Αφροδίτη στην Παρθένο – Η περίσκεπτη Μούσα της αγάπης

ASTROTEAM GUEST
13/09/2022

Πόσο αλλάζουν τα δεδομένα στα πρώτα Σεπτεμβριανά βρόχια!

Αφήνει πίσω τη φανταχτερή γκαρνταρόμπα, που της έχει χαριστεί στο ζώδιο των Λιονταριών, η ομορφότερη του ζωδιακού Αφροδίτη, σαν πέρασε το κατώφλι της αναλυτικής Παρθένου. Το πέρασμά της από την αυλαία των Λεόντων, της είχε δώσει άπλετες ευκαιρίες να λάμψει τις πραγματικές της αξίες και το είναι της.

Τα γαλάζια μάτια του Ουρανού την ανατάραξαν και την ανάγκασαν να ψάξει βαθιά στο μέσα της να ανακαλύψει και να δεχτεί την αλήθεια της. Ποια είναι, τί κυβερνά, πού βρίσκονται κρυμμένα όλα τα μυστικά της ομορφιάς της. Είναι άραγε στα χρυσαφένια λούσα ή μέσα στη καρδία της; Ο γέρο-Κρόνος, απαιτητικός και σοβαρός, την έχει περιορίσει, της έχει στερήσει την χαρά, την προκάλεσε στην μοναξιά της. Την έριξε σε αναστολές, ηθικούς φραγμούς, την στένεψε σε οικονομική ρευστότητα μα και στα συναισθήματά της. «Πόσο περιττή είναι η ενδυμασία του σώματος και πόσο απέριττη του πνεύματος» της λένε ακράδαντα, τόσο ο Ουρανός από το δικό της οίκο, τους Ταύρους, μα και ο Κρόνος από τον Υδροχόο, ο κάθε ένας με τον δικό του τρόπο. Την ανάγκασαν να κλείσει κύκλους, σαν η Ατραπός του Έρωτα αναταράχτηκε σε αναληθείς και αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές. Άλλοτε χώρισε, άλλοτε ερωτεύτηκε κάτω από το απέραντο φως του κεχριμπαρένιου καλοκαιρινού φεγγαριού. Στενεύτηκαν οι ασφάλειες και οι αξίες της, φανερώθηκαν εγωισμοί και φανφάρες υποσχέσεις, αφήνοντάς την με τη γλυκόξινη γεύση ενός γεμάτου μα ανικανοποίητου καλοκαιριού, ενώ οι δύο μεγάλοι δάσκαλοι την καθοδηγούν να επανεξετάσει τις δομές, τις σταθερές, αξιοπρέπεια και κεκτημένα.

Σκυφτή και σκεπτική, με τα χρυσόξανθα μαλλιά της πιασμένα σε όλο ίδιες σφικτές πλεξούδες, στο τακτικό και υπηρεσιακό ζώδιο της Παρθένου, περνά τα δεδομένα της κάτω από το μικροσκόπιο. Κρύβετε πίσω από τα λογιστικά βιβλία, ψάχνοντας τις λεπτομέρειες της εξοικονόμησης, ενώ ακόμα και τα συναισθήματά της εκφράζονται συγκρατημένα. Νοιώθει ελλιπής με την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμησή της σε πτώση. Έτσι, βάζει την τυπικότητα και τη συμβατικότητα μπροστά, πάρα την έκφραση των αληθινών της συναισθημάτων. Ψάχνει να βρει το ιδεατό, το άπιαστο που θα εναρμονιστεί και θα εξυψώσει τη γενέθλιά της φύση. Μα σε ένα κόσμο υπολογιστικό, περιμένει πολλά, με το ανικανοποίητο να την προκαλεί σε κριτική, αυτοκριτική μα και σε απογοητεύσεις από μεγάλες προσδοκίες.

Στο ζώδιο αυτό καλείτε να μάθει πράγματα σημαντικά, που θα της φανούν χρήσιμα σε όλη την εξελικτική της πορεία.

«Μάθε τέχνη κι άστην, μα λίγο πριν πεινάσεις πίσω πιάστην» φωνάζει η Παρθένος. Να ‘σαι τακτική, νοικοκυρά, τίμια, καθαρή. Να ‘σαι όμορφη στο σπίτι σου, στο σώμα σου, στη σκέψη, στις εκφράσεις στα λόγια… στην ψυχή σου. Κάνε την κάθε λεπτομέρεια ταλέντο, κέντησε με αυτήν λιμάνια, ολόλευκα, λινά σεντόνια, αγκαλιές ολάνθιστες που μοσχοβολάνε ασφάλεια, βασιλικό και δυόσμο… Γίνε κομψοτεχνήτρια φωτεινών ουράνιων τόξων, ζεστών συναισθημάτων. Άνοιξε δρόμους ευφόρους, «καθαρούς», γενναιόδωρους, προσοδοφόρους. Μα μην «κρίνεις, θα κριθείς» λέει για τελευταίο… Τα ροζ γυαλιά στην καθημερινότητας δεν εξυπηρετούν και δεν ταιριάζουν. Να έχεις κρίση καθαρή, κράτα μικρό καλάθι σε όλη την διαδρομή σου, μην εναποθέσεις το πνεύμα σου, ούτε την αξία σε επιφανειακό συμφέρων. Υπηρέτα την αγνότητα, την πίστη. Δίδαξε την ομορφιά, πώς δεν υπάρχει ασχήμια. Πως η ασχήμια είναι παραμόρφωση, τεχνητό, λανθασμένο αποτέλεσμα της σκέψης. Ψάξε την ψυχή και γίνε Μούσα, «Άνιμα» εναρμόνισης, ομορφιάς και αγάπης. Άλλωστε Αφροδίτη δεν σε λένε;

Στο πρόγραμμά της έχει να συναντήσει Άρη, Ουρανό, Ποσειδώνα, Κρόνο, Πλούτωνα, Ερμή, που κινούνται σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία και θα χρειαστεί να κρατήσει κάθε συμβουλή της επιδέξιας, εξυπηρετικής και σχολαστικής Παρθένου, επανεξετάζοντας και αυτή την κάθε συγκυρία.

Η διέλευσή της από την Παρθένο μέχρι 28/9, θα χαρίσει χαρές, έρωτες, σχέσεις, οικονομικές απολαβές και συνεργασίες σε Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους, όσους έχουν πλανήτες και προσωπικά στοιχεία στα εν λόγω ζώδια. Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύες έχετε ευκαιρίες να λάμψει η πραγματική σας αξία. Τα μεταβλητά Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες κρατήστε το καλάθι μικρό σε υποσχέσεις και να έχετε καθαρή «κρίση». Δοξάστε την Παναγία σε ό,τι έχει να σας φέρει.

 

Από τη Δέσποινα Κυπριανού

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα