ΑΣΤΡΟΧΑΡΤΟΓΕΩΓΡΑΦΙΑ – Μέρος 2

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
24/12/2020

Η αστροχαρτογεωγραφία είναι μια μοντέρνα ιδέα εφαρμογής της Αστρολογίας και σας προκαλεί να ανακαλύψετε που πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη επηρεάζεστε θετικά ή αρνητικά και φυσικά με ποιόν τρόπο!

Βάσια Κόντη

Αστρολογία, ζώδια, Ωροσκόπια γέννησης… η κίνηση των πλανητών στον ουρανό, όλα στην υπηρεσία της ανθρώπινης αναγκαιότητας  να αναζητά, να αποκαλύπτει  και να ερμηνεύει την επίδραση των αστρικών επιρροών στο ανθρώπινο σώμα και περιβάλλον. Η γενέθλια Αστρολογία μελετά και αναλύει χαρακτήρα και προσωπικότητα, η πολιτική-κοσμική Αστρολογία αντίστοιχα εξετάζει επιδράσεις των πλανητών πάνω στα έθνη και στις χώρες του κόσμου, η εσωτερική Αστρολογία χρησιμοποιεί το Ωροσκόπιο σαν δείκτη εσωτερικής εξέλιξης και βέβαια πάντα το πιο ενδιαφέρον κομμάτι είναι αυτό που αφορά την πρόβλεψη,(βλέπω εκ των προτέρων) αλλά κυρίως αυτό που τονίζουν οι Αστρολόγοι το να “προνοώ” και να “φροντίζω” εγκαίρως!

Τα υλικά που χρειάζονται για τα παραπάνω είναι απλά: η κατάστρωση ενός χάρτη, χάρτη της ώρας γέννησης του οτιδήποτε… ενός ανθρώπου, ενός κράτους, μιας δραστηριότητας, μιας εταιρίας, για να βλέπουμε με βάση την ημερομηνία,την ώρα και τον τόπο γέννησης “πως” έβλεπαν οι πλανήτες τη συγκεκριμένη στιγμή το συγκεκριμένο χάρτη! Ανοίγουμε το χάρτη και… διαβάζουμε.

Αν πάρουμε μια υδρόγειο σφαίρα και την κρατήσουμε μπροστά από μια λάμπα θα παρατηρήσουμε ότι το μισό κομμάτι μπροστά φωτίζεται εξαιρετικά, ενώ το άλλο μισό πίσω είναι απόλυτα στο σκοτάδι. Αυτό ακριβώς είναι και το νόημα των Αστροχαρτών! Αν οι πλανήτες δίνουν το μέγιστο δυνατό της επιρροής τους από γωνίες που βλέπουν θετικά την υδρόγειο, τότε απολαμβάνουμε και το μέγιστο δυνατό της εύνοιας τους (χάρτης). Κάθε πλανήτης γίνεται απόλυτα σημαντικός όταν “βλέπει” την υδρόγειο και τον προσωπικό χάρτη του καθενός σε μια από τις 4 σημαντικές γωνίες του ορίζοντα, την Ανατολή, τη Δύση, το υψηλότερο σημείο (το μεσημέρι δηλαδή, που το φως είναι άπλετο) και το κατώτερο σημείο (τα βαθιά μεσάνυχτα). Καθένας απ’ αυτούς σχηματίζει τότε και μια νοητή στο χάρτη της υδρογείου. Π.χ στο παρακάτω παράδειγμα δείχνει πότε ο Ήλιος είναι στο ψηλότερο σημείο και έχουμε Ήλιο-Μεσουράνημα και είναι η κάθετη μαύρη γραμμή, αυτό με δυο λόγια σημαίνει ότι τη συγκεκριμένη στιγμή της συγκεκριμένης γέννησης ο Ήλιος μεσουρανούσε πάνω σ’ αυτή τη νοητή κάθετη γραμμή του πλανήτη (έβλεπε την υδρόγειο από το πιο υψηλό του σημείο).

Η διακεκομμένη μαύρη γραμμή δείχνει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή το σημείο της υδρογείου όπου ο Ήλιος το έβλεπε όταν βρισκότανε στο χαμηλότερο σημείο του(ναδίρ) δηλαδή τα μεσάνυχτα.

Αριστερά στο χάρτη, η καμπύλη γραμμή δείχνει την ανατολή του Ήλιου (ωροσκόπος) και φυσικά καταλήγει δεξιά στην Δύση του.

Οι περιοχές γύρω από τις συγκεκριμένες γραμμές είναι συγκλονιστικά δυνατές και η επιρροή τους είναι περίπου στα 500 χιλιόμετρα δεξιότερα ή αριστερότερα (o παραδειγματικός χάρτης είναι του John Lenon που δείχνει την γραμμή του Ήλιου-Μεσουρανήματος να περνάει πάνω από τις ΗΠΑ ενώ ο ίδιος είναι γεννημένος στο Λίβερπουλ της Αγγλίας).

Τι σημαίνουν όμως πιο συγκεκριμένα οι γραμμές αυτές σε κάθε προσωπικό Ωροσκόπιο και θεωρούν οι Επιστήμονες της Αστροχαρτογεωγραφίας ότι η γνώση της μπορεί να δημιουργήσει ευεργετικά αποτελέσματα στη ζωή των ανθρώπων; Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε πως κάθε τοποθεσία μπορεί να είναι καλή για κάτι διαφορετικό! Αν αναγνωρίσουμε και καταλάβουμε τα ενδεχόμενα “καλά” αποτελέσματα που μπορούμε να αποκτήσουμε, αδιαμφισβήτητα θα τα μεταχειριστούμε εποικοδομητικά για την πρόοδο και την εξέλιξή μας οικονομικά, προσωπικά, επαγγελματικά κλπ. Καμιά φορά θα διαπιστώσετε πως σε μερικές περιπτώσεις δεν θα χρειάζεται καν να ταξιδέψετε ή να ζήσετε στα συγκεκριμένα μέρη γιατί με κάποιο περίεργο τρόπο θα έχετε επιδράσεις διαμέσου ανθρώπων που θα προέρχονται από τις συγκεκριμένες τοποθεσίες! Μιας φίλης π.χ η γραμμή που είχε Αφροδίτη-μεσουράνημα και Ερμή-μεσουράνημα περνούσε πάνω από ο Σίδνεϊ της Αυστραλίας… με έναν περίεργο τρόπο μέσω διαφόρων συμπτώσεων όλο επικοινωνούσε μέσω email φυσικά, με άτομα από το συγκεκριμένο μέρος!

Πόσο μεγάλη αλλαγή όμως μπορούμε να περιμένουμε επιλέγοντας ένα μέρος να μετακινηθούμε ή να μετακομίσουμε;φυσικά μέσα σε λογικά πλαίσια και αν δεν έχετε σταθεί τυχεροί μέχρι τώρα σε διάφορους τομείς της ζωή σας, δεν πρέπει να νομίζετε πως αυτό θα αλλάξει “μέσα σε ένα βράδυ” !Οι συνήθειες και η προσωπική πορεία θα αλλάξει σιγά σιγά και μέσα από την δική σας αλλαγή στάσης απέναντι στη ζωή και με βάση τις νέες ενέργειες που θα σας πλημμυρίσουν στο καινούργιο μέρος της επιλογής σας. Κάτι ακόμα πολύ σημαντικό που θα πρέπει να προσέξετε είναι ότι όλες οι τοποθεσίες δεν είναι ιδανικές για όλους τους τομείς της ζωής. Κάπου μπορεί να είναι ιδανικά για αγάπη και κάπου αλλού άσχημα για την επαγγελματική εξέλιξη… Να θυμάστε πως κάθε ανθρώπινο ον μπορεί να μετακινηθεί και να αυξήσει τις δυνατότητες του όσο το πεπρωμένο του το επιτρέπει!

Πως τώρα θα χρησιμοποιήσετε πρακτικά τους αστροχάρτες ακολουθεί μια επεξήγηση ανάλογα με το τι θα ενδιέφερε τον καθένα να επιτύχει περισσότερο στη ζωή του.Έτσι αν ζητήσετε και έχετε τον αστροχάρτη σας να ξέρετε πως να διακρίνετε που ευνοήστε και σε ποιο τομέα!

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ

Ήλιος
Κάτω από οποιαδήποτε γραμμή του Ήλιου:
Φυσικά πρόκειται για πολύ θετικά σημεία του πλανήτη, στα οποία η προσωπικότητα θα εκφράζεται με έναν εξαιρετικά πληθωρικό τρόπο. Υπερβολικές εκδηλώσεις του “εγώ”, πότε με πραγματική περηφάνια και γενναιοδωρία και πότε με αλαζονεία και σνομπισμό. Το σίγουρο είναι πως το άτομο θα δράσει για να πάρει τη ζωή στα χέρια του, να ορίσει μόνο του τη μοίρα και να βγει νικητής στο παιχνίδι της ζωής. Επιθυμία για αρχηγία και για προσωπικές επιτυχίες, δίψα για αναγνώριση και ευκολία στην απόκτηση φήμης. Βεβαίως υπάρχει ο κίνδυνος της έπαρσης και της ανάπτυξης εγωισμού, όπως και το να πέσει θύμα κολακείας και επιφανειακού εντυπωσιασμού. Η υγεία σ’ αυτά τα μέρη είναι καλή και οι ανδρικός πληθυσμός αφήνει απογόνους με μεγαλύτερη ευκολία. Ευνοούνται σαφώς οι αυτοδημιούργητοι επαγγελματίες, και στην προσωπική τους ζωή καταφέρνουν να χειρίζονται το περιβάλλον με επιτυχία καθώς πίστη, αφοσίωση και στοργική αγάπη τους δίνεται με ευκολία. Ακόμη πολύ σημαντικό είναι ότι το άτομο σε τοποθεσίες που ο Ήλιος του γίνεται γωνιακός, λειτουργεί σύμφωνα με τις εσωτερικές του παρορμήσεις και ανάγκες και λιγότερο βάσει των κοινωνικών ή άλλων επιταγών.

Ήλιος στο Μεσουράνημα

Το ιδανικότερο μέρος για να λάμψετε επαγγελματικά και κοινωνικά!

Εξαιρετικό για να προωθήσετε επιχειρηματικά σχέδια και να πάρετε τον τίτλο του <<καλύτερου>>στον τομέα σας.Αφοσίωση στο στήσιμο του τέλειας κοινωνικής εικόνας και η δημοσιότητα του ονόματός σας εδώ είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη.Δυτικά της γραμμής Ήλιου-Μεσουρανήματος οι δυνατότητες αυξάνονται.

Ο Ήλιος στον Ωροσκόπο

Τέλειο μέρος για να ασχοληθείτε με την τέχνη, μια και οι ηθοποιοί εδώ συνήθως διαπρέπουν! Η εμφάνιση γίνεται πολύ σημαντική καθώς και η “επίδειξη” επίσης! Ενθουσιασμός,ζωτικότητα χαρούμενη διάθεση, έμπνευση για δημιουργία στον επαγγελματικό στίβο, στον έρωτα, στην αγάπη. Προσοχή στην ανάπτυξη προσποιητής συμπεριφοράς. Δυτικά της γραμμής θεωρείται αποδοτικότερο.

Ο Ήλιος στο ναδίρ (κατώτερο σημείο ή IC)

Επαφή με τον εσωτερικό μας εαυτό, διαλογισμό και δυνατότητα ψυχικής αποκατάστασης σε σώμα και ψυχή προσφέρουν οι τοποθεσίες αυτές! Ιδανικό μέρος για ανθρώπους τρίτης ηλικίας που επιθυμούν να αποσυρθούν έχοντας καλές συνθήκες για να βελτιώσουν την ενέργεια και την ζωτικότητά τους. Εξαιρετικοί οικοδεσπότες φροντίζουν για την ασφάλεια της οικογένειάς τους, αφήνοντας πίσω όλα τα άσχημα του παρελθόντος. Τα περιουσιακά στοιχεία αυξάνονται, κυρίως σε ότι έχει σχέση με ακίνητα.

Ο Ήλιος στην Δύση του (ακμή 7ου ή DS)

Οι προσωπικές σχέσεις κυριαρχούν και όλες οι προσπάθειες μας εδώ, στρέφονται στο να βελτιώσουμε την επαφή μας με τους άλλους. Εξωστρέφεια και γενναιοδωρία φέρνει κοντά μας αγαπητούς ανθρώπους που τους διακρίνει επίσης ευγένεια και στοργική συμπεριφορά. Ο γάμος είναι εφικτός όπως επίσης και η δημιουργία οικογένειας. Οι συνεργασίες αποδίδουν το μέγιστο των προσδοκιών και συνήθως οι άνθρωποι που ασχολούνται με τις πωλήσεις αποκτούν εξαιρετική φήμη. Δυτικά της γραμμής αυτής έχει παρατηρηθεί ότι αποδίδει καλύτερα.

Στην συνέχεια θα αναλύσουμε τι σημαίνουν οι γραμμές της Σελήνης (για συναισθηματικά) της Αφροδίτης (έρωτα) και όλων των πλανητών με τη σειρά, έτσι ώστε να γνωρίζουμε όχι μόνο που ευνοούμαστε αλλά και ποιες τοποθεσίες είναι επικίνδυνες και θα πρέπει να αποφεύγουμε.

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα