δομής τόσο συναισθηματικών όσο και υλικών ζητημάτων με τον Κρόνο από το ζώδιο των Ιχθύων.

Σε αυτό το σημείο όμως, καλούμαστε να είμαστε συνειδητοί, προσεκτικοί, κυρίως όμως ρεαλιστές.

Κρόνος σε ένα εν δυνάμει αποκλίνον T-Square με την Πανσέληνο, κρατώντας ακόμη στο πεδίο δράσης μας, ευθύνες αλλά και αναστολές με όρια και βάρος ενεργειακό, όπου χρειάζεται να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στη πρακτικότητα και το πραγματικό και να μη παρασυρθούμε τόσο πολύ, στην διάθεση εξωτερίκευσης χωρίς αναγνώριση του ορίου. Ο χάρτης της Πανσελήνου του Ιουνίου στον Τοξότη, μας ζητά βαθιά και ειλικρινή παρατήρηση, ώστε να αφουγκραστούμε και να ακολουθήσουμε τη θετική πλευρά της πνευματικότητας, της δράσης και της δοτικότητας. Σελήνη στον Τοξότη με τρίγωνο επιτυχίας και βοήθειας με τον Άρη στον Λέοντα και η συναισθηματική ικανότητα τόλμης και θάρρους, για ρύθμιση αποφάσεων που αφορούν εργασιακά – καθημερινά ζητήματα. Θα εκπληρώσουν στόχους και θα ανοίξουν το δρόμο για δράση με τιμιότητα, ενεργητικότητα, επιχειρηματικότητα, με ικανότητα σωστής εκδήλωσης των ικανοτήτων σε ένα δυνατό πλαίσιο επέκτασης.

Όνειρα, έρωτες, τέχνη και ανθρωπισμός στο προσκήνιο, ενισχύοντας τη μεγάλη εσωτερική διάθεση και πνευματικότητα της Σελήνης στον Τοξότη.

Εσωτερικές συγκρούσεις και αδυναμίες διαχείρισης καταστάσεων που προκύπτουν από μισό τετράγωνο του Πλούτωνα με την Σελήνη. Ο μηχανισμός που πρέπει να μπει σε λειτουργία είναι η αναγνώριση του τι αμφιβάλλω, τι πρέπει να μεταρρυθμίσω. Στιγμή και με δυνατές απορροφητικές δυνάμεις των περίεργων πεδίων, ώστε να αποφύγουμε υπερβολή στη δράση και να νοιώσουμε το εμπόδιο πριν αυτό μας δημιουργήσει αναστολές που δεν ανατρέπονται. Ποσειδώνας στην 27ο των Ιχθύων σε σχηματισμό σφήνα της αμφιθυμίας, πάντα βοηθητικό σχήμα ενέργειας και αποφυγής λάθους. Όψη τριγώνου με την Αφροδίτη στην αναιρετική μοίρα του Καρκίνου, λίγο πριν μπει για τη μεγάλη της παραμονή στον Λέοντα. Όνειρα, έρωτες, τέχνη και ανθρωπισμός στο προσκήνιο, ενισχύοντας τη μεγάλη εσωτερική διάθεση και πνευματικότητα της Σελήνης στον Τοξότη. Η διαίσθηση και η δεκτικότητα μας δίνουν επίσης στιγμές υλοποίησης στόχων και ονείρων. Προσοχή όπου πάντα απαιτείται με την Ποσειδώνια ενέργεια στις εξιδανικεύσεις αλλά και στη μεταβλητότητα. Καλό είναι να σταθούμε στο πεδίο της φροντίδας στον ήπιο ψυχισμό.

Σαβαϊτικά Σύμβολα
Φάση: Η μεγάλη Πυραμίδα και η Σφίγγα.
Βασική Νότα: Η ανθεκτική δύναμη της απόκρυφης γνώσης και των ημιθεΐκών φρουρών της, ο “Σπερματικός άνθρωπος’’ ενός προηγούμενου κύκλου ύπαρξης.
Αρχές, μορφές, συμβολισμοί, Αρχέτυπα, γνώση για τη σωστή θεμελίωση των εξελικτικών αναπτύξεων, του Νου, της ψυχής.

“Το σύμβολο, ερμηνευμένο από μία προσωπική σκοπιά, τονίζει το μεγαλείο των περασμένων επιτεύξεων της ψυχής και την αξία μιας προσπάθειας αναβίωσης αυτού του παρελθόντος. Εκείνο που αποκαλύπτεται είναι η Δύναμη της Πνευματικής Κληρονομιάς’’.

 

Namaste🙏

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα