Οι επαγγελματίες Αστρολόγοι στην ανάλυση και εξήγηση ενός γενέθλιου χάρτη, λαμβάνουμε υπόψη τον ζωδιακό άξονα και όχι μόνο το ζώδιο, για να έχουμε μια πλήρη προσέγγιση στο προφίλ του ατόμου που έχουμε απέναντί μας.
Για παράδειγμα, έχουμε έναν Κριό με τον Ήλιο του στον πρώτο οίκο, για να έχουμε τις απαντήσεις που θέλουμε δεν θα σταθούμε μόνο εκεί, αλλά θα εξετάσουμε και τον απέναντι οίκο, δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση τον έβδομο που θα ανήκει στο ζώδιο του Ζυγού. Όταν θέλουμε να εξετάσουμε θέματα που αφορούν την υγεία και την εργασία ενός ατόμου θα επικεντρωθούμε στον έκτο και στον δωδέκατο οίκο, για συναισθηματικά θέματα αλλά και παιδιών σε πέμπτο και ενδέκατο οίκο και ούτω κάθε εξής. Θα μπορούσαμε στην Αστρολογία λοιπόν να μιλάμε για έξι ζωδιακά δίπολα και όχι μόνο για δώδεκα ζώδια. Είμαι σίγουρη πως οι περισσότεροι από εσάς θα τρέφετε μια κρυφή αντιπάθεια για το ζώδιο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το δικό σας, ή στην καλύτερη περίπτωση πιστεύετε πως δεν ταιριάζετε με τους εκπροσώπους του! Η εξήγηση είναι απλή! Αισθάνεστε κάτι να σας έλκει και να σας απωθεί συγχρόνως γιατί το ζητούμενο είναι να προσεγγίσετε τον πόλο σας, να ολοκληρωθείτε μέσα από αυτά που πρεσβεύει έτσι ώστε να φτάσετε στην τελειότητα! Κάτι σχεδόν ανέφικτο πλην ελαχίστων φυσικά αφού μετά την επιτυχία τους αυτή δεν θα χρειαστεί να επανέλθουν σε μια ακόμα ενσάρκωση, κατά τον Πλάτωνα.
Όταν καταλάβετε τι είναι αυτό που σας τρομάζει στο ”αντίπαλο δέος” τότε θα επιχειρήσετε να το ξεπεράσετε και θα καταφέρετε να λειτουργήσετε τον άξονά σας κατανοώντας αυτό το κομμάτι που σας λείπει και αφήνει το πάζλ της ζωής σας μισοτελειωμένο.
Άξονας 3ου – 9ου: Δίδυμοι και Τοξότης
Δίδυμος «Επικοινωνία» – Τοξότης «Επέκτασης»
Γνώση. Διανόηση. Ο σπόρος έχει πια ριζώσει και προσπαθεί να εξελιχθεί. Το άτομο αναπτύσσει την σκέψη του, αρχίζει να αμφιβάλει και προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από το περιβάλλον. Οι Δίδυμοι εκφράζουν την διανόηση και επεξεργάζονται τα πράγματα με εγκεφαλικό τρόπο. Μέσα από την νοητική καταγραφή προσπαθούν να ξεχωρίσουν το καλό από το κακό, το ωφέλιμο από το άχρηστο, χρησιμοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο την διττή τους φύση. Ο υπέρμετρος όμως σκεπτικισμός και η αμφιβολία για τους πάντες και τα πάντα μπορεί να κάνει το άτομο να χαθεί μέσα στην περιπλάνηση για την κατοχή της γνώσης, αν δεν δώσει σημασία στο μήνυμα που του στέλνει η πολικότητά του, ο Τοξότης.
Η φωτιά της γνώσης που ο Τοξότης ανυπομονεί να την μεταφέρει, να την διαδώσει, η κινητήριος δύναμη του που θέλει να την χρησιμοποιήσει για να επεκτείνει τους εσωτερικούς και εξωτερικούς ορίζοντες του ανθρώπου. Εδώ η γνώση πρέπει να ξεφύγει από την παιδικότητα και την επιπολαιότητα των Διδύμων και να αποκτήσει βάθος για να βοηθήσει τους πολλούς. Διαφορετικά η πνευματικότητα μπορεί να γίνει αλαζονεία και να χαθεί το υλικό μέτρο του κόσμου και ο άνθρωπος να γίνει άκαμπτος και σκληρός τόσο με τους άλλους όσο και με τον εαυτό του. Ο Τοξότης με την διαισθητική και πνευματική λειτουργία για την οποία διακρίνεται πρέπει να στείλει την θρέψη της γνώσης στο κεφάλι του Κενταύρου με την ανθρώπινη σκέψη και λογική και όχι στο αλογίσιο σώμα του που ωθείται από τα ζωώδη ένστικτά του μόνο. Και όταν η πολικότητα των μεταβλητών αυτών ζωδίων λειτουργήσει με τον σωστό τρόπο, ο παιχνιδιάρης αιώνιος έφηβος Ερμής των Διδύμων, θα ενηλικιωθεί και θα χρησιμοποιήσει την επεκτατική φωτιά του κεραυνού του Δία με σοβαρότητα και αυτοπειθαρχία προκειμένου να διαδώσει την πνευματικότητα του ανθρώπου και την ανάγκη του να εντρυφήσει στην φιλοσοφία της γνώσης.