2023 Ευχές και ελπίδες – Χρονιά ανακατατάξεων και ευκαιριών

ASTROTEAM GUEST
03/01/2023

Θα’ ταν σαν χθες που αποχαιρετούσαμε το 2021… Ο Νέος Χρόνος μας έχει βρει μουδιασμένους, με συναισθήματα ανάμικτά και ψυχές κουρασμένες στο χάος των προηγούμενων χρόνων. Μυριάδες πυροτεχνήματα έσκαγαν στον Ουρανό, με το 2022 να μας έχει κτυπήσει την πόρτα σε μια στιγμή που οι αγιάτρευτες «πληγές» μας έχουν ήδη ξυθεί βαθιά κι ζητούσαν άμεσα την γιατρειά τους.

Τα χρόνια των εγκλεισμών και των στερήσεων μας έχουν οδηγήσει με γυμνά πόδια σε μονοπάτια «δύσβατα» στην αμάθεια των καιρών, που μας καλούσαν να αντικρίσουμε τους μεγαλύτερους μας φόβους. Ποιος είμαι, που είμαι, τι κάνω, με ποιους; Ο φόβος, η απόγνωση, η μοναξιά, ακόμα και ο θάνατος μας ανάγκαζε να δούμε τις εκ βαθέως μας αλήθειες. Να κοιτάξουμε ανθρώπους που έχουμε δίπλα μας μα τους είχαμε πάντα δεδομένους. Τους ξέρουμε; Τους νοιαζόμαστε; Μπορώ να συνυπάρχω ακόμα και στα πολύ δύσκολα; Υπάρχει κάπου αγάπη, ασφάλεια, ειλικρίνεια, κοινός σκοπός; Τι άραγε πραγματικά αξίζει; Ποιοι είμαστε εμείς, η Αξία μας, η χρησιμότητα μας… Ένα Θεϊκό προσχέδιο άπλετης Σοφίας με σκοπό να μας αφυπνίσει από τον ύπνο του αναγκαστικού δικαίου. Μια πρώιμη ευκαιρία ξεκαθαρισμάτων που ανάγκασε τα «εγώ» να αναζητήσουν την βαθύτερη έννοια των συναισθημάτων.

Μας ανάγκασαν να ξεσηκωθούμε από κύκλους βολικότητας, από σκουριασμένες απραξίες. να αντικρίσουμε δυνάμεις ψυχής που ούτε σε μεγάλα όνειρα δεν ξέραμε πώς υπήρχαν… Χρονιές υπερβατικές, με μαθήματα να γίνονται ασπίδες σε κάθε μάχη και διαμάντια σπάνιας κοπής, μοναδικά ίσως «αργύρια» σε όλη την μετέπειτα πορεία. Η έννοια της «Απελευθέρωσης» απέκτησε έντονο συναίσθημα να θέλει να ξεφύγει από την πολυσύνθετη φιλοσοφία της. Το Δίκαιο έχει την απώτερη ανάγκη να γίνει απλοϊκή κατανοητή διαδοχική διδασκαλία. Κάθε «μάθημα» από τα πολυσύνθετα προηγούμενα χρόνια γίνεται εισιτήριο σε νέες διαδρομές. Για άλλη μια φορά αντηχεί στον Ορίζοντα το «Πάει ο παλιός ο Χρόνος», με σωρεία συναισθημάτων να ξεχύνονται σαν πυροτεχνήματα στον ορίζοντα, θέλοντας να ξορκίσουν κάθε κακό που έχει απομείνει …

Θυμίζει την σημαντικότητα της ίδιας της ζωής και τον απόλυτο σεβασμό προς αυτήν…

Μάνα Ήρεμη, γλυκιά, με απόλυτη τρυφερότητα, η Σελήνη από τους Ταύρους σε μοίρα πληγωμένη από τις εκλείψεις της προηγούμενης χρονιάς, αγκαλιάζει μέσα από την εξευγενισμένη φύση της με αφοσίωση τα παιδιά της Γαίας, προσφέροντας απλόχερα τις μητρικές της συμβουλές για την νέα χρονιά. Έχει ζήσει πολλά, μα τα Δεσμά της, Δεσμά παρελθουσών εμπειριών, βάσεις, στο γεφύρι μελλοντικών διαδρομών. Σε μοίρα ευαίσθητων, δυναμιτισμένων επιθυμιών, συμβουλεύει απάντων των παιδιών της, να αξιοποιήσουν με εξευγενισμό τα υλικά πεδία και τα αγαθά της Γης. Θυμίζει την σημαντικότητα της ίδιας της ζωής και τον απόλυτο σεβασμό προς αυτήν. Διδάσκει την ψυχραιμία, την υπομονή, την επινοητικότητα σε κάθε δύσκολη συγκυρία και την απέραντη αγάπη που έχει χαριστεί από τον Δημιουργό μέσα από την φύση, με εκατομμύρια λύσεις να κρύβονται σε αυτήν. Χαϊδεύει, αγκαλιάζει, γαλουχεί με απλότητα, χαμόγελο, αρώματα, ταλέντα ώστε η ασφάλεια και η ευτυχία να μην εξαρτώνται από εξωγενείς συνθήκες, μα να εκπέμπονται ως φως μέσα από την ψυχή. Σε κάθε τους ομαδοποίηση υπενθυμίζει να γίνονται Εργάτες Πίστης, θελήσεως και Φωτός, συνοδοιπόροι, αφήνοντας πίσω κάθε πάθος, λάθος, προσκόλληση, εμμονή, χειριστική στάση, κακοδιαχείριση εξουσιών και αυτοκαταστροφική διάθεση.

«Χαμογέλα γλυκά και όλα είναι πιθανά με 2023 ευκαιρίες να μας λένε «Καλή εσπέρα άρχοντες», σιγομουρμουρίζει, αφού ξέρει πώς και αυτή η χρονιά θα γίνει σταθμός στην Ιστορία.

Ο Δίας, ευεργέτης, πάντα καλοπροαίρετος, δοτικός, υπερβολικός, έχει περισυλλέξει κάθε πόνο και κάθε ευχή στο πέρασμα του από τις 360ο μοίρες του ζωδιακού, έχει κλείσει κύκλους δωδεκαετίας και καλωσορίζει την χρονιά έτοιμος από την 01η μοίρα του Κριού να δώσει ευκαιρίες ανάπτυξης, υποστηρίξεις σε νέες αρχές, να επενδύσει σε επιχειρηματικές προτάσεις και να ανοίξει νέους οικονομικούς δρόμους. Στον Κριό είναι βιαστικός και θέλει άμεσα να βρεθούν λύσεις, να επουλωθούν τραύματα και να αναδείξει νέους αρχηγούς, νέους αθλητές, με σημαντικές ανακατατάξεις να επέρχονται τον Μάρτιο, όταν ο ίδιος βρεθεί σε Μοίρα Αρχηγίας. Φυσικά οι νόμοι και το δίκαιο τον αφορούν σε κάθε θέση έτσι στο Κριό θα ηγηθεί νέων νομοσχεδίων, ιδεολογικών, θρησκευτικών, φιλοσοφικών και εκπαιδευτικών ζητημάτων. Μέχρι και τον Μάιο η ενέργεια του αλλάζει με την είσοδο του στο Γήινο Ζώδιο του Ταύρου. Τον Αγαπά το σπίτι της Αφροδίτης! Ο ίδιος την Λατρεύει… Μαγνητίζεται από την απλότητα του καλοστρωμένου τραπεζίου, που τον κάνει να νοιώθει απέριττος, οικείος. Αγαπά το σπίτι, την οικογένεια, τις παραδοσιακές Αξίες! Δεν θα πειστεί εύκολα μα έχει ταλέντο να βρίσκει λύσεις άμεσες και πρακτικές στην καθημερινότητα. Χαρίζει για δώρο αυτή την χρονιά πνεύμα πρωτοπορίας, ενθουσιασμό για απόλαυση της ίδιας της ζωής, αυτοπεποίθηση, πνευματικότητα και αισιοδοξία! Φυσικά πιθανών να καταστεί υπεύθυνος στις αυξήσεις των τιμών βασικών αγαθών και υπενθυμίζει την δική του υπέρ πολλαπλασιαστική φύση. «Κι όταν κλείνει μια πόρτα, ο Θεός ανοίγει μπαλκονόπορτα», λέει κλείνοντας το μάτι μα θυμίζει και την έννοια της ευγνωμοσύνης…

Ίσως να χρειάζεται να τεθεί όριο σε ένα ατελείωτο χάος.

Κύριος του Κάρμα, Γερός Κρόνος – ο μεγάλος Χρονοκράτωρ, ετοιμάζει και αυτός βαλίτσες όπου θα υποδεχτεί την Εαρινή Ισημερία από το ζώδιο των Ιχθύων. Δεν είναι ότι «αγαπά» τα μυθολογικά παιδία του Δία και Ποσειδώνα. Στον Απέραντο – ασύλληπτο κόσμο της υπέρβασης και της θυσίας πώς να μπουν κανόνες και όρια; Πώς θα περιοριστεί το υδάτινο στοιχείο; Μα σε αυτή την τόσο παράξενη γι’ αυτόν θέση, τον αγαπά τον άνθρωπο. Θέλει να τον δικαιώσει. Ίσως να χρειάζεται να τεθεί όριο σε ένα ατελείωτο χάος. Να στενέψει τους διασυρμούς, τις καταχρήσεις, να κατοχυρώσει νόμους πειθαρχίας δίνοντας πνοή σε όνειρα, ειδικά των αδικημένων. Να δώσει βάσεις σε όνειρα και στόχους αληθείς, συμβατούς στη ψυχή. Να χαρίσει λογική να δείχνοντας τι πραγματικά μπορεί να πραγματωθεί. Τον Ιούνιο έχει προκαθορισμένο ραντεβού με τον γιό του Δία. Θα δώσει ευκαιρίες να ακουστούν τα αιτήματα του και σε αυτό δεν θα ασχοληθεί με φανφάρες και «ασύλληπτες» για την πραγματικότητα ιδέες, μα θα κατοχυρώσει και θα εκπληρώσει σκοπούς δίκαιους, ώριμους, εμπειρικά κερδισμένους, και οργανισμούς –επιχειρήσεις φτιαγμένους από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο.

Σημαντικό να σημειωθεί πώς τη τελευταία φορά που έχει βρεθεί στο υπερβατικό ζώδιο του νερού (1994-1996), κατάφερε να «οριοθετήσει» με το μεγάλο εγχείρημα της σιδηροδρομικής σήραγγας της Μάγχης, να ενώνει την Ευρώπη με την Αγγλία. Στην ευθύνη του η κρίση των Ιμίων, παρόν στη θλίψη του Τ. Ισαάκ και Σ. Σολωμού. Παρόν σε νόμπελ εναλλακτικής ιατρική και ειρηνευτικών διαδικασιών. Παρόν σε ανομβρίες και στερήσεις στο υγρό στοιχείο κ.α. Δεν είναι εύκολος αυτός.. Θέλει άπλετη υπομονή, επιμονή, συνειδητοποίηση στόχων και σκοπών όπως και αποδείξεις. Έχεις πίστη θα ρωτήσει πριν δώσει το δώρο του για την χρονιά = όλων των προηγούμενων χρόνων τα μαθήματα να γίνουνε κλειδιά!

Νέες συνεργασίες θα στοχεύουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας και της επεκτατικής εξέλιξης!

Πανέμορφος ο Ουρανός, μα αταίριαστος στο ζώδιο του Ταύρου. Απέραντος, ξαφνικός και ανατρεπτικός μέχρι τον Οκτώβριο θα κινείτε σε ευθεία πορεία, θέλοντας και αυτός να είναι ενεργός στις εξελίξεις. Έχει έρθει σε κόντρες με τον Κρόνο και μαζί ανάγκαζαν στους περιορισμούς τους να σφίξουμε ζωνάρια και να ανακαλύψουμε πόσο γερές είναι οι Δομές μας. Ποιες είναι οι αλήθειες μας, πόσο είμαστε ασφαλείς και τι ηρεμεί πραγματικά την ψυχή μας. Συνεχίζει να υπενθυμίζει την σημαντικότητα του πού είναι η ουσία. Η δράση του σημαντική και αυτή την χρονιά ειδικά στο εκλειπτικό Ολόγιομο Φεγγάρι Μαΐου, όπου για άλλη μια φορά θα ζητήσει να φανεί η αυθεντικότητα και η πρόοδος του μυαλού. Ανατροπές σε χρηματοοικονομικά ζητούμενα, μεταποιήσεις σε αγαθά της γης, τρόφιμα και πρώτες ύλες, όπως και ζητούμενα ασφαλειών που μας αποπροσανατολίζουν θα συνεχίσουν, μα θα φέρουν μαζί συσπειρώσεις δυνάμεων για κοινούς εξελικτικούς στόχους. Νέες συνεργασίες θα στοχεύουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας και της επεκτατικής εξέλιξης, με τον Δία και τον Ουρανό να χαρίζουν από τα μέσα της χρονιάς ευλογίες της ευτυχούς πραγμάτωσης έχοντας ως στόχο την ξαφνική στροφή της τύχης. Προκαθορισμένη συνάντηση κορυφής των Δύο τον Απρίλιο του 2024!

Κυβερνήτης της Χρονιάς η Ομορφότερη των Τιμών Αφροδίτη, όπου έχει αλλάξει θέσεις στο συμπόσιο αυτό με τον Ερμή, και βρέθηκε να κάθετε δίπλα από το μεγαλύτερο την φόβο μα και πάθος της Πλούτωνα. Στον Αιγόκερω έχει γίνει αδιάλλακτη. Τα θέλω της έχουν τιμή και απαιτεί αξιοπρέπεια. Ξέρει ως άλλη μια Περσεφόνη πώς στα χέρια του Πλούτωνα δεν θα είναι πια παιδούλα, μα θα ανακαλύψει το αίσθημα της μετάλλαξης και θα μετουσιωθεί σε δυναμική γυναίκα. Τα ζητούμενα της θα αλλάξουν εντελώς μορφή και θα προκαλέσουν ανθρωπιστική κρίση. Τόσο η ύλη, η τροφή,τα αγαθά της γης αλλάζουν μορφή μα και η αγάπη θα θέλει από τώρα αποδείξεις αφοσίωσης, εμπιστοσύνης, κοινών στόχων και πίστης.

Ο μεγάλος του σύμπαντος χειριστής της πειθούς και της αναμόρφωσης Πλούτωνας, από τις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερω, υπενθυμίζει πώς ότι έχει βγει στην επιφάνεια είναι μόνο η αρχή. Τα παιχνίδια εξουσίας συνεχίζουν μα στην 29η μοίρα, λίγο πριν κτυπήσει για πρώτη φορά την πόρτα των Υδροχόων τον Μάρτιο θα καταρρεύσει, θα διαλύσει κακό βολεμένες εξουσίες με τα «άπλυτα» όλων να βγαίνουν στην επιφάνεια. Σε όλη την διάρκεια της Εαρινής Ισημερίας θα δώσει το πρώτο μήνυμα των πολύ μεγάλων αλλαγών, θα δώσει βάθος στην αλήθεια και θα τολμήσει να μεταμορφώσει τις κοινωνικές δομές όπως είχε πράξει το 1778-1797, όπου ήταν η τελευταία φορά που επισκέφτηκε το εν λόγο ζώδιο. Τα κοινοβούλια, οι ομαδοποιήσεις, η πολιτική, η τεχνολογία και προπάντων ο άνθρωπος θα τον αφορούν άμεσα. Από τα τέλη Ιουνίου έως το τέλος της χρονιάς θα ξαναβρεθεί στις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερω φέρνοντας ριζική αναμόρφωση σε εξουσιαστικές δομές και αναθεώρηση στην έννοια του «καθήκον» προς τους συμπαντικούς νόμους. Δώρο του= Η υπερβατική δύναμη της αναγέννησης.

Θα θέλει προσοχή τουλάχιστον μέχρι και τον Μάρτιο σε μικρά παιδιά, εφήβους, επιθέσεις, υγεία και ζωάκια.

Κύριος της σκέψης, νόησης και επικοινωνίας ο Έρμης κοντά τους μα κάθεται ανάδρομος στις σκέψεις του. Έχει μεταφέρει δύσκολα μηνύματα όλη την χρονιά και έχει να μεταφέρει άλλα τόσα Νέα που θα σοκάρουν. Με τις σκέψεις του αναπολεί ότι έχει ζήσει, κάνοντας τον απολογισμό του. Στην ανάδρομη πορεία του εσωτερικεύεται, επανεξετάζει, ανακαλύπτει, προγραμματίζει. Σκέφτεται τις 2023 ουρανοκατέβατες ιδέες ανέλιξης, κοινά σχέδια με παρελθούσες βάσεις που μπορούν να εξελιχτούν σαν κάτι καινοτόμο. Χαρίζει δώρο για αυτή την χρονιά, επαγγελματικές επανεξετάσεις μα και οι επανεύρεση του ίδιου μας του Εαυτού. Ο ίδιος κυβερνά τον Άρη που κινείτε ανάδρομος στους Διδύμους έτοιμος να περάσει στο σταθμό του Aldelbaran 12/1 για να ξεκινήσει το ευθύδρομο του ταξίδι. Ο σταθμάρχης της 08ης Διδύμων τον υπενθυμίζει σε κάθε του πορεία, να αφήνει την φλόγα της ελπίδας αναμμένη και να ψάχνει να βρει την αλήθεια εξετάζοντας κάθε πλευρά της. Η Δίπολη εριστική υφή του, θα αναστατώσει ακόμα με λόγια, πολεμικές τυμπανοκρουσίες, ενώ η κάθε παρασκηνιακή του δράση θα αποκαλύπτεται προκαλώντας διχασμό ή και αντικοινωνικές συμπεριφορές. Κάθε βίαιη, παράσπονδη, ανήθικη πράξη θα βγαίνει στην επιφάνεια μέχρι και τον Απρίλιο ενώ θα συνεχίσει να προβληματίζει έντονα και το νησάκι μας. Θα θέλει προσοχή τουλάχιστον μέχρι και τον Μάρτιο σε μικρά παιδιά, εφήβους, επιθέσεις, υγεία και ζωάκια όπως και να μην εμπλακεί σε παρασκήνια, λάθος εκτιμήσεις και αλλοπρόσαλλες αντιδράσεις. Δώρο του = Η δύναμη του Νου για την υπέρβαση κάθε χαμηλής ενεργειακής δράσης.

Κάπως έτσι καλός ορίζουμε την Νέα Χρονιά … μια χρονιά που κρατά στα χέρια της τις ευκαιρίες να λάμψει και να πραγματωθεί η κάθε Ελπίδα, ο κάθε αληθινός, απέριττος στόχος μας και να δώσει την κλωτσιά για την ανοδική πορεία της ανθρωπότητας! «Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη γυρισμένη, δώσε κλώτσο, να γυρίσει …το 2023 να αρχινήσει. Καλησπέρα νοικοκύρη, τίμιε καραβοκύρη!!» Εύχομαι από καρδίας 2023 χαμόγελα και ευχές… Ευχές απλές, λιτές, ιδανικές, από αυτές που έχουν άρωμα βανίλιας και γεύση τριαντάφυλλου. Άπλετη Αγάπη, Υγεία και εναρμόνιση ψυχής!

 

Από τη Δέσποινα Κυπριανού

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα