Ένωση με την Γη

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
02/03/2021

(Ζώδια της Γης και οι φυσικοί τους Οίκοι)

Γείωση. Η σύνδεση του ατόμου με την πραγματικότητα. Η επαφή με το Όλον γύρω του. Η εστίαση και η επίγνωση της ένωσης του ατόμου με τις αισθήσεις και τα συναισθήματά του. Η διατήρηση της σύνδεσης με την Γη. Αποφασιστικότητα – Συγκέντρωση. Η Γη, οι ρίζες. Μέσω των ποδιών ο άνθρωπος έχει ρίζες μέσα στη Γη. Η βαθιά αναπνοή, αρωγός κάλυψης του κενού, ανάμεσα στη βάση του πρώτου κέντρου με τις ασφάλειες και την εμπιστοσύνη της Γης. Γείωση μέσα στην Γη – με τη μητέρα των όλων. Γείωση μέσα στο κέντρο του ατόμου με τον πατέρα των όλων. Στόχος ο επικεντρωμένος άνθρωπος, ο Γειωμένος άνθρωπος.

Οι ανώτερες ενέργειες του Φωτός και της Αγάπης στο συμπαντικό σημείο Γη για την επίτευξη της ισορροπίας. Το φυσικό τρίγωνο, ο υλικός εαυτός, το σώμα. Το Γήινο τρίγωνο της αρμονίας, των αξιών, της κοινωνικής προσφοράς και της υγείας με κορυφή το υψηλότερο σημείο του Ωροσκοπίου, το Ζενίθ. Η έκφραση της υλικής δράσης, οι καθημερινές σχέσεις και δραστηριότητες που οδηγούν και κατευθύνουν τον άνθρωπο στο μονοπάτι της εξέλιξης. Από την επιθυμία, τις απολαύσεις, την διαδικασία της αναγνώρισης και κάλυψης των αναγκών. Ο Ταύρος της φώτισης με το χάρισμα των αισθήσεων, της φωνής, του ήχου και των χρωμάτων. Ο σταθερός που αναζητά την ισορροπία και τη σιγουριά, ανακαλώντας μνήμες από την ασφάλεια της μήτρας, καθορίζοντας με τον ίδιο τρόπο την ενέργεια και την ζωτικότητα της ευγενικής του φύσης.

Η παρατήρηση και η επιμονή στη λεπτομέρεια ανοίγει στο στοιχείο αυτό το παράθυρο της δημιουργικότητας.

Στην επίγνωση, στην τάση του ατόμου να υπηρετεί, να προσφέρει, να δείξει το καθήκον προς το κοινωνικό σύνολο. Η Παρθένος της πρακτικής νοημοσύνης, που αναζητά την ενθάρρυνση μέσα από την χρησιμότητα της παθητικής της φύσης. Η παρατήρηση και η επιμονή στη λεπτομέρεια ανοίγει στο στοιχείο αυτό το παράθυρο της δημιουργικότητας. Στο στοιχείο που η θέληση και η νοητικότητα παρέχει στο άτομο κίνητρο για δράση με στόχο και αποτέλεσμα την καθιέρωση. Ο προσεκτικός Αιγόκερως, μέσα από τη συντηρητική φύση του Κρόνου, δέχεται το μάθημα της οργάνωσης και οικοδομεί την ευσυνείδητη φύση του, ανυψώνοντας τον εαυτό μέσα από την φιλόδοξη και ωφελιμιστική του πορεία.

Το σώμα όρθιο, σε σχηματισμό Α, με τα μάτια κλειστά και τις παλάμες ενωμένες σε θέση Namaste🙏, στο chakras της καρδιάς. Τα πόδια σταθερά στην Γη. Εισπνοή – εκπνοή ηρεμίας. Η επίτευξη της ένωσης. Άσκηση ισορροπίας – εμπιστοσύνης.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα