Αύγουστος 2024 | Με ανάδρομο Ερμή σε Παρθένο & Λέοντα

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
24/07/2024

Αύγουστος 2024 | Με ανάδρομο Ερμή σε Παρθένο & Λέοντα (6 -27 Αυγούστου)  

Οι πλανητικές αναδρομές κρύβουν σοφία και όταν ο Ερμής, ο πλανήτης  του καταμερισμού της σκέψης, της διανόησης και της γρηγοράδας του μυαλού γίνεται ανάδρομος, τότε οφείλουμε να κάνουμε ‘’ησυχία’’. Οφείλουμε να αφουγκραζόμαστε τις εσωτερικές μας ανάγκες και να προβαίνουμε σε επαναξιολογήσεις.

Αυτό τον Αύγουστο ο Ερμής θα πραγματοποιήσει το ανάδρομο ταξίδι του σε δύο ζώδια, στην Παρθένο και στο Λιοντάρι. Ο Ερμής ανάδρομος στο ζώδιο της Παρθένου που κυβερνά γίνεται  παντοδύναμος και είναι ιδανικός για την ανασυγκρότηση των διανοητικών μας δυνάμεων. Μας δίνει δεύτερες ευκαιρίες σε σκέψεις και ιδέες που στο παρελθόν είχαμε δυσκολευτεί να αξιολογήσουμε. Μας δίνει τη δυνατότητα να σκεφτούμε πιο ήρεμα, πιο εσωτερικά και αθόρυβα και με μεγαλύτερη ευθυκρισία. Σε αυτή τη μεταβλητή θέση που τόσο του ταιριάζει γίνεται εύγλωττος, γίνεται ευέλικτος και έχει τη δυνατότητα να πείθει με ευγενικό τρόπο. Ο Ερμής ανάδρομος  στο ζώδιο του Λέοντα στη συνέχεια, καθώς θα βρίσκεται σε θέση αδυναμίας θα βάλει στην άκρη τη λογική και θα αρχίσει να σκέφτεται και να πράττει με την καρδιά. Εκεί, θα προσφέρει  δεύτερες ευκαιρίες σε έρωτες παλιούς αλλά και εύκολα συγχωροχάρτια σε ιστορίες που έχουν πληγώσει. Σε αυτή τη σταθερή θέση που δεν του ταιριάζει θα κάνει μάταιη  επίδειξη και θα πει μεγάλα λόγια που κατά βάθος δεν εννοεί.
Τα πάγια τρωτά σημεία του ανάδρομου Ερμή σε κάθε θέση  είναι τα γραφειοκρατικά θέματα, οι υπογραφές συμβολαίων και η χρονική τήρηση προθεσμιών. Απαγορευτικές κατά την αναδρομή του και οι αγορές τεχνολογικού εξοπλισμού, οι αγορές μεταφορικού μέσου, οι ενάρξεις νομικών αντιδικιών, αλλά και οι οικονομικές ή επαγγελματικές ενάρξεις.

Προβλέψεις για τα 12 ζώδια:

Κριός – Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για ανατροπές του καθημερινού σας προγράμματος και για ανασυγκρότηση των σωματικών σας δυνάμεων. Ενδεχόμενες οι επισκέψεις του ερωτικού σας παρελθόντος που θα σας βάλουν σε νέα διλλήματα.

Ταύρος – Οι δεύτερες ευκαιρίες στον έρωτα είναι η συνεισφορά του ανάδρομου Ερμή σε εσάς. Θα προχωρήσετε σε επανεξέταση ερωτικών προσφορών αλλά  αυτό σε πολλές περιπτώσεις θα έρθει σε κόντρα με τη θέληση του οικογενειακού σας περιβάλλοντος που θα σας παροτρύνει να θυμηθείτε τι σας είχαν κάνει…

Δίδυμοι – Ο κυβερνήτης πλανήτης σας ανάδρομος, θα σας φέρει αντιμέτωπους με αναδρομικές οικογενειακές επενδύσεις. Να είστε προσεκτικοί στον τρόπο που θα αντιδράσετε γιατί με την επιστροφή των οικογενειακών σας προβλημάτων θα ξυπνήσουν και παλιά πικρά συναισθήματα.

Καρκίνος – Οικονομικά θέματα θα ζητήσουν τακτοποίηση και αυτό θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια των δικών σας ανθρώπων.  Πολύ σημαντική θα είναι αυτό το διάστημα και η αναθεώρηση δύσκολων  αποφάσεων που είχαν ληφθεί στο παρελθόν.

Λέων – Ο Ερμής ανάδρομος στο δικό σας ζώδιο από 15 – 27 Αυγούστου θα σας φέρει αντιμέτωπους με θέματα αυτοπεποίθησης. Από την ‘’αδύναμη’’ αυτή θέση του θα απαιτήσει και την αναψηλάφηση των οικονομικών σας ζητημάτων.

Παρθένος – Ο κυβερνήτης σας ανάδρομος από 6 – 14 Αυγούστου στο δικό σας ζώδιο θα σας ωθήσει σε  αυτό… αξιολόγηση και θα σας ‘’απαγορεύσει’’ τις υπογραφές γενικότερα. Η κριτική σας διάθεση δε θα μειωθεί και η ψυχολογία σας θα περάσει διακυμάνσεις.

Ζυγός – Κάποιες παλιές σας φιλίες ενδέχεται να επιστρέψουν στη ζωής σας αυτό τον Αύγουστο και μάλιστα να έχουν αλλάξει χαρακτήρα και να έχουν αποκτήσει ερωτική διάθεση. Μαζί με αυτές τις αλλαγές μπορεί να εγερθεί και παρασκήνιο που θα σας οδηγήσει σε… συναισθηματικές ενδοσκοπήσεις.

Σκορπιός – Επαγγελματικές προτάσεις του παρελθόντος θα επιστρέψουν και θα ζητήσουν να τις αξιολογήσετε με μεγαλύτερη προσοχή αυτή τη φορά. Η βοήθεια από το φιλικό και κοινωνικό σας περιβάλλον σε αυτή τη συνθήκη θα αποδειχθεί ανεκτίμητη. Σημαντικό είναι όμως να επιβάλλεται ξεκάθαρα τα όρια σας.

Τοξότης – Επαγγελματικές ανατροπές, πιέσεις και υπερένταση θα σας αναστατώσουν κατά τη διάρκεια της ανάδρομη πορείας του Ερμή αυτό τον Αύγουστο. Οι φετινές σας διακοπές θα έχουν επαγγελματικό χαρακτήρα και αυξημένες μετακινήσεις.

Αιγόκερως – Θα κληθείτε να δώσετε εισαγωγικές εξετάσεις στον έρωτα αυτό τον Αύγουστο με πάθος και επιμονή. Θα δώσετε και ευκαιρίες επανασύνδεσης σε σχέσεις που πιστεύατε πως είχαν τελειώσει.  Υποθέσεις νομικού και δικαστικού χαρακτήρα θα ήταν καλύτερα να πάρουν αναβολή.

Υδροχόος – Οι έντονες συναισθηματικές καταστάσεις που θα βιώσετε θα σας οδηγήσουν σε σοβαρές προτάσεις και ενίοτε σε δεσμεύσεις. Τα δικά σας αυγουστιάτικα πάθη θα είναι και αναδρομικά και… απωθημένα.

Ιχθύες – Θα αναζητήσετε την ‘’υγεία’’  τόσο στις σχέσεις σας, όσο και στο σώμα σας αυτό τον Αύγουστο. Προκλητικός ο ανάδρομος Ερμής για εσάς και από τις δύο ζωδιακές του θέσεις, σε Παρθένο και Λιοντάρι θα φέρει επικοινωνιακές δυσκολίες  στις σχέσεις και στη δουλειά σας.

Ανάδρομος Ερμής, ο αποδιοπομπαίος τράγος του ζωδιακού 

Στη σύγχρονη Αστρολογία τείνουμε να συμπεριφερόμαστε στον ανάδρομο Ερμή λίγο σκληρά, ίσως λίγο απαξιωτικά, θεωρώντας τον υπεύθυνο για κάθε δυσκολία που προκύπτει. Του τα ‘’φορτώνουμε’’ με ευκολία δικαιολογώντας έτσι τις δικές μας αστοχίες και σαν αποδιοπομπαίο τράγο τον ξορκίζουμε στον γκρεμό. Αυτή είναι η απλή  και άδικη λύση γιατί καμία πλανητική κίνηση δεν είναι ανώφελη και άστοχη. Κάθε πλανητική κίνηση ορθή, ή ανάδρομη κρύβει μια σοφία που αν την ανακαλύψουμε διευκολύνουμε τις επιλογές μας κα εν τέλει την ίδια μας τη ζωή. Ο Ερμής ανάδρομος μας παροτρύνει να σκεφτούμε καλύτερα και βαθύτερα. Ο Ερμής ανάδρομος μας παροτρύνει να κάνουμε ειρήνη με το μυαλό μας και να σκεφτούμε αυτές τις εκδοχές που δεν σκεφτήκαμε στο παρελθόν. Ο Ερμής ανάδρομος μας ωθεί να γίνουμε σοφότεροι για να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη που ίσως κάποτε μας είχαν στοιχίσει ακριβά…

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα