Αλληλένδετα Φεγγάρια (Νέα Σελήνη, Πανσέληνος, Εκλείψεις)

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
25/04/2023

Έκλειψη Μαΐου – Στις 5 Μαΐου του 2023 λαμβάνει χώρα, η πρώτη Σεληνιακή Έκλειψη της χρονιάς, Μερική Σεληνιακή Έκλειψη παρασκιάς στις 14  ͦ58’ στο Ζώδιο του Σκορπιού.

Έκλειψη στον άξονα του Ταύρου- Σκορπιού, στις αισθήσεις, τις αξίες, τις ασφάλειες αλλά κυρίως τις ανασφάλειες και τις κρίσεις. Πανσέληνος του Λουλουδιού με σημαντικές και ξαφνικές απρόοπτες εκδηλώσεις, με σημαντική παρουσία την ένταση και την ενέργεια του απρόβλεπτου και επαναστατικού Ουρανού. Ήλιος στον Ταύρο σε όψη συνόδου με τον Ουρανό και το Φεγγάρι της Έκλειψης στον Σκορπιό σε όψη αντίθεσης με το εκρηκτικό και την διάσπαση. Στιγμή με ικανότητα να μας εκδηλώσει το ξαφνικό, να μας δώσει ενέργεια έντασης, αυξάνοντας συναισθηματικές αναστατώσεις, πείσμα και φανατισμό. Ένα κοσμικό σημείο υπερέντασης με ρυθμό διασπάσεων τόσο σε συναισθηματικό πεδίο όσο και σε υλικό.

Καλούμαστε να μπούμε σε φάση αναγνώρισης, να κατανοήσουμε την ενέργεια της αλλαγής, την ενέργεια της συναισθηματικής ισορροπίας…

Οι ασφάλειες και οι ισορροπίες ταράζονται από τις εκρηκτικές ενέργειες του Ουρανού και της ίδιας της φάσης της έκλειψης, παρουσιάζοντας και εκδηλώνοντας το αμφίβολο και το ανασφαλές. Σχέσεις προσωπικές και συνεργασίες περνούν στο πλαίσιο της επανεξέτασης, χωρίς όμως να υπάρχει η διάθεση της αντικειμενικότητας. Για αυτό καλούμαστε να μπούμε σε φάση αναγνώρισης, να κατανοήσουμε την ενέργεια της αλλαγής, την ενέργεια της συναισθηματικής ισορροπίας μακριά από αναστάτωση και φοβία. Μέσα στο έντονο και το αναπάντεχο καλούμαστε να δώσουμε χώρο και χρόνο στον εαυτό, στους άλλους, στις μεταξύ μας σχέσεις είτε συναισθηματικά, είτε υλικά, είτε ηθικά, να ζυγίσουμε και να ελέγξουμε τις ζητήματα καθημερινά όπως πρέπει, με κύριο και βασικό στόχο, το να μην μεγαλοποιήσουμε τα πράγματα που προκύπτουν, ώστε να μην εγκλωβιστούμε στην αγωνία, το σοκ και τον εκνευρισμό.

Έκλειψη με γεγονότα, με αλλαγές και ενέργειες γρήγορες, κόντρα και αντίθετες με τον άξονα Ταύρου-Σκορπιού του Σταθερού Σταυρού, της σταθερότητας, της ασφάλειας και της έρευνας προς την μεταρρύθμιση. Η Σελήνη πτωτική και καχύποπτη, ανήσυχη και προβληματισμένη να δέχεται την ενέργεια της έκρυθμης ξαφνικής πίεσης και η επαναστικότητα να γίνεται με αδημονία για την αλλαγή. Κοσμική στιγμή μεγάλης ταχύτητας, με σκέψεις και αποφάσεις που δεν βρίσκουν χώρο και τόπο να εκδηλωθούν. Με τον Ερμή σε αναδρομή στο ζώδιο του Ταύρου κι αυτός, με εσωτερική επικοινωνία χωρίς να επιτρέπεται να εκδηλώσει ή να εκφράσει όπως θα χρειαζόταν τις ανάγκες του. Ερμής, με κύριο ρόλο, στην έκλειψη αυτή, μιας και η  ͦκλειδώματος της ανάδρομης πορείας του, είναι η  ͦ της έκλειψης.

Τόσο αντίθετες δυνάμεις στην Έκλειψη αυτή που δυσκολεύουν περισσότερο τον ατομικό τρόπο απελευθέρωσης. Διλήμματα, φοβίες και αμφιθυμία μέσα από αντιθέσεις και προβληματισμούς και η Θεραπευτική Πύλη να μοιάζει κλειστή και το κλειδί χαμένο.

Σκληρές γωνίες και συναντήσεις πλανητών στον χάρτη της έκλειψης με το ίδιο δύσκολο χαρακτηριστικό. Πλούτωνας στον Υδροχόο, επίμονος προς την μεταμόρφωση αλλά άκρως πιεστικός ίσως και σκληρός ενεργειακά με το t-square προς τους Δεσμούς της Σελήνης (στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού) και την αναπόφευκτη πορεία μας προς την απόλυτη μεταμόρφωση με όποιο κόστος. Συναισθηματικές ανασφάλειες, οικονομικές-υλικές ανασφάλειες να μοιράζονται ακριβώς το ίδιο μέρος εσωτερικά και εξωτερικά, τόσο από την ενέργεια της αφαίρεσης της έκλειψης στον άξονα αυτό, όσο κι από την ασύμφωνη όψη χιαστί (δίλημμα – αμφιθυμία) του Πλούτωνα στον Υδροχόο με την Αφροδίτη από τις τελευταίες  ͦ των Διδύμων.Μία συναισθηματική Αφροδίτη και βασικός οικονομικός δείκτης σε σκληρό τετράγωνο αμφιβολίας και απογοητεύσεων με τον απρόθυμο Ποσειδώνα στους Ιχθύες.

Από την ισορροπημένη δράση, την σωστή στοχοθέτηση και τις προτεραιότητες που πρέπει οπωσδήποτε να θέσουμε στην καθημερινότητα μας.

Εσωτερικές και ψυχικές αμφιβολίες της αφαιρετικής αυτής στιγμής, όπου ακόμα και οι θετικές όψεις και συναντήσεις των πλανητών έχουν τον ρυθμό του αδύναμου. Σελήνη στον Σκορπιό πτωτική σε όψη τριγώνου με τον αδύναμο Άρη στον Καρκίνο. Και η ερώτηση είναι από το αδύναμο του συναισθηματικού υδάτινου χώρου, μπορώ να κρατηθώ; Και η απάντηση είναι, ναι, αρκεί να σιγουρευτούμε για την κατανόηση της ενέργειας, της συναισθηματικής τόλμης και αποφασιστικότητας μακριά από την φοβία στον ψυχισμό για την αλλαγή από το απρόοπτο. Ο Άρης από τον Καρκίνο οδεύει για όψη τριγώνου με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες και η Αφροδίτη από τους Διδύμους σε όψη εξαγώνου με τον Δία στον Κριό. Ίσως να μην φαίνεται αρκετό, ίσως να μην είναι το πιο φωτεινό δείγμα αρωγής, αλλά σίγουρα για την στιγμή αυτής της έκλειψης είναι η αναπνοή που χρειαζόμαστε για να δώσουμε σχήμα στην αίσθηση της ισορροπίας και της ασφάλειας στο νέο σκηνικό που καλούμαστε να δράσουμε. Από την ισορροπημένη δράση, την σωστή στοχοθέτηση και τις προτεραιότητες που πρέπει οπωσδήποτε να θέσουμε στην καθημερινότητά μας, ώστε να διασφαλίσουμε θετικά όλες τις τροποποιήσεις των διασπάσεων και των αναστατώσεων αυτής της δυνατής Σεληνιακής Έκλειψης.

Σαβαϊτικά Σύμβολα
Φάση: Παιδιά παίζουν γύρω από 5 σωρούς άμμου.
Βασική Νότα: Τα πρώτα βήματα στην ανάπτυξη ενός Νου που επιδιώκει να συντονιστεί με ένα ανώτερο επίπεδο της ανθρώπινης εξέλιξης.

«Ένα σύμβολο όπως ήταν αναμενόμενο, με την ερμηνεία του αινιγματική, ώστε να χαμηλώσουμε όσο πρέπει την αγωνία μας και την αδημονία μας, να συντονιστούμε με το νέο, το αντικειμενικό του Ουρανού, να αποφύγουμε ή απλά να αναγνωρίσουμε στον σωστό χρόνο το απρόβλεπτο και να εξωτερικεύσουμε όσο πρέπει τις ανάγκες μας και τους στόχους μας. Το αληθινό πνεύμα, της αληθινής έρευνας για την νοητική μας εξέλιξη είναι η συνειδητή επικοινωνία. Οι ενέργειες, μας καλούν στο σύνολο με πρόταση κλειδί: Προς το Μέλλον προσανατολισμένη Ανάπτυξη. Τόσο βαθιά και ουσιαστικά πρέπει να δεχτούμε την αναγκαστική αλλαγή της έκλειψης αυτής και τόσο ειλικρινά πρέπει μα συμφιλιωθούμε με την εκδήλωση της».

Namaste🙏

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα