Πανσέληνος στις 17 του Οκτώβρη στο ζώδιο του Κριού

ASTROTEAM GUEST
12/10/2024

Στις 17 του Οκτώβρη λαμβάνει χώρα στον ουρανό μας το τρίτο κατά σειρά Super full moon από το ζώδιο του Κριού στην 24° και 35’. Με τον όρο Super moon εννοούμε ότι η Σελήνη θα βρίσκεται πολύ κοντά στον πλανήτη μας και έτσι όλη αυτή η ενέργεια της Πανσελήνου θα είναι αρκετά έντονη και δεν θα μας αφήσει καθόλου αδιάφορους.

Η στιγμή της Πανσελήνου γίνεται κάθε φορά που η Σελήνη τοποθετείται απέναντι από τον Ήλιο και πρέπει να γίνει ένας διάλογος μεταξύ τους και να διαπραγματευτούν τα αντίθετα ζητούμενα του καθενός. Από την μια πλευρά η Σελήνη από τον Κριό διψά για την ανεξαρτησία της και την αυτονομία της με θερμό ζήλο και από την άλλη πλευρά ο Ήλιος στον Ζυγό αποζητά αρμονία και ισορροπία με διπλωματικό τρόπο. Το φαινόμενο της Πανσελήνου όπου παίρνει τον ρόλο του διαιτητή απαιτεί τελειωτικές καταστάσεις και εδώ πρέπει να παρθεί μια απόφαση και να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναβολές….η απόφαση πρέπει να έρθει και αργότερα θα προχωρήσουμε παρακάτω.

Κατά αυτή την Πανσέληνο τα πράγματα μπορεί εκ πρώτης όψεως να δείξουν αρκετά προκλητικά λόγω του δύσκολου σχηματισμού μεταξύ της Σελήνης και του Ήλιου σε συνδυασμό με τον Πλούτωνα και τον Άρη. Ενας σχηματισμός που φέρνει εσωτερική σύγκρουση και απαιτεί σύνεση. Χρειάζεται επίγνωση του εαυτού και όχι απερισκεψία, γιατί μπορεί να οδηγήσει σε αδιέξοδα. Ναι η ταχύτητα θα είναι γρήγορη και θα μπορεί να μας παρασύρει όσο δεν είμαστε συνειδητοί. Για αυτό το να παραμείνουμε στο κέντρο μας θα έχει τεράστια σημασία με αυτή την Πανσέληνο και σίγουρα δεν θα είναι εύκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.

Στη λύση ή στο εμπόδιο; Θέλουμε να κρατήσουμε το κλειδί ή θα το κλωτσήσουμε για να παραπέσει;

Όμως για να πάρουμε μία απόφαση θα πρέπει να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα. Το σύμπαν μας δίνει διαρκώς την επιλογή να διαλέξουμε πού θα εστιάσουμε την ενέργεια μας και με τί τρόπο. Μία κρυμμένη λοιπόν αλήθεια είναι ότι κατά αυτή την Πανσέληνο υπάρχει και αρκετή βοήθεια όπου μπορεί να αντισταθμίσει την κατάσταση. Η λύση του προβλήματος λοιπόν την κρατάμε εμείς στα χέρια μας γιατί τελικά εμείς θα πρέπει να αποφασίσουμε με ποιόν τρόπο θα ενεργήσουμε και πού θέλουμε να εστιάσουμε. Στη λύση ή στο εμπόδιο; Θέλουμε να κρατήσουμε το κλειδί ή θα το κλωτσήσουμε για να παραπέσει; Θα καταφέρουμε να υπερβούμε την βιασύνη του κοσμικού σταυρού στα παρορμητικά και να επωφεληθούμε από την βοήθεια ή όχι; Ναι αυτή η Πανσέληνος θέλει να τεστάρει την πρόθεση και την διάθεση μας. Όλα έχουν να κάνουν με την ανταλλαγή της ενέργειας και πώς την διαχειριζόμαστε. Με τί τρόπο θα διαχειριστούμε την κατάσταση είναι πάντα ατομική υπόθεση όμως.

Ας αφήσουμε λοιπόν την φωτιά του Κριού όπου θα γίνει η Πανσέληνος να εξαγνίσει ότι δεν μας χρειάζεται πια για να προχωρήσουμε. Ας αφήσουμε την φωτιά του Κριού να κάψει ότι έχει παλιώσει μέσα μας και να ηγηθούμε του εαυτού μας με ειλικρίνεια, θάρρος, τόλμη και πρωτοτυπία. Για να βρούμε την δύναμη μας δεν χρειάζεται να κάνουμε θόρυβο. Η δύναμη μπορεί να είναι και σιωπηλή. Η δύναμη δεν χρειάζεται βία. Η δύναμη δεν φωνάζει γιατί γνωρίζει ότι είναι ήδη εκεί χωρίς να κάνει κάτι…. Επιστροφή στο κέντρο μας λοιπόν, εστίαση και ας πάρουμε βαθιές ανάσες.

Καλή Πανσέληνο να έχουμε…

 

Από τη Δασκαλάκη Πηνελόπη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα