Ένα από τα πιο μελανά σημεία στην ιστορία του προηγούμενου αιώνα είναι ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και το Ολοκαύτωμα. Ένα τεράστιο πλήγμα που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 30 εκατομμύρια ανθρώπους, εκ των οποίων 6 εκατομμύρια ήταν Εβραίοι1. Εμπνευστής και εκτελεστής αυτού του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ, δικτάτορας της Ναζιστικής Γερμανίας. Η προσωπικότητά του αποτέλεσε κι αποτελεί αντικείμενο ανάλυσης, ενώ έχουν γίνει κατά καιρούς αρκετές έρευνες -με εκτεταμένη βιβλιογραφία- σχετικά με την ψυχοπαθολογία του χωρίς, όμως, να προκύπτει κάποιο συγκεκριμένο συμπέρασμα2.
Η Αστρολογία μας δίνει τη δυνατότητα -έχοντας στα χέρια μας τον τόπο, την ημερομηνία και ώρα γέννησής του- να εξερευνήσουμε τον γενέθλιο χάρτη του, για να δούμε από πού προέκυψε η όλη συμπεριφορά του, η οποία διαμόρφωσε και τον τρόπο δράσης του. Είναι απαραίτητο, όμως, να τονίσουμε ότι ο γενέθλιος χάρτης αποτελεί μία προδιάθεση, το πώς θα εκφραστεί έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με το επίπεδο συνειδητότητας του καθένα και δε σημαίνει ότι οι ενδείξεις που θα δούμε παρακάτω είναι καταστροφικές για όσους έχουν παρόμοιες τοποθετήσεις στο χάρτη τους.
Ο άνθρωπος αυτός είχε ανάγκη για εξουσία, κύρος και υλική ασφάλεια.
Ο Αδόλφος Χίτλερ γεννήθηκε στο Μπράουναου αμ Ιν της Αυστρίας στις 20 Απριλίου του 1889 ώρα 18:30. Καταμετρώντας τις ποιότητες και τα στοιχεία των πλανητών του χάρτη του βλέπουμε ότι υπερισχύει το γήινο στοιχείο σε ποιότητες παρορμητικών και σταθερών ζωδίων άρα ο πυρήνας του, το κέντρο βάρους του χάρτη του είναι ο Ταύρος και ο Αιγόκερως. Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος αυτός είχε ανάγκη για εξουσία, κύρος και υλική ασφάλεια. Υποστήριζε την τάξη (θα δούμε παρακάτω πώς διαστρεβλώνεται αυτό το χαρακτηριστικό) και τους κρατικούς νόμους, είχε αμετακίνητες απόψεις αλλά και καλλιτεχνικές τάσεις! Ήταν Ταύρος με ωροσκόπο Ζυγό. Κυβερνήτης του ωροσκόπου και όλου του χάρτη η Αφροδίτη στο Ταύρο, μία πανίσχυρη θέση γι’ αυτήν στο ζώδιο κυβέρνησής της. Ο Ήλιος και η Αφροδίτη κατοικούν στον οίκο των άλλων, τον έβδομο, που είναι και φυσικός οίκος της Αφροδίτης. Μέχρι στιγμής, έχουμε ένα άτομο ελκυστικό, ματαιόδοξο, με έντονη καλλιτεχνική φύση, ανάγκη για αναγνώριση και αποδοχή από τους άλλους3. Πράγματι ο Χίτλερ είχε τρομερή απήχηση στο κοινό και μεγάλη αγάπη για την τέχνη, αφού έδωσε δύο φορές εξετάσεις για να περάσει στη Σχολή Καλών Τεχνών αλλά απέτυχε4.
Ο Κρόνος αυτός στερεί από τον άνθρωπο την αυτοπεποίθηση, τη χαρά της ζωής και της δημιουργίας.
Παρατηρώντας τον χάρτη του, βλέπουμε ότι η βάση του προβλήματος ξεκινά από τους τίτλους των πλανητών -που μας δείχνουν αν οι ζωδιακές τους θέσεις εκφράζονται θετικά ουδέτερα ή αρνητικά- θα δούμε ότι εκτός από την πολύ ευνοϊκή θέση της Αφροδίτης, είχε 4 πλανήτες σε δυσμένεια (Κρόνος στον Λέοντα σε παλιά θέση εξορίας, Άρης στον Ταύρο σε παλιά θέση εξορίας, Σελήνη στον Αιγόκερω σε θέση εξορίας και Δίας στον Αιγόκερω σε πτώση). Όμως, όλη αυτή η δυσαρέσκεια που εξέφραζαν αυτοί οι πλανήτες ξεγελούσαν το κοινό γιατί καλύπτονταν από το πέπλο της ισχυρής του Αφροδίτης, η οποία παρ’ όλα αυτά ήταν σε σύνοδο ιδιομοιρίας με έναν αδύναμο Άρη και σε τετράγωνο με έναν, επίσης, αδύναμο Κρόνο. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός παράγει τεράστιο κόμπλεξ κατωτερότητας. Αρχικά ο Κρόνος αυτός στερεί από τον άνθρωπο την αυτοπεποίθηση, τη χαρά της ζωής και της δημιουργίας. Ο εξόριστος Άρης προκαλεί σεξουαλικά προβλήματα (είχε κρυπτορχιδισμό)5 και αναστολή της δράσης, οπότε ο καταστροφικός συνδυασμός αυτών (ειδικά σε αντρικό ωροσκόπιο) καταλήγει σε μεγάλο θυμό, σκληρότητα και βία, για να αναπληρώσει με λάθος τρόπο τη χαμένη του αυτοεκτίμηση. Η Αφροδίτη, χτυπημένη από αυτούς τους δύο, γίνεται εγωίστρια και ανασφαλής. Η σχέση Αφροδίτης – Άρη, όμως, ευεργετείται με όψη τριγώνου από τη σύνοδο Σελήνης-Δία, που δείχνει τη στενή σχέση που είχε με τη μητέρα του, την οποία λάτρευε και η απώλειά της, όταν εκείνος ήταν 18 ετών, του στοίχισε τρομερά6. Η καλή επίδραση αυτής της όψης περιορίζεται, βέβαια, από το γεγονός ότι βρίσκονται και οι δύο πλανήτες σε εξορία και πτώση.
Η όψη αυτή παράγει δογματισμό, αντίδραση και ολοκληρωτισμό…
Η σχέση με τον πατέρα από την άλλη είχε ένταση, καβγάδες και αποστασιοποίηση καθώς ο Χίτλερ ήθελε από νωρίς να ακολουθήσει το καλλιτεχνικό μονοπάτι έχοντας πλήρη υποστήριξη της μητέρας του ενώ ο πατέρας του ήθελε να γίνει δημόσιος υπάλληλος7. Η αντιδραστική και εγωιστική σχέση μεταξύ τους8 αποτυπώνεται στην όψη αντίθεσης μεταξύ Ήλιου-Ουρανού. Η όψη αυτή παράγει δογματισμό, αντίδραση και ολοκληρωτισμό και το άτομο εμμένει στις δικές του απόψεις, τις οποίες προσπαθεί να επιβάλλει με κάθε κόστος. Οι αντισημιτικές του τάσεις είχαν ξεκινήσει από μικρή ηλικία9 αλλά κορυφώθηκαν μετά το θάνατο της μητέρας του και την απόρριψη του από τη σχολή Καλών Τεχνών, που ήταν το μεγάλο του όνειρο10. Μετά από αυτή την αποτυχία άρχισε η ενασχόληση του με την πολιτική, ξεκινώντας τη δράση του σε ακροδεξιούς11 συλλόγους, όπου ξεχώρισε γρήγορα για τις ρητορικές του ικανότητες. Ο Ερμής στον Κριό σε αντίθεση με τον ωροσκόπο, του έδωσε μεγάλο προβάδισμα καθώς είχε φλογερό, ηγετικό λόγο και μπορούσε να παρακινεί τα πλήθη.
Ο Ουρανός άλλωστε από τον 12ο οίκο του, υποδήλωνε μια μορφή παράνοιας
Η σύνοδος Πλούτωνα-Ποσειδώνα στους Διδύμους στον 8ο οίκο του έδωσε τρομερή δύναμη πειθούς, χειραγώγησης αλλά και βαμπιρισμού μέσω του λόγου, με μεγάλη ικανότητα διείσδυσης στην ανθρώπινη ψυχολογία, ο Ποσειδώνας, όμως, θόλωνε το τοπίο για τη σωστή διάκριση των ιδεών και απόψεων του. Οι θέσεις αυτές σε συνδυασμό με την αντίθεση Ήλιου-Ουρανού, που τον έκανε να φανατίζεται και να πιστεύει μέχρι το κόκκαλο στην ιδέα μιας ανώτερης φυλής, του έδωσε τεράστια απήχηση. Ο Ουρανός άλλωστε από τον 12ο οίκο του, υποδήλωνε μια μορφή παράνοιας12.
Οι ομιλίες του διαπερνούσαν σαν ηλεκτρικό ρεύμα τον κόσμο και δάκρυα κυλούσαν στα μάτια τους φωνάζοντας τον «ηγέτη»13. Η δημοφιλία του ενισχύθηκε από τη σύνοδο Σελήνης – Δία που τριγώνιζε, εκτός από τη σύνοδο Αφροδίτη-Άρη, τον Ήλιο του που ήταν και κυβερνήτης του μεσουρανήματος. Εκμεταλλευόμενος την επιρροή του, πότισε τον κόσμο με το μίσος του ενάντια σε οποιονδήποτε θεωρούσε ότι αποτελεί μίασμα στην άρια φυλή λόγω θρησκευτικών, κοινωνικοπολιτικών διαφορών ή σωματικών και νοητικών δυσλειτουργιών14. Επιπλέον, είχε Βόρειο Δεσμό στον Καρκίνο στον 9ο οίκο, με τον κυβερνήτη του (Σελήνη) να κάνει σύνοδο με τον Νότιο δεσμό στον Αιγόκερω στον 3ο οίκο, μια ένδειξη προσκόλλησης σε παρελθοντικές εμπειρίες, που μπορεί να ήταν ένας άκαμπτος, φανατικός δάσκαλος που επέβαλλε τη γνώση με σκληρές μεθόδους στους μαθητές του. Τί υποδήλωνε άραγε για το καρμικό μονοπάτι του, το γεγονός ότι οι Δεσμοί βρίσκονταν σε στάση αλλά και οι κυβερνήτες τους σε εξορία; Σίγουρα όχι κάτι ευχάριστο…
Ο Αδόλφος Χίτλερ αυτοκτόνησε στις 30 Απριλίου του 1945 αφού βγήκε ηττημένος από έναν πόλεμο που ο ίδιος ξεκίνησε15. Στη διάρκεια της ζωής του πειραματίστηκε με διάφορες μορφές θανάτου χρησιμοποιώντας αθώους ανθρώπους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ως πειραματόζωα για τις έρευνες του με τις ευλογίες της επιστήμης16. Με τη φήμη του 10ου οίκου που φιλοξενούσε τον Κρόνο στον Λέοντα, θα μείνει στην ιστορία σαν αυτόν που σκότωσε τη χαρά, τους ανθρώπους και τα παιδιά μιας ολόκληρης γενιάς17.
Πηγές:
- Fischel (2020) p. 151
- Adolf Hitler’s Psychopathology Wikipedia
- Ross P. (1924) p.95-717
- Hitler (1999) p.20
- Ullrich, Volker (2013) p.1034
- Kershaw ,Ian (1998) p.27
- Kershaw (2008) p.9
- Keller (2010) p.33-34
- Hamann (2010) p.13
- Hitler (1999) p.10
- Evans (2003) p.180
- Ross P. (1924) p.95-717
- Heck (2001) p.23
- Kershaw (2008) p.148-150
- Linge (2009) p.199
- Perper, Joshua A. Cina, Stephen J. (2010)
- Kershaw 2000b p.xvii
Βιβλιογραφία
- Evans, Richard J. (2003). The Coming of the Third Reich, Penguin Books
- Heck, Alfons (2001) A Child of Hitler ; Germany In The Days When God Wore A Swastika, Phoenix
- Hamann, Brigitte (2010). Hitler’s Vienna: A Portrait of the Tyrant as a Young Man. Trans. Thomas Thornton
- Hitler, Adolf (1999) Mein Kampf. Trans. Ralph Manheim
- Keller, Gustav (2010) The Student Adolf Hitler: The Story of a Lifelong Rampage (in German)
- Kershaw, Ian (1999). Hitler: 1889-1936: Hubris
- Kershaw, Ian (2000b). Hitler, 1936-1945: Nemesis
- Kershaw, Ian (2008). Hitler: A Biography
- Linge, Heinz (1980). With Hitler to the End: The Memoirs of Adolf Hitler’s Valet
- Shirer, William L.(1960) The Rise and Fall of The Third Reich
- Ross P. (1924) The Year That Made Hitler
- Perper, Joshua A. Cina, Stephen J. (2010) When Doctors Kill: Who, Why and How
- Ullrich, Volker (2013), Hitler: Ascent:1889-1939
- Fischel, Jack R. (1998) The Holocaust
Από την Sullaj Katerina