Μια πρώτη ματιά για το 2025 | Ετήσιες προβλέψεις- Α’ Μέρος

ASTROTEAM GUEST
17/10/2024

Κάθε χρονιά έχει το δικό της παλμό, φέρει τη δική της ενέργεια και φυσικά αποτελεί ένα νέο κεφάλαιο στο βιβλίο της ζωής μας.

Η νέα χρονιά αναμένεται να φέρει και αυτή τις δικές της προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες. Ένα είναι σίγουρο, όπως οι πλανήτες εκεί πάνω μπλέκονται στο διαρκές ουράνιο παιχνίδι, έτσι και εμείς εδώ κάτω θα συνεχίσουμε την πορεία μας για όσο μας έχει δοθεί. Μπορεί τα άστρα και οι πλανήτες, τα ζώδια και ο ζωδιακός να είναι ο οδηγός πλοήγησης προς το γνώθι σαυτόν, τη κατανόηση του κόσμου μας και την καλύτερη προετοιμασία μας σε αυτή τη ενσάρκωση, αλλά μην ξεχνάτε, το τιμόνι το κρατάμε εμείς. Πάμε να δούμε τις σημαντικότερες πλανητικές κινήσεις του 2025 καθώς αυτή η χρονιά έχει να δώσει πολλά μηνύματα για το παρακάτω, αποτελώντας προθάλαμο για μια άλλη ζωή. Από το 2020 μέχρι τώρα κάθε χρονιά είχε μια σοβαρή απειλή και πρόκληση. Το 2025 είναι το μοναδικό που θα μας αφήσει μια λιγότερο πικρή γεύση στη σειρά ετών, καθώς οι μεγάλοι πλανήτες αλλάζουν ταυτόχρονα ζώδια έστω και για μια δοκιμαστική φορά. Φυσικά και θα υπάρξουν τα απαιτητικά διαστήματα αλλά θα υπάρχουν και θετικές προοπτικές, για κάποιους πολύ περισσότερες.

“Η οριστική εγκατάσταση του Πλούτωνα στο ζώδιο του Υδροχόου”

Αρχίζω από τον πιο μακρινό μα καθόλου ασήμαντο πλανήτη, τον Πλούτωνα ο οποίος έκανε για πρώτη φορά την “παρθενική του άφιξη” στο σύγχρονο της ιστορίας στο ζώδιο του Υδροχόου τον Μάρτιο του 2023 για πολύ λίγο δίνοντας μία μικρή ιδέα μέσα από την εμφάνιση της ρομποτικής τεχνολογίας πέρα από την ιατρική επιστήμη και στην καθημερινότητά μας. Το 2024 μένει παραπάνω στον Υδροχόο με ένα μικρό διάλειμμα το φθινόπωρο οπισθοχωρώντας στο ζώδιο του Αιγόκερω, θέλοντας να δείξει ότι έχουν να αλλάξουν πολλά ακόμη σχετικά με την επιστήμη, τις κοινωνικές ομάδες, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ανθρώπινες ελευθερίες, την τεχνολογία και την χρήση του Διαδικτύου αλλά και τις ακραίες πολιτικές φωνές στα κοινοβούλια. Μη ξεχνάτε ότι από το ζώδιο του Υδροχόου εκτός από υλικούς περιορισμούς (Κρόνος – παραδοσιακή κυβέρνηση) θα επιφέρει και ιδεολογικούς περιορισμούς (Ουρανός – σύγχρονη κυβέρνηση). Από τις 20/11/2024 θα μας κρατήσει συντροφιά οριστικά στο αέρινο ζώδιο του Υδροχόου μέχρι το 2044. Το 2025 θα επηρεάσει τους γεννημένους τις πρώτες 4 ημέρες του σταθερού σταυρού (Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες & Υδροχόοι).

“Η μετάβαση του Ποσειδώνα από τους Ιχθύς στον Κριό & η σύνοδος Κρόνου – Ποσειδώνα: η δόμηση ενός νέου πνευματικού αφηγήματος ή μία άλλη εποχή εξιδανίκευσης του εγώ”

Έχουμε όμως και άλλες πολύ ενδιαφέρουσες αλλαγές. Ας τα δούμε ένα προς ένα. Ο Ποσειδώνας βρίσκεται στους Ιχθύς από το μακρινό 2011 και οριστικά θα φύγει από το ζώδιο αυτό το 2026. Ο Ποσειδώνας συνδέεται με την έμπνευση, την τέχνη, την θρησκεία, την πίστη, τη χημεία, τις ναρκωτικές ουσίες, την εξιδανίκευση, το όραμα, την φαντασία και πολλά άλλα. Τώρα βρίσκεται στο τέλος των Ιχθύων από την 29η μοίρα του ζωδίου, μια μοίρα που συνδέεται με το κλείσιμο του ζωδιακού και θα μείνει εκεί ως τον Μάρτιο και ξανά από τον Οκτώβριο του 2025. Περνώντας λοιπόν στο ζώδιο του Κριού για μια δοκιμαστική πτήση από τις 30/3 – 22/10/2025, ένα ζώδιο φιλοπόλεμο, ανταγωνιστικό και μαχητικό θα αναπτύξει άλλα ιδανικά στην ανθρωπότητα. Ο Ποσειδώνας ήταν στον Κριό ξανά την περίοδο 1861-1875 (αφού θέλει και 184 χρόνια για μια πλήρη περιστροφή γύρω από το Ήλιο) όταν είχε ξεσπάσει ο Εμφύλιος στην Αμερικανική Ήπειρο. Ο Ποσειδώνας στον Κριό θα δώσει την έμπνευση στο κάθε άτομο να δημιουργήσει το δικό του όραμα, φυσικά με τον παρορμητισμό ή τον ενθουσιασμό που διακατέχει τον καθένα, εξαρτάται αν αυτό το όραμα είναι ουτοπικό ή ρεαλιστικό από το κατά πόσο προσγειωμένοι είμαστε. Η φύση του Ποσειδώνα δε συμπαθεί ιδιαίτερα την άρεια φύση του Κριού, γιατί ακουμπά στο συλλογικό ασυνείδητο και αρέσκεται περισσότερο στην έμπνευση ενός συλλογικού οράματος.

Η δουλειά του Κρόνου είναι να δομεί ενώ του Ποσειδώνα να οραματίζεται ή και να διαλύει.

Τώρα αν αφήσουμε τα κατώτερα ένστικτα του Άρη που κυβερνά τον Κριό να κυριαρχήσουν μάλλον θα εκφραστεί σε μια ουτοπική έκφραση των ανθρώπων να αναδειχθούν ως ηγετικές μορφές παρακάμπτοντας το συλλογικό καλό των γύρω τους. Θέλω να πιστεύω ότι σε αυτό θα βοηθήσει ο Κρόνος ο οποίος και αυτός από τον Μάιο ως τον Αύγουστο του 2025 θα βρίσκεται αν όχι σε ακριβή, σε στενή σύνοδο με τον Ποσειδώνα. Μια σύνοδος Κρόνου – Ποσειδώνα γίνεται περίπου κάθε 35 χρόνια και η επόμενη θα ολοκληρωθεί το 2026 αλλά μας προετοιμάζει αυτήν την χρονιά. Τελευταία φορά συνέβη στο ζώδιο του Αιγόκερω το 1989, μια χρονιά έντονων γεωπολιτικών ανακατατάξεων που ακολούθησαν το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας, τη πτώση του τείχους του Βερολίνου. Η δουλειά του Κρόνου είναι να δομεί ενώ του Ποσειδώνα να οραματίζεται ή και να διαλύει. Αν συνδυαστεί σωστά η ενέργεια των δύο πλανητών μπορούμε να δομήσουμε νέα όνειρα, αν όχι τότε διαλύονται σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Εκείνοι που θα καταλάβουν αυτή τη σύνοδο και φυσικά την έλευση του Ποσειδώνα είναι οι γεννημένοι στον παρορμητικό σταυρό των πρώτων δύο ημερών, Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί & Αιγόκεροι αλλά και όσοι είναι στον μεταβλητό σταυρό των τελευταίων δύο ημερών (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες & Ιχθύες), αφού ο Κρόνος θα μπαινοβγαίνει με τον Ποσειδώνα στο τέλος των Ιχθύων.

 

Από τον Πάνο Ζήκο

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα