Αλληλένδετα Φεγγάρια (Νέα Σελήνη, Πανσέληνος, Εκλείψεις)

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
15/03/2023

Νέα Σελήνη Μαρτίου – Νέα Σελήνη 21 Μαρτίου 2023 στις 19:22 μ.μ. ώρα Ελλάδος. Εαρινή Ισημερία και Νέα Σελήνη στην μηδενική μοίρα του Κριού, σηματοδοτούν την έναρξη της Άνοιξης και το φως του Ήλιου με την προσαρμοστικότητα της Σελήνης στη νέα αρχή του Ζωδιακού Κύκλου.

Νέα Σελήνη δυνάμεων αλλά και κρίσεων. Νέο Φεγγάρι στην μηδενική κρίσιμη μοίρα των παρορμητικών ζωδίων και οι ενάρξεις έχουν κάτι επίμονο, έντονο και μαχητικό. Μαζί με το φως της Άνοιξης και της Εαρινής Ισημερίας, όλα μας καλούν για νέα σημαντικά ξεκινήματα και οι εσωτερικές δημιουργικές μας ανάγκες έτοιμες να βγουν στο φως, να ακολουθήσουν την κεντρόφυγο ενέργεια, την εξωστρέφεια, την κίνηση, την δράση.

Ενέργειες τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσουμε αλλά όχι με την ταχύτητα και τον ρυθμό που αυτές φέρνουν.

Το νέο αυτό φεγγάρι με ενέργεια θάρρους, αποφασιστικότητας και ενθουσιασμού, θέλει από εμάς προσοχή, οργάνωση και μέθοδο, ώστε να μην παρασυρθούμε σε παρορμήσεις και απερίσκεπτες σκέψεις και δράσεις. Θα πρέπει να συντονιστούμε με την αλλαγή της ενέργειας σε σημείο δραστήριο, ώστε να νοιώσουμε πως αφήνουμε πίσω μας το θολό ενεργειακό πεδίο, της αποκλίνουσας συνόδου της Νέας Σελήνης με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς. Ο Ερμής βασικός συνοδοιπόρος αυτής της Νέας Σελήνης στον Κριό και η σκέψη, η επικοινωνία σε οξυδέρκεια και παρατηρητικότητα. Ο Νους σε εγρήγορση και ετοιμότητα για αποφάσεις με σωστή κρίση και αντιληπτικότητα. Σημαντικό όμως λόγω της κρισιμότητας της περιόδου, ο χρόνος, ο χώρος για σωστή επεξεργασία της ιδέας και του διαλόγου προς αποφυγή υπερβολικών δράσεων και αντιδράσεων. Το κοσμικό σκηνικό, στην φάση αυτή του φεγγαριού, από όλες τις πλευρές μας μιλά για σύνεση και προσοχή ώστε να αναγνωρίσουμε και να κατανοήσουμε σε βάθος το κρίσιμο, ώστε τα ξεκινήματα μας να βρουν τον στόχο και το αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε. Τα Φώτα έτοιμα στην αρχή του Κριού για το νέο αλλά σε μία ιδιαίτερης σημασίας δύσκολη όψη με το ασύμφωνο τετράγωνο με τον Άρη στην αναιρετική μοίρα των Διδύμων, λίγο πριν μεταβεί μετά από εφτά ολόκληρους μήνες, σε διαφορετικό στοιχείο.

Άρης πρωταγωνιστής αυτής της νέας εκκίνησης, πιέζει τις καταστάσεις και τα ζητήματα της καθημερινότητας.

Άρης ακόμα και στις τελευταίες μοίρες και μέρες του στο ζώδιο των Διδύμων, βιαστικός, πιεστικός και συγκρουσιακός. Το έντονο πεδίο της δύναμής του, με την όψη τετραγώνου με την Νέα Σελήνη, είναι η πηγή της δύσκολης αυτής κρίσιμης στιγμής. Άρης πρωταγωνιστής αυτής της νέας εκκίνησης, πιέζει τις καταστάσεις και τα ζητήματα της καθημερινότητας, δημιουργώντας εντάσεις και θυμό. Άρης σε μία ανασκόπηση πολλών μηνών πορείας στους Διδύμους, πιέζει τα Φώτα, σε αυτή την νέα αρχή για εμάς και η παρατήρηση οφείλει να γίνει σε πεδία συντονισμένα με την δράση. Η συγχρονικότητα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε είναι ανάμεσα στην ήρεμη, μεθοδευμένη δράση και σκέψη, χωρίς παρόρμηση, χωρίς ένταση, χωρίς ταχύτητα αγωνίας. Στιγμή που πρέπει να ελέγξουμε τον στόχο και η αρχή που θα κάνουμε να έχει εμπιστοσύνη, θάρρος και αποφασιστικότητα εν μέσω δημιουργικής δραστηριότητας και συνειδητοποιήσεων.

Όλα αρχίζουν σιγά σιγά να μαλακώνουν…

Πλανητική στιγμή που χρειάζεται να δώσουμε σημασία σε όλες τις ενεργειακές εστίες, να αφουγκραστούμε όλες τις θετικές και θεραπευτικές ενέργειες που άνοιξε η σύνοδος του Δία με τον Χείρωνα στον Κριό. Να αποφύγουμε μέσω άσκησης τις εσωτερικές αναστατώσεις από ξαφνικά γεγονότα και συνειδητοποιήσεις, που προκαλούνται από το μισό τετράγωνο, κρυφό σημείο έντασης, του Ουρανού στον Ταύρο με το νέο φεγγάρι. Να ανακαλύψουμε μέσα μας και γύρω μας σημεία ασφάλειας από την πορεία της Αφροδίτης στο ζώδιο της κυβερνήσεως της, τον Ταύρο και από εκεί να εμπιστευτούμε και να θωρακίσουμε τις αξίες και την ισορροπία που επιζητούμε. Κοιτώντας τον χάρτη της Νέας Σελήνης και νοιώθοντας την στιγμή των ενάρξεων, όλα αρχίζουν σιγά σιγά να μαλακώνουν, αναγνωρίζοντας την δυναμική σταθερότητας και υπευθυνότητας από την συγκλίνουσα θετική όψη τριγώνου του Άρη από την αναιρετική μοίρα των Διδύμων, πριν την είσοδο του στο υδάτινο πεδίο του Καρκίνου, με τον Κρόνο από την 1η μοίρα των Ιχθύων. Ο Θυμός του Άρη θα μετατραπεί σε αδυναμία, ψάχνοντας να βρει την προστασία και την ασφάλεια και ακριβώς στο επόμενο χρονικό σημείο θα συναντήσει την σταθερότητα και οριοθέτηση του Κρόνου, με συμφωνία και συνεργασία προς την δράση και την αναγνώριση των ευθυνών και του στόχου.

«Σαβαϊτικά Σύμβολα για την μηδενική, πρώτη μοίρα της αρχής του Ζωδιακού Κύκλου:
Σκηνή 1η: Επιθυμία
Φάση: Μία Γυναίκα μόλις αναδύεται από την θάλασσα. Μία φώκια την αγκαλιάζει.
Βασική Νότα: Η ανάδυση νέων μορφών της δυνατότητας και της συνείδησης.
Η αρχή που αντιπροσωπεύει την δύναμη, την θέληση, την πρώτη εκδήλωση και δήλωση του Εαυτού για δημιουργική δράση. Η ανάγκη για συνειδητή Ύπαρξη. Το Εγώ σε κυρίαρχο ρόλο προς την διαδικασία της πραγμάτωσης. Η παρατήρηση πρέπει να στραφεί στην βεβαιότητα, την σιγουριά των ενάρξεων, ώστε ο ενθουσιασμός της κεντρόφυγου ενέργειας να βρει το πεδίο της επιτυχημένης δράσης, της αναγνώρισης του Φωτός του Αρχηγού με οριοθετημένο και προστατευμένο το πολύπλοκο Εγώ, για την ανάδυση και ανάδειξη της τιμιότητας του Εγώ, της Ύπαρξης».

Namaste🙏

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα