ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΣΤΡΙΑ: Ο Ποσειδώνας, ο Ήλιος και το μαγικό φίλτρο

ASTROTEAM GUEST
06/02/2021

Η συναστρία είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες τεχνικές στην αστρολογία, η οποία μπορεί να μας αποκαλύψει τη χημεία μεταξύ δύο οποιονδήποτε ανθρώπων, αρκεί να συγκρίνουμε τους γενέθλιους χάρτες τους και να δούμε την αλληλεπίδραση μεταξύ τους.

Οι πλανήτες στον χάρτη των ανθρώπων γύρω μας λειτουργούν ως μόνιμες διελεύσεις επάνω στους δικούς μας πλανήτες, δημιουργώντας διαφορετικούς συνδυασμούς άρα και διαφορετικές αντιδράσεις με τον καθένα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι για κάποιους νιώθουμε έντονη έλξη ενώ για κάποιους άλλους αντιπάθεια ή εκνευρισμό πριν καλά-καλά τους γνωρίσουμε! Σήμερα θα μιλήσουμε για την όψη αντίθεσης Ήλιου-Ποσειδώνα σε ένα ζευγάρι. Να σημειώσω εδώ ότι γενικότερα στις όψεις, οι εξωκρόνιοι πλανήτες (Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας) κινούν υποσυνείδητα τα νήματα ενώ οι προσωπικοί πλανήτες (Ήλιος, Σελήνη, Ερμής, Αφροδίτη, Άρης) λειτουργούν ως μαριονέτες. Ο Ποσειδώνας στον χάρτη μας είναι η ανώτερη οκτάβα του έρωτα, ο πλανήτης της εξιδανίκευσης και του ονείρου αλλά και της εξαπάτησης και της απογοήτευσης. Όταν έρχεται λοιπόν σε επαφή με τον Ήλιο κάποιου άλλου -την  προσωπικότητα και το είναι του- τότε απολαμβάνουμε τη πιο γλυκιά γεύση του έρωτα!

Νιώθουμε εξαπατημένοι γιατί θεωρούμε ότι το ταίρι μας έδειξε ένα άλλο πρόσωπο στην αρχή ενώ εμείς οι ίδιοι δε θέλαμε να δούμε αυτό που πραγματικά είναι, ένας κοινός θνητός με πάθη κι αδυναμίες. 

Ο αγαπημένος μας γίνεται ένας μικρός Θεός που τον περιβάλλει μια λάμψη και ό,τι κάνει είναι αξιοθαύμαστο γιατί προβάλλουμε υποσυνείδητα επάνω του όλα αυτά που θα θέλαμε ιδανικά να είναι. Οι στιγμές που ζούμε μαζί είναι λουσμένες με χρυσόσκονη και η αγάπη που έχουμε μοναδική σαν κινηματογραφική ταινία! Ο άλλος επίσης μας εξιδανικεύει και μας βλέπει σαν την πιο ενάρετη ύπαρξη που θα σώσει τη ψυχή του από προηγούμενες αμαρτίες, γιατί η μαριονέτα είναι πλέον κάτω από τη μαγική επιρροή του Ποσειδώνα μας. Τα όρια θολώνουν κι ο ένας χάνεται στη κυριολεξία μέσα στον άλλο κι εκεί είναι που αρχίζει να περιπλέκεται η κατάσταση γιατί κανείς από τους δύο δεν θέλει να δει την πραγματικότητα. Στολίζουμε ο ένας τον άλλο με τα πιο ιδανικά χαρακτηριστικά εναποθέτοντάς έτσι ένα τεράστιο βάρος στον άνθρωπο μας… αυτό του να σταθεί αντάξιος των μεγάλων προσδοκιών μας και να μη μας απογοητεύσει, κάτι που φυσικά είναι αναπόφευκτο, όταν εξαρχής βλέπουμε στον άλλον αυτά που θέλουμε να δούμε κι αυτά που στο βάθος θα θέλαμε εμείς να είμαστε.

Η κατάσταση μπορεί να σωθεί μόνο εάν υπάρχουν άλλα στηρίγματα στην συναστρία!

Ο Ήλιος (το ταίρι μας) από τη μεριά του θα παίξει το ρόλο που εμείς του δώσαμε, γιατί καταλαβαίνει υποσυνείδητα τι περιμένουμε από αυτόν και δε θέλει να μας απογοητεύσει. Όλα κυλάνε υπέροχα μέχρι να έρθει η πρώτη δοκιμασία που θα μας επαναφέρει στην πραγματικότητα και θα σκάσει τη φούσκα της τέλειας σχέσης μας, με μια σκληρή προσγείωση. Νιώθουμε εξαπατημένοι γιατί θεωρούμε ότι το ταίρι μας έδειξε ένα άλλο πρόσωπο στην αρχή ενώ εμείς οι ίδιοι δε θέλαμε να δούμε αυτό που πραγματικά είναι, ένας κοινός θνητός με πάθη κι αδυναμίες. Αλλά κι ο αγαπημένος μας θα νιώσει προδομένος  όταν βιώσει την εγκατάλειψη (γιατί ο Ποσειδώνας θα τραπεί σε άτακτη φυγή) επειδή σε εμάς νόμιζε ότι βρήκε την ανιδιοτελή αγάπη. Έτσι ένας γλυκός έρωτας μετατρέπεται σε πικρό δηλητήριο. Η κατάσταση μπορεί να σωθεί μόνο εάν υπάρχουν άλλα στηρίγματα στην συναστρία, όπως ένας δυνατός Κρόνος που θα φροντίζει ανά τακτά διαστήματα να δίνει γερές δόσεις πραγματικότητας.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ερωτευτείτε τρελά και στην πρώτη βδομάδα θα κάνετε σχέδια για ένα κοινό μέλλον, δώστε προσοχή γιατί ο Ποσειδώνας είναι εκεί κι ετοιμάζει το μαγικό του φίλτρο για εσάς…

 

Από την Sullaj Katerina

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα