Αλληλένδετα Φεγγάρια (Νέα Σελήνη, Πανσέληνος, Εκλείψεις)

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
01/04/2023

Πανσέληνος Απριλίου – Πανσέληνος στον άξονα Ζυγού – Κριού, πανσέληνος στον άξονα του Εγώ και του Εμείς. Ένα γεμάτο φεγγάρι στην αρχή της Άνοιξης, που έρχεται να μας θυμίσει και να μας εκδηλώσει την έννοια της σχέσης, της συντροφικότητας, του σεβασμού και της συμπόρευσης εν μέσω ίσων θετικών ενεργειών και δίκαιης θέσης του ατόμου μέσα στους άλλους.

Η Πανσέληνος του Απριλίου, γνωστή και ως η Ροζ Πανσέληνος, μας γυρνά την προσοχή στους πρώτους ανθούς της των ανοιξιάτικων δέντρων, της πρώτης ανθοφορίας και αντίστοιχα γυρνά την προσοχή μας εσωτερικά, να αναγνωρίσουμε και να δούμε βαθιά τα θέλω και τις επιθυμίες του εαυτού σε σχέση με το εμείς και τους ανθρώπους γύρω μας. Η Σελήνη στον Ζυγό με έντονη και θετική έκφραση των συναισθημάτων, με συμπεριφορά αρμονίας και ισότητας και με ουσιαστική ανάγκη για στοργή, συντροφικότητα και κοινωνικότητα. Έτοιμη να ζυγίσει σωστά τις καταστάσεις, να μετρήσει και να υπολογίσει ώστε να εκδηλώσει τίμια και δίκαια γεγονότα που αφορούν το μαζί, την διακιοσύνη και την κοινωνική προσαρμογή. Ο Ήλιος απέναντι της, δυνατός και έτοιμος στο ζώδιο της έξαρσης του, τον Κριό, μας μιλά για το θάρρος και την αποφασιστικότητα του, πάντα έτοιμος στην γραμμή της εκκίνησης για προβολή της αρχηγικής του θέσης.

Ενεργητική και έντονη Πανσέληνος που μας ζητά να δώσουμε προσοχή στο ξαφνικό και το αναπάντεχο.

Ο χάρτης της ημέρας της πανσελήνου πλούσιος από συναντήσεις και όψεις, πλούσιος από έντονες ενέργειες και διάφορες κοσμικές επιρροές, που έχουν σημαντικό ρόλο και θέση στα γεγονότα. Ενεργητική και έντονη Πανσέληνος που μας ζητά να δώσουμε προσοχή στο ξαφνικό και το αναπάντεχο. Όλα με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο δείχνουν έτοιμα για επανάσταση και ελευθερία και έρχεται το φεγγάρι αυτό, μέσα στην ίδια περίοδο των αλλαγών, με όψη χιαστί με τον Ουρανό στον Ταύρο, να μας βάλει σε ενέργεια συναισθηματικής ανάγκης για ελευθερία, μέσω περίεργων ξαφνικών και έντονων διαθέσεων, με τάση υπερέντασης, με τάση υπερβολής από το απρόβλεπτο. Γεγονότα έτοιμα να συμβούν, με αύξηση της ανησυχίας χάνοντας σε σημεία τον στόχο, που είναι ο έλεγχος και η συνεργασία. Το φεγγάρι αυτό θα εκδηλώσει ενέργεια έντασης από το ξαφνικό και το απρόσμενο και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής στις συναισθηματικές και ψυχικές αναστολές από τις περιοριστικές ενέργειες. Όρια και περιορισμός από την όψη ενάμιση τετράγωνου της Σελήνης με τον Κρόνο στους Ιχθύες. Όψη πίεσης και προσήλωσης στο Εγώ, μακριά από την φύση του Ζυγού, σημείο που βρίσκεται η Σελήνη. Το συναίσθημα και οι μεταβολές του, θα δέχονται εμπόδια και όρια που θα δημιουργούν διλήμματα, εντάσεις, αμφιβολία και καλούμαστε στην εκδήλωση αυτή να βρούμε την ισορροπία και την αρμονία της ψυχικής δύναμης και ενέργειας.

Στο πλούσιο αυτό σκηνικό της Πανσελήνου οι βοηθητικές ενέργειες δεν λείπουν.

Πλούτωνας στον Υδροχόο και οι αλλαγές εν μέσω κρίσεων και συνειδητοποιήσεων είναι ήδη εδώ και με το αποκλίνον τετράγωνο με τον Ερμή στον Ταύρο, το ανυπόμονο στοιχείο των σκέψεων και των αποφάσεων ακόμα παρόν, ζητά να φύγουμε από το απερίσκεπτο, το εμμονικό, να κρατήσουμε την επιφυλακτικότητα αναγνωρίζοντας δομή και σταθερή εξέλιξη προς το συλλογικό και το ελεύθερο. Στο πλούσιο αυτό σκηνικό της Πανσελήνου οι βοηθητικές ενέργειες δεν λείπουν. Ήλιος, μεγάλος πρωταγωνιστής, στον Κριό σε σύνοδο με τον Χείρωνα και τον Δία, μας ωθούν να συνεχίσουμε την δημιουργική μας δράση προς το νέο, με αισιοδοξία, θεραπεία, θετικότητα προς τον στόχο, την υλοποίησή του, πρακτικά και επεκτατικά. Κλειδί δυνάμεων και βοήθειας στην κοσμική αυτή στιγμή, ο Ερμής από τον Ταύρο σε σύνοδο με τον Βόρειο δεσμό της Σελήνης, εξάγωνο με τον Κρόνο στους Ιχθύες και εξάγωνο με τον Άρη στον Καρκίνο, δημιουργεί τον τυχερό σχηματισμό του χαρταετού και μας δείχνει τον δρόμο της ευκαιρίας και της ευκολίας μέσω σκέψεων και αποφάσεων.

Οι δράσεις με διάλογο και επικοινωνία αποκτούν δύναμη πραγματοποίησης και επιτυχίας αρκεί να έχουμε αναλάβει σωστά τις ευθύνες, να έχουμε δεχτεί το όριο, να έχουμε συντονιστεί με την ομάδα, με το Εμείς. Προς την αποφυγή της έντονης ενέργειας των εκδηλώσεων σε σχέση με τις δύσκολες όψεις της Σελήνης με τον Ουρανό και τον Κρόνο, είναι χρήσιμο να στέψουμε την προσοχή μας σε δυνατές όψεις ευκολίας, του εστιακού αρωγού Ερμή αλλά και στην δομή της συναισθηματικής δύναμης από το Τρίγωνο του Κρόνου στους Ιχθύες με τον Άρη στον Καρκίνο. Ήρεμα λόγια, σταθερά βήματα, ρεαλιστικοί στόχοι από πεδίο φιλικό και συλλογικό, θα μας ανοίξουν δρόμο ασφάλειας μέσα στον έντονο, με προστασία και ενεργητικότητα. Ενέργειες αντίθετες που λειτουργούν όμως συμπληρωματικά και ουσιαστικά ώστε να δούμε θετικότητα, τόσο στην σκέψη όσο και στην δράση.

«Σαβαϊτικά Σύμβολα για την 16η μοίρα του Ζυγού:
Φάση: Ένας συνταξιούχος καπετάνιος παρατηρεί τα πλοία να μπαίνουν και να βγαίνουν από το λιμάνι.
Βασική Νότα: Η ικανότητα να έχει κανείς μια αντικειμενική και ήρεμη κατανόηση των ανθρώπινων εμπειριών στις οποίες κάποτε ήταν βαθιά μπλεγμένος.
Με το πλούσιο Εγώ, του Νου προς την κυριαρχία, τους αγώνες, και τις συγκρούσεις, ο Νους σε γαλήνη και ηρεμία, απλά κοιτά, απλά στοχάζεται».

Λέξη Κλειδί για το στάδιο αυτό ο Ήρεμος Νους. Κλειδί που χρειαζόμαστε στην εκδήλωση αυτής της Πανσελήνου, για να αναγνωρίσουμε την δύναμη της ήρεμης και αρμονικής φύσης του ψυχισμού στον Ζυγό, να θωρακίσουμε τον Εαυτό από την αύξηση της συναισθηματικής έντασης.

Namaste🙏

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα