Αλληλένδετα Φεγγάρια (Νέα Σελήνη, Πανσέληνος, Εκλείψεις)

ASTROTEAM GUEST
21/06/2024

Πανσέληνος Ιουνίου – Πανσέληνος της “Φράουλας”

Πανσέληνος στον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερω, η Πανσέληνος του Θερινού Ηλιοστασίου στις 21 Ιουνίου με μια ελάχιστα γνωστή πραγματικότητα για την Σελήνη. Ανατέλλει ακριβώς όπως δύει ο Ήλιος και δύει όταν ο Ήλιος ανατέλλει. Ο Ήλιος της Πανσελήνου στο θερινό Ηλιοστάσιο, στο υψηλότερο σημείο του Έτους και η Σελήνη στο χαμηλότερο σημείο, ένα φαινόμενο που έχουμε να δούμε χρόνια. Επειδή η Σελήνη θα είναι χαμηλά, θα φαίνεται μεγαλύτερη από ποτέ.

Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται ‘’Ψευδαίσθηση της Σελήνης’’.

Ένα όνομα καθόλου τυχαίο σε αυτή την Πλανητική στιγμή της Πανσελήνου, μιας και η αντίθεση των Φώτων θα βρίσκεται σε δύσκολο σχηματισμό t-square (ασύμφωνο ταυ-τετράφωνο) με τον Ποσειδώνα στις 29⁰ στους Ιχθύς. Το θολό, οι απογοητεύσεις και οι ψευδαισθήσεις σε πρώτο πλάνο, στο πεδίο των εκδηλώσεων σε αυτή την Σεληνιακή φάση. Η Πανσέληνος της Φράουλας και γεννιέται μία ερώτηση, θα είναι γλυκός ο καρπός, θα είναι ώριμη αρκετά η περίοδος για να καταλάβουμε τις παρουσιάσεις, τις εκδηλώσεις και το τι και με τι πρέπει να προσαρμοστούμε; Η προσαρμοστικότητα, η εργασία και η δομή είναι η πρώτη βασική εκδήλωση. Το φεγγάρι στον Αιγόκερω σε θέση αδυναμίας και ο Ήλιος, το Φως, στον Καρκίνο, να σηματοδοτεί την ανάγκη για το οικείο, την προστασία και την φροντίδα. Πομπός και δέκτης υπό την επιρροή των πιεστικών, απρόθυμων και θολών ενεργειών του Ποσειδώνα. Από τη μία πλευρά το μήνυμα είναι ο στόχος, η δομή και το όριο και από την άλλη πλευρά η απαραίτητη σημασία και προσοχή στο τι είναι όπως φαίνεται, στο τι είναι τόσο δυναμικό και σταθερό, ώστε να αποφύγουμε την παραπλάνηση.

Ολοκληρώσεις σε ό,τι μας κρατά δέσμιους σε ψευδαισθήσεις!

Εκδηλώσεις από το Ζώδιο της Γης που μας κρατά γερά ριζωμένους στους στόχους και τις φιλοδοξίες μας, αλλά μας ζητά όρια, υπευθυνότητα και ανάληψη καθηκόντων, ώστε να αναγνωρίσουμε το απέναντι σημείο, που φωτίζει ο Ήλιος, σε σύνοδο με τους Προσωπικούς πλανήτες στην διέλευσή τους στον Καρκίνο, την Αφροδίτη και τον Ερμή και την ικανότητα μετάδοσης του συναισθήματος. Φροντίδα και ασφάλεια με την πολυαστρία στον Καρκίνο και η Σελήνη απέναντι στο Ζώδιο του Αιγόκερω, που κυβερνά το 1ο ενεργειακό κέντρο και συμβολίζει το θεμέλιο και την ασφάλεια. Ευκαιρία να δούμε την αναβλητικότητα και την αμφιβολία προς τον Εαυτό και να εργαστούμε δομημένα και ώριμα, μακριά από μοτίβα, σκέψεις που δημιουργούν ουτοπία και αστάθεια. Εκδηλώσεις που ζητούν υπεύθυνη στάση για να αντιμετωπίσουμε σωστά κρίσεις – φοβίες και ανασφάλειες τόσο σε συναισθηματικά, ψυχικά ζητήματα, όσο και σε οικονομικά θέματα που χρήζουν διευθέτηση και άλλον τρόπο διαχείρισης. Εκδηλώσεις που δείχνουν το ψεύτικο, το θολό και την πλάνη. Ολοκληρώσεις σε ό,τι μας κρατά δέσμιους σε ψευδαισθήσεις, διλήμματα που έχουν κρίσεις και φοβίες αλλά και διέξοδο σε μεταμορφώσεις, μέσα από νέες δημιουργικές δράσεις.

Σαβαϊτικά Σύμβολα

Το μήνυμα της των Sambian Symbol που βρίσκεται η Σελήνη της Πανσελήνου στον Αιγόκερω.
Φάση: Τρεις ρόδακες σε μία Γοτθική εκκλησία όπου ο ένας καταστραφεί από τον πόλεμο.
Βασική Νότα: Η αναγκαία αντίληψη από κάθε άτομο που κάνει βίαιη χρήση της συλλογικής δύναμης, ότι θα οδηγήσει στην αναπόφευκτη καταστροφή κάποιων αξιών που εξασφαλίζουν την ομαδική ολοκλήρωση.

Η σπατάλη είναι το αντίθετο της ομαδικής ολοκλήρωσης. Η γείωση, η δομή και το όριο θα δείξουν σε αυτή την Σεληνιακή φάση το μήνυμα της καθαρότητας, της προστασίας αλλά και το μήνυμα της αποφυγής της λανθασμένης σκέψης, δράσης και τάσης. Η υπερβολή της παρόρμησης μας απομακρύνει από τον στόχο και μας παραπλανεί. Ο αυθορμητισμός της έννοιας του οικείου και της προστασίας μας στρέφει στην δομή και τη μέθοδο, που στην παρούσα πλανητική στιγμή χρειαζόμαστε. Στιγμή που το στοιχείο της Γης μας ζητά συγκέντρωση στο πλαίσιο, στο συγκεκριμένο, ώστε να αποφύγουμε συνειδητά τις πλάνες και την φαντασιακή πραγματικότητα.

 

Namaste!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα