Αφροδίτη – Νότιος Δεσμός Σελήνης: “Τραυμαπλάστ” στη μεγάλη πληγή του πολέμου;

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΛΑΧΙΩΤΗ
24/11/2023

Η Αφροδίτη κινείται από τις 8 Νοεμβρίου στο ζώδιο του Ζυγού, προσπαθώντας εδώ και μέρες να ανοίξει ένα “παράθυρο” διπλωματικού διαλόγου ανάμεσα στις εμπόλεμες παρατάξεις ανά την υφήλιο (εξυπακούεται πως η διέλευση αυτή αφορά και στις διαπροσωπικές μας σχέσεις).

(Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπεντζαμίν Νετανιάχου και ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν είναι και οι δύο Ζυγοί – ο πρώτος μάλιστα με πολυαστρία στο ζώδιο αυτό). Η Αφροδίτη φτάνει στις 27 Νοεμβρίου στο “ραντεβού” της με το Νότιο Δεσμό της Σελήνης και τον ευμενή απλανή αστέρα Spica, οπότε τις επόμενες ημέρες αναμένουμε μια μικρή αλλά σημαντική σύγκλιση ανάμεσα στα αντιμαχόμενα μέρη. Πρόκειται για ένα “τραυμαπλάστ” στην μεγάλη πληγή του πολέμου; Το πιθανότερο. Η “αιμορραγία” θα συνεχιστεί; Ασφαλώς. Όμως κάθε προσπάθεια, έστω και η ελάχιστη δυνατή, μετράει..

Ακολουθεί απόσπασμα από τη διεθνή ειδησεογραφία:

Γάζα: Ξεκινάει η κατάπαυση του πυρός στις 7 το πρωί της Παρασκευής – Θα απελευθερωθούν 13 όμηροι της Χαμάς. Παραλήφθηκαν οι κατάλογοι των αμάχων που πρέπει να απελευθερωθούν από την Γάζα. Η εκεχειρία θα αρχίσει την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου, στις 7 το πρωί. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, η πρώτη ομάδα 13 αμάχων θα απελευθερωθεί την Παρασκευή στις 16:00 το απόγευμα. Η εκεχειρία στη Γάζα θα περιλαμβάνει μια συνολική κατάπαυση του πυρός τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο τμήμα της λωρίδας, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, το οποίο ηγείται των προσπαθειών διαμεσολάβησης μεταξύ Ισραήλ- Χαμάς. «Πρέπει να σκεφτούμε πώς να σταματήσουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία» δήλωσε ο Πούτιν στη G20. «Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες», ήταν το μήνυμα που έστειλε – μέσω τηλεδιάσκεψης – ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη σύνοδο κορυφής της G20 για τον πόλεμο στην Ουκρανία που εξακολουθεί να μαίνεται, ενώ προχωρώντας σε μία δήλωση που προκάλεσε εντύπωση, δεδομένων των τελευταίων επιχειρήσεών του, υπογράμμισε ότι πρέπει να «σκεφτούμε πώς να σταματήσουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς πρόκειται για μια τραγωδία». Συμπλήρωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες, αλλά για ακόμη μια φορά κατηγόρησε την Ουκρανία ότι οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν.

Extra tip: Τον Αύγουστο του 2005, για πρώτη φορά μετά το 1967, ισραηλινά στρατεύματα αποχώρησαν από κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, «απελευθερώνοντας» τη Γάζα. Η Αφροδίτη ήταν και τότε πάλι σε σύνοδο με το Νότιο Δεσμό της Σελήνης. Τυχαίο;

[Φωτογραφία: Η Αφροδίτη σε υπέρυθρη ανάλυση]

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα