Μηνιαίες Προβλέψεις Οκτωβρίου 2024: Ζυγός – Τοξότης

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ
27/09/2024

Βασικές Πλανητικές Όψεις

  • 2 Οκτωβρίου Νέα Σελήνη – έκλειψη στη 10 Ζυγού
  • 17 Οκτωβρίου Πανσέληνος στην 24 Κριού

Αλλαγή Θέσεων/Κατεύθυνσης Πλανητών

  • 8 Οκτωβρίου ο Δίας σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος
  • 11 Οκτωβρίου ο Πλούτωνας σε στάση για να επιστρέψει ορθόδρομος
  • 13 Οκτωβρίου ο Ερμής στον Σκορπιό
  • 17 Οκτωβρίου η Αφροδίτη στον Τοξότη
  • 23 Οκτωβρίου ο Ήλιος στον Σκορπιό

Ο σοφός λαός λέει “Το οκτωβριανό λάδι άλλος μήνας δεν το βγάζει!” Και φέτος το λάδι αυτό θα μας το βγάλει, άραγε, και μεταφορικά, καθώς ο μήνας ξεκινάει ολοκληρώνοντας τον κύκλο των προηγούμενων εκλείψεων στα παρορμητικά, με ένα νέο φεγγάρι στις δύο του μήνα στον όμορφο Ζυγό. Μια έκλειψη που οι έντονες καιρικές αλλαγές και συνθήκες για άλλη μια φορά θα φέρουν τα πάνω κάτω, δημιουργώντας ζημιές και προβλήματα σε όλους. Αξίζει να τονισθεί ότι η τελευταία έκλειψη στα παρορμητικά η οποία θα γίνει του χρόνου, γίνεται πολύ κοντά στη μοίρα αυτής του Οκτωβρίου, μην λάβετε τίποτα αψήφιστα. Λειτουργείτε υπεύθυνα.

Όλα… καίγονται υπό τις ακτίνες του Ήλιου και τη δυναμική των ημερών και ένα μεγάλο τρίγωνο στα νερά με τη συμμετοχή Αφροδίτης-Άρη-Κρόνου έρχεται να μεταφέρει λίγη πίστη και ελπίδα, από θετικής πλευράς. Αμοιβαιότητα, επαφή και πρακτικότητα και στη δράση και στη συναισθηματική έκφραση. Αρκεί να μη μείνουμε μόνο στην πίστη και η αφέλεια, το ψέμα και ο χειρισμός μας ξεπεράσουν! Συνωμοτεί και ο Ερμής στις 5, βάζει τρικλοποδιά στην επικοινωνία, δυσκολεύοντας τη, με εκρήξεις, κριτική και σκληρότητα. Στις 8 του μήνα γλυκαίνει επικοινωνιακά και βλέπει τα πράγματα πιο θετικά, ερχόμενος σε επαφή με το Δία. Ακριβώς πριν ο τελευταίος αναδρομήσει και ξαναδούμε ο καθένας που πρέπει να δώσουμε μια ώθηση για εξέλιξη. Ό,τι ακριβώς έκανε μέχρι τις 11 του μήνα ο Πλούτωνας με τη δική του πλουτώνια ενέργεια. Τελευταίο τσεκ σε ξεκαθάρισμα από ζιζάνια για τις τελευταίες τελευταίες μοίρες των παρορμητικών. Ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό.

Προσοχή το… παραμύθιασμα, βροχές, νερά και δάκρυα στις 28, με το τρίγωνο Άρη-Ποσειδώνα, και αντίθετα τη νευρικότητα και την έλλειψη συγκέντρωσης την τελευταία μέρα του μήνα.

Μαχητική και αγωνιστική διάθεση και με τον Ερμή να φοράει τα χρώματα του πολέμου, κάνοντας είσοδο στο Σκορπιό, και με την Αφροδίτη ήδη στο Σκορπιό να κάνει αντίθεση με τον Ουρανό. Σε αμοιβαία υποδοχή, έχουν τελείως διαφορετικά ζητούμενα. Προκαλούν με την απομάκρυνση και την έλλειψη εγγύτητας, με έναν εκκεντρικό και απροσδόκητο τρόπο. Οι τελευταίες ιδιαίτερα μοίρες των παρορμητικών δοκιμάζονται, πυροδοτούνται ξανά με την πανσέληνο στον Κριό στις 17 Οκτωβρίου. Φωτιά με φωτιά και η Αφροδίτη, ό,τι μπορεί να βοηθήσει περνώντας στον Τοξότη. Μεγαλύτερη ψυχραιμία και συνέπεια, ο Ερμής τρίγωνο με τον Κρόνο, με μια μεγαλύτερη ένταση και ανάγκη να αμυνθεί με το τετράγωνο Ήλιου-Πλούτωνα, και, τέλος ψυχραιμία, εσωστρέφεια και επιφυλακτικότητα με το πέρασμα του Ήλιου στο Σκορπιό στις 23 του μήνα. Προσοχή το… παραμύθιασμα, βροχές, νερά και δάκρυα στις 28, με το τρίγωνο Άρη-Ποσειδώνα, και αντίθετα τη νευρικότητα και την έλλειψη συγκέντρωσης την τελευταία μέρα του μήνα. Είναι ένας μήνας που όσο δυνατά ξεκίνησε τόσο δυνατά κλείνει. “I should be over it now, I know/ It doesn’t matter much how old I grow/ I hate to see October go”, τραγουδά με λυρισμό ο Barry Manilow, ο οποίος αρνείται να τελειώσει ο μήνας αυτός.

Ζυγός

Χρόνια πολλά, πολλά και καλά αγαπημένοι Ζυγοί! Μια νέα Σελήνη-έκλειψη ακριβώς μεταξύ πρώτου και δευτέρου δεκαήμερου στις 2 του μήνα για να ολοκληρώσει τον κύκλο αυτών πάνω σας. Πίεση παραπάνω υπάρχει, θέλετε να βγάλετε ένα δυναμισμό στην καριέρα, να ενδυναμώσετε το επαγγελματικό σας προφίλ, όπως επίσης να αλλάξετε τον τρόπο που σας βλέπουν οι άλλοι, ωστόσο, πρέπει να βρείτε την πίστη μέσα σας! Αξίζει να σημειωθεί ότι και θέλετε και μπορείτε! Και η 4 και 8 του μήνα είναι μέρες οι οποίες μπορούν να σας κάνουν να πιστέψετε, να καλλιεργήσετε και να δημιουργήσετε την αλλαγή που επιθυμείτε. Η πίστη κινεί το θαύμα! Και τα αποτελέσματα θα τα δείτε σε ακριβώς 6 μήνες από τώρα. Επίσης, ξεκινάει ένα διάστημα όπου έχετε την ευκαιρία να ξαναδείτε θέματα καθημερινότητας και οργάνωσης αυτής, θέματα με την επικοινωνία, την μετακίνηση/μεταφορά, χωρίς να αποκλείεται αλλαγή ή αγορά αυτοκινήτου, σημαντικά θέματα υγείας και θέματα με το κατοικίδιο. Είναι τώρα ο χρόνος να ξεκαθαρίσετε ψιλά γράμματα απέναντι σε όρους και δεσμεύσεις απέναντι σε όποιους αφορούν.

Από τις 11 του μήνα πετάτε τα βαρίδια που σας εμποδίζουν και όλα όσα έχετε δουλέψει το προηγούμενο διάστημα μπαίνουν σε λειτουργία. Βγαίνετε από το… συνεργείο επισκευής ολοκαίνουριοι, γρήγοροι και δυνατοί, έτοιμοι να κατακτήσετε πίστες και κορυφές. Από τις 13 πολλή σκέψη πάνω στην αξιοποίηση εσόδων, πόρων και των ταλέντων σας. Για αρχή σκεφτείτε, έπειτα δράστε. Μην αφήνετε τα νεύρα και την κούραση να σας ξεπεράσει. Εστιάστε στην ανάπτυξη και στο ότι το ποτήρι είναι μισογεμάτο. Και έτσι είναι. Προσοχή στις 14 του μήνα σε άσκοπες σπατάλες, ικανές να σας βαμπιρίσουν και συναισθηματικά. Προσοχή και στις 17 φυσικά με την πανσέληνο απέναντί σας, σχέσεις, συνεργασίες, νομικές υποθέσεις, συμβόλαια, μη βγάλετε οι ίδιοι τα μάτια σας, αλλά και στις 22 το αίσθημα απειλής. Από τις 23 μπορείτε λίγο να χαλαρώσετε και να εργαστείτε με συνέπεια και δύναμη πρακτικά προς αυτά τα οποία έχετε και ακόμα, έχετε λαμβάνειν!

Σκορπιός

Για εσάς, Σκορπιοί, η έναρξη του μήνα με τη νέα Σελήνη-έκλειψη έρχεται να ολοκληρώσει κάτι. Να σας φέρει απέναντι με ό,τι φοβάστε, με το παρελθόν, να κλείσετε κεφάλαια και να πάτε να ανακαλύψετε καινούριους τρόπους διαχείρισης. Μια νέα μορφή ωρίμανσης για εσάς αγαπημένα πλάσματα, που καταφέρνετε να άγεσθε και να φέρεστε από τις προσωπικές κρίσεις και απειλές. Τέλος αυτά, πάτε για άλλα. Οι 4 και 6 του μήνα εξαιρετικά προωθητικές σε πλάνα, να σας γεμίσουν με πίστη και αισιοδοξία για όσα δουλεύετε και έρχονται, καθώς τονίζουν την πειθαρχία, το ρεαλισμό, την οργάνωση, την αρμονία, τη συνέπεια, τη σταθερότητα, την επιτυχία. Πιο προκλητική η 5 του μήνα με σκληρότητα και βιασύνη σε μετακινήσεις και επικοινωνία. Προσοχή! Από τις 8 ξαναβγάζετε τη λίστα προς τσεκάρισμα η οποία αφορά σε θέματα με παιδιά, με τον ερωτικό σύντροφο, με τα οικονομικά, την περιουσία, τις ασφάλειες, την ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα.

Από τις 11 ευκαιρία να πάρετε τελικές αποφάσεις για μαθήματα-σεμινάρια-επιμόρφωση για τη νέα χρονιά, αλλά και θέματα επικοινωνίας και μετακίνησης. Ένας ακόμα ύφαλος η 13 Οκτωβρίου θα βγάλει μια παραπάνω νευρικότητα, κούραση, εγωιστική διάθεση. Θετική περίοδος από τις 17 του μήνα, τα έσοδα αυξάνονται, μαζί και η εύνοια και οι συνθήκες στη διαχείριση αυτών. Από κοντά και η πανσέληνος ρίχνει φως σε θέματα υγείας, κατοικίδιων, οργάνωσης και καθημερινότητας, με έμφαση και σε συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε προς όφελος της υγείας σας. Τα πράγματα καλυτερεύουν όσο προχωράει ο μήνας και 21 μια μέρα να συγκεντρώσετε τη σκέψη και τη δράση προς την επίτευξη. Από τις 23 ξεκινούν και τα γενέθλιά σας και οι προβολείς πάνω σας. Η 28 είναι μια μέρα που μπορείτε να δουλέψετε με τη φαντασία και τη διαίσθηση σας και να το κάνετε γόνιμο αποτέλεσμα. Προσοχή ιδιαίτερα για εσάς Σκορπιοί αγαπημένοι, η τελευταία μέρα του μήνα, μέρα γεμάτη σκληρότητα, μπλοκάρισμα, νευρικότητα, αμφισβήτηση και ανατροπή.

Τοξότης

Καλό μήνα Τοξότες, με την έκλειψη και νέα Σελήνη πάνω στους στόχους, στα όνειρα και στις προσδοκίες σας. Τα πράγματα αλλάζουν εκεί, το ίδιο και σε φιλικές σχέσεις και ομάδες, αλλάζετε εσείς, αλλάζουν τα ζητούμενα. Ένα καινούριο περιβάλλον να δουλέψετε πάνω το μέλλον σας. Συνειδητά! Από εσάς κι αν ζητείται συνειδητότητα, και όχι επιπολαιότητα. Παράλληλα βγαίνει στην επιφάνεια συναίσθημα, καλό θα ήταν να δουλέψετε και με θέματα ενσυναίσθησης και ευγνωμοσύνης. Είναι μια τάση την οποία είναι η χρονική στιγμή τώρα να τη επεξεργαστείτε και ακόμα καλύτερα να την εκφράσετε. Έχετε όλο το χρόνο μπροστά σας. Θέματα που άπτονται της οικογενειακής εστίας, αλλά και της κατοικίας της ίδιας σαν οίκημα, σας δίδεται η ευκαιρία να τα ξαναδείτε. Αυτά ανοίγουν μετά τις 8. Ωστόσο κάτι κλείνει.

Από τις 11 σαν να σοβαρεύετε και αφήνετε αστειάκια και χαριεντισμούς στην άκρη. Κλείσιμο ψυχολογικών κομματιών τα οποία σχετίζονται με φόβους, φοβίες, απειλές, θέματα σημαντικά τα οποία αφορούν την ασφάλεια και οικονομικά και ψυχολογικά, με όσα αφήνατε να αιωρούνται έρχεστε τώρα αντιμέτωποι. Μια πόρτα κλείνει και για εσάς και παίρνετε μια οριστική απόφαση κατά κάποιον τρόπο. Αρκετά προκλητική η 13 του μήνα, εστιάζετε σε όσα έχετε το αίσθημα της απειλής και εκφράζετε ευθαρσώς από τη μία ανδρισμό και εγωισμό και ανταγωνισμό, με πολεμική διάθεση και από την άλλη, αφέλεια και αισιοδοξία. Καλά θα πάει αυτό! Λεφτά υπάρχουν και τα βλέπετε από τις 17 του μήνα, είτε δημιουργείτε, είτε ευνοούνται οι συνθήκες για δημιουργία καλύτερων οικονομικών συνθηκών και ασφάλειας. Στις 17 μπορείτε να δείτε συνδυαστικά πως αντανακλάται συσσωρευμένη η προηγούμενη πολλή σκέψη στην προσωπική έκφραση, σε ξεκινήματα τα οποία σκέφτεστε να κάνετε, θέματα με απογόνους και τον έρωτα. Δημιουργικότητα είναι η λέξη. Η 21 βοηθάει να οργανώσετε τη σκέψη και να την δρομολογήσετε σε πρακτικά μονοπάτια, μην αφήνοντας καμιά πλευρά ανεξέλεγκτη. Από τις 23 και μέχρι να ξεκινήσουν τα γενέθλιά σας τον επόμενο μήνα, κάνετε απολογισμό χρονιάς. Θέλει θάρρος να αναγνωρίσετε και τη δική σας ευθύνη. Δεν φταίνε πάντα μόνο οι άλλοι. 31 προσοχή σε ανατροπές και εκπλήξεις στην οργάνωση.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα