Τα 4 Στοιχεία της Φύσης και η Αστρολογία – ΝΕΡΟ

ASTROTEAM GUEST
07/03/2021

Όλοι γνωρίζουμε τα στοιχεία της φύσης. Τον Αέρα, την Φωτιά, την Γη και το Νερό. Τα συναντάμε καθημερινά, είναι ενσωματωμένα στον πολιτισμό μας, στις κοινωνίες που ζούμε. Από αυτά, τις αλληλεπιδράσεις και τις αναμείξεις τους, οικοδομούνται όλα τα υλικά και άυλα, ορατά και αόρατα, αντικείμενα του Σύμπαντος.

Η μεταφυσική θεωρία, των τεσσάρων στοιχείων, βρίσκεται στον πυρήνα της Ελληνικής Φιλοσοφίας και οι περισσότεροι φιλόσοφοι, ασχολούνταν με αυτά. Ο φιλόσοφος Εμπεδοκλής ο Ακραγαντίνος έλεγε : Δεν υπάρχει Γέννηση και Θάνατος, αλλά μόνο Ανάμειξη και Χωρισμός των στοιχείων της φύσης. Θεωρούσε ότι το κάθε ένα, έχει βασικές ιδιότητες, έτσι ώστε από την σύνθεση των τεσσάρων αυτών στοιχείων, σχηματίζονται όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ο Αριστοτέλης καθόρισε, τις ιδιότητες (κρύο/ζέστη, ξηρό/υγρό). Η συσχέτιση όμως με την Αστρολογία, αποδίδεται στο μεγάλο Έλληνα Αστρονόμο Πτολεμαίο. Χωρίζει τα 12 Ζώδια, σε τέσσερις κατηγορίες, ή καλύτερα, τέσσερις τύπους ¨ιδιοσυγκρασίας¨, που κάθε μία αντιπροσωπεύει, ένα στοιχείο της φύσης. Περιγράφοντας τέσσερις μοναδικούς τύπους προσωπικότητας, που συνδέονται με τα Ζώδια και παρουσιάζουν, βαθιά επίδραση στα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα, τη Συμπεριφορά, τα Συναισθήματα, τη Σκέψη και τη Διαίσθηση.

Το στοιχείο του ΝΕΡΟΥ – ΥΔΩΡ
Ψυχισμός  και Τέχνη

Το Νερό είναι πρωταρχική και ανεξάντλητη, πηγή ενέργειας. Εξασφαλίζει μακροζωία, δύναμη, ενέργεια και καλή υγεία.

Χαρακτηρίζεται από δυναμικότητα και μεταβλητότητα. Είναι Δεκτικό, Μαγνητικό, Διαλυτικό και Γόνιμο. Απαραίτητο για την ανάπτυξη και την ωρίμανση της φύσης. Η Διαλυτική του ιδιότητα, βοηθά την Αποσύνθεση, κάθε μορφής και σχήματος. Η λέξη-κλειδί για το Νερό είναι Ρυθμός και Περιοδικότητα. Και αυτό γιατί το Νερό ανακυκλώνει συνεχώς την ενέργεια.

Συμβολίζει, τον ψυχισμό, τα συναισθήματα, τις συγκινήσεις, το υποσυνείδητο, τις βασανιστικές σκέψεις, την τέχνη και την διόραση. Διαθέτει, θαυματουργές, θεραπευτικές ικανότητες. Είναι σύμβολο εξαγνισμού. Το βάπτισμα στο Χριστιανισμό συμβολίζει, την εξωτερική και εσωτερική καθαρότητα. την απαλλαγή, από κάθε μολυσματικό στοιχείο. Ταυτόχρονα, το πέρασμα διαμέσου του Νερού, συμβολίζει την Αναγέννηση, τη νέα Αρχή και τη νέα Ζωή. Ο Χριστός βαπτίζεται, για να δεχθεί το Άγιο Πνεύμα, ενώ η Θέτις βαπτίζει τον Αχιλλέα, για να τον κάνει Αθάνατο. Ως στοιχείο, συμμετέχει σε όλες τις γεννήσεις, γίνεται σύμβολο της βάπτισης, η οποία είναι, το ιερό μυστήριο της δεύτερης γέννησης, η της γέννησης στο πνεύμα. Η βροχή είναι για πολλούς λαούς το ουράνιο σπέρμα που γονιμοποιεί τη Γη και την κάνει να βλασταίνει. Οι Ινδιάνοι του Μεξικού μιλούν για μια πολύ όμορφη γυναίκα, τη μητέρα Γη, που γονιμοποιήθηκε από μια σταγόνα που έπεσε από ένα σύννεφο. Σημαντική είναι η ικανότητά του, να Καταλύει και να Καταστρέφει, κάθε μορφή Ζωής. Ο μύθος του κατακλυσμού, υπάρχει σε όλες τις μυθολογίες: Μιλάνε για έναν ή περισσότερους κατακλυσμούς, που κατέστρεψαν, κάθε μορφή ζωής πάνω στη Γη…  Μέσα στο Νερό συνυπάρχουν, όλες οι μορφές εν δυνάμει και κάποια στιγμή, αποκτούν υλική μορφή. Οι Αιγύπτιοι ονόμαζαν το Νερό μητέρα όλου του κόσμου. O Μωυσής διδάσκει πως μόνο η Γη και το Νερό μπορούν να γεννήσουν μια ζώσα ψυχή. Οι Ινδουιστές πιστεύουν ότι ο Βράχμα έφτιαξε τον πρώτο άνθρωπο από Γη, Νερό και Αέρα -Φυσικό. Ενεργειακό και Συναισθηματικό σώμα. Συμβολίζει το Αστρικό σώμα, κάθε ανθρώπου στο οποίο αποτυπώνονται, διάφορες εμπειρίες, διαθέσεις, σπουδαίες εντυπώσεις,  συναισθήματα, μίση και άγχη. Το Νερό ακόμα Προστατεύει Μεταβιβάζει κρύβει μυστήρια. Αντανακλά Διαλύει βοηθά την ανάπτυξη της ζωής. Δεν έχει δικό του σχήμα και παίρνει αυτό που του προσφέρεται. H δύναμη του είναι τεράστια.

Τα ζώδια του Νερού, Καρκίνος – ΔΕΧΟΜΑΙ, Σκορπιός – ΕΠΙΘΥΜΩ και Ιχθύς – ΛΥΤΡΩΝΟΜΑΙ, τα χαρακτηρίζει εσωστρέφεια και μια τάση για αυτοπροστασία. Παράλληλα δέχονται με πάρα πολλή ένταση τα εξωτερικά ερεθίσματα. Η ευαισθησία τους σμίγει συχνά, με τη διαίσθηση τους με αποτέλεσμα, να τους προκαλεί συνέχεια ανησυχίες. Έχουν ανεπτυγμένο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και επιζητούν την προστασία από το περιβάλλοντα χώρο, παρόλο που περικλείουν μέσα τους, τεράστια αποθέματα δύναμης. Είναι ανεπηρέαστοι, συναισθηματικοί και χρειάζονται της περισσότερες φορές, κατάλληλη καθοδήγηση. Φαινομενικά ήρεμοι, γοητεύουν και μαγνητίζουν το περιβάλλον τους, αλλά δυσκολεύονται, να εκφράσουν σωστά τον εαυτό τους. Έχουν, μεγάλη φαντασία, δυνατή μνήμη, χαρακτηριστική μυστικοπάθεια, έντονα συναισθήματα, μειωμένη αυτοπεποίθηση και δεν ομολογούν όλα όσα σκέφτονται.

Από τον Χάρη Κίτσιο

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα