Αφροδίτη – Δίας – Χείρωνας κοντά στις 13 μοίρες του Κριού

ASTROTEAM GUEST
07/03/2023

Στις 3 Μαρτίου σχηματίζεται στον ουρανό μια πολύ όμορφη και δυνατή, θεραπευτικά, όψη. Η Αφροδίτη συναντάει το Δία και το Χείρωνα κοντά στις 13 μοίρες του Κριού.

Με τον Χείρωνα στον Κριό τα τελευταία 4 χρόνια περίπου, είναι πιθανό να νιώθουμε μια ανασφάλεια σε σχέση με αυτό που θέλουμε να κάνουμε και αυτό που πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε και, τελικά, να μένουμε σε ένα μεταβατικό στάδιο χωρίς να κάνουμε καμία κίνηση ούτε μπρος ούτε πίσω. Αυτή είναι μια επώδυνη κατάσταση στην οποία δεν υπάρχει εξέλιξη. Είναι σημαντικό να μην αγνοήσουμε εκείνο το κομμάτι του εαυτού μας που νιώθει ευάλωτο και ανασφαλές αλλά να το αναγνωρίσουμε, αφού μέσα από την αναγνώριση θα έρθει και η θεραπεία. Αυτή είναι μια πρόκληση μοναδική για τον καθένα από εμάς που θα μας βοηθήσει να γίνουμε πιο δυνατοί και να φέρουμε στην επιφάνεια τις ηγετικές μας ικανότητες για να τολμήσουμε αυτά που ονειρευόμαστε, ακόμα κι αν δεν είμαστε σίγουροι για το ποιο θα είναι το επόμενο βήμα μας.
Η συνάντηση των τριών αυτών πλανητών είναι σημαντική για όλους μας αλλά είναι πολύ ιδιαίτερη για τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στην ηλικία των 51, επειδή ο Χείρωνας κάθε 51 χρόνια περίπου επιστρέφει στη γενέθλια θέση του, δηλαδή βρίσκεται ξανά εκεί ακριβώς που βρισκόταν όταν γεννηθήκαμε. Σε αυτή την ηλικία οι άνθρωποι έχουμε φτάσει πια σε ένα σημείο που δεχόμαστε τον εαυτό μας όπως είναι ή πρέπει να τον δεχτούμε επιτέλους όπως είναι.

Αυτές τις μέρες έχουμε όλοι την ευκαιρία να αγκαλιάσουμε και να θεραπεύσουμε κάποιο πληγωμένο κομμάτι του εαυτού μας…

Κανείς δεν απαιτεί από εμάς να είμαστε τέλειοι, εκτός από εμάς τους ίδιους κι όταν κάποιοι άνθρωποι έχουν υπερβολικές απαιτήσεις από εμάς, δεν θα πρέπει να τους επιτρέπουμε να επηρεάζουν τη ζωή μας. Επομένως, η αποδοχή του εαυτού μας όπως είναι και η συνειδητοποίηση ότι κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, είναι μια υγιής αντιμετώπιση της ζωής. Στην όμορφη ηλικία των 51 ετών ή και νωρίτερα αν το επιλέξουμε, μπορούμε να ξεκινήσουμε μια συμφιλίωση με τον εαυτό μας και να καταλάβουμε ότι τέλειος είναι αυτός που απλώς προσπαθεί να γίνεται λίγο καλύτερος από ότι ήταν χθες. Αυτές τις μέρες έχουμε όλοι την ευκαιρία να αγκαλιάσουμε και να θεραπεύσουμε κάποιο πληγωμένο κομμάτι του εαυτού μας, ανάλογα με τον Οίκο στον χάρτη μας που φιλοξενεί τη σύνοδο Αφροδίτης/Δία/Χείρωνα. Είναι ο τομέας εκείνος με τον οποίο αισθανόμαστε άβολα ή πιστεύουμε ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί. Εκεί είναι που πρέπει να εστιάσουμε, όμως, και να να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι.

Κριός & Ωροσκόποι Κριοί

Το τραύμα που καλείστε να θεραπεύσετε μπορεί να αφορά διάφορες πτυχές της ζωής σας γι’ αυτό είναι σημαντικό να σκεφτείτε σε ποιους τομείς νιώθετε λιγότερο ικανοποιημένοι αυτή την εποχή. Συνειδητοποιείστε πόσα πολλά έχετε καταφέρει και χρησιμοποιείστε όσα έχετε μάθει για να κινηθείτε περισσότερο μεθοδικά προς αυτό που θέλετε να βελτιώσετε. Καθαρίστε το μυαλό και το περιβάλλον σας από αρνητικές επιρροές κι αφήστε χώρο για νέους ανθρώπους κι ευκαιρίες.

Ταύρος & Ωροσκόποι Ταύροι

Τον τελευταίο καιρό είναι πιθανό να νιώθετε κάπως απομονωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο και ότι τίποτα δεν προχωράει όπως θα θέλατε. Θα πρέπει να απολαύσετε αυτό το μικρό διάλειμμα και να χρησιμοποιήσετε τις μοναχικές στιγμές για εσωτερική ενδυνάμωση μέσα από την προσευχή, τον διαλογισμό ή την ονειροπόληση, καθώς οι αλλαγές είναι προ των πυλών και η δουλειά που κάνετε με τον εαυτό σας στο παρασκήνιο θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε γι’ αυτές.

Δίδυμοι & Ωροσκόποι Δίδυμοι

Είναι πιθανό να νιώθατε απογοητευμένοι με τους μακροπρόθεσμους στόχους σας αλλά αυτές τις μέρες θα νιώσετε περισσότερο έτοιμοι και αποφασισμένοι. Ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιες διορθωτικές κινήσεις που θα σας φέρουν πιο κοντά σε αυτό που θέλετε πραγματικά αλλά το θετικό είναι ότι μπορείτε να στηριχτείτε σε φίλους ή ομάδες, ενώ μπορεί να προκύψουν και γνωριμίες με σημαντικούς ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν. Οι εναλλακτικές θεραπείες και πρακτικές μπορεί να είναι ένας ακόμα τρόπος για να νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας και με όσα έχετε καταφέρει έως τώρα.

Καρκίνος & Ωροσκόποι Καρκίνοι

Είναι πιθανό να νιώθατε ότι δεν είχατε υποστήριξη σε θέματα καριέρας και δημόσιας εικόνας αλλά τις επόμενες μέρες θα προκύψουν σημαντικές ευκαιρίες σε αυτούς τους τομείς και νέες συμφωνίες. Μπορεί να θελήσετε να μάθετε κάτι καινούργιο ή να μοιραστείτε αυτά που έχετε μάθει κι αυτό με κάποιον τρόπο να σας βοηθήσει επαγγελματικά και κοινωνικά. Μη φοβηθείτε να αναλάβετε υποχρεώσεις και να κινηθείτε προς τους στόχους σας αλλά μην ξεχνάτε ότι η επιτυχία πηγάζει από μέσα μας όταν νιώθουμε χαρά και ικανοποίηση γι’ αυτό που κάνουμε και προσφέρουμε.

Λέων & Ωροσκόποι Λέοντες

Είναι πιθανό να νιώθατε τον τελευταίο καιρό ότι έπρεπε με κάποιον τρόπο να αναθεωρήσετε τα προσωπικά σας πιστεύω και τη φιλοσοφία που έχετε για τη ζωή. Αυτή η συνειδητοποίηση δεν ήταν καθόλου εύκολη για εσάς αλλά τις επόμενες μέρες θα νιώσετε περισσότερο έτοιμοι και δυνατοί για να στηρίξετε αυτά που πιστεύετε. Οι ανώτερες γνώσεις, τα ταξίδια και η νέα κατεύθυνση που θα επιλέξετε για να εκφραστείτε θα σας βοηθήσουν να βγείτε στο προσκήνιο και να αναδείξετε τη δημιουργικότητά σας. Αυτές οι αλλαγές θα σας ενδυναμώσουν και θα σας βοηθήσουν να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν αλλά και να αντιμετωπίσετε τις νέες καταστάσεις.

Παρθένος & Ωροσκόποι Παρθένοι

Τον τελευταίο καιρό είναι πιθανό να έχουν βγει στην επιφάνεια διάφορες φοβίες, εμμονές ή ανασφάλειες σε σχέση με θέματα οικονομικά, υπαρξιακά και αξιακά αλλά και θέματα εξουσίας και δύναμης. Ίσως να έχετε αντιληφθεί ότι όσο αγνοείτε αυτά τα θέματα τόσο αυτά διογκώνονται, οπότε μάλλον έχει έρθει ο καιρός να δείτε κατάματα αυτό που σας τρομάζει. Η έντονη κριτική και αυτοκριτική πιθανώς να λειτουργούν ανασταλτικά στις δεδομένες συνθήκες, οπότε μην είστε τόσο αυστηροί με τον εαυτό σας και τους άλλους. Προσπαθήστε να κινηθείτε μεθοδικά και οργανωμένα για να βρείτε πρώτα απ’ όλα εσωτερική ισορροπία και ηρεμία.

Ζυγός & Ωροσκόποι Ζυγοί

Οι σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες πιθανώς να καθρεφτίζουν το άγχος και τις ανασφάλειες που νιώθετε τον τελευταίο καιρό. Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε κάποιες σοβαρές συζητήσεις ή να σκεφτείτε το ενδεχόμενο μιας σοβαρής δέσμευσης. Σε κάθε περίπτωση, να ξέρετε ότι πρέπει να επιλέξετε ανθρώπους που μιλούν στην καρδιά σας και που θα σας στηρίξουν σε βάθος χρόνου. Είναι σημαντικό να θέσετε υγιή όρια και να καλλιεργήσετε σχέσεις στις οποίες υπάρχει ισορροπία, αρμονία και μοίρασμα ευθυνών.

Σκορπιός & Ωροσκόποι Σκορπιοί

Είναι πιθανό να νιώθετε ότι η ρουτίνα και οι καθημερινές υποχρεώσεις σας βαραίνουν πολύ αλλά σύντομα θα έχετε την ευκαιρία να οργανώσετε την καθημερινότητά σας με τέτοιο τρόπο ώστε να έχετε χρόνο για σωστή διατροφή και άσκηση σωματική αλλά και πνευματική, ενώ θα πρέπει να φροντίσετε και κάποια θέματα υγείας που έχετε παραμελήσει. Ακόμα και μικρές αλλαγές στις καθημερινές σας συνήθειες θα αλλάξουν σημαντικά τον τρόπο που αισθάνεστε και κινείστε οι ίδιοι αλλά και τον τρόπο που αλληλεπιδράτε με το περιβάλλον σας. Ας μην ξεχνάμε πως όλα λειτουργούν κυκλικά: αν θεραπεύσουμε τον εαυτό μας, μπορούμε να θεραπεύσουμε και τους άλλους και μέσα από τη θεραπεία των άλλων, θεραπευόμαστε και οι ίδιοι.

Τοξότης & Ωροσκόποι Τοξότες

Είναι πιθανό να νιώθετε ότι η δημιουργική πλευρά του εαυτού σας καταπιέζεται και η φωνή σας δεν ακούγεται. Τις επόμενες ημέρες αυτό θα αλλάξει και η έμπνευση που θα έχετε θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε μια νέα δημιουργική ή επιχειρηματική δραστηριότητα. Οι φιλοδοξίες σας είναι μεγάλες γι’ αυτό φροντίστε να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν. Σε κάθε περίπτωση, θα μπορέσετε να χαρείτε, να διασκεδάσετε ή και να ερωτευτείτε.

Αιγόκερως & Ωροσκόποι Αιγόκεροι

Ίσως τον τελευταίο δυσκολεύεστε να νιώσετε ασφάλεια και εσωτερική γαλήνη μέσα στο σπίτι και την οικογένεια. Τις επόμενες μέρες θα διαπιστώσετε ότι είναι πιο εύκολο να ασχοληθείτε με αυτούς τους τομείς της ζωής σας και να κάνετε κάποιες αλλαγές που θα φέρουν σημαντική βελτίωση τόσο στο περιβάλλον όσο και στον βαθύτερο ψυχισμό σας. Προσπαθήστε να δείτε το τελικό αποτέλεσμα και όχι τις προσωρινές δυσκολίες.

Υδροχόος & Ωροσκόποι Υδροχόοι

Οι σχέσεις με αδέλφια και κοντινούς συγγενείς αλλά και οι δεσμοί με την κοινότητα στην οποία ανήκετε, πιθανώς να σας κάνουν να αισθάνεστε, το λιγότερο, άβολα τον τελευταίο καιρό. Σύντομα, όμως, θα μπορέσετε να βελτιώσετε αυτές τις σχέσεις αλλά και τον τρόπο που επικοινωνείτε, γενικότερα, κυρίως για να μπορέσετε να εκφράσετε τις βαθύτερες επιθυμίες σας. Νέες πληροφορίες και γνώση αλλά και κάποια ταξίδια ή κοντινές μετακινήσεις, βελτιώνουν τη διάθεσή σας.

Ιχθύες & Ωροσκόποι Ιχθύες

Τον τελευταίο καιρό είναι πιθανό να νιώθετε ότι όσα κι αν έχετε καταφέρει, δε σας προσφέρουν ασφάλεια και ικανοποίηση, ίσως επειδή κατά βάθος πιστεύετε ότι δεν το αξίζετε. Τις επόμενες μέρες θα μπορέσετε να ενισχύσετε την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή σας, καθώς θα βρείτε εσωτερική ισορροπία. Σε αυτό θα βοηθήσει και η συνειδητοποίηση ότι το αίσθημα πραγματικής αξίας πηγάζει από την αποδοχή του εαυτού και όχι από τα υλικά αποκτήματα. Από την άλλη, θα θέλετε να ξοδέψετε χρήματα αλλά θα έχετε κι ευκαιρίες για επενδύσεις που θα αποδώσουν σε βάθος χρόνου.

Καλό μήνα με πολλές νέες δυνατότητες και μικρές συμβουλές για σημαντικές αλλαγές!

 

Από τη Ναταλία Σερδάρη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα