Αλληλένδετα Φεγγάρια (Νέα Σελήνη, Πανσέληνος, Εκλείψεις)

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
19/04/2023

Έκλειψη Απριλίου – Ηλιακή Υβριδική Έκλειψη στις 20 Απριλίου 2023, στις 07:12 πρωινή ώρα Ελλάδος.Έκλειψη πιέσεων, μεταρρυθμίσεων, κυρίως όμως στιγμή μεγάλων ολοκληρώσεων. Ολοκληρώσεις, τις οποίες θα πρέπει εμείς να αναγνωρίσουμε σε βάθος μέσω έρευνας. Κοσμική στιγμή δυσκολιών με γεγονότα και δράσεις, τα οποία θα είναι σε μέγεθος μεγαλύτερο από αυτό που είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε.

Τα Φώτα, ο Ήλιος και η Σελήνη σε στιγμή αφαίρεσης στη σπάνια αυτή έκλειψη που ονομάζεται Υβριδική και λαμβάνει χώρα στις 29⁰ 50’ του Κριού σε μία δύσκολη αναιρετική μοίρα με βασική και ιδιαιτέρως δύσκολη όψη, το ακριβείας τετράγωνο με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο.Το μοιραίο, η πίεση, η σκληρότητα είναι βασικές ενέργειες στην ιδιαίτερη αυτή έκλειψη των ολοκληρώσεων. Η Στιγμή που πρέπει ουσιαστικά να γίνει η αναγνώριση, του τι τελειώνει μια για πάντα και η στιγμή που παράλληλα θα πρέπει να συμβεί η συμφιλίωσή μας με το Νέο, το νέο ξεκίνημα αλλά ακόμη καλύτερα με τον Νέο Εαυτό.

Ένας Νέος Εαυτός, ο οποίος θα πρέπει να έρθει στην επιφάνεια με απόλυτη εμπιστοσύνη στο θάρρος, την ψυχική του δύναμη, την αλήθεια του. Να αφήσει πίσω του την οργή, την αγωνία και το άγχος και να δει εκ νέου τη Νέα αρχή δυνάμεων. Γωνίες δύσκολες από τον Πλούτωνα στο ζώδιο της συλλογικότητας προς τα Φώτα και την Έκλειψη, αλλά και από τον δύσκολο σχηματισμό t-square με τους Δεσμούς της Σελήνης στον Ταύρο και τον Σκορπιό, που πιέσεις προς τις ασφάλειες και τις κτήσεις δίνουν το παρόν.Καρμικές αναπόφευκτες συνθήκες δυσκολιών με δράσεις και αντιδράσεις έκρυθμες. Σχέσεις που κλονίζονται, το Εγώ με αμφιβολία στο σύνολο και στο Εμείς.

Κοσμικό Σκηνικό ανατροπών και αλλαγών με πλανήτες όπως ο Ουρανός και ο Άρης σε ζώδια αδυναμίας συντελούν κι άλλο στο αμφίβολο και στο έντονο της περιόδου.

Πάντα σε στιγμές τέτοιων ενεργειών η εργασία, με τον Εαυτό είναι η πύλη της Συνειδητής πορείας προς την επίλυση δύσκολων ζητημάτων στη ζωή μας και την πορεία μας. Είναι η αναζήτηση των εκτονώσεων και η αναζήτηση της καθοδήγησης ώστε να αποφύγουμε και να προσέξουμε τα εμπόδια, τις απώλειες, τις αμφιθυμίες. Η αναζήτηση του σταθερού και της δομής που περιέχεται στην προσοχή, στην ανακάλυψη ευθυνών και κυρίως στην παρατήρηση μακριά από αποφάσεις και βιαστικές σκέψεις και δράσεις.

Ο Κρόνος από το ζώδιο των Ιχθύων δυνατός αρωγός στην τακτοποίηση του χάους και της αμφιβολίας. Εστιακός Πλανήτης της σφήνας της αμφιθυμίας με τους Δεσμούς της Σελήνης,μαλακώνει και εκτονώνει το πιεστικό και δύσκολο που δημιουργεί η σκληρή όψη του μοιραίου Πλούτωνα και δείχνει τις ευκαιρίες ή ακόμα και τη διέξοδο προς επιτυχίες. Δείχνει πού πρέπει να σταθούμε ασφαλείς, ειλικρινείς και σε ποιο σημείο πρέπει να αναπτύξουμε την ενσυναίσθηση και που, η συναισθηματική ωριμότητα θα έχει τον πρώτο και κύριο λόγο. Ο Κρόνος των ορίων και του Δικαίου μας βοηθά και μας απομακρύνει από το σκληρό και το βίαιο της περιόδου των αναστατώσεων. Μας δείχνει την αρετή της προσμονής χωρίς το άγχος και το απερίσκεπτο.

Ο Δίας στον Κριό σε στενή σύνοδο ενέργειας στην 23η μοίρα του ζωδίου με την Έριδα, τη διχόνοια και τη θλίψη μεγαλώνουν μαζί την επαναστατική φλόγα, το θυμό και την ένταση.

Όλα έχουν σημασία αυτή την περίοδο, όλα έχουν κύρια θέση στο δρόμο μας. Ο Δίας στον Κριό σε στενή σύνοδο ενέργειας στην 23η μοίρα του ζωδίου με την Έριδα, τη διχόνοια και τη θλίψη μεγαλώνουν μαζί την επαναστατική φλόγα, το θυμό και την ένταση. Προσοχή όμως, ο Δίας μεγαλοποιεί, δεν χάνει όμως την εσωτερική του φύση και έχει τη δυνατότητα να αφυπνίσει και να δυναμώσει την πνευματικότητα, να ενισχύσει την αλήθεια και τη δημιουργικότητα με ασυνήθιστες ευκαιρίες, δίνοντάς μας την επιλογή του νέου μέσω αρμονίας και αγάπης, το αντίθετο της θλίψης.
Αναζήτηση της ασφάλειας και της προωθητικής ενέργειας, σε συγκλίνουσα σύνοδο με τον Ουρανό,ο Ερμής στον Ταύρο, λίγο πριν γυρίσει σε ανάδρομη πορεία μας μιλά για χώρο και χρόνο στη σκέψη και τις αποφάσεις. Σε εξάγωνο με τον Άρη στον Καρκίνο, ανοίγουν το παράθυρο της ευκαιρίας, (μικρό μεν, σημαντικό δε) για να νοιώσουμε τα επόμενα βήματα μας, να ενισχύσουμε με επικοινωνιακά θετικά στοιχεία το αδύναμο.

Επανάσταση – μοιραίο – σκληρότητα – πιέσεις – ολοκληρώσεις, ακόμη και μηδενισμό έχει το σκηνικό αυτής της Έκλειψης.

Βόρειος Δεσμός της Σελήνης στον Ταύρο σε σύνοδο με την Vesta-Εστία, το αρχέτυπο της εσωτερικής σταθερής δύναμης και τον κλήρο της Τύχης, οδηγώντας μας στο προωθητικό σημείο της ωρίμανσης των ασφαλειών δίνοντάς μας κατεύθυνση από το ξαφνικό και το απρόσμενο του Ουρανού, το μοιραίο του Πλούτωνα, το αμφίβολο και αφαιρετικό της Έκλειψης, ξυπνώντας τη νόηση και το πεδίο της Νοητικής Ιδέας, χωρίς εμπλοκή και ανοίγοντας την ελευθερία της σκέψης με ισχυρή ικανότητα υλοποίησης στόχου. Επανάσταση – μοιραίο – σκληρότητα – πιέσεις – ολοκληρώσεις, ακόμη και μηδενισμό έχει το σκηνικό αυτής της Έκλειψης. Καλούμαστε όμως, συνειδητά να αναγνωρίσουμε τις ενέργειες της εκτόνωσης και της ασφάλειας ως παρατηρητές του κοσμικού ενεργειακού πεδίου και ως μαθητές με συνέπεια και εμπιστοσύνη στο δρόμο του Φωτός και της Αγάπης.

«Σαβαϊτικά Σύμβολα:
Φάση: Μια πάπια με τα μωρά της σε μια λιμνούλα.
Βασική Νότα: Η αντίληψη των Ορίων.
Μήνυμα ισχυρό για τα Σαβαϊτικά σύμβολα με λέξη–κλειδί την «Πραγμάτωση». Πραγμάτωση που προκύπτει από την αναζήτηση της εσωτερικής δύναμης. Δύναμης και δημιουργικότητας του Κριού από την Ενέργεια της αναιρετικής ⁰. Η Ισχύς πρέπει να πραγματωθεί, να συνδυαστεί με την ουσία – να γίνει αποτελεσματική δύναμη. Η δύναμη πρέπει να δεχθεί την αρχή της ΕΣΤΙΑΣΗΣ».

Namaste🙏

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα