Αλληλένδετα Φεγγάρια (Νέα Σελήνη, Πανσέληνος, Εκλείψεις)

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
16/05/2023

Νέα Σελήνη Μαΐου – Νέα Σελήνη στις 19 Μαΐου 2023 στο ζώδιο του Ταύρου στις 28  ͦ25’ στις 17:53 ώρα Ελλάδος. Ένα νέο Φεγγάρι στις ασφάλειες, τις υλικές και τις συναισθηματικές στο σταθερό ζώδιο των κτήσεων. Ένα νέο Φεγγάρι σε κοσμικό σκηνικό πιέσεων, με ενέργειες που μας δείχνουν το όριο, την δυσκολία ειδικά προς τα υλικά αγαθά και τις οικονομικές ασφάλειες, δυναμώνοντας αγωνίες και εντάσεις.

Η Νέα Σελήνη του Λουλουδιού, σε ένα μεσοδιάστημα από δύσκολους σταθερούς απλανείς Αστέρες, τον Algol και την Αλκυόνη. Μας παρουσιάζει την έναρξη και το νέο μέσα από το ατυχές σημείο του Algol και μέσα στο πεδίο των «δακρύων» και της ανησυχίας της Αλκυόνης. Οι σταθεροί Απλανείς Αστέρες και ανάμεσα τους τα Φώτα, ο Ήλιος και η Σελήνη, να προσπαθούν να βρουν διέξοδο αλήθειας και ασφάλειας μέσα από κάτι νέο και αισιόδοξο. Η ενέργεια δύσκολη με τεταμένες πιέσεις και απρόοπτα. Η φάση του Φεγγαριού στον 3ο δεκανό του Ταύρου, υπό κυβερνήσεως Κρόνου και το περιοριστικό, κάνει φανερή την παρουσία του, ενισχύοντας εμπόδια και αδιέξοδα. Στο ίδιο ζώδιο στον Ταύρο, παραμένει 9  ͦ, μόνο απόσταση,ο Ουρανός, ο οποίος ενεργειακά κι αυτός έχει εκδήλωση απρόοπτων και ξαφνικών αναστατώσεων, χωρίς να έρχεται το μήνυμα της αλλαγής και της νέας έναρξης με ευκολία.

Η περίοδος με ενεργειακά στοιχεία ιδιαίτερα αρνητικά, κυρίως προς τις υλικές ασφάλειες, με δυνατά οικονομικά κλεισίματα, που μας επηρεάζουν τόσο συλλογικά όσο και ατομικά.

Ο Δίας ήδη στον Ταύρο σε ένα άκρως πιεστικό τετράγωνο με τον Πλούτωνα να ενισχύει τις οικονομικές δυσκολίες και περιορισμούς και σε όψη ασύμφωνου τετραγώνου με τον Άρη από την αναιρετική μοίρα στο ζώδιο του Καρκίνου. Ο σχηματισμός του κοσμικού σταυρού με τους δεσμούς της Σελήνης να συμμετέχουν στα δύσκολα παραπάνω τετράγωνα, μας δείχνει το επιθετικό ενεργειακά, την αδυναμία εύρεσης λύσης, να πιέζει ασφυκτικά τις υλικές και συναισθηματικές αξίες. Οι ασφάλειες υπό τον κλοιό πιέσεων και εντάσεων με τάση να δράσουμε υπερβολικά, βιαστικά και ανεξέλεγκτα. Σημείο που οπωσδήποτε πρέπει να ελέγξουμε, τόσο τον τρόπο σκέψης, όσο και τον τρόπο δράσης, ώστε να αποφύγουμε το κλειστό και επιθετικό πεδίο και να το κάνουμε διεκδικητικό και να εισχωρήσουμε σε πεδίο αναγνώρισης, υπομονής και σταθερότητας. Να ελέγξουμε βαθιά και ουσιαστικά τι πρέπει να μεταμορφώσουμε, τι να μεταρρυθμίσουμε, ώστε να κατανοήσουμε ενέργειες και ασφάλειες, που έχουν την ικανότητα τη συγκεκριμένη στιγμή να εξαγνίζουν και να απορροφούν ενεργειακά το αμφίβολο και το ανεπαρκές. Σε μία Νέα Σελήνη, όπου κίνητρο είναι το νέο ξεκίνημα και οι ενάρξεις, πρέπει να παρατηρήσουμε όλες τις δυνάμεις. Σε αυτή τη φάση του φεγγαριού επίκεντρο είναι η υλική και η συναισθηματική ανασφάλεια, το οικονομικό αδιέξοδο με όρια και καθυστερήσεις.

Μεταμόρφωση μέσα από συνειδητοποιήσεις και να μας εκδηλώσει σωστές αποφάσεις προς υλοποίηση στόχων και νέων ιδεών.

Πλανητικές όψεις δυσκολιών έκδηλες αλλά μαζί με κρυφές θετικές δυνάμεις, που καλούμαστε με σύνεση και παρατηρητικότητα να νοιώσουμε, να κατανοήσουμε και να δράσουμε με αυτές ή από αυτές. Τα φώτα, ο Ήλιος και η Σελήνη, ανάμεσα από τη δυσκολία των σταθερών αστέρων, δέχονται μία λεπτή αλλά ουσιαστική βοήθεια αλλαγής και ανάπτυξης, με το ιδιαίτερο ασύμφωνο τρίγωνο με τον Πλούτωνα από τη μηδενική μοίρα του Υδροχόου. Όψη με βάση να στηρίξει τη μεταμόρφωση μέσα από συνειδητοποιήσεις και να μας εκδηλώσει σωστές αποφάσεις προς υλοποίηση στόχων και νέων ιδεών. Να φέρει στην επιφάνεια και στο πεδίο δράσης μας, αντικειμενικούς στόχους, συναισθηματικές μεταβολές με προσανατολισμό και έκφραση δύναμης αλλαγής και ικανότητας απεμπλοκής από το ανασφαλές. Όψη που μας δείχνει το μονοπάτι της διεκδίκησης, της ισορροπίας, της ασφάλειας, με ψυχικές ορμές προς το νέο. Ο Κρόνος από τους Ιχθύς σε αποκλίνον τρίγωνο, με την Αφροδίτη στον Καρκίνο, και σε σχηματισμό σφήνα της αμφιθυμίας με τους δεσμούς της Σελήνης, αποδεικνύεται όχι φανερός αλλά δυνατός δείκτης σταθερότητας, ώστε να οριοθετήσουμε εμείς το προστατευτικό πεδίο και τη φροντίδα που επιθυμούμε. Ο Κρόνος αρωγός, ώστε να δούμε με ανοιχτά μάτια και καρδιά το προωθητικό άνοιγμα και τις ευκαιρίες μέσα από τον καρμικό δείκτη των ασφαλειών τη δεδομένη στιγμή, με το εξάγωνό του με τον βόρειο δεσμό της Σελήνης με τον Ταύρο.

Ένα σημείο, Βόρειος Δεσμός της Σελήνης στον Ταύρο, το οποίο ήδη δέχεται την εύνοια και τη θετικότητα του μεγάλου Δία, στην αρχή αυτής του της διέλευσης στον Ταύρο, που μόλις ξεκίνησε. Η αρχή μιας σημαντικής αφύπνισης προς προστασία και ένωση με σημαντικές ευκαιρίες και δυνάμεις επιτυχιών σε οικονομικά, συναισθηματικά και προσωπικά ζητήματα. Οι ασφάλειες μεταμορφωμένες και ανανεωμένες, εφόσον εμείς συντονιστούμε με τις δύο διαφορετικές δυνάμεις ενεργειών, δεν βιαστούμε και δεν υπερβάλλουμε, ώστε να μπορούμε πάντα να μένουμε συγκεντρωμένοι στο στόχο, την έναρξη και την ανάπτυξη. Ένας ακόμη εξαγνισμός στη δύσκολη αυτή νέα Σελήνη, το αποκλίνον τρίγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα, που μας χαρίζει συναισθηματική δύναμη και διαισθητική ικανότητα από τον υδάτινο χώρο του Καρκίνου της προστασίας και της πίστης των Ιχθύων, ώστε η παρατήρηση και ο έλεγχος να αντικαταστήσουν το βιαστικό και το σκληρό της ενέργειας του Άρη με την αντίθεσή του με τον Πλούτωνα σε δημιουργική δύναμη, αναζήτησης στόχου, απολαβή της επιτυχίας, με δράση γενναιόδωρη και δημιουργική.

Συντονισμός και συγχρονισμός σ’ αυτό το σημείο, για να δούμε το δρόμο της ασφάλειας μέσα από το αμφίβολο.

Σαβαϊτικά Σύμβολα
Φάση: Δύο τσαγκάρηδες εργάζονται σε ένα τραπέζι.
Βασική Νότα: Ο διπλός χαρακτήρας κατανόησης της φύσης του ανθρώπου.

Στο συμβολισμό, τα πόδια είναι η κατανόηση, η ισορροπία και η ασφάλεια που αναζητάμε. Οι δύο τσαγκάρηδες συμβολίζουν τις δύο διαφορετικές απόψεις, δύο διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης. Κατανοώ και ερευνώ εν μέσω παρατήρησης, για να αναγνωρίσω την προοπτική, πού και τι ανοίγεται μπροστά μου, ώστε να αποφασίσω σωστά, λογικά και να αρχίσω να χτίζω δομή και σταθερά θεμέλια. Το μήνυμα καθαρό και συνεπές με το κοσμικό σκηνικό της στιγμής αυτής της νέας Σελήνης, νοιώθω πιέσεις, αποφασίζω αναγέννηση, κατανοώ και προχωρώ προς την ουσιαστική αλλαγή, που μόνον εκεί υπάρχει ασφάλεια.

 

Namaste🙏

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα