Αφροδίτη στον Λέοντα

ASTROTEAM GUEST
08/06/2023

Αφροδίτη στον Λέοντα

Ακούς την λέξη Αφροδίτη και αυτόματα σου έρχεται στο μυαλό η ομορφιά. Είναι ο πλανήτης που αντιπροσωπεύει την ομορφιά και ό,τι φαντάζεσαι να μπαίνει μπροστά η λέξη όμορφο! Είναι η ομορφιά της τέχνης, της μουσικής, της ισορροπίας, της αρμονίας, της γενναιοδωρίας, της αφοσίωσης, της κοινωνικότητας, της συντροφικότητας, της γοητείας, της αγάπης και της στοργής. Είναι ο πλανήτης που αντιπροσωπεύει την έννοια του μοιράσματος και των αποκτημάτων. Πώς αγαπούμε και πώς θέλουμε να μας αγαπούν; Τί δίνουμε και τί παίρνουμε; Είναι ο πλανήτης των υλικών και πνευματικών αποκτημάτων. Ο πλανήτης των αξιών μας! Σε τι δίνει η ίδια αξία και σε τί έχει ανάγκη να αξιωθεί. Είναι ο πλανήτης που αντιπροσωπεύει τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας σε υλικό επίπεδο. Είναι ο «μικρός» πλανήτης ευεργέτης ο οποίος φέρνει πιο άμεσα τις όποιες ευκολίες. Υποφέρει όταν υπάρχει έλλειψη αγάπης, ομορφιάς, αρμονίας και όσων την αντιπροσωπεύουν. Η Αφροδίτη είναι πιο εκδηλωτική στο ζώδιο του Ταύρου και του Ζυγού γιατί είναι ο πλανήτης κυβερνήτης τους.

Λέων

Ακούς την λέξη Λέων και αυτόματα σου έρχεται στο μυαλό η δύναμη. Είναι το ζώδιο που κυβερνάται από τον Ήλιο. Είναι το ζώδιο της ζωτικότητας. Ότι προβάλλει ο εαυτός. Η προσωπικότητα, αυτοέκφραση, η αυτοπροβολή, η αυτοπεποίθηση, η δημιουργικότητα, το ταλέντο, η αστείρευτη πηγή ενέργειας, η διασκέδαση, το παιχνίδι, η παιδικότητα που όλοι έχουμε μέσα μας και θέλουμε να βγουν προς τα έξω! Είναι το ζώδιο της χαράς και της δραστηριότητας. Είναι το εγώ μας που θέλουμε να εκφράσουμε (ενίοτε απερίσκεπτα και λόγω παιδικότητας) Έχει την τάση να θέλει – ως ζώδιο που κυβερνάται από τον Ήλιο – όλα να περιστρέφονται γύρω από αυτόν! Η Αφροδίτη βρισκόμενη στο ζώδιο του Λέοντα θα θελήσει να εκφράσει όλα όσα την αντιπροσωπεύουν έχοντας την ανάγκη να φανεί προς τα έξω! Θα έχει την τάση να είναι λίγο επιδεικτική γιατί το ζώδιο του Λέοντα είναι αυτό το οποίο θέλει να προβάλλεται! Οπότε κατά την παρατεταμένη διέλευση της από τον Λέοντα – και ανάλογα με τις όψεις που θα έχει με τον κάθε πλανήτη και με τον όποιο τρόπο σχετίζεται – θα επικρατήσουν σε κάπως πιο εγωιστικό μοτίβο συμπεριφορές οι οποίες θα αποζητούν την κάλυψη των διαφόρων αναγκών μας.

*** όταν ένας πλανήτης βρίσκεται σε ζώδιο φωτιάς, ευνοεί όλα τα ζώδια της φωτιάς πρωτίστως και όλα τα ζώδια του αέρα δευτερευόντως. Επειδή πρόκειται για την Αφροδίτη όμως, όλα τα ζώδια θα πάρουν μια εύνοια στον τομέα που επηρεάζονται ***

Λίγα λόγια για την Αφροδίτη κινούμενη πλανητικά

Η Αφροδίτη διανύει 30° από τις 360° του ζωδιακού κύκλου σε ένα διάστημα 25 ημερών περίπου. Κάθε ενάμιση χρόνο περίπου αναδρομεί. Όταν η Αφροδίτη αναδρομεί, το κάνει για 14° (δλδ κάνει στάση, επιστρέφει 14° πίσω και μπαίνει ξανά σε στάση και ορθή φορά) Τότε έχουμε το φαινόμενο περνώντας από ένα σημείο, να κάνει στάση και να ξεκινά αντίθετη φορά περνώντας από την ίδια διαδρομή «πηγαίνοντας αντίστροφα» και να φτάνει σε ένα άλλο σημείο που είχε περάσει πριν, να κάνει ξανά στάση για να ξεκινήσει και πάλι να πηγαίνει σε ορθή φορά. Κάθε 8 χρόνια περίπου αναδρομεί στο ίδιο ζώδιο.

*αν θέλετε μπορείτε να ανατρέξετε 8 χρόνια πριν και να δείτε με τί θέματα είχατε ασχοληθεί τότε. Ίσως σας (επανα)φέρει καταστάσεις της ίδιας φύσης.

Το μεγάλο ταξίδι της Αφροδίτης στο ζώδιο του Λέοντα από τις 05/06/2023 μέχρι τις 09/10/2023

Η Αφροδίτη κάνει την είσοδο της στο ζώδιο του Λέοντα στις 05/06/2023. Από την 00° Λέων θα τελειώσει τις ζωδιακές του μοίρες στις 09/10/2023. Από τις 05/06 που θα μπει θα φτάσει μέχρι τις 28° Λέων στις 22/07 από όπου θα μείνει σε στάση για να ξεκινήσει την ανάδρομη φορά της στις 24/07/23. Θα διανύει τον ζωδιακό «αντίστροφα» φτάνοντας μέχρι την 12° Λέων στις 03/09/2023 όπου θα μείνει σε στάση για να μπει σε ορθή φορά και πάλι στις 05/09/2023. Από τις 05/09/2023 στην 12° Λέων θα ορθοδρομήσει μέχρι και τις 09/10/2023 και την τελευταία μοίρα.

Περιληπτικά για κάθε ζώδιο:

Κριός

Για εσάς τους Κριούς η Αφροδίτη σε ζώδιο της φωτιάς θα είναι σε έναν χώρο που λατρεύει να είναι: στον χώρο της διασκέδασης και της χαράς, του έρωτα και της καλοπέρασης, της δημιουργίας και της αυτοέκφρασής σας! Θα έχετε ανάγκη από «κανακέματα» και θα το απαιτείτε κιόλας! Λίγη ισορροπία θα πρέπει να βάλετε στην εξίσωση ειδικά τις «επικίνδυνες» μέρες για να μην το παρακάνετε με υπερβολές! Θα θέλετε να ξεχωρίσετε για τα ταλέντα σας και θα σας δοθεί η ευκαιρία να το κάνετε.

Ταύρος

Για εσάς τους Ταύρους ο πλανήτης-κυβερνήτης σας Αφροδίτη θα είναι σε έναν τομέα του ωροσκοπίου σας που επηρεάζει το σπίτι και την οικογένεια. Θα θέλετε να ομορφύνετε τον χώρο σας και θα παίξετε πολύ με την αισθητική του. Λίγη προσοχή χρειάζεται στα περιττά έξοδα που μπορεί εδώ να παρασυρθείτε. Κάντε δαπάνες αλλά όχι σπατάλες! Περνάτε όμορφα με τα άτομα που εσείς θεωρείτε οικογένεια και συνδέεστε μαζί τους.

Δίδυμοι

Για εσάς του Διδύμους η Αφροδίτη επισκέπτεται τον βασικό τομέα της προσωπικότητας σας: αυτόν της επικοινωνίας! Θα μπορείτε να επικοινωνήσετε τα θέλω σας με μεγαλύτερη ευκολία. Θα σας δώσει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να κάνετε τις μετακινήσεις που επιθυμείτε! Η δίψα για μάθηση θα έρθει με τις πιο επικοινωνιακές σας δεξιότητες να δέσει με τις ανάγκες σας για αναγνώριση. Προσοχή εδώ στην ισχυρογνωμοσύνη και στην δογματικότητα.

Καρκίνος

Για εσάς τους Καρκίνους η Αφροδίτη θα βρίσκεται σε ένα μέρος όπου οι έννοιες «έχω» και «αξίζω» κυριαρχούν. Θα βοηθηθείτε στο να αποκτήσετε υλικά αγαθά αλλά και να δείξετε στους άλλους τί αξίζετε. Εδώ λίγη μετριοφροσύνη δεν θα βλάψει, αντίθετα, επιβάλλεται! Η αξία θα έρθει μέσα από την αποδοχή από τους άλλους. Θα απολαύσετε καλό φαγητό και θα κάνετε γουστόζικες αγορές σε ρούχα και ό,τι σας κάνει να νιώθετε όμορφοι στην εμφάνιση.

Λέων

Για εσάς τους Λέοντες, η Αφροδίτη σάς ανήκει! Όλα τα φώτα στραμμένα πάνω σας να προβάλλουν ό,τι εσείς έχετε να δείξετε! Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερα αισθητή όπου κι αν πηγαίνετε και θα δίνετε απλόχερα φως από την λάμψη σας! Αυτοπεποίθηση στο ζενίθ με την Αφροδίτη να σας δίνει την αίσθηση της διεκδίκησης αλλά και της κατάκτησης. Επιθυμίες που πραγματοποιούνται σε προσωπικό επίπεδο και ανάγκες που ικανοποιούνται μέσω άμεσης παρουσίας. Είστε παρόντες παντού και η προσωπικότητα σας αναδεικνύεται με πολύ φυσικό τρόπο!

Παρθένος

Για τους Παρθένους η Αφροδίτη κρύβεται πίσω από τις πιο βαθιές επιθυμίες. Σε ένα μέρος του ωροσκοπίου σας όπου εσείς οι ίδιοι ίσως δεν τολμάτε να μαρτυρήσετε! Κρυφοί, παράνομοι ή και ανεκπλήρωτοι έρωτες και σκέψεις που δεν ξεστομίζονται! Σε εσάς θα ζητήσει η Αφροδίτη εδώ να στραφείτε πιο πολύ στις εσωτερικές σας ανάγκες και στο τί σας ευχαριστεί να κάνετε χωρίς να περιμένετε ανταλλάγματα, εξυπηρετώντας έννοιες ανιδιοτελούς αγάπης. Προσφορά και θυσία σας ζητά από εδώ και η ανταμοιβή θα έρθει με την μορφή «δώρου» τον Οκτώβριο!

Ζυγός

Για του Ζυγούς η Αφροδίτη κυβερνήτης σας θα φέρει στην ζωή σας φίλους! Μπορεί να είναι ξαφνικές φιλίες που όμως θα ταιριάζετε στις απόψεις, στις ιδεολογίες, στα γούστα, στα χόμπι, παντού! Θα σας εκτιμούν για την παρέα σας και θα αγαπάτε να μοιράζεστε κοινά ενδιαφέροντα. Η ανάγκη να «ανήκετε» κάπου θα σας βάλει στην διαδικασία να συμμετέχετε σε ομάδες ανθρώπων με τους οποίους θα ταυτίζεστε ιδεολογικά. Μέσα από φίλους και την αλληλοεπίδραση μεταξύ σας, θα σας κάνει να νιώθετε ότι θέλετε να επεκταθείτε, να μάθετε πιο πολλά, να αποκτήσετε νέα ενδιαφέροντα και να μοιραστείτε αποκτήματα (ηθικά και υλικά) και ιδέες.

Σκορπιός

Για τους Σκορπιούς η Αφροδίτη θα φέρνει βόλτες στον τομέα που επηρεάζει την καριέρα σας. Επαγγελματικές επιδιώξεις, κοινωνικές συναναστροφές και προβολή μιας πιο «σοβαρής» εικόνας θα ζητήσει από εσάς η Αφροδίτη να έχετε. Αν και δεν αρέσει σε εσάς τους ίδιους και πολύ να προβάλλετε προς τα έξω αυτά που σας κάνουν να ξεχωρίζετε, η παρότρυνση και αποδοχή που θα έχετε από ανωτέρους θα σας ενθαρρύνει να το κάνετε! Η υπερβολή εδώ θα είναι να μην αποκτήσετε υπερ-αυτοεκτίμηση και να υποτιμήσετε τους άλλους.

Τοξότης

Για τους Τοξότες η Αφροδίτη σε ένα ζώδιο της ίδιας ποιότητας με εσάς και με την άριστη σχέση που έχει με τον πλανήτη που σας κυβερνά τον Δία θα δώσει απλόχερα την μεγαλοπρέπεια της στα θέματα που τον αφορούν! Θα σας ευνοήσει σε ό,τι μπορεί να διευρύνει τους ορίζοντες σας! Ταξίδια όχι μόνο αναψυχής αλλά και επιμόρφωσης! Θα αγαπήσετε την γνώση που έρχεται μέσα από κουλτούρες του εξωτερικού, άλλα ήθη και έθιμα, θα σας φέρει επισκέψεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και ανάγκη μάθησης για άλλες θρησκείες. Υπερβολική επιθυμία προβολής εδώ μπορεί να εισπραχθεί από τους άλλους σαν ένα είδος φανατισμού.

Αιγόκερως

Για τους Αιγόκερους η Αφροδίτη θα περάσει από έναν τομέα που αφορά εσωτερικές επιθυμίες, χρήματα που προέρχονται από τρίτους, κτητικότητα, εξουσία. Η Αφροδίτη ως εκπρόσωπος επιθυμιών θα σας κάνει πιο κτητικούς όσον αφορά τις ανάγκες σας και πιο επιβλητικούς στο να γίνουν όλα όπως εσείς θέλετε. Καλό θα ήταν να μετριάσετε τα θέλω σας επιζητώντας την απόκτηση τους με θεμιτούς τρόπους όπως τις ηθικές σας αξίες. Θα σας φέρει ευκαιρίες για απόκτηση χρημάτων είτε μέσω κληρονομιάς είτε μέσω συντρόφου ή συνεργάτη.

Υδροχόος

Για εσάς τους Υδροχόους η Αφροδίτη θα πηγαινοέρχεται απέναντι σας! Θα φλερτάρει όσους βρίσκονται κοντά της και αντίκρυ σας και αν δεν υπάρχουν άτομα απέναντι σας, θα σας τα φέρει! Θα δέχεστε τις φιλοφρονήσεις με περισσή ευχαρίστηση και θα σας φέρει όλων των ειδών σχέσεις. Προσωπικές, επαγγελματικές, φιλικές. Με μια Αφροδίτη που αγαπά να σχετίζεται, όποια και να σας προσφέρει θα έρθει με όμορφο τρόπο και θα χαρακτηρίζεται από συνεργασία. Λόγω κτητικότητας της εδώ θα χρειαστεί να βάλετε κι εσείς το χεράκι σας για την πολυπόθητη συνεργασία!

Ιχθύες

Για εσάς τους Ιχθύες η Αφροδίτη θα βρίσκεται στον τομέα που αφορά την καθημερινότητα, την ρουτίνα, την εργασία, την οργάνωση, τα κατοικίδια. Θα σας (επι)βάλει στην διαδικασία να οργανώσετε με πιο όμορφο, αποτελεσματικό και εξισορροπημένο τρόπο τις καθημερινές σας εργασίες και την ρουτίνα σας. Θα διεκπεραιώνετε με πιο ευχάριστη διάθεση οτιδήποτε σας αναθέτουν στη δουλειά. Αν αγαπάτε τα ζωάκια μπορεί να εκφραστεί και με μία απόκτηση τους το οποίο και θα φροντίζετε με ευχαρίστηση.

 

Από την Κυριακή Βωνιάτη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα