Ο Δίας στον Ταύρο έρχεται να δώσει τα δώρα του!

ASTROTEAM GUEST
02/02/2023

Ο Δίας στον Ταύρο έρχεται να δώσει τα δώρα του σε ό,τι αφορά υλικά και συναισθηματικά αποκτήματα, να επεκτείνει τη γνώση και φιλοσοφία μας ως προς το τι θεωρούμε αξίες, αλλά και υπερβολή στο πώς αντιλαμβανόμαστε τις αισθήσεις μας.

Θα μπει στον Ταύρο στις 16 Μαΐου και θα παραμείνει για έναν χρόνο. Στις 5 Σεπτεμβρίου από την 15η μοίρα θα αναδρομήσει έως την 5η του ζωδίου, μέχρι το τέλος της χρονιάς, από όπου και θα συνεχίσει, διανύοντας ορθόδρομος πάλι το υπόλοιπο μέχρι τις 25 Μαίου2024.

Για τους Κριούς η ευεργεσία του Δία θα υπάρξει στον τομέα των οικονομικών, θα αποκτήσουν ικανοποίηση και ασφάλεια από την μεγάλη ικανότητα της διαχείρισής τους. Θα νιώσουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους λόγω ευκαιριών που απλόχερα θα έχουν την τύχη να απολαύσουν. Μπορεί να κερδηθούν με ευκολία χρήματα από ζητήματα γνώσεων ή διεύρυνσης μάθησης, ή από άτομα ξένης κουλτούρας. Μεγάλη ανάπτυξη, όπως και δυνατότητα αποταμίευσης κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης. Για όλη τη χρονιά έλκουν χρήματα και πιθανόν να έχουν παραπάνω από δύο πηγές εισοδήματος, ή επιστροφές χρημάτων. Ίσως να υπερβάλλουν, όμως, και να γίνουν σπάταλοι κάποιες φορές, όπως και σε θέματα πίστης ή ηθικής. Επίσης υπάρχει και ο κίνδυνος θεοποίησης της ύλης.

Στους Ταύρους ο Δίας θα φέρει φέτος αισιοδοξία και θετική ενέργεια. Θα τους χαρίσει καλοσύνη, χαμόγελο και χαρά στην έκφρασή τους. Η επέκταση θα εκδηλωθεί και στο φυσικό σώμα. Μπορεί να γίνουν πιο στρουμπουλοί, ή τα παιδιά να αποκτήσουν σημαντική διαφορά ύψους. Θα υπάρξει επιθυμία για περισσότερες εμπειρίες και γνώσεις, και για τη μετάδοσή τους. Το πέρασμα του Δία από τον ωροσκόπο τους, θα τους κάνει να αγαπήσουν το φιλοσοφείν, και ίσως να γίνουν και πιο δημοφιλείς. Μπορεί ακόμα το περιβάλλον τους να τους βοηθήσει και να έχουν εύνοια σε ενεργοποίηση νέων δυνατοτήτων, όμως και τάση για τεμπελιά, επιπολαιότητα, εγωισμό ή ξεροκεφαλιά. Δεν θα δεχτούν εύκολα όρια ή περιορισμούς. Ίσως αναπτύξουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό ή υπερβολικό αισθησιασμό κατά την αναδρομή.

Οι Δίδυμοι θα έχουν κρυφά θέματα που ίσως να φοβούνται ακόμα και να τα σκεφτούν. Με τον Δία στον τομέα αυτόν, θα έχουν έναν φύλακα άγγελο να δίνει προστασία για να επικοινωνήσουν κάθε τι μυστικό. Θα έχουν την τάση να κάνουν θυσίες για καλό σκοπό, να γίνουν πιο φιλάνθρωποι, αλλά και για απομόνωση και διαλογισμό, παρόλο που η ενέργεια αυτή είναι κόντρα στη φύση τους. Μεγάλη ευλογία θα νιώσουν, και αρκετά ανεπτυγμένη μεγαλοψυχία. Θα ασχοληθούν περισσότερο με πνευματικές αξίες, παρά με υλικές. Θα αποκτήσουν περισσότερη ψυχολογική ανάταση, αλλά και ενσυναίσθηση σε πρακτικά ζητήματα με τη διέλευση αυτή. Ίσως υπάρξει παγίδα, ωστόσο, να μην μπορούν να διακρίνουν την πραγματικότητα. Προσοχή σε συναισθηματικές απογοητεύσεις, ή χρηματικές εξαπατήσεις και απώλειες.

Για τους Καρκίνους ο ερχομός του Δία στον Ταύρο θα έχει πολύ διευκόλυνση σε ότι αφορά ομάδες και φιλίες. Θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε συλλόγους και οργανώσεις, και να διευρύνουν τις κοινές ιδεολογίες και τα πιστεύω τους. Ο καινούργιος αέρας ανεξαρτησίας θα βοηθήσει στις όποιες προσκολλήσεις. Θα τύχουν μεγάλης αποδοχής από την ένταξη σε παρέες με κοινές αξίες. Ο κύκλος των φίλων θα επεκταθεί, και θα κάνουν πολλές γνωριμίες με άτομα με καινοτόμες πρακτικές. Γενικά θα υπάρξει εύνοια από ομοϊδεάτες, οι οποίοι θα εκτιμήσουν τις πεποιθήσεις τους και θα πετύχουν μαζί κοινούς στόχους. Με την αναδρομή παλιές φιλίες θα έρθουν στο προσκήνιο.

Στους Λέοντες η τύχη θα χτυπήσει δυνατά την πόρτα στο σημαντικό σπίτι της καριέρας και των επαγγελματικών. Εδώ η επιτυχία είναι δεδομένη με τους τζίρους να ακολουθούν ανοδική πορεία αν υπάρχουν επιχειρήσεις. Η δημόσια εικόνα τους θα έχει μεγάλη προβολή και θα τύχουν εξέχουσας φήμης. Ίσως υπάρξει και κοινωνική αποκατάσταση. Μπορεί να ανέβουν στην ιεραρχία ή να έχουν βοήθεια από άτομα κύρους. Όλες αυτές οι θετικές ιδιότητες του Δία, όμως, για να επιτευχθούν, χρειάζονται δουλειά με δομή, με ψηλούς στόχους, και η αναγνώριση δεν θα αργήσει να έρθει. Υπάρχει πιθανότητα να έχουν επέκταση από ενασχόληση με τη γη ή κτίσματα. Η υπερβολή που ίσως αναπτυχθεί σε θέματα προβολής και μεγαλομανίας χρειάζεται μετριότητα.

Οι Παρθένοι παρότι ταπεινοί, θα πάρουν τη μερίδα του λέοντος, και η εύνοια του Δία στον Ταύρο από τον γνώριμο οίκο των σπουδών, άλλων προορισμών, γνώσεων και φιλοσοφιών, τους έρχεται με όψη τριγώνου, την πλέον τυχερή. Θα χαρούν μακρινά ταξίδια, θα γνωρίσουν ξένους πολιτισμούς, με μια τάση αισιοδοξίας, αλλά και ανεμελιάς. Η θετικότητα και η διαπλάτυνση της σκέψης που φέρνει ο πλανήτης, θα λειτουργήσει εξισορροπητικά στην ιδιοσυγκρασία τους για εστίαση στην λεπτομέρεια. Η επέκταση μπορεί να έρθει σε θέματα φοίτησης οικονομικού πεδίου, ξένων γλωσσών, φιλοσοφικά ή πνευματικά. Εύνοια από δασκάλους είναι πιθανή. Μπορεί να κερδηθούν χρήματα από συγγραφή ή διδασκαλία ή το εξωτερικό. Επίσης είναι δυνατή η εξάπλωση γνώσεων. Ίσως περισσότερο να εξερευνήσουν θέματα θρησκείας. Βοήθεια από συγγενείς μακρινούς θα έχουν. Χρειάζεται προσοχή, όμως, η οποιαδήποτε επιπολαιότητα.

Για τους Ζυγούς ο Δίας θα τους βάλει σε διλήμματα βαθιάς αναζήτησης της αξίας της ζωής και της ασφάλειας που προσφέρει η γνώση. Θα έχουν προστασία σε οικονομικά ζητήματα και διεκδικήσεις από τρίτους, ή επιστροφές φόρων. Μπορούν να πετύχουν συμφέροντες διακανονισμούς ή δάνεια. Τα εισοδήματα από τους άλλους, που συνδέονται, θα έχουν αύξηση και θα αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Πιθανή εύνοια από κληρονομιές. Ίσως οι σχέσεις επεκτείνονται σε περισσότερο σεξουαλικές, ή να βασίζονται σε κάποια φιλοσοφική ή μεταφυσική πεποίθηση. Συναισθηματική ανάταση και αφθονία μπορεί να λάβουν με την αναδρόμηση του πλανήτη, καθώς επίσης μπορεί να τους απασχολήσουν θέματα υπαρξιακά.

Στους Σκορπιούς ο Δίας στον Ταύρο, από απέναντι, σε οίκο του κυβερνήτη του, της γλυκιάς Αφροδίτης, θα τους στείλει την καλή ενέργεια και πολλές ευκαιρίες για σχέσεις. Θα είναι πολύ γενναιόδωρος όσον αφορά καινούργιες κερδοφόρες συνεργασίες και συμφωνίες. Θα ευεργετηθούν από σύντροφο ή συνεργάτες και θα έχουν θετική αύρα πολύ τονισμένη. Μπορεί να υπάρξει δεσμός με τη διέλευση αυτή και μάλιστα με αλλοδαπό, καθηγητή, ιερέα, ή σε ξένη χώρα. Πλούσια υλικά αγαθά και δώρα μπορεί να προέλθουν από τον σύντροφο, συνεταίρους, ή πελάτες. Μέσω της γνώσης και της επέκτασης φιλοσοφίας θα βοηθηθούν με διπλωματικό τρόπο, να βρουν αρμονία εστιάζοντας στην απλότητα, όπως και ισορροπία, ώστε να μοιράζονται με άλλους με γήινο ζεστό τρόπο τις ανησυχίες τους. Ο υπερενθουσιασμός πιθανόν να τους μεγαλώσει τις τυχόν δυσκολίες στις σχέσεις.

Οι Τοξότες θα δεχτούν τα δώρα του Δία, του κυβερνήτη τους, στον τομέα της υγείας και εργασίας. Εδώ το ζώδιο του Ταύρου δείχνει στο πνευματικό ταπεραμέντο τους την πιο υλική υπόσταση του σώματος και των αναγκών του. Η θεαματική βελτίωση σε θέματα διατροφής, υγιεινού τρόπου ζωής και η εξασφάλιση προγράμματος, σε καθημερινή βάση, όσον αφορά όλα αυτά, θα τους χαρίσει μεγάλη ευεξία και πολύ καλή φυσική κατάσταση. Θα έχουν ευκαιρίες στα εργασιακά που θα τους ανακουφίσει και θα δώσει λύσεις. Η ευκολία στην εξυγίανση του σώματος με αυτοΐαση, με ευεργετική θεραπεία, και κατάλληλο γιατρό θα είναι πολύ ενθαρρυντική. Θα απολαύσουν δραστηριότητες κοντά στη φύση, και πολύ ανεβασμένο ευ ζην. Επίσης υπάρχει ενδεχόμενο απόκτησης κατοικίδιου. Θα πρέπει να δώσουν προσοχή όμως στις διατροφικές υπερβολές.

Για τους Αιγόκερους η πριμοδότηση έρχεται στον οίκο του έρωτα, της χαράς, και της δημιουργίας. Ο Δίας από τον φιλικό Ταύρο φέρνει εύνοια σε ερωτικά, αλλά και τυχερά παιχνίδια. Η ροπή σε απολαύσεις και η ξέφρενη διασκέδαση θα δώσει μια νότα διαφορετική. Πιθανή απόκτηση παιδιού και πολύ δυνατή αγάπη για τα παιδιά, ή διευκόλυνση σε θέματά τους. Οι δεσμευμένοι ίσως προχωρήσουν σε επισημοποίηση. Επίτευξη επιχειρηματικών δημιουργημάτων είναι εφικτή με πολύ μεγάλη ευκολία. Θα ξεδιπλώσει τα ταλέντα τους σε καλλιτεχνικά μονοπάτια και χώρους θεάματος Επέκταση των χόμπι τους με περισσότερη έμφαση στα αθλητικά ή περιπέτειας, είναι δυνατή την περίοδο αυτή. Ο οικονομικός προϋπολογισμός θα βγει από τη συνηθισμένη ρουτίνα της αποταμίευσης με τη διέλευση αυτή. Όμως, προσοχή, γιατί το φλερτ με το ρίσκο μπορεί να μην αποδώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στους Υδροχόους η διέλευση του Δία θα δώσει εύνοια σε θέματα σπιτιού, οικογένειας, πατρίδας. Θα νιώσουν πολύ μεγάλη συναισθηματική ασφάλεια και προστασία στον χώρο του σπιτιού, με τα μέλη της οικογένειας, και με τους γονείς. Υπάρχει ενδεχόμενο επέκτασης της οικίας ή αύξηση των ακινήτων, ή κληρονομιάς. Επίσης είναι πιθανή η διαμονή στο εξωτερικό. Κέρδη από οικογενειακά ακίνητα με κοινή εκμετάλλευση και τύχη σε οικογενειακές υποθέσεις ή δικαστήρια για κληρονομικά. Διεύρυνση ιδεολογιών και πολιτικών πιστεύω όσον αφορά την πατρίδα. Με την αναδρομή του πλανήτη πιθανή ανακαίνιση του σπιτιού ή ανακατασκευή ή αναθεώρηση τέτοιων σχεδίων. Ίσως να υπάρξουν και απώλειες σχετικά με περιουσιακά ζητήματα.

Οι Ιχθύες θα αποκτήσουν πιο επεκτατικό τρόπο σκέψης και επιθυμία για γνώση με τον Δία στο σπίτι της μάθησης και της επικοινωνίας. Η μετάδοσή της θα είναι ζητούμενο του πλανήτη, και ίσως έχουν ενασχόληση με τη διδασκαλία. Το άνοιγμα του νου θα τους προσφέρει μεγάλο χάρισμα διόρασης και πλούσια φαντασία. Η δυνατότητα αντίληψης θα μεγαλώσει και μπορεί να μετουσιωθεί με πρακτικό τρόπο σε ενασχόληση με τον γραπτό λόγο. Οι μετακινήσεις θα είναι αρκετές ίσως με αδέλφια ή για δικά τους θέματα. Εύνοια θα υπάρξει και σε εμπορικές συναλλαγές. Ίσως αποκτήσουν μεταφορικό μέσο, ή περισσότερες και με μεγαλύτερες ικανότητες ηλεκτρονικά μέσα, ή μεγαλύτερη δικτύωση μέσω αυτών. Θα νιώσουν την ανάγκη να συλλέξουν υπερβολικά μεγάλο αριθμό πληροφοριών, με κίνδυνο όμως, να μετατραπεί όλο αυτό σε ροπή προς τη φλυαρία.

 

Από τη Γαβριέλα Βαλλιανάτου

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα