ΑΦΡΟΔΙΤΗ – Που ψάχνουμε να βρούμε την αγάπη; Τα 12 μονοπάτια της Αφροδίτης

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
01/09/2021

Αναζητώντας την Αγάπη… Ξέρουμε άραγε που να ψάξουμε για να τη βρούμε; Ακολουθούμε το σωστό μονοπάτι ή χανόμαστε «στων σχέσεων και των συναναστροφών την καθημερινή ανοησία;»

Πολύτιμη πηγή ενέργειας η αγάπη… ποίος είν’ αυτός που δεν τη λαχτάρησε, ποιος είν’ αυτός που δεν την έψαξε, ποιος είναι αυτός που δεν αγωνίστηκε να την κρατήσει στη ζωή του, όταν έτυχε να την ανακαλύψει. Η «ωραία» Κυρία του ζωδιακού μας, η Αφροδίτη, σύμβολο της θηλυκότητας αλλά και του τρόπου που εκφράζουμε τα συναισθήματά μας -τρυφερότητα, στοργή, χαρά, ικανοποίηση-, αποκαλύπτει, επίσης, με μεγάλη επιτυχία, πως γινόμαστε εμείς οι ίδιοι αγαπητοί και ερωτεύσιμοι, ποιες είναι οι συναισθηματικές μας απαιτήσεις και ανάγκες, αλλά κυρίως που μπορούμε να στοχεύσουμε για να τις βρούμε και να τις ικανοποιήσουμε!

Σε όποιο ζώδιο κι αν βρίσκεται, μπορεί να ακολουθήσει το μονοπάτι του οίκου που καταλαμβάνει στο ζωδιακό της χάρτη, προκειμένου να βρει την πραγματική αγάπη!

Η ζωδιακή θέση, του πλανήτη της αγάπης, είναι εξαιρετικά σημαντική και λίγο-πολύ οι περισσότεροι που ασχολούνται ερευνητικά ή πειραματικά με την Αστρολογία, γνωρίζουν σε ποιο ζώδιο βρίσκεται η Αφροδίτη τους. Επίσης, γνωστό είναι το γεγονός ότι η «ωραία» εκφράζει τη γοητεία της και τα πιο γλυκά της χαρίσματα στα ζώδια του Ταύρου και του Ζυγού, συμπεριφέρεται άψογα στους Ιχθύες και τον Καρκίνο, ενώ δυσκολεύεται στα ζώδια του Σκορπιού, του Αιγόκερω και της Παρθένου. Παραταύτα, σε όποιο ζώδιο κι αν βρίσκεται, μπορεί να ακολουθήσει το μονοπάτι του οίκου που καταλαμβάνει στο ζωδιακό της χάρτη, προκειμένου να βρει την πραγματική αγάπη!

Τα 12 μονοπάτια της αγάπης!

Ο προσωπικός γενέθλιος χάρτης, πλην των ζωδίων, χωρίζεται και σε 12 διαμερίσματα, που αναπαριστούν τομείς της ζωής, που μας αφορούν άμεσα ή έμμεσα (1ος οίκος η προσωπικότητα, 2ος τα οικονομικά κ.λπ.). Βεβαίως, είναι λιγότερο γνωστό πως όταν ένας πλανήτης βρίσκεται σε κάποιον συγκεκριμένο από τους παραπάνω 12 οίκους, δηλώνει και τον τρόπο με τον οποίο ψάχνει, δημιουργεί και ενεργοποιεί τις δυνατότητες του. Φανταστείτε, λοιπόν, την κομψή πανέμορφη Κυρία να περιφέρεται ανά των οίκων ενός χάρτη, ωσάν νεαρά αναζητούσα τον έρωτα και την αγάπη σε πολύ συγκεκριμένα μέρη και τοποθεσίες.
Σε ποιόν ακριβώς οίκο βρίσκεται η Αφροδίτη σας;

Αφροδίτη στον 1ο οίκο
Προσωπική χάρη και γοητεία, ευγένεια και καλή διάθεση, που διαχέεται έντονα στο περιβάλλον, αγωνιά και βιάζεται να βρει την αγάπη, που συνήθως βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από αυτήν, πολύ κοντά στο άμεσο περιβάλλον των καθημερινών της συναναστροφών. Σπάνια κοπιάζει για να πετύχει το στόχο της, μια και με τους υπέροχους τρόπους της έλκει εύκολα το ζητούμενο αποτέλεσμα, που κατευθύνεται σχεδόν μόνο του πάνω της!

Αφροδίτη στο 2ο οίκο
Τυχερή και με άνεση κινήσεων, δε βιάζεται, ούτε αδημονεί, αλλά κινείται αργά και σταθερά, με σίγουρα βήματα προς την επιτυχία. Συναντά το άλλο της μισό σε τοποθεσίες όπου μπορεί να απολαύσει τις αγαπημένες της συνήθειες, καλό φαγητό, προσωπική περιποίηση, όμορφα ρούχα ή σε μέρη όπου κάνει διαχείριση των οικονομικών της πόρων (τράπεζες, ταμιευτήριο κ.λπ.)

Αφροδίτη στον 3ο οίκο
Ρομαντικές αλλά και κοινωνικές επαφές αναπτύσσονται μέσω πνευματικών δραστηριοτήτων, με ανταλλαγές επισκέψεων στον άμεσο περίγυρο, στη γειτονιά αλλά και μέσω των πλέον μοντέρνων τρόπων επικοινωνίας των νέων, όπως είναι οι υπολογιστές και το ίντερνετ. Τα σπίτια των αδελφών, τα οικήματα της μέσης εκπαίδευσης, τα βιβλιοπωλεία, οπουδήποτε υπάρχει ενημέρωση και πληροφορία, για αυτή γίνεται αυτόματα ο ιδανικός τόπος για να συναντήσει την ιδανική Αγάπη.

Αφροδίτη στον 4ο οίκο
Καλλιτεχνική φύση, αναζητά την αγάπη και τον έρωτα μέσα σε ένα πανέμορφο και αρμονικό οικιακό περιβάλλον. Αναδύει ζεστασιά και θαλπωρή οπουδήποτε υπάρχει «σπιτίσια» ατμόσφαιρα, οικογένεια, γονείς, πατροπαράδοτες συνθήκες έκφρασης, χωρίς να αποκλείει τα «προξενιά» από μέλη της οικογένειας, που εκφράζουν το ενδιαφέρον να την νοικοκυρέψουν.

Αφροδίτη στον 5ο οίκο
Ακτινοβολεί γοητεία κι έντονο ερωτισμό, με αποτέλεσμα οι ερωτικές υποθέσεις να είναι πολύ σημαντικές στην καθημερινότητα της. Αγαπά τη ζωή και ξέρει να τη διασκεδάζει ανά πάσα ώρα και στιγμή, χωρίς να καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια. Η αναζήτηση της αγάπης είναι ενστικτώδης, σωστή και συνήθως σε χώρους που επικρατεί χαρά και ενθουσιασμός, συχνά σε χώρους θεαμάτων ή σε χώρους που σχετίζονται με παιδιά που εξίσου υπεραγαπά. Μάστερ στο φλερτ!

Αφροδίτη στον 6ο οίκο
Η ερωτική ζωή εμπλέκεται με τις επαγγελματικές ενασχολήσεις ή με χώρους εργασίας, που έχει την άνεση να εκφράζεται χωρίς απαραίτητα να δίνει στόχο ότι «κάτι» ψάχνει. Αισθάνεται καλύτερα όταν έχει το «πάνω» χέρι ή είναι καλύτερης οικογενειακής καταγωγής και συνδέεται με δεσμούς αγάπης, όταν βρει σύντροφο που δίνει εξέχουσα σημασία στους κανόνες καθαριότητας και υγιεινής. Δημόσιες υπηρεσίες, καταστήματα, υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών ή ό,τι σχετίζεται με υγεία και διατροφή, είναι τόποι συνάντησης μεγάλων ειδυλλίων.

Αφροδίτη στον 7ο οίκο
Μια ευτυχισμένη γαμήλια Αφροδίτη συναντά την αγάπη και τον έρωτα παντού σ’ αυτό τον κόσμο, μια και είναι ιδιαίτερα ευχάριστη και κοινωνική. Μαζεύει κόσμο γύρω της, χωρίς να καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια και κυρίως γύρω από τον κύκλο των πελατών της, αν είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Παρουσιάζει πολλαπλές ευκαιρίες, για να αντικρίσει την πραγματική αγάπη και να της δώσει το ευτυχισμένο τέλος που της αναλογεί.

Αφροδίτη στον 8ο οίκο
Υπερβολικά συναισθηματική, κτητική και ζηλιάρα. Ψάχνει την αγάπη σε τοποθεσίες που νιώθει ότι έχει τον έλεγχο της κατάστασης και αισθάνεται ασφαλής. Εμπνέεται κυρίως με το σεξ και τα οικονομικά οφέλη -όχι απαραίτητα από το σεξ- αλλά με τους τόπους όπου μπορεί αυτό να προέλθει (π.χ. χρηματιστήριο, καζίνο). Συνηθίζει να έλκεται από τα μυστήρια, τις έρευνες σε βάθος και τη μεταφυσική… συνδυασμοί που ή απογειώνουν ή σκοτώνουν!

Αφροδίτη στον 9ο οίκο
Λατρεύει τις υψηλές ιδέες, τη φιλοσοφία, τη μόρφωση και την εκπαίδευση γενικότερα. Τα πανεπιστήμια, οι σχολές ξένων γλωσσών, τα γραφεία ταξιδιών, οι τόποι συγκέντρωσης για διάφορους προορισμούς εσωτερικού κι εξωτερικού είναι τρόποι εκδήλωσης των πιο τρυφερών συναισθημάτων της, καθώς εκεί γίνεται πιο σκερτσόζα και πιο ερωτική. Τα θρησκευτικά ιδεώδη την εκφράζουν και γιατί όχι τα μοναστήρια και οι κυριακάτικες λειτουργίες;

Αφροδίτη στο 10 οίκο
Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για θέσεις εξουσίας και για προβολή της προσωπικότητας, δια μέσου κοινωνικών γνωριμιών. Δε συμβιβάζεται με χαμηλά ιδεώδη και βρίσκει ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης των γνωριμιών της, ανάμεσα σε πολιτικούς, καλλιτέχνες ή επώνυμους εφοπλιστές ή βιομηχάνους (συχνά ανήκει στον ίδιο κύκλο). Χώροι όπως, η show biz ή όπου υπάρχει έντονη δημοσιότητα και φώτα, τραβούν το ενδιαφέρον της για τη μοιραία συνάντηση.

Αφροδίτη στον 11ο οίκο
Η φιλία γεννά τον έρωτα και ο έρωτας τη φιλία, οπότε ανιχνεύστε τις φιλικές σας συναναστροφές προς ανακάλυψη του μεγάλου έρωτα. Η τοποθεσία εδώ δεν έχει μεγάλη σημασία, αρκεί τα άτομα να μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα, στόχους και να τρέφουν κοινές ελπίδες για το μέλλον. Συνηθίζουν να συμμετέχουν σε μεγάλες παρέες ή ομάδες, με διάφορες δραστηριότητες, που αναλόγως τις ηλικίες και τα χόμπι, μπορεί να διαφοροποιούνται από καιρό σε καιρό.

Αφροδίτη στον 12ο οίκο
Φιλανθρωπικά ιδεώδη, καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα, φιλεύσπλαχνη και ακραία ρομαντική φύση, αναζητά την αγάπη σε χώρους όπου όλα τα παραπάνω μπορούν να αναπτυχθούν αβίαστα. Χώροι όπου η παροχή βοηθείας ή υποστήριξης σε συνανθρώπους είναι σημαντικοί παράγοντες, της γεννούν ερωτισμό αν και δεν είναι πάντα ικανή να τον εκφράσει, εξαιτίας συστολής και ανασφάλειας. Σίγουρα, όμως, έλκεται από συμπονετικούς και γεμάτους κατανόηση συντρόφους, που συναντά στη διαδρομή αυτή της προσφοράς.

Αναζητώντας το μεγάλο έρωτα και την ιδανική αγάπη -το λόγο της κεντρικής μας ύπαρξης σε αυτή τη ζωή- συχνά χάνουμε το δρόμο. Επηρεασμένοι από τα επιβαλλόμενα πρότυπα και τα κοινωνικά ήθη κι έθιμα, επειδή, ως γνωστόν, έτσι τα βρήκαμε κι έτσι πρέπει να τα αφήσουμε. Οι σχέσεις, όμως, άλλαξαν τις τελευταίες δεκαετίες και οι άνθρωποι δυσκόλεψαν τις επαφές τους με το συνάνθρωπο, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες να αγαπήσουν και να αγαπηθούν. Χάθηκε η αυθεντικότητα, η αμεσότητα και η ειλικρίνεια, με αποτέλεσμα η αγάπη να καθυστερεί ή και να χάνει εντελώς το δρόμο της…

Ο δρόμος της κλασσικής Αστρολογίας, όμως, είναι απίστευτα απλός. Το μονοπάτι της Αφροδίτης οδηγεί απευθείας στην πηγή της πραγματικής Αγάπης, σίγουρα, εύκολα και απολύτως πετυχημένα!

 

Σημείωση: οι περιγραφές των θέσεων της Αφροδίτης δεν περιλαμβάνουν θετικές ή αρνητικές εκτιμήσεις γωνιακών αποστάσεων με άλλους πλανήτες.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα