Αφροδίτη Χείρωνας 10-12/1/2021

ASTROTEAM GUEST
09/01/2021

Αγάπη που ‘γινες δίκοπο μαχαίρι…
Αφροδίτη-Χείρωνας 10-12/1/21

Τις επόμενες μέρες θα είναι σε ισχύ μια δύσκολη επαφή μεταξύ Αφροδίτης και Χείρωνα. Θα αρχίσει να γίνεται αισθητή από τις 10 Ιανουαρίου και η ισχύ της θα κορυφωθεί στις 12 Ιανουαρίου το βράδυ. Η Αφροδίτη θα βρίσκεται στο ζώδιο του Αιγόκερω και ο Χείρωνας στο ζώδιο του Κριού.

Τι φέρνει αυτή ή όψη στο γενέθλιο χάρτη;
Προκειμένου να αντιληφθούμε καλύτερα το τι θα φέρει, θα εξετάσουμε συνοπτικά πώς λειτουργούν οι άνθρωποι που έχουν αυτήν την όψη στο γενέθλιο ωροσκόπιο τους. Μια δύσκολη επαφή Αφροδίτης Χείρωνα μπορεί να δείχνει ότι το άτομο έχει κακοποιηθεί συναισθηματικά, σωματικά ή σεξουαλικά ενώ συχνά δίνει περίεργες σεξουαλικές εμπειρίες, ενδεχομένως κακοποιητικές. Το τραύμα δημιουργείται είτε σε σχέση με τον τρόπο που μαθαίνει τι σημαίνει αγάπη είτε παραμελήθηκε σε μικρή ηλικία, ή κάποια εμπειρία κακοποίησης διαμόρφωσε αρνητικά την αγάπη ή την παραμόρφωσε μέσα από το πρίσμα του πόνου ή την συνέδεσε με αυτόν. Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι να λαμβάνει αγάπη από τις σχέσεις αλλά να μην την νιώθει. Σαν αποτέλεσμα, οι σχέσεις που θα δημιουργηθούν στην ενήλικη ζωή θα είναι δύσκολες και  θα πονάνε πολύ…

Το άτομο θα έχει την τάση να επιλέγει σχέσεις που θα τον/την πληγώσουν, ελπίζοντας υποσυνείδητα μέσα από αυτές να επουλώσει και να θεραπεύσει το αρχικό τραύμα. Είναι μια δύσκολη θέση που όμως έχει και ένα ισχυρό πλεονέκτημα: τη δυνατότητα να ‘διαβάζει’ τις προθέσεις των άλλων. Η ικανότητα αυτή αναπτύσσεται από μικρή ηλικία. Έχοντας την εμπειρία του ‘πρώτου τραύματος’, ενστικτωδώς την καλλιεργεί προκειμένου να προστατευθεί από μια επόμενη πληγή. Φυσικά, το υπόλοιπο ωροσκόπιο θα καθορίσει το πόσο έντονα ή ήπια θα εκδηλωθούν αυτές οι προδιαθέσεις.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, συστήνεται η ενασχόληση με την τέχνη καθώς θα αποτελέσει πηγή διεξόδου αλλά και έκφρασης του πόνου που βιώνει το άτομο, ιδιαίτερα μέσα από τη μουσική. Ακόμη, μπορεί να αποτελέσει ιδανική επιλογή μια οποιαδήποτε εναλλακτική ασχολία που ενδιαφέρει τον άνθρωπο, συμπεριλαμβανομένης και της αστρολογίας.

Τι θα φέρει η επαφή Αφροδίτης-Χείρωνα στις επόμενες μέρες;
Ας δούμε όμως τι θα φέρει η επαφή Αφροδίτης-Χείρωνα τις επόμενες μέρες. Η Αφροδίτη στο ζώδιο του Αιγόκερου ζητάει την αγάπη μέσα από πρακτικές εκδηλώσεις και κυρίως εκείνες που θα φέρουν κοινωνική αναγνώριση. Ο Χείρωνας στον Κριό, δηλώνει τραυματισμένο ‘εγώ’, τόσο τραυματισμένο που δεν μπορεί να δράσει, να έχει πρωτοβουλία με την υγιή της μορφή. Προκειμένου να το ξεπεράσει ή να μην δείξει αυτή του την αδυναμία ‘επιτίθεται’ στα άτομα που αγαπάει. Είναι συνήθως οι άνθρωποι που δεν δεσμεύονται εκ πεποιθήσεως, από φόβο μήπως πληγωθούν και δεν μπορέσουν να αντέξουν την πληγή που θα ξανανοίξει.  Το αποτέλεσμα από την επαφή τους θα φανεί στις μέρες αυτές ως μια αίσθηση ότι οι Σημαντικοί Άλλοι μας πληγώνουν με την απουσία τους ή την επιθετικότητα τους. Θα δημιουργήσει συναισθηματικές πληγές ή θα ‘ξύσει’ προηγούμενες. Εντάσεις θα δημιουργηθούν αλλά και επιθετικές παρορμήσεις. Μπορεί να συντελέσει στη διάλυση σχέσεων, αν φυσικά συνηγορούν προς αυτήν την κατεύθυνση και άλλοι παράγοντες στα ατομικά ωροσκόπια. Η τέχνη μπορεί να ανακουφίσει αλλά και να αποτελέσει ένα εξαιρετικό μέσο έκφρασης αυτές
τις μέρες.

Ποιους θα επηρεάσει περισσότερο;
Την όψη αυτή θα την βιώσουν εντονότερα τα Παρορμητικά ζώδια (Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι,
Αιγόκεροι) των πρώτων πέντε ημερών του πρώτου δεκαημέρου. Η επαφή αυτή θα ξυπνήσει μνήμες που προκλήθηκαν λόγω της έκλειψης του Δεκεμβρίου του 2019 και πιθανώς να ξανανοίξει τις πληγές που δημιουργήθηκαν από τότε μέχρι και τον Δεκέμβρη του 2020.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως ο Χείρωνας μπορούσε να θεραπεύσει τα τραύματα των άλλων αλλά όχι τα δικά του. Με την όψη αυτή, θα αναμοχλευτούν τα τραύματα που δεν θέλουμε να ανοίξουν. Μπορεί να φοβόμαστε τον πόνο αλλά και την ντροπή από την έκθεση τους. Ούτως ή άλλως, κανείς δεν θεράπευσε τις πληγές του μόνος. Ας αφήσουμε τις πληγές ανοιχτές κι ας ζητήσουμε βοήθεια, κατανόηση και συμπόνια.

Από την Εύα Κόκκορα

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα