Ανακαλύπτοντας την ουσία του ωροσκόπου – Μέρος Γ’

ASTROTEAM GUEST
26/02/2021

Ακούγονται πολλά κλισέ κατά καιρούς για τον ωροσκόπο, που έχουν ως στόχο να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κοινού και να το διασκεδάσουν, αλλά είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε πρωτίστως την πραγματική ουσία αυτού του τόσο σημαντικού σημείου που ορίζει την ακμή του πρώτου οίκου του γενέθλιου χάρτη μας.

Ετυμολογικά είναι μία σύνθετη λέξη, με το πρώτο συνθετικό (ώρα) να μας δίνει τον χρονικό προσδιορισμό και το δεύτερο συνθετικό (σκοπός) να μας δείχνει την πρόθεση και επιδίωξη κάποιου, αυτόν που επιτηρεί από ένα ορισμένο σημείο ή την μελωδία εάν πρόκειται για τραγούδι. Ο σκοπός της ώρας λοιπόν ή ο ωροσκόπος είναι η στιγμή της γέννησης μας, η πρώτη ανάσα που θα ανοίξει τον κύκλο της υπόλοιπης ζωής μας. Πώς νιώσαμε άραγε τότε; Φοβηθήκαμε και θέλαμε να γυρίσουμε πίσω στη μήτρα ή ήμασταν γενναίοι και περίεργοι να ανακαλύψουμε τον κόσμο γύρω μας; Κανείς δε θυμάται εκείνη τη στιγμή, αλλά οι εντυπώσεις και οι ενέργειες που απορρόφησε το νεογέννητο κορμάκι μας από το περιβάλλον, μένουν για πάντα χαραγμένες στη ψυχή μας και ορίζουν τον τρόπο που βιώνουμε και κάνουμε τις ενάρξεις μας αλλά και τον τρόπο που βλέπουμε τη ζωή γενικότερα. Αφού έχουμε αποχωριστεί πια από τη κοιλιά της μητέρας, ο ωροσκόπος θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε μία αίσθηση ταυτότητας που θα είναι σαν πανοπλία προστασίας από το άγνωστο περιβάλλον. Θα γίνει το μόνιμο φίλτρο μέσα από το οποίο θα βλέπουμε τον εαυτό μας, την εμφάνιση, την προσωπικότητα μας και θα τα προβάλλουμε κατ’ επέκταση στον έξω κόσμο και ιδίως σε αυτούς που γνωρίζουμε για πρώτη φορά. Αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι έχουν σαν πρώτη εντύπωση από εμάς τον ωροσκόπο κι όχι το ζώδιο μας. Θα υποδείξει επίσης τον τρόπο που διεκδικούμε αυτό που θέλουμε, από το επάγγελμα μέχρι τον σύντροφο και φυσικά θα μας δώσει στοιχεία για τη γενικότερη κατάσταση της υγείας μας η οποία συνδέεται άμεσα με την άποψη που έχουμε για τη ζωή και τον εαυτό μας. Το ζώδιο που ανατέλλει στον ορίζοντα τη στιγμή της γέννησης μας είναι το ζώδιο του ωροσκόπου μας, είναι το χρώμα του φίλτρου μας κι επειδή βιώνουμε τη ζωή μέσα από αυτό, θα πράττουμε ανάλογα και θα έλκουμε ανάλογες καταστάσεις οπότε θα πρέπει να εκδηλώνουμε τα χαρακτηριστικά του με δημιουργικό τρόπο ώστε να ξεδιπλωθεί ευνοϊκά κι ο υπόλοιπος χάρτης. Ο κυβερνήτης πλανήτης του ωροσκόπου μας και το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται είναι τόσο σημαντικός ώστε να αποτελεί τον κυβερνήτη όλου του ωροσκοπίου. Πάμε να δούμε πως εκφράζεται ο κάθε ωροσκόπος :

Ωροσκόπος Τοξότης

Λάτρης της φύσης ο ωροσκόπος αυτός ξεκινά πάντα με αισιοδοξία και ενθουσιασμό για νέες περιπέτειες. Έχει επεκτατική προσωπικότητα, τρομερή αυτοπεποίθηση, λατρεύει τη φιλοσοφία, τα ταξίδια (νοητικά και μη), την άθληση και τις νέες εμπειρίες. Είναι γενναιόδωρος, καλοπροαίρετος και θέλει να προλάβει να τα δει και να τα ζήσει όλα γι’ αυτό χρειάζεται την ανεξαρτησία του. Έχει μια άποψη και θεωρία για τα πάντα γιατί είναι πολυπράγμων και κοσμογυρισμένος. Έχει τη τάση να υπερβάλλει και θέλει να έχει πάντα δίκιο. Είναι ειλικρινής σε σημείο αφέλειας καμιά φορά και δυσκολεύεται να μείνει σε μια δουλειά ή μια σχέση καθώς απεχθάνεται τη ρουτίνα και τη δέσμευση. Στοχεύει μακριά κι έχει πολλά και μεγαλεπήβολα σχέδια που είναι δύσκολο να υλοποιήσει. Μπορεί να γίνει τυχοδιώκτης με χαλαρή ηθική πολλές φορές για να πετύχει τους στόχους του. Αναζητά συχνά την απάντηση στα αιώνια ερωτήματα μέσα από τη θρησκεία, τη φιλοσοφία και τη πίστη. Θα πρέπει να περιορίσει το πεδίο των στόχων του για να καταφέρει να ολοκληρώσει κάποια από τα σχέδια του όπως επίσης να προσπαθεί να βλέπει και να ακούει όλα τα δεδομένα και τις απόψεις για να μη φανατίζεται. Πιθανά θέματα υγείας στο συκώτι, στο πάγκρεας, στους μηρούς και τους γοφούς (ισχιαλγίες). Κυβερνήτης πλανήτης του ωροσκόπου και του χάρτη είναι ο Δίας.

Ωροσκόπος Αιγόκερως

Από μικρός έχει επίγνωση της εικόνας του στη κοινωνία και συνήθως είναι πιο ώριμος από την ηλικία του γιατί φορτώνεται με ευθύνες από νωρίς. Είναι οριοθετημένος και οργανωτικός με μεγάλους στόχους και φιλοδοξίες. Έχει έντονη την αίσθηση του καθήκοντος, είναι αξιόπιστος και γνωρίζει από μικρός ότι για να τα καταφέρει θα πρέπει να κοπιάσει. Κρύβει μέσα του έναν αυστηρό δάσκαλο που του μαθαίνει ότι ο μακρύς και δύσβατος δρόμος εξασφαλίζει την σταθερή και σίγουρη επιτυχία. Είναι περήφανος, του αρέσουν τα δύσκολα και είναι επικεντρωμένος στον επαγγελματικό τομέα στον οποίο συνήθως διαπρέπει με σκληρή δουλειά. Σέβεται την κοινωνική ιεραρχία τα άτομα εξουσίας και τους ηλικιωμένους. Κατά βάθος έχει ευαισθησία και έντονη αισθησιακή πλευρά αλλά δε θέλει να την αφήσει να βγει στην επιφάνεια γιατί θα του χαλάσει τα σχέδια. Θέλει να έχει κοινωνική αποδοχή και σεβασμό αλλά πρέπει να μάθει να τον κερδίζει και όχι να τον απαιτεί. Είναι ψυχρός και απόμακρος αλλά θα πρέπει να έρθει σε επαφή με τα συναισθήματα του και να μάθει να τα εκδηλώνει στους άλλους για να περιορίσει την εσωτερική του μοναξιά. Ευαίσθητα σημεία του σώματος είναι τα γόνατα, τα δόντια, οι αρθρώσεις και το δέρμα. Κυβερνήτης πλανήτης του ωροσκόπου και του χάρτη είναι ο Κρόνος.

Ωροσκόπος Υδροχόος

Αντιδραστική και περίεργη φυσιογνωμία από νωρίς ο ωροσκόπος Υδροχόος. Είναι πολύ σημαντικό για εκείνον να έχει φίλους και να εντάσσεται σε κοινωνικές ομάδες με ομοϊδεάτες. Αγαπά την ελευθερία και έχει επαναστατικές, εκκεντρικές ιδέες τις οποίες υπερασπίζεται φανατικά μέχρι να αλλάξει ιδεολογία. Υπάρχει μέσα από τη διαφορετικότητα του και για να ξεχωρίσει από τη μάζα, θα γίνει ακόμα και συντηρητικός μέσα στους φιλελεύθερους. Αμφισβητεί το σύστημα και τις κοινωνικές δομές και οραματίζεται ένα καλύτερο μέλλον. Είναι αλτρουιστής και νοιάζεται για την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Αναζητά την αλήθεια και την αυθεντικότητα στα πάντα και μπορεί να γίνει ένας καλός επιστήμονας. Ενδιαφέρεται για την εξέλιξη της τεχνολογίας και οτιδήποτε πρωτοποριακό. Φαίνεται ψυχρός γιατί είναι εγκεφαλικός και δε μπορεί να συνδεθεί εύκολα με το συναίσθημα. Θα πρέπει να μην απορροφάται τόσο από τις ιδεολογίες του και να μη γίνεται σνομπ και δικτατορικός προσπαθώντας να επιβάλλει ιδέες τις οποίες σύντομα θα αλλάξει. Καλό είναι να βλέπει την ανάλαφρη πλευρά της ζωής και να παραδέχεται ότι είναι κι αυτός άνθρωπος με ανάγκη για αγάπη και προσοχή. Θέματα υγείας αφορούν το αίμα/κυκλοφορικό σύστημα, το νευρικό σύστημα, τις κνήμες και τους αστραγάλους. Κυβερνήτης πλανήτης του ωροσκόπου είναι ο Κρόνος (παραδοσιακά) και ο Ουρανός.

Ωροσκόπος Ιχθύες

Ψυχική ευαισθησία και ονειροπόλο υγρό βλέμμα χαρακτηρίζουν το άτομο με αυτό τον ωροσκόπο. Έχει αδύναμη προσωπικότητα και είναι συχνά αφηρημένος. Η ζωή του μπλέκεται μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας λόγω της έντονης ευαισθησίας και φαντασίας που τον διακατέχει. Είναι ενεργειακό σφουγγάρι και τα αισθήματα τον κατακλύζουν γι’ αυτό χρειάζεται να απομονώνεται ανά διαστήματα και να φορτίζει τις μπαταρίες του. Νιώθει τον συμπαντικό ρυθμό κι αποζητά την ολοκλήρωση μέσα από την επαφή με το θεϊκό στοιχείο. Είναι συμπονετικός με τους κατατρεγμένους και θα προσφέρει ανιδιοτελώς τη βοήθεια του. Έχει την τάση να εξιδανικεύει ανθρώπους και να νιώθει εξαπατημένος όταν η πραγματικότητα τον απογοητεύει. Νιώθει τη ζωή πολύ σκληρή γι’ αυτόν και θέλει να δραπετεύσει μέσω εξαρτήσεων πολλές φορές. Μπορεί να γίνει μεγάλος καλλιτέχνης αν διοχετεύσει τις τάσεις φυγής του στη τέχνη. Θα πρέπει να αναπτύξει τη διάκριση για να μην τον εκμεταλλεύονται και να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε τομείς που τον έχουν ανάγκη (φιλανθρωπικοί οργανισμοί, νοσοκομεία, ιδρύματα) καλύπτοντας έτσι την ανάγκη του για θυσία και λύτρωση. Πιθανές ασθένειες από αλλεργίες, ευαισθησία στα πέλματα και την όραση. Κυβερνήτης πλανήτης του ωροσκόπου και του χάρτη είναι ο Δίας (παραδοσιακά) και ο Ποσειδώνας.

Από την Sullaj Katerina

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα