Αλληλένδετα Φεγγάρια (Νέα Σελήνη, Πανσέληνος, Εκλείψεις)

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
17/02/2023

Νέα Σελήνη Φεβρουαρίου – Νέα Σελήνη στις 20 Φεβρουαρίου στις 09:05 ώρα Αθήνας στην 1η μοίρα στο ζώδιο των Ιχθύων. Νέα Σελήνη στο ζώδιο των ολοκληρώσεων και της διαισθητικής ικανότητας. Σε Ποσειδώνιο στοιχείο τα Φώτα ο Ήλιος και η Σελήνη έτοιμοι να μας δώσουν ενέργεια και ώθηση για κάτι νέο, το οποίο έχει και την μορφή ολοκλήρωσης ζητημάτων αλλά και την ανάληψη ευθύνης για το νέο.

Μία ευθύνη που προέρχεται από την περιοριστική ενέργεια και το βάθος των ορίων της ασύμφωνης όψης του πομπού Ήλιου και του δέκτη Σελήνη με τον Κρόνο στις τελευταίες μοίρες στο ζώδιο του Υδροχόου. Το μήνυμα οριοθετημένο και αποστασιοποιημένο από την ανασκόπηση και τα όρια του Κρόνου-χρόνου ζητά να ζεσταθεί από την ευδαιμονία της Ποσειδώνιας αυτής νέας Αρχής. Νέα αρχή με ανοιχτή καρδιά και θέληση με εμπιστοσύνη και διαίσθηση.

Ένα κοσμικό σκηνικό που όλα ζητούν και χρειάζονται έλεγχο και παρατήρηση, αφού αρκετές πλανητικές ενέργειες βρίσκονται σε αναιρετική μοίρα. Μοίρα που γεννά ερωτήσεις και η απάντηση δίνεται μόνο μέσα από εσωτερική αναζήτηση, με σκοπό την αναγνώριση των στοιχείων, ώστε να δούμε την εξέλιξη των επόμενων κινήσεων μας σε εσωτερικό και πρακτικό πεδίο. Νέα ξεκινήματα που αφορούν συνειδητοποιήσεις μέσα από κρίσεις και αναζητήσεις θετικών νέων πεδίων.

Αφροδίτη στην 29η μοίρα των Ιχθύων, στην αναιρετική μοίρα του Όλου, όπου αξιακά και συναισθηματικά δέχεται και θωρακίζει δυνάμεις, για να ξεκινήσει άμεσα ένα νέο κύκλο στον Ζωδιακό με συναισθηματική δραστηριότητα και θάρρος. Αφροδίτη σε όψη εξαγώνου με τον πολύτιμο Πλούτωνα σε αναιρετική μοίρα έρευνας και ο ίδιος, μας χαρίζουν την στιγμή του Νέου Φεγγαριού, εκτός από πάθος και μεταμόρφωση, ικανότητα ανάπτυξης και αναγέννησης, στόχων-σχέσεων-ενάρξεων. Ανάγκες και αλήθειες που δεν μπορούμε πια να αγνοήσουμε θα έρχονται στο φως και την αρχή τους.

Αντίληψη, επικοινωνία και δράση με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα έξω από όρια!

Νέα Σελήνη στην 1η μοίρα των Ιχθύων και Αφροδίτη στην τελευταία μοίρα του υδάτινου αυτού στοιχείου μας ξυπνούν διαισθητική ικανότητα και αφυπνίζουν τον ανθρωπισμό. Η πίστη και η εμπιστοσύνη τόσο στον άνθρωπο όσο και στο Θείο, μας βοηθούν να δούμε ευκαιρίες και να μην εμπλακούμε σε αστάθειες και χαοτικές ενέργειες. Οι πλανητικές συνδέσεις σε αυτή την φάση του νέου φεγγαριού, συνηγορούν με μία θετικότητα ακόμα. Αντίληψη, επικοινωνία και δράση με αποφασιστικότητα και αποτελέσματικότητα έξω από όρια, περιορισμόυς και δεσμεύσεις. Ερμής στον Υδροχόο σε όψη τριγώνου με τον Άρη στους Διδύμους, μας υπόσχονται σταθερές, συνειδητές δράσεις με συντονισμό, μέσα από την συλλογικότητα και την φιλικότητα που είναι πάντα πέρα από κάθε εγωκεντρισμό.

Σε όλη αυτή την Ποσειδώνια ενέργεια, αλλά και την θετικά συντονισμένη ενέργεια του νοητικού πεδίου, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η θεραπευτική ζωτικότητα του Χείρωνα. Ο Χείρωνας ως κλειδί ένωσης και συμφιλίωσης, με την ανθρώπινη φύση μας και το ανώτερο σχέδιο. Δύο ενδιαφέρουσες συναντήσεις του, προστατεύουν τα βήματα μας, ανοίγοντας θεραπευτικούς ορίζοντες. Το συγκλίνον εξάγωνο με τον Ερμή στον Υδροχόο και το αποκλίνον εξάγωνο με τον Άρη στους Διδύμους ενισχύουν την άσκηση μας για ανάπτυξη και το αποτέλεσμα αυτής. Το σύνολο των ενεργειών μας ζητά να ακολουθήσουμε το σχέδιο της αρχής και της αλήθειας και μας ζητά να μείνουμε μα συνέπεια και δομή στις πράξεις μας. Να σταθούμε στο αποτέλεσμα της ενδοσκόπησης, να μην υπερβάλλουμε, να μην αμφιβάλλουμε και να μην προσκολληθούμε σε εσωτερικές συγκρούσεις και μοντέλα ανησυχίας.

Σαβαϊτικά Σύμβολα για την 1η μοίρα των Ιχθύων της Νέας αυτής Σελήνης και το μήνυμα τους συνδεδεμένο με τις ενέργειες των Πλανητών στα στοιχεία.
Βασική Νότα: «Η ανάγκη του ατόμου να εξασφαλίσει την μελλοντική του επιβίωση αλλά και να προστατευτεί από τα επιθετικά κοινωνικά στοιχεία». Η ανάγκη για αυτοπροστασία και η προσοχή, είναι πάντα παρούσα.

 

Namaste🙏

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα