Ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης στην συναστρία

ΝΟΝΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
23/03/2019

“Σε ξέρω από κάπου;”

Έστω λίγο να έχει ασχοληθεί κάποιος με τα βασικά της αστρολογίας, γνωρίζει ότι τίποτα δεν είναι σημαντικότερο από τους Δεσμούς της Σελήνης στο προσωπικό ωροσκόπιο, εφόσον τα πάντα σε αυτό, «δουλεύουν» για εκείνους. Με λίγα λόγια, ο Νότιος Δεσμός δείχνει τις «αποσκευές» μας, την συσσωρευμένη εμπειρία που κερδίσαμε κατά την διάρκεια του ταξιδιού μας στον χρόνο, αλλά και τις εμμονές μας. Τα πεδία που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ώστε να διανύσουμε το εξελικτικό μας μονοπάτι, που πάντα οδηγεί στον Βόρειο Δεσμό. Ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης, αφηγείται  την παρελθούσα εμπειρία μας. Τις καταγραφές που φέρουμε κι έχουν αποτυπωθεί ανεξίτηλα στο d.n.a μας.

 Οι άνθρωποι των οποίων οι πλανήτες έρχονται σε επαφή με τον Νότιο Δεσμό μας και το αντίστροφο, μας είναι γνωστοί.

Έτσι, δεν μπορεί παρά ο ρόλος τους να είναι εξίσου σημαντικός και στην συναστρία, την σχέση δηλαδή δύο ωροσκοπίων μεταξύ τους. Όχι μόνο γιατί φαίνεται ο βαθμός  «καρμικότητας» της σχέσης αλλά και το πώς ο ένας θα βοηθήσει (ή τουλάχιστον θα προσπαθήσει να βοηθήσει) τον άλλον, να πάρει τα κατάλληλα μαθήματα. Με λίγα λόγια, οι άνθρωποι των οποίων οι πλανήτες έρχονται σε επαφή με τον Νότιο Δεσμό μας και το αντίστροφο, μας είναι γνωστοί. Έχουμε κοινό παρελθόν σε κάποιο επίπεδο και βαθμό, μικρό ή μεγάλο (αυτό κρίνεται από το σύνολο του ωροσκοπίου) και κοινά ζητούμενα στην παρούσα ενσάρκωση.

Όλες οι αστρολογικές όψεις παίζουν ρόλο. Εδώ όμως, θα αναφερθούν κάποιες βασικές πληροφορίες για τις συνόδους πλανητών του ενός, με τον Νότιο Δεσμό του άλλου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν φυσικά, ότι το τελικό συμπέρασμα, προκύπτει από την μελέτη όλου του ωροσκοπίου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι σχέσεις αυτές, μόνο τυχαίες δεν είναι (άλλωστε «τυχαίο» δεν υπάρχει, στην αστρολογία τουλάχιστον). Σε ποιον δεν έχει συμβεί άλλωστε να γνωρίσει κάποιον και να έχει αυτόματα την αίσθηση ότι κάπου τον ξέρει; Να δημιουργηθούν άμεσα συναισθήματα έλξης ή και άπωσης;

Ο Ήλιος του ενός σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό του άλλου

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες ίσως καρμικές συνθήκες. Οι άνθρωποι αυτοί, είχαν σε κάθε περίπτωση στενή σχέση στο μακρινό παρελθόν και η αίσθηση που προκύπτει όταν συναντώνται είναι εκείνη της άμεσης έλξης. Βρίσκονται προκειμένου να εργαστούν σε ό,τι άφησαν ημιτελές και να λύσουν ζητήματα. Ακριβώς επειδή νιώθουν ότι ήδη γνωρίζονται, υπάρχει εξ’ αρχής σχετική άνεση μεταξύ τους. Υπάρχει όμως και αντίσταση. Η ψυχή αναγνωρίζει και αντιστέκεται νιώθοντας ότι η σχέση θα έχει δοκιμασίες. Άπαξ και βρεθούν όμως, είναι δύσκολο να απομακρυνθούν. Ακόμα κι αν αυτό γίνει, γιατί για κάποιο λόγο θα πρέπει, μένει για πάντα ο ένας στο μυαλό του άλλου. Δεν ξεπερνιέται εύκολα η εμπειρία και το ίδιο το άτομο, ακόμα κι αν η σχέση λήξει.

Η Σελήνη του ενός σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό του άλλου

Εδώ, όχι μόνο υπάρχει συναισθηματική σύνδεση σε μεγάλο βαθμό αλλά και συναισθηματικό «κόλλημα». Είναι δύσκολη η απεμπλοκή από τη στιγμή που θα συναντηθούν γιατί η μία πλευρά νιώθει ως τα βάθη της ψυχής της ότι ο συναισθηματικός της κόσμος, η ευτυχία της, εξαρτάται από το άλλο άτομο. Στη σχέση μπορεί εύκολα να προκύψουν μητρικά αισθήματα ή ακόμα και στο παρελθόν, να υπήρξε μία σχέση με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Ο Ερμής του ενός σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό του άλλου

Το ζήτημα εδώ είναι σχετίζεται καταρχάς με την επικοινωνία και τις όποιες νοητικές διεργασίες μέσα στη σχέση, είναι ο τομέας στον οποίο πρέπει να εργαστούν οι δύο πλευρές. Κάτι έχει να διδάξει η μία στην άλλη, πάνω σε αυτά τα πεδία. Πρόκειται για σχέσεις με εγκεφαλική σύνδεση, που στο παρελθόν ίσως είχαν φιλικό ή αδερφικό χαρακτήρα αλλά και σχέσεις μεταξύ δασκάλου – μαθητή σε κάποιο επίπεδο.

Η Αφροδίτη του ενός σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό του άλλου

Είτε στο παρελθόν υπήρχε εμπλοκή συναισθηματική, είτε οικονομική, είτε ακόμα και καλλιτεχνική, η Αφροδίτη του ενός σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό του άλλου, δείχνει ότι παίζουν μεγάλο ρόλο τα συναισθήματα και η έκφραση τους. Είναι σαν να υπάρχει μία υποχρέωση μεταξύ των δύο για κάποιου είδους συναισθηματική (ή και οικονομική) εκπλήρωση.

Ο Άρης του ενός σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό του άλλου

Το σύνολο του ωροσκοπίου (όπως και σε κάθε περίπτωση βέβαια), θα δείξει τη μορφή και τις απαιτήσεις της σχέσης. Ο Άρης είναι δείκτης σεξουαλικότητας και μπορεί να φέρει άμεση έλξη αυτής της φύσης μεταξύ των δύο, αλλά: Υπάρχουν παράλληλα συγκρούσεις, έριδες ακόμα και βίαιες συμπεριφορές. Θυμός και «θερμόαιμες» καταστάσεις.

Ο Δίας του ενός σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό του άλλου

Πιθανόν η όποια σχέση μεταξύ των δύο στο παρελθόν, να κινήθηκε σε οικονομικά, θρησκευτικά ή και μαθησιακά  περιβάλλοντα. Μία άλλη οπτική, σχετίζεται με την επιπολαιότητα ή καταστάσεις φανατισμού. Η μία πλευρά νιώθει ότι κάτι έχει να μάθει από την άλλη και να λάβει σε ό,τι αφορά την φιλοσοφία ζωής της. Τα όρια είναι ένα θέμα σε αυτή την κατά τ’ άλλα όχι αρνητική απαραίτητα συνθήκη (αυτό θα κριθεί από το σύνολο του ωροσκοπίου), εφόσον η μία πλευρά μπορεί να «δίνει» πράγματα έως του σημείου να στραγγίξει…

Ο Κρόνος του ενός σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό του άλλου

Ο Κύριος του Κάρμα, δεν θα μπορούσε να μην κατέχει περίοπτη θέση εδώ. Πάλι περί μαθημάτων πρόκειται αλλά όχι με την έννοια που περιγράφηκε στην περίπτωση Δία –Νοτίου. Ο Κρόνος έχει απαιτήσεις, θα προσπαθήσει να επιβληθεί με κάθε τρόπο, απαιτώντας υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Από την πλευρά του Νοτίου, θα υπάρξει αντίσταση μιας και ο Κρόνος δεν φημίζεται για την ευχάριστη πλευρά του. Τα μαθήματα μπορεί να είναι και πρακτικής φύσεως και σίγουρα θα σχετίζονται με την αίσθηση ευθύνης. Σχέσεις που κυριαρχούν κάποιου είδους όρια.

Ο Ουρανός του ενός σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό του άλλου

Ο Ουρανός έχει την φήμη του επαναστάτη, του απρόβλεπτου, του ανατρεπτικού. Εκείνου που δεν δεσμεύεται εύκολα. Σίγουρα, στο παρελθόν, έχουν προκύψει κάποιου είδους «σοκ» στη σχέση, που έρχονται να επαναληφθούν. Η ίδια η επαφή μεταξύ των ατόμων αρχικά μπορεί να είναι σοκαριστική και να χαρακτηρίζεται από άμεση έλξη, συμπεριλαμβανομένης και της σεξουαλικής. Πρόκειται για σχέσεις οι οποίες έχουν τα χαρακτηριστικά της μη μονιμότητας, με τον Νότιο να επιμένει και τον Ουρανό να σπάει δεσμά. Έτσι, παρατηρούμε συχνά ένα πήγαινε – έλα μεταξύ των ατόμων. Στο παρελθόν, η σχέση μπορεί να έληξε με ξαφνικό και ανατρεπτικό τρόπο, αφήνοντας την αίσθηση του ανικανοποίητου.

Ο Ποσειδώνας σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό του άλλου

Όπου εμπλέκεται ο Ποσειδώνας, υπάρχει εξιδανίκευση και ρομαντισμός από τη μία μεν, απογοήτευση ή και εξαπάτηση από την άλλη δε. Αρχικά, η σχέση μπορεί να έχει τις αποχρώσεις του ροζ. Να υπάρχει όντως ψυχική σύνδεση μεταξύ των δύο και η αίσθηση ενός μυστικιστικού, αόρατου δεσίματος. Όμως σε πολλές περιπτώσεις, ανάλογα με το ωροσκόπιο, έρχεται και η ώρα της πτώσης από τα σύννεφα. Οι μεγάλες προσδοκίες φέρνουν και μεγάλες απογοητεύσεις. Οι εξαπατητικές καταστάσεις και οι απογοητεύσεις, έρχονται τότε ως παρελκόμενο.

Ο Πλούτωνας σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό του άλλου

Ίντριγκες, εμμονικές καταστάσεις, ζήλια, σεξ, εξουσία, ακόμα και βία και σίγουρα η διάθεση ελέγχου και χειρισμού, έχουν παίξει ρόλο εδώ στο παρελθόν. Η ένταση είναι τεράστια σε αυτές τις σχέσεις, που επαναφέρουν πολλά από τα παρελθοντικά δεδομένα στο σήμερα. Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή συνθήκη. Οι δεσμοί μεταξύ των ανθρώπων, είναι άρρηκτοι σε κάποιο επίπεδο. Η ανάγκη ελέγχου επανέρχεται, ειδικά από την πλευρά του Πλούτωνα και μαζί, επανέρχεται και η ανάγκη χειρισμού του άλλου. Υπάρχει άμεση, ιδιαίτερα έντονη  σεξουαλική έλξη. Αν πρέπει να διαλέξουμε μία λέξη εδώ, είναι το πάθος.

Ο Χείρωνας σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό του άλλου

Ο Χείρωνας είναι ο πληγωμένος θεραπευτής. Παραβλέπουμε όμως συχνά το ότι και ο ίδιος πληγώνει. Σχέσεις που άφησαν μία ανοιχτή πληγή στο παρελθόν, έρχονται οι άνθρωποι για να την «ξύσουν» πάλι τώρα και να πάρουν τα μαθήματα που πρέπει. Πέραν των πληγών, ο Χείρωνας μπορεί να οδηγήσει στην συγχώρεση και την αγάπη κι ας είναι δύσκολος ο δρόμος. Δεν γίνεται να μην αναφερθεί το ότι πρόκειται για ακόμα έναν δείκτη έντονης σεξουαλικής ενέργειας μεταξύ των δύο. Τόσο, που μπορεί να ανακαλύψουν πολλά για την σεξουαλικότητα τους τα άτομα.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα