Αλληλένδετα Φεγγάρια (Νέα Σελήνη, Πανσέληνος, Εκλείψεις)

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
01/03/2023

Πανσέληνος Μαρτίου – Πανσέληνος στις 7 Μαρτίου στην 16η μοίρα του άξονα Παρθένου – Ιχθύων. Μέρα Πανσέληνου, μέρα εκδηλώσεων πρακτικότητας και μεθόδου.

Το φεγγάρι στο ζώδιο της Παρθένου που ζητά από εμάς διάκριση και μεθόδευση ζητημάτων που μας απασχολούν. Ερωτήσεις και ενέργειες εσωτερικά και εξωτερικά πάνω στην πρακτική θεώρηση της ζωής και της δράσης μας. Εκδηλώσεις που αφορούν την επιμέλεια και την σωστή μεθόδευση του χρόνου μας, προς τα καθημερινά απλά θέματα αλλά και προς το φυσικό σώμα και τον πολύτιμο χρόνο που δίνουμε για την Υγεία και την φροντίδα του. Ο Ήλιος σε αντίθεση με το φεγγάρι στο ζώδιο του Όλου και της πίστης, στους Ιχθύες, φωτίζει τα σημεία που πρέπει να παρατηρήσουμε και να ελέγξουμε για να φέρουμε στην επιφάνεια αλήθειες και μας φωτίζει εκ νέου το πεδίο που έχουμε ανάγκη να θέσουμε στόχο. Ο Ήλιος, πομπός σε αντίθεση με τον δέκτη, εστιάζει στην έννοια της δεκτικότητας και μας παροτρύνει το φως του, να το στέψουμε μέσα μας, ώστε να περπατήσουμε το μονοπάτι με πίστη στο Εγώ.

Ο χάρτης της ημέρας της Πανσελήνου μας ξυπνά και μας ζητά να είμαστε σε εγρήγορση γιατί οι ενέργειες είναι έντονες, συγκρουσιακές, ασθενικές και απρόθυμες. Ο κυρίαρχος εστιακός πλανήτης των εντάσεων, την περίοδο αυτή, ο Άρης από τους Διδύμους, δημιουργώντας πιεστικές γωνίες με τα Φώτα. Πιέσεις που θέλουν προσοχή και σωστή ανάγνωση των ενεργειών ώστε να μην ακολουθήσουμε την ταχύτητα του θυμού και της σύγκρουσης.

Άρης επιθετικός και βιαστικός στην έκφραση, στην δράση με ικανότητα να μας βγάλει από την πρακτικότητα και να μας οδηγήσει σε βάθος με λάθη, απογοητεύσεις και εκμεταλλεύσεις. Άρης έτοιμος να μας φέρει σε απρόθυμα νερά και με το 3ο τετράγωνο του με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες, το οποίο κορυφώνεται τις επόμενες μέρες από την Πανσέληνο. Όψη δύσκολη, ασθενική με σκιερές ενέργειες αλλά και με ευκαιρία να δούμε το λάθος, το ύποπτο και να προσπαθήσουμε να το αποφύγουμε, αφού και οι δύο πλανήτες σε αυτή τους την συνάντηση βρίσκονται σε ορθή πορεία, αντίθετα από την προηγούμενη συνάντηση τους το περασμένο φθινόπωρο, που ήταν σε ανάδρομη πορεία.

‘‘Στέκομαι μέσα μου, γυρνώ στην σιωπή και την παρατήρηση να αφουγκραστώ την εσωτερική φωνή του ψυχισμού, που από το ζώδιο της Παρθένου μου ζητά να έχω μέθοδο και από τον Ήλιο στους Ιχθύες να συντονιστώ με το Όλον και την πίστη, τόσο στο Θείο όσο και στον Εαυτό.’’

Πλούτωνας στην αναιρετική μοίρα του Αιγόκερω, λίγο πριν την μεγάλη του είσοδο στον Υδροχόο και την πρώτη του επισκόπηση στις Ουράνιες ενέργειες, μας επιστά την προσοχή στη έρευνα και τις συνειδητοποιήσεις και μας δίνει τον χώρο να αποδράσουμε από το πεδίο των κρίσεων, αναγνωρίζοντας μέσω άσκησης την υπομονή, την επιμονή ώστε να μεταρρυθμίσουμε στην ζωή μας με πρακτικότητα αυτό που χρειαζόμαστε. Μέρα Πανσελήνου, μέρα μεγάλης κοσμικής αλλαγής. Ο Κρόνος της αυθεντίας, του δικαίου, του ορίου αλλά και της σταθερότητας περνά στην ολότητα των Ιχθύων, στην Πίστη, την τέχνη και την διαίσθηση. Ενέργειες που σε κάποιους θα μαλακώσουν εσωτερικά και εξωτερικά πεδία, με ελευθερία δράσης χωρίς όρια ή εμπόδια, ενώ σε άτομα του μεταβλητού σταυρού, θα αρχίσει η οριοθέτηση και η υπευθυνότητα να κυριαρχεί.

Όσο πιο συνειδητοί και δεκτικοί, τόσο πιο έτοιμοι να δούμε απρόσμενες ενέργειες ανανέωσης.

Οι ευθύνες στο σημείο που θα ελέγχουν τις θολές κινήσεις και στάσεις και θα οριοθετούν σωστά, σταθερά αλλά και με αυστηρότητα το όνειρο και τις επιθυμίες μας με στόχο τον ρεαλισμό και τη υλοποίηση τους. Θετική προσέγγιση της εισόδου του Κρόνου στους Ιχθύες, που έχουμε ανάγκη να ακολουθήσουμε για να βρεθούμε σε ασφάλεια και σταθερότητα. Στο πλούσιο και έντονο αυτό ενεργειακό Πανσεληνιακό τοπίο, η αναζήτηση διεξόδου και εκτόνωσης των εντάσεων είναι απαραίτητη. Όσο πιο συνειδητοί και δεκτικοί, τόσο πιο έτοιμοι να δούμε απρόσμενες ενέργειες ανανέωσης. Η σφήνα αμφιθυμίας που σχηματίζεται από τον Ουρανό στον Ταύρο προς την Πανσέληνο, χαρίζει εξωτερίκευση και συναισθηματική δράση εν μέσω οργανωμένου νου και άμεσης αντίληψης των γεγονότων, ώστε να βρεθούν άμεσα λύσεις και αλλαγές θετικότητας.

Στα έντονα αυτά ενεργειακά πεδία, πάντα πρέπει συνειδητά, να στέφουμε την ματιά μας σε πεδία ασφάλειας και προσοχής.

Εκτόνωση και διασφάλιση της ζωτικής μας ενέργειας και ισορροπίας μέσα από την ενδιαφέρουσα συγκλίνουσα θετική σύνοδο στο ζώδιο του Κριού με τον Δία και τον Χείρωνα. Ένα δυνατό μήνυμα εσωτερικής θεραπείας του Εγώ, ανοίγοντας παράθυρο ανάπτυξης και νέων σημαντικών ενάρξεων. Σε αυτήν την έντονη και ιδιαιτέρως δύσκολη Πανσέληνο για την χώρα μας και τον γενέθλιο της χάρτη, με τον Άρη και τα Φώτα να μας κλείνουν σε κάτι απρόσμενα επιθετικό, τον Κρόνο να πιέζει ασφυκτικά τον γενέθλιο Ερμή της χώρας, τους νέους, την επικοινωνία, την σκέψη, τα μέσα, η σύνοδος του Δία με τον Χείρωνα στον Κριό μετά από περίπου πενήντα χρόνια, δημιουργεί όψη εξαγώνου με τον γενέθλιο Ήλιο της χώρας στον Υδροχόο και αφήνει ανοιχτό το πεδίο της εκτόνωσης, ηρεμώντας το περίεργο και έντονο σκηνικό. Στα έντονα αυτά ενεργειακά πεδία, πάντα πρέπει συνειδητά, να στέφουμε την ματιά μας σε πεδία ασφάλειας και προσοχής. Ερμής και αυτός σε διέλευση στο ζώδιο των Ιχθύων, μας μαλακώνει την σκέψη από ιδέες και εντάσεις, μπορεί να μπερδεύει και να μας αποπροσανατολίζει αλλά μας καλεί στον διαλογισμό, την προσευχή, την τέχνη, την λογοτεχνία ώστε ο νους να κρατήσει και να μεταφέρει στην καρδιά κάτι όμορφα εποικοδομητικό.

Σαβαϊτικά Σύμβολα και το μήνυμα της έκρηξης και της έντονης ενέργειας και εδώ παρόν, αλλά για να διώξουμε το καταπιεσμένο περιεχόμενο του υποσυνείδητου. Καλούμαστε να περάσουμε το έντονο, να δράσουμε αντικειμενικά και να βοηθήσουμε την ψυχή να αδειάσει από υποκειμενική καταπίεση. Να δεχτούμε την μεταμόρφωση και να κρατήσουμε τον νου διάφανο και καθαρό.

 

Namaste🙏

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα