Το πετράδι του στέμματος – Ο λίθος του Ιουλίου το ΡΟΥΜΠΙΝΙ

ASTROTEAM GUEST
29/06/2022

Λίγα αντικείμενα αιχμαλωτίζουν το βλέμμα όπως το ρουμπίνι! Αναρωτιέμαι, είναι το χρώμα του, είναι η λάμψη και ο μυστικισμός που εκπέμπει ίσως;

Έχει το βαθύ χρώμα του αίματος και υποσυνείδητα ενώ περιμένουμε να αντιμετωπίσουμε μια απύθμενη περιπλοκότητα, τουναντίον όσο το κοιτάζουμε μας φανερώνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του με την διαφάνεια και τη καθαρότητα που το διακρίνουν! Τόσοι πολλοί πολιτισμοί του κόσμου έχουν τόσους διαφορετικούς μύθους και θρύλους, σχετικά με το ρουμπίνι, η έννοια που του προσδίδεται όμως είναι απόλυτα καθολική και ταυτόσημη από όλους! Η λέξη ρουμπίνι προέρχεται από την Λατινική λέξη rube που σημαίνει κόκκινο. Έχει το χρώμα της πορφύρας, το χρώμα που βάφτηκαν τα ρούχα των βασιλιάδων και των αυτοκρατόρων. Τα ρουμπίνια στολίζουν από την αρχαιότητα, τα διαδήματα, τις τιάρες, τα στέμματα, τα βυζαντινά πρεπενδούλια αλλά και τα σκήπτρα τους.

Συμβολίζει την αγάπη, το πάθος αλλά και την καλοτυχία! Προστατεύει από το κακό και μας προειδοποιεί για αυτό!

Το ρουμπίνι αναφέρεται στην Βίβλο, στο βιβλίο της Εξόδου, όπου δίνονται οι εντολές για το πως να κατασκευαστούν οι στολές των Ιερέων αλλά και στη συνέχεια η Χριστιανική Εκκλησία το συμπεριέλαβε μεταξύ των Αποστολικών λίθων. Στην αρχαία γλώσσα των Σανσκριτικών, το ρουμπίνι ονομάζονταν ratnaraj ή «βασιλιάς των πολύτιμων λίθων». Οι Ινδοί πιστεύουν ότι τα ρουμπίνια επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες τους να ζουν ειρηνικά με τους εχθρούς τους. Στη Βιρμανία οι πολεμιστές έραβαν ρουμπίνια ως φυλαχτά κάτω από την πανοπλία τους για να τους κάνουν, αόρατους και ανίκητους στη μάχη.

Ένας από τους πιο διάσημους πολύτιμους λίθους είναι το Ρουμπίνι του Μαύρου Πρίγκιπα. Πρώτος ιδιοκτήτης αναφέρεται ο πρίγκηπας Αμπού Σαΐντ του Μαυριτανικού Βασιλείου της Γρανάδας αλλά μέσα από ιστορίες ιντριγκας, προδοσίας, μαχών και λαφύρων βρέθηκε στα χέρια του Ουαλού πρίγκηπα Εδουάρδου του Γούντστοκ ο οποίος με την σειρά του το χάρισε στον Βασιλιά Ερρίκο τον 5ο. Αυτός το τοποθέτησε στην περικεφαλαία του και ω του θαύματος σε μια πολύνεκρη μάχη εκείνος σώθηκε και το ρουμπίνι θεωρήθηκε «γούρικο». Από εκεί και μετά κοσμεί το Αυτοκρατορικό Στέμμα του Μεγάλου Βασίλειου και το φορά ο εκάστοτε μονάρχης στην ενθρόνιση του και στην έναρξη του Κοινοβουλίου κάθε χρόνο.

Συνδεδεμένο ανά τους αιώνες με το αίμα και την καρδιά, συμβολίζει τη δυναμική ροή της ζωής. Πιστεύεται ότι το ρουμπίνι προειδοποιεί τον ιδιοκτήτη του για ενδεχόμενη κακοτυχία ή ερχόμενο κίνδυνο και απειλή. Οι λαοί της Κεντρικής Ευρώπης κατά τον Μεσαίωνα, υποστήριξαν πως τα ρουμπίνια προσέφεραν υγεία, σοφία, πλούτο και επιτυχία στην αγάπη. Οι δε γιατροί και οι αλχημιστές από τα βάθη της αρχαιότητας, είχαν την πεποίθηση πως το ρουμπίνι είναι πολύ αποτελεσματικό στα προβλήματα της καρδιάς και του κυκλοφορικού συστήματος! Σε στατιστικές έρευνες δε την σύγχρονη εποχή, βρέθηκε ότι το ρουμπίνι βοηθά και στηρίζει τους χρήστες στη λήψη σημαντικών αποφάσεων στη ζωή, ιδιαίτερα των οικονομικών αποφάσεων!

Ποιόν άλλον εκτός του Λέοντα θα μπορούσε αυτός ο αυτοκρατορικός λίθος να αντιπροσωπεύει; Τον μεγαλοπρεπή βασιλιά του ζωδιακού! Τα λαμπερά μας λιοντάρια που μαγνητίζουν την προσοχή μας και κερδίζουν την καρδιά μας, με την παρουσία τους, με την ζωντάνια τους, την μεγάλη τους καρδιά και την εμπνευσμένη δημιουργικότητα τους!

Οι αντοχές των Λιονταριών δοκιμάζονται τα τελευταία χρόνια με το τετράγωνο του Ουρανού από τον Ταύρο, την αντίθεση του Κρόνου από τον Υδροχόο αλλά και τα τετράγωνα των δεσμών της Σελήνης από Ταύρο και Σκορπιό. Στη φετινή τους γενέθλια περίοδο θα προστεθεί και ο Άρης από τον ταύρο, όπου θα ενεργοποιήσει τις εκλείψεις της προηγούμενης άνοιξης αλλά και αυτές που έρχονται το φθινόπωρο. Χρειάζεται ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση αγαπημένα μου λιονταράκια! Περάστε αυτό το διάστημα όσο πιο γαλήνια μπορείτε, χαλαρώστε με την βοήθεια των αγαπημένων σας, των κυμάτων και της αύρας της θάλασσας, αλλά και των λίθων και ιδιαίτερα του ρουμπινιού που θα σας προειδοποιήσει για τυχόν κακοτοπιές και θα σας φέρει καλοτυχία! Προετοιμαστείτε με ηρεμία για να οργανώστε τα επόμενα βήματα σας με σύνεση και σοφία!

 

Από την Κατερίνα Βαρσαμίδου

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα