Το Ζώδιο του Μήνα – Ιχθύες

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
06/03/2022

Ψαράκια χρόνια σας πολλά!

ΤΟ 2022 ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!

Το 2022 είναι και επισήμως η δική σας χρονιά Ψαράκια μου, η χρονιά των Ιχθύων. Ο Ήλιος πέρασε στο δικό σας ζώδιο στις 18 του Φλεβάρη, ξεγλιστρώντας από τη σφιχτή αγκαλιά του Κρόνου και βάζοντας όλες του τις δυνάμεις για να προφτάσει το Δία. Τι χαρούμενο συναπάντημα αλήθεια, να συναντά τον παραδοσιακό του κυβερνήτη μέσα στο δικό του σπίτι… στο απέραντο δικό του γαλάζιο σπίτι. Η γενέθλια χρονιά σας φέτος θα είναι γεμάτη υποσχέσεις που μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, όπως και τότε, πριν από δώδεκα χρόνια… Μια γενέθλια χρονιά τρυφερή, συναισθηματική, ερωτική, αγαπησιάρα, με απέραντες ευκαιρίες, τη στιγμή που οι δύο κυβερνήτες σας, παραδοσιακός και σύγχρονος θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, με σκοπό τους, τη δική σας ευημερία. Δίας και Ποσειδώνας σε αγαστή συνεργασία.

Θα δείτε όνειρα χρόνων να παίρνουν σάρκα και οστά!

Ο Ποσειδώνας θα συνεχίζει να σας χαρίζει «όραμα» και διαίσθηση. Είστε ευαίσθητοι, συμπονετικοί και πάντα προσπαθείτε να προσφέρετε τη βοήθεια σας στους άλλους, χωρίς διάκριση πολλές φορές. Τώρα είναι η χρονιά που η διάκριση θα πρέπει να υπερισχύσει της παρόρμησης και ο κεντρικός άξονας του ενδιαφέροντος και των παροχών σας, να είστε εσείς, οι ίδιοι. Θα δείτε όνειρα χρόνων να παίρνουν σάρκα και οστά και εσείς να έχετε τη δύναμη και την ευθυκρισία να τα υπηρετήσετε με τον καλύτερο τρόπο.

Όταν ο Δίας θα έχει φτάσει στις 23 και 24 μοίρες των Ιχθύων τον Απρίλιο, θα συναντήσει τον πνευματικό, μυστικιστικό Ποσειδώνα και θα δημιουργήσουν μια ανεπανάληπτη σύνοδο που θα απογειώσει τους γεννημένους το τρίτο δεκαήμερο. Ο πλανήτης της επέκτασης και της γενναιοδωρίας ο Δίας, θα συναντήσει τον πλανήτη της φιλευσπλαχνίας και της θεϊκότητας, τον Ποσειδώνα, πάνω στον Απλανή Αστέρα Markab, το αστέρι της πνευματικής εγρήγορσης, της νοητικής δύναμης, μα και της απέραντης θλίψης. Η πλάση θα προσπαθήσει να γιατρέψει τις πληγές της στις τελευταίες μοίρες των Ιχθύων και οι εξαιρετικά τυχεροί είναι οι γεννημένοι 12, 13, 14 και 15 Μαρτίου.

Θα ενισχύσει τα οικονομικά σας και θα σας φέρει νέες πηγές εσόδων.

Το πέρασμα του Δία στον Κριό από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο θα ενισχύσει τα οικονομικά σας και θα σας φέρει νέες πηγές εσόδων. Η αυτοπεποίθηση σας θα τονωθεί και θα αισθάνεστε έτοιμοι να διεκδικήσετε και να νικήσετε.
Οι γεννημένοι 18 και 19 Μαρτίου, θα κάνετε γενέθλια με την πρώτη Πανσέληνο της άνοιξης και θα δεχτείτε και πάλι την επίσκεψη του Δία μέχρι το τέλος του 2022. Οι εξαιρετικές ευκαιρίες θα συνεχίσουν τόσο στα προσωπικά σας, όσο και στα επαγγελματικά σας θέματα.

Ο Άρης με το πέρασμα του στους Διδύμους το Σεπτέμβριο θα ενεργοποιήσει θέματα που αφορούν στην ακίνητη περιουσία σας, στην οικογένεια σας, αλλά και στις σχέσεις μεταξύ των μελών της. Τον Οκτώβριο στην αναδρομή του θα σας φέρει εντάσεις από το παρελθόν, θεμάτων που δεν είχατε καταφέρει να διευθετήσετε μέσα στα προηγούμενα δυο χρόνια. Σοφό θα ήταν να στρέψετε την ανάγκη σας για εκτόνωση στη σωματική άσκηση και στην αλλαγή των διατροφικών συνηθειών σας.

Θετικοί για τα ερωτικά και τα οικονομικά σας θα είναι οι μήνες Μάιος, Αύγουστος και Νοέμβριος.

Όταν γεννιέσαι Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. (Ιησούς, Χριστός, Υιού, Θεός, Σωτήρ). Όταν γεννιέσαι Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. οφείλεις να κολυμπάς στη στέρνα του συλλογικού ασυνείδητου.
Οφείλεις να ονειρεύεσαι έναν κόσμο ιδανικό πίνοντας αψέντι. Οφείλεις να μαγεύεις τα δελφίνια με την λύρα σου, σαν τον Αρίωνα. Μα πάνω από όλα οφείλεις να γίνεσαι «θυσία» για κάθε ιερό σκοπό, να γίνεσαι γεφύρι να περνούν οι άλλοι, να πιάνεσαι «θύμα» της αγάπης…

Θυσία. Θύμα. Πόσο σας αρέσουν αυτές οι λέξεις Ψαράκια μου. Μόνο που τις μπερδεύετε λίγο μεταξύ τους… Αν ο Κριός είναι η αρχή του κόσμου η Γένεσις, οι Ιχθύες είστε το τέλος, η Αποκάλυψη! Είστε το ζώδιο που μέσα του κρύβει τα προτερήματα και τα ελαττώματα όλου του ζωδιακού . Είστε ο συμβολικός θάνατος που θα δώσει την ευκαιρία στη ζωή να ξαναγεννηθεί και πάλι από την αρχή. Το διαισθάνεστε όλο αυτό το βάρος γι’ αυτό και ο ρόλος που διαδραματίζετε είναι υπερκόσμιος! Είστε οι εκπρόσωποι του Θεού στη γη, ή μάλλον έτσι αισθάνεστε. Ο δωδέκατος οίκος που δικαιωματικά σας ανήκει είναι ο οίκος του Θεού, της θρησκείας , του μοναχισμού, του διαλογισμού, της ελεημοσύνης, της φιλευσπλαχνίας, αλλά και ο οίκος των ψυχολογικών αδιεξόδων, των εθισμών, της απομόνωσης, των εγκλεισμών. Όλα αυτά μαζί με την ασύλληπτη καλλιτεχνικότητα που σας διακρίνει είστε εσείς, οι τελευταίοι, μα οι όχι Έσχατοι του ζωδιακού! Πως να δημιουργήσει ένας καλλιτέχνης εάν μέσα του δε βράζει ένα καζάνι ξέχειλο από συναισθήματα; Πως να ζωγραφίσει ένας ζωγράφος αν οι αποχρώσεις του ουράνιου τόξου δεν αγγίζουν την καρδιά του; Πως να συνθέσει ένας μουσικός ένα εξαίσιο κομμάτι αν οι νότες δεν κατοικούν μέσα στην ψυχή του;

Πρέπει να έχεις ”θεϊκή” στόφα για να είσαι όλα αυτά, ή να καταφέρεις έστω να τα αγγίξεις.

Είμαι Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. και θυσιάζομαι.
Είμαι Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. και είμαι πάντα θύμα.
Είμαι Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. και ερωτεύομαι λάθος ανθρώπους.
Είμαι Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. και πίνω για να ξεχνώ αυτούς που με πλήγωσαν.

Λάθος!

Είσαι Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. γιατί πρέπει να είσαι δυνατός, γιατί πρέπει να υπερνικήσεις όλα αυτά!
Είσαι Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. γιατί πρέπει να θυσιάζεσαι χωρίς να κάνεις περιττή φασαρία και ούτε να υπενθυμίζεις συνεχώς την θυσία σου. Η θυσία θέλει γενναιότητα και ησυχία. Αυτός είναι ο Ήλιος που πρέπει να φτάσεις!

Ένας κόσμος χωρίς Ιχθύες θα ήταν…

Αν το νερό του Καρκίνου, είναι το νερό ενός γάργαρου ποταμού και το νερό του Σκορπιού μιας στάσιμης λίμνης που κινδυνεύει να γίνει έλος, το νερό των Ιχθύων είναι ο απέραντος ωκεανός. Ο ωκεανός αυτός που δεν έχει αρχή και τέλος και που μπορεί να κρύβει στα σπλάχνα του πλάσματα αλλόκοτα, παράξενα, μυθικά, ακίνδυνα και επικίνδυνα. Αυτός που μπορεί με την ίδια ευκολία να κανακεύει ασπρόπλωρες βαρκούλες, να γίνεται καταφύγιο για τα θαλασσοπούλια, αλλά και να καταποντίζει τρικάταρτα ιστιοφόρα. Είναι η θάλασσα που με ευκολία ανακατεύει ο κυβερνήτης σας ο Ποσειδώνας με την τρίαινα του και φέρνει στην επιφάνεια λογής – λογής πλάσματα, φρόκαλα, όστρακα και μαργαριτάρια. Αυτό είναι το περιβάλλον σας Ιχθύες, το χάος της ανοιχτής θάλασσας που δεν έχει όρια, της φαντασίας που δεν έχει όρια, του ονείρου που δεν έχει όρια, του συλλογικού ασυνείδητου που δεν έχει όρια.

Ένας κόσμος χωρίς Ιχθύες δε θα είχε το ροζ χρώμα στην παλέτα του. Δε θα είχε όνειρα δανδελένια και αχνά, ούτε ροδόκηπους γεμάτους εκατοντάφυλλα ευωδιαστά. Δε θα είχε ποιήματα και τραγούδια για τον έρωτα, δε θα είχε τον Ορφέα και την Ευρυδίκη , τον Προμηθέα, τον Βιβάλντι, τον Μποτιτσέλι, τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, τον Αμεντέο Μοντιλιάνι. Αυτός είναι ο ιδεατός και ιδανικός κόσμος τους, για το λόγο αυτό τους έχει ανατεθεί να είναι οι θεματοφύλακες του ζωδιακού. Έχουν την πιο ευμετάβλητη και δυσκολοαναγνωρίσιμη φύση γιατί εμπεριέχουν μέσα στο διττό συμβολισμό τους τις ιδιότητες όλων των ζωδίων.

  • Την ορμή του Κριού
  • Τη νωχέλεια του Ταύρου.
  • Την εξυπνάδα των Διδύμων.
  • Την τρυφερότητα του Καρκίνου.
  • Τη γενναιοδωρία του Λιονταριού.
  • Την πρακτικότητα της Παρθένου.
  • Τη δικαιοσύνη του Ζυγού.
  • Το πάθος του Σκορπιού.
  • Το φανατισμό του Τοξότη.
  • Τη σοβαρότητα του Αιγόκερω
  • Την εκκεντρικότητα του Υδροχόου.
Οι ίδιοι δεν είναι παρά ένας μικρός Πρωτέας μέσα στην απέραντη θάλασσα του Ποσειδώνα.

Μπορούν να πάρουν οποιαδήποτε μορφή θέλουν, άλλωστε νερό πρεσβεύουν και είναι ικανοί να σφετεριστούν το σχήμα κάθε δοχείου στο οποίο θα εισχωρήσουν. Σαν τον μυθολογικό Πρωτέα αλλάζουν σώματα και σχήματα, ξεγλιστρούν με ευκολία από τα δύσκολα και μην εκπλαγείτε αν δείτε ξαφνικά το θύμα να γίνεται θύτης και το γλυκό χρυσόψαρο της γυάλας αιμοβόρος καρχαρίας…

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα