Ερμής στο Τοξότη – ορθός & ανάδρομος (2/11/2024 – 8/1/2025) | «θέση αδυναμίας»

ASTROTEAM GUEST
25/10/2024

Ο Ερμής περνάει στον Τοξότη και φέρνει μαζί του ένα μήνυμα αισιοδοξίας, παρόλα αυτά στην ανάδρομη πορεία του δεν θα είναι ακριβώς έτσι καθώς σε πολλά πράγματα στην καθημερινότητά μας θα υπάρχει σύγχυση. Αυτή είναι η 4η αναδρομή του Ερμή για το 2024 μιας και η 3η έγινε στον Λέοντα κατά βάση, σειρά τώρα έχει να γίνει στο ζώδιο του Τοξότη. Πάμε να δούμε πότε και πως μας επηρεάζει!

  • Σε ορθή πορεία: 2 – 26/11 & 16/12/24 – 8/1/2025 από τις 0 – 22ο Τοξότη & από τις 6η-29η Τοξότη.
  • Σε ανάδρομη πορεία: 27/11 – 15/12/24 από τις 22ο – 6ο Τοξότη
  • Επηρεάζει: Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες & Ιχθύες.

Ο πλανήτης της πληροφορίας, Ερμής μπαίνει κάθε περίπου τρεις μήνες σε ανάδρομη πορεία, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το λιγότερο για 3-4 φορές το χρόνο έχουμε κάποιο Ερμή εννοώ σε κάποιο ζώδιο που θα γυρίσει ανάδρομος! Η διάρκεια της αναδρομής του Ερμή δεν σημαίνει ότι ο χρόνος είναι χαμένος καθώς είναι 20 μέρες επί 3-4 φορές το χρόνο που σημαίνει ότι δε μπορούμε να είμαστε, το λιγότερο 60 μέρες, σε απραγία! Υπάρχουν πρακτικές συμβουλές που μπορώ να σας δώσω για το τι να κάνετε και τι όχι όταν ακούτε ότι ο Ερμής είναι ανάδρομος.

Τί κάνουμε

  • ανασκόπηση
  • επαναξιολόγηση
  • δίνουμε δεύτερες ευκαιρίες να ακούσουμε τι έχουν να μας πούνε κι να βγάλουμε την άνω τελεία σε παγωμένες σχέσεις ή καταστάσεις προκειμένου να πάρουμε απαντήσεις
  • ξαναβλέπουμε ένα παλιό μας πρότζεκτ, χόμπι, έργο ή δημιουργία
  • τακτοποιήσουμε εκκρεμότητες
  • καθαρίζουμε από άχρηστα κι ασήμαντα αντικείμενα το γραφείο ή το σπίτι
  • κρατάμε μπακ απ σε υπολογιστές κι αρχεία

Τί δεν κάνουμε

  • νέα ξεκινήματα
  • υποσχέσεις – επισημοποιήσεις
  • να ξεκινήσουμε νέα σχέση
  • να βασιστούμε 100% στην επιστροφή μιας παλιότερης σχέσης
  • να αγοράζουμε νέο μεταφορικό
  • να αγοράζουμε κινητά ή ηλεκτρονικά/ηλεκτρολογικά μέσα

Φυσικά όλα αυτά είναι γενικές οδηγίες! Δεν μπορείτε να μην πάτε σε ένα γιατρό αν έχετε ήδη κλείσει μια από τις παραπάνω ημερομηνίες ή δεν γίνεται να μην πάτε σε μια δουλειά αν είστε άνεργος/η αλλά μπορείτε να έχετε υπόψιν σε πάσα περίπτωση ότι κάτι θα διαφοροποιηθεί στη συνέχεια σχετικά με την πληροφορία που λαμβάνετε όταν ο Ερμής είναι ανάδρομος! Για παράδειγμα τα αποτελέσματα κάποιων εξετάσεων που λαμβάνεις πιθανότατα να χρειαστεί να τα επαναλάβεις καθώς παίζει να μην είναι τα σωστά εκείνη τη περίοδο ή να επαναλάβεις μια θεραπεία.

«Μερικά στοιχεία για τον Ερμή στον Τοξότη»

Στη παραδοσιακή αστρολογία ο Ερμής σε αυτή τη θέση είναι αδύναμος. Αδύναμος γιατί η δουλειά του Ερμή είναι να βλέπει τα απλά, καθημερινά πράγματα, πλανήτης της πληροφορίας, των μεταφορών, πλανήτης των μικρών και πρακτικών θεμάτων (δεν είναι τυχαίο που κυβερνά το ζώδιο των Διδύμων & της Παρθένου). Στο ζώδιο του Τοξότη δεν τον ενδιαφέρουν αυτά, αφού ο Τοξότης νοιάζεται για τη μεγάλη εικόνα των πραγμάτων, ζώδιο πίστης, φιλοσοφίας και αισιοδοξίας. Εδώ ο πλανήτης ζορίζεται να ασχοληθεί με τα καθημερινά και στρέφει το μυαλό του σε ευρύτερες και αφηρημένες έννοιες. Δεν τα πάει καλά με το να μεταφέρει μικρές πληροφορίες ή τα επιμέρους της πληροφορίας, του αρέσει το σύνολο μιας πληροφορίας που μπορεί να χάσει τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά σε πολλές περιπτώσεις!

Να έχετε ανοικτό μυαλό σε οτιδήποτε ακούτε χωρίς να πολώνετε επειδή νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα!

Όσοι έχουνε τον Ερμή εκεί στρέφουν το βλέμμα ψηλά ενώ δεν ασχολούνται με την λεπτομέρεια κάθε πληροφορίας που όμως είναι χρήσιμη! Η θετική του πλευρά είναι ότι δε μιζεριάζει εύκολα όταν οι σκέψεις του μαυρίσουν και δε κρατάει πολύ, έχει όραμα σε αυτά που σκέφτεται, είναι ανοικτός σε κάθε τι νέο αλλά χάνεται εύκολα όταν δεν ασχοληθεί με υπομονή, αφαιρείται πανεύκολα και θέλει συνεχώς να φιλοσοφεί το κάθε πράγμα που συμβαίνει γύρω του (καμιά φορά δεν έχει και νόημα). Είναι καλός στο σχεδιασμό ταξιδιών, να σπουδάζει ανώτερες επιστήμες αλλά μη ξεχνάμε ότι πρέπει να ξεκινάς από τη βασική γνώση για να πας στην προχωρημένη! Καλός στις εκδόσεις συγγραμμάτων και μεγάλων βιβλίων, του αρέσει η ενασχόληση με το διαδίκτυο ενώ αρέσκεται στις φιλοσοφικές συζητήσεις που του δίνουν τροφή για σκέψη και όχι στα κουτσομπολίστικα! Προσοχή στο φανατισμό των απόψεων που έχει αυτή η θέση του Ερμή εδώ, να έχετε ανοικτό μυαλό σε οτιδήποτε ακούτε χωρίς να πολώνετε επειδή νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα!

Η πορεία του στο ζώδιο του Τοξότη θα μας κάνει να δούμε πιο ανάλαφρα το θέμα της επικοινωνίας αλλά μη διασπάστε όταν πρέπει να συγκεντρωθείτε όπου απαιτείται στη καθημερινότητα μας και ειδικά κατά την αναδρομή του.

«Οι όψεις του ορθού & ανάδρομου Ερμή»

Αρχικά (12/11) το τετράγωνο με τον Κρόνο στις 12ο των Ιχθύων στερεί από την επικοινωνία και την κατανόηση αλλά μας βάζει να γίνουμε συγκεκριμένοι σε αυτά που ζητάμε χωρίς περιττές κουβέντες! Δύσκολη και κουραστική η καθημερινότητα των μεταβλητών ζωδίων (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) του β’ δεκ. Προσοχή σε ζωάκια και μικρά παιδιά. Καλύτερη η όψη Ερμή- Δια στις 18.50ο Διδύμων (18/11) θα ευνοήσει συμφωνίες ή συμβόλαια και ειδικά Διδύμους, Ζυγούς, Υδροχόους, Κριούς, Λέοντες και φυσικά Τοξότες! Στην ανάδρομη πορεία του θα σχηματίσει δεύτερη φορά όψεις με Κρόνο (4/12) και Δία (6/12) και θα επαναφέρει τα θέματα που είπαμε παραπάνω αλλά θα είστε πιο σκεπτικοί στις αποφάσεις και μην αναλάβετε πρωτοβουλίες εν μέσω εορτών. Την ίδια στιγμή 6/12 έχουμε και την σύνοδο του ανάδρομου Ερμή με τον Ήλιο στις 14.27ο Τοξότη επαναφέροντας ανθρώπους στη ζωή μας, προσοχή στην επικοινωνία και τον φανατισμό που κρύβεται ενώ δεν είναι καλός σύμβουλος αυτή η όψη για να οργανώσετε ή να εκδίδετε εισιτήρια για ταξίδια. Στην ορθή πορεία θα ξαναπεράσει σε τετράγωνο με τον Κρόνο ο Ερμής (27/12) και θα ζορίσει επικοινωνία και αποφάσεις, αποφύγετε να εναντιώνεστε. Μια μικρή προσοχή θέλει το τετράγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες (6/1/25) στο τι είδους πληροφορίες λαμβάνουμε και μεταδίδουμε, στο τι ωραιοποιημένα ακούμε και πιστεύουμε ενώ δεν είναι αλήθεια. Το γ’ δεκαήμερο των Διδύμων, Τοξοτών, Παρθένων και Ιχθύων να έχει παραπάνω το νου του.

 

Από τον Πάνο Ζήκο

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα