Αφροδίτη στον Ζυγό

ASTROTEAM GUEST
04/10/2022

Ρομαντική, καλοσυνάτη και με αέρινη ευγένεια, η ομορφότερη του ζωδιακού Αφροδίτη, πέρασε στο Ζυγό, στις 29/9. Ζώδιο της εναρμόνισης της ισορροπίας, της τέχνης και της καλαισθησίας. Ζώδιο δικό της, πολυαγαπημένο, αφού σε αυτό η ανάγκη της για συνύπαρξη και αγάπη εκπληρώνεται μέσα από τους σημαντικούς άλλους.

Στο ζώδιο της Παρθένου, έχει μάθει να είναι τακτική, περιποιητική, εργατική και οργανωμένη. Έχει ωριμάσει, μέσα από την καθημερινή ενασχόληση και λεπτομέρεια. Έτσι στο ζώδιο του Ζυγού δίνει πολύ μεγάλη αξία στην ισορροπία, τη δικαιοσύνη και την αρμονία στο περιβάλλον. Σε αυτό το ζώδιο αντιπροσωπεύει ιδιαίτερα την ώθηση της συσχέτισης με τους άλλους. Στο μυαλό της στριφογυρίζει η έννοια της αγάπης, με το συμπέρασμα της να καταλήγει πως «Αγάπη θα πει συντροφικότητα και πως η Ευτυχία κρύβεται στην αρμονική συνύπαρξη με όλους». Έχει δική της φιλοσοφία και ιδεολογία στην αγάπη. Ονειρεύεται και αναζητεί να βρει τον ιδανικό, τέλειο σύντροφο… την αδερφή ψυχή της που θα την προσκαλέσει να γίνει σύντροφός της στο ρυθμό του βαλς της αιώνιας ένωσης.

Ξέρει να συμβιβάζεται, να συγχωρεί, μα συχνά στον βωμό απλά της έννοιας της «σχέσης» ακόμα και εάν μένει ανικανοποίητη και εντοπίζει όλα τα «λάθη», κάνει παραχωρήσεις πάρα να μείνει μόνη.

Είναι ιδιαίτερα καλλιεργημένη και εκλεπτυσμένη, με μια δόση απρόσωπης γλυκάδας που την κάνει ιδιαίτερα ελκυστική. Η ομορφιά, η καλαισθησία και η αίσθηση του Δικαίου παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή της. Σκέπτεται τους άλλους και την απασχολούν πολύ όλες οι διαπροσωπικές σχέσεις, το δίκαιο και η διπλωματία. Της αρέσει να μοιράζεται, να γίνεται αγαπητή σε όλους, να επικρατούν ισορροπίες για να μπορεί και η ίδια να λειτουργήσει, αφού ταράζεται από απρέπειες, αγένειες, πιεστικές, αρνητικές ή άσχημες συνθήκες. Φυσικά κάπου απογοητεύεται όταν ο έρωτας αρχίσει να χάνει το νόημα του και ανακαλύπτει τις γήινες ατέλειες του συντρόφου της. Τα υψηλά ιδανικά που έχει για τις σχέσεις συχνά την παγιδεύουν με έλλειψη αυτοπεποίθησης ή και εξάρτηση μέσα από αυτές. Ξέρει να συμβιβάζεται, να συγχωρεί, μα συχνά στον βωμό απλά της έννοιας της «σχέσης» ακόμα και εάν μένει ανικανοποίητη και εντοπίζει όλα τα «λάθη», κάνει παραχωρήσεις πάρα να μείνει μόνη.

Στον Ζυγό θα παραμείνει μέχρι και τις 23/10 κρατώντας από το χέρι τον φιλοξενούμενο γι’ αυτήν ζωοδότη Ήλιο. Θα της προσθέτει λάμψη και ελκυστικότητα στο πέρασμα της σε όλο το διάστημα, θερμαίνοντας τα συναισθήματα της και τα ιδανικά του έρωτα.

Η δύναμη της γοητείας βρίσκεται στα χέρια της να χρησιμοποιηθεί επάξια για ανάπτυξη δυνατοτήτων και καλλιτεχνικών ικανοτήτων, ως αφέλειες ανόδου. Θα τραβήξει τα βλέμματα πάνω της με ευκαιρία να γίνει δημοφιλής έχοντας τον Ήλιο στο πλευρό της. Μα χρειάζεται προσοχή, σε κάθε συγκυρία, έχοντας στο μυαλό της πώς η εκμετάλλευση της «καλοπέρασης», η ανεξέλεγκτη αναζήτηση των απολαύσεων, η επίδειξη χωρίς καμία εσωτερική αξία, η ωραιοποίηση των προβλημάτων και ο «γάμος εξ ανάγκης ή εξασφάλισης», γίνεται επιζήμια εν συνεχεία. Στην καρδία του Βασιλιά θα βρεθεί στην 29η μοίρα Ζυγού, λίγο πριν αποχωρίσουν μαζί για τα έγκατα του Σκορπιού. Δε θα την αφήσει μόνη, σε αυτή την δοκιμασία, αν η ίδια δεν γίνει Νάρκισσος των ίδιων των ιδανικών της. Θα της φωτίζει την αληθινή προσωπικότητά της, σα γνήσια «Περσεφόνη», σαν αναγνωρίσει πως η ένωση με το μυστήριο φέρνει την αιωνιότητα της ανθρώπινης ζωής.

  • 9/10 Κάτω από το Φως της Πανσελήνου θα χρειαστεί να ανοίξει τις πληγές της. Να αντικρίσει κατάματα κάθε τι που την πονά, ότι την έχει σφραγίσει με φόβο και την εμποδίζει στη δέσμευση της εξελικτικής της πορείας. Να μιλήσει για το «πρόβλημα» χωρίς να φοβηθεί τις δίκαιες λύσεις ακόμα και εάν αυτό σημαίνει κάποια αλλαγή. Χωρίς αναποφασιστικότητα ή αβεβαιότητα μα με καθαρή κρίση, για να μην νοιώσει ερωτική απογοήτευση, οικονομική εξαπάτηση ή και εξαγορά ελευθερίας. (Προσοχή οι εγκυμονούσες, τάσεις πρόωρου τοκετού).
  • Από πολύ νωρίς στις 14/10 θα έχει να συναντήσει τον απαιτητικό, μα πάντα δίκαιο Κρόνο. Η μετριοπάθεια, η εγκράτεια, η εκλογίκευση και η αίσθηση του καθήκοντος χρειάζεται μπροστά του να υπερισχύουν. Η ίδια τον βλέπει ως ιδανικό, άτομο με κύρος, καταξίωση. Νοιώθει σα νεαρή δικηγόρος να αγορεύει την πρώτη μεγάλη της δίκη. Ο Κύριος του Κάρμα και της Θείας Δικαιοσύνης θα ακούσει τα αιτήματα της και μέσα από την εκλογίκευση των συναισθημάτων της θα καταφέρει να βρει δίκαιες λύσεις, μα και να της πραγματώσει στόχους.

Τα διλήμματα, για σχέσεις και συνεργασίες θα διαταράζουν τους παλμούς της, ενώ θα διαταράζεται από ξαφνικές αφυπνίσεις. Γνωρίζει καλά ότι δεν είναι συμβατό, αληθινό και γαλήνιο θα χρειαστεί να το αφήσει όπως και κάθε ισχυρογνώμων διάθεση προς αποφυγή διαταραχών. Κι αν είναι να ερωτευτεί κάτω από αυτά τα εκλειπτικά φεγγάρια θα χρειαστεί να είναι ξεκάθαρη στην επιλογή της και στο τί πραγματικά θέλει, μην εξαπατηθεί ή το «όνειρο» να διαλυθεί από αυταπάτες ή και ψευδαισθήσεις. Ο Άρης, αιώνιός της εραστής την κοιτάζει από το αέρινο επικοινωνιακό ζώδιο των Διδύμων, με το ερωτικό σκίρτημα να φουντώνει γύρω στις 17/10. Η λάμψη του τον Μαγεύει και θα της μιλήσει λόγια αγάπης και έρωτα. (Ο ίδιος παλεύει με τον Ποσειδώνα που προσπαθεί να του διαλύσει τη δράση, προσθέτοντας έλλειψη ενεργητικότητας και αίσθηση ανικανοποίητου).

  • Ερωτεύεται και μαγεύεται με την ιδέα της συνύπαρξης, πιθανόν και να δεσμεύεται με τη θετική αύρα στον αέρα. 20/9 ο Πλούτωνας την εξουσιάζει από τον Αιγόκερω και μεταλλάζει κάθε τι που την αφορά. Την αναγκάζει με ερωτικές αλλοπρόσαλλες έλξεις, αγωνίες και αναπόφευκτους μοιραίους έρωτες που θέλουν να την παρασύρουν.  Μια παράξενη αίσθηση αλλαγής της μοίρας, ένας κεραυνοβόλος έρωτας, μια ανώτερη δύναμη που της αλλάζει μορφή στο είναι της, που την ελέγχει μα και την ενδυναμώνει παράλληλα με ισχυρή δημιουργία. (προσοχή από απώλεια αξιών ή και εγκυμοσύνες).
  • Από το ζώδιο του Ζυγού αποχωρεί στις 23/10, για το βαθύ ζώδιο του Σκορπιού, όπου και θα αναγκαστεί να δει πού κρύβονται οι αξίες της. Ο ζωοδότης Ήλιος την ακολουθεί με βήματα αναπνοής, με τον ρόλο της να γίνεται ακόμα πιο σημαντικός στην Ηλιακή Έκλειψη της 25ης Οκτωβρίου στην 02η μοίρα Σκορπιού.

Με την διέλευσή της από τους Ζυγούς ευνοεί ιδιαιτέρως, τόσο με έρωτες αλλά και οικονομικά οφέλη Διδύμους, Ζυγούς, Υδροχόους, Κριούς, Λέοντες και Τοξότες, μα και όσους έχουν Ωροσκόπο και προσωπικά στοιχεία ή πλανήτες στα εν λόγω ζώδια.

*22/10 οι κυριότερες όψεις της θα είναι με τον Γερό Κρόνο χρόνο, που κάθεται σε Στάση την ίδια μέρα

 

Από τη Δέσποινα Κυπριανού

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα