You and your Kid – Ιχθύες

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
24/02/2022

Ιχθύες – Κριός

Είστε οι πιο συναισθηματικοί και ευαίσθητοι γονείς του ζωδιακού, προσφέρεστε ολοκληρωτικά στα παιδιά σας και είστε διατεθειμένοι να θυσιάσετε τα πάντα γι’ αυτά! Με εσάς στο πλάι του ο μικρός αγωνιστής Κριός μαλακώνει και γίνεται πιο τρυφερός εφόσον του διευρύνεται την φαντασία μέσα από τα ονειρικά παραμύθια που γνωρίζεται και εσείς από παιδί, δείχνοντάς του ότι οι σωματικοί καυγάδες και ο σκληρός ανταγωνισμός δεν είναι ο μόνος τρόπος για να δείξει την δύναμή του! Απεναντίας η δύναμη της αγάπης, η υπομονή και η καρτερία μπορούν πολλές φορές να υπερνικήσουν και το πιο αήττητο εχθρό.

Ιχθύες – Ταύρος

Απολαμβάνει τα χάδια και την αγκαλιά όσο τίποτε άλλο στο δύσκολο αυτό κόσμο, και δεν είναι εύκολο να το πείσετε να βγει από εκεί πέρα μέσα και να δεχθεί να προσαρμοστεί στο σχολείο ή στον παιδικό σταθμό χωρίς να έχει και σας μαζί, τουλάχιστον το πρώτο διάστημα. Ωστόσο από την στιγμή που θα μπει στην ρουτίνα θα νιώσει μάλλον άνετα με την προβλέψιμη, προγραμματισμένη κατάσταση της σχολικής ζωής. Η τάση της προσφοράς που σας χαρακτηρίζει σαν γνήσιο Ιχθύ εμπεριέχει ένα σοβαρό κίνδυνο για το μικρό σας Ταύρο που δεν είναι άλλο παρά οι αργοί τεμπέλικοι ρυθμοί που ακολουθεί για να ολοκληρώσει την όποια εργασία του. Μην λοιπόν επεμβαίνετε για να το βοηθήσετε να τελειώνει μια ώρα γρηγορότερα γιατί θα το σπρώξετε στην νωθρότητα και την βαρεμάρα εφόσον κάθε φορά θα ξέρει πως θα είστε εσείς πίσω του για να καλύψετε τις όποιες αργοπορίες του.

Ιχθύες – Δίδυμοι

Η αυτοπεποίθηση, η ανεξαρτησία και η εκφραστική ευφράδεια μπορούν ν΄ αναπτυχθούν από νωρίς σ΄ αυτό το ζωηρό παιδί, πάντα βέβαια με την κατάλληλη παρακολούθηση και ενθάρρυνση. Η ικανότητα να επεξεργάζεται με ταχύτητα τις πληροφορίες το ωθεί στο να παίρνει γρήγορα αποφάσεις χωρίς όμως να εμμένει με σταθερότητα σ΄ αυτές. Εκεί πρέπει να παρέμβει το δικό σας διακριτικό χέρι και να το βοηθήσει να δει πως πρέπει να ξεκαθαρίζει πράγματα και καταστάσεις χωρίς να αφήνει πίσω του εκκρεμότητες και μισοτελειωμένα θέματα. Επιθυμεί να έχει την προσοχή σας μόνιμα στραμμένη επάνω του αλλά δεν έχει συναισθηματικές ανασφάλειες, ούτε εξάρσεις τρυφερότητας όπως κάποια άλλα μικρά. Εξάλλου δεν διαθέτει και τον απαραίτητο χρόνο για τέτοια, μια και η ανάγκη του για συνεχή πληροφόρηση του δημιουργεί μια μόνιμη τάση φυγής από κοντά σας.

Ιχθύες – Καρκίνος

Οι μικροί καρκίνοι κυριαρχούνται από το συναίσθημα και χρειάζονται ένα ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον για να αναπτυχθούν. Αντιλαμβάνονται πως η καλύτερη και πιο ζεστή γωνιά είναι η φωλιά της αγκαλιάς σας και δεν ρισκάρουν εύκολα το γεγονός να βγουν από αυτή και να αντιμετωπίσουν μόνα τους τη ζωή. Η γλυκιά στοργική σας φύση και η κατανόηση που δείχνετε στις ευαισθησίες του το κακομαθαίνουν και το φέρνουν να βρεθεί εξ απροόπτου μπροστά στην αλήθεια, να εκπλαγεί και βέβαια να δυσκολευτεί να ενταχθεί στη ζωή και στις απαιτήσεις της!

Ιχθύες – Λέων

Οι προθέσεις σας είναι σίγουρα οι καλύτερες και οι πλέον προστατευτικές για τα παιδιά σας, στην περίπτωση όμως του μικρού λέοντα χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή για να μην το κακομάθετε και το μετατρέψετε σε ένα πρόθυμο αφέντη που απλά δέχεται τις υπηρεσίες σας και σας ευχαριστεί πολύ γι΄ αυτό! Είναι αλήθεια πως εκμεταλλεύονται την αδυναμία που τους δείχνετε και απολαμβάνουν τα χάδια και τα καλοπιάσματα, μην ξεχνάτε όμως πως είναι από φύση δημιουργικό και ενεργητικό πλάσμα και αφοσιώνεται ολοκληρωτικά σ΄ αυτό που κάθε φορά κεντρίζει το ενδιαφέρον του. παρακινήστε το να ασχοληθεί με εξωσχολικές δραστηριότητες, θέατρο, χορό, αθλήματα και χειροκροτήστε το με ενθουσιασμό κάθε φορά που θα διαπρέπει σε κάτι απ΄ αυτά. Σκοπός του έτσι κι αλλιώς είναι η ένθερμη αναγνώρισή του από το κοινωνικό σύνολο.

Ιχθύες – Παρθένος

Οι Παρθένοι είναι συχνά ντροπαλοί και χρειάζονται στενή επαφή και υποστήριξη για να ανοίξουν τις πόρτες της καρδιάς τους και να εκδηλωθούν τρυφερά και συναισθηματικά. Έχετε βέβαια τον τρόπο σας για να εκδηλώνετε τα στοργικά σας αισθήματα και να πλησιάσετε το ιδιόρρυθμο αυτό παιδί που ακόμα και το θυμό του δεν τον εκφράζει όπως όλα τα παιδιά με οργισμένες και έντονες αντιδράσεις, παρά τον διοχετεύει σε κάποια χρήσιμη, εντατικοποιημένη απασχόληση! Όσον αφορά τους στόχους του για το μέλλον, μάλλον θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να βρει αυτό που ψάχνει και έτσι δεν χρειάζεται να του κάνετε υποδείξεις ή προτροπές από πολύ νεαρή ηλικία. Εξάλλου όταν έχετε αποφασίσει για κάτι, στυλώνει τα πόδια του γερά στη γη και πιστεύει πως έχει το αλάνθαστο σ΄ αυτή του την απόφαση. Για να το βοηθήσετε χρησιμοποιήστε με άκρως διπλωματικό τρόπο, αλλά με τεκμηριωμένες αποδείξεις, παραδείγματα και βεβαιώστε τον έτσι για το άδικο που έχει, όταν βέβαια το έχει.

Ιχθύες – Ζυγός

Το κυριότερο χαρακτηριστικό των ζυγών είναι ότι χρειάζονται εξοργιστικά μεγάλο χρόνο για να πάρουν μια απόφαση. Γνωρίζοντας πάντα όλες τις εναλλακτικές λύσεις θα ταλαντεύονται μπρος – πίσω μέσα σε νέφος αναποφασιστικότητας, καταλήγοντας συχνά να μην κάνουν απολύτως τίποτα. Ωστόσο κάτω από αυτή την ταλαντευόμενη φύση κρύβεται μια πολύ ισχυρή θέληση και διακατέχονται συνεχώς από την ανάγκη να κάνουν διάφορα πράγματα και μάλιστα με έναν εξαιρετικά συνεργατικό τρόπο, αν πρόκειται να έχουν και παρέα – που συνήθως έχουν – σ΄ αυτό που επιλέγουν να κάνουν. Αυτή η ανάγκη τους βέβαια για συντροφικότητα θα βρει ευαίσθητη ανταπόκριση με την τρυφερή και γενναιόδωρη ιδιοσυστασία σας και τόσο εσείς όσο και αυτό θα απολαύσετε την μεταξύ σας σχέση μέσα σ΄ ένα πνεύμα ηρεμίας και αρμονίας.

Ιχθύες – Σκορπιός

Η ανάγκη σας για να εκδηλώσετε τα τρυφερά σας συναισθήματα πληθωρικά και απόλυτα βρίσκει ανταπόκριση στο προσωπάκι του μικρού Σκορπιού που μάλιστα αντιδρά θερμότατα σε όποιες περισσότερες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος και τρυφερότητας του προσφέρετε! Κατανοείτε με συμπάθεια και ευαισθησία τις ελπίδες και τους φόβους του και φροντίζετε να βρει σ΄ εσάς τον άνθρωπο που μπορεί να εμπιστευτεί για να νιώσει ηρεμία και σιγουριά. Επειδή όμως έχετε την τάση να εξιδανικεύετε αυτούς που αγαπάτε και πολύ περισσότερο το παιδί σας φροντίστε να μην αντιμετωπίζετε πάντα χαλαρά τα ζητήματα πειθαρχίας, γιατί ο μικρός Σκορπιός είναι ικανός να δοκιμάσει άπειρες φορές τα νεύρα σας και την αντοχή σας μόνο και μόνο για να δει μέχρι που μπορεί ο ίδιος να φτάσει και να περάσει τα δικά του όρια! (Π.χ. στην ώρα ύπνου ή επιστροφής στο σπίτι). Όπως καταλαβαίνετε καλή η ευαισθησία απέναντι στα παιδιά αλλά και λίγη αυστηρότητα δεν βλάπτει, ίσα – ίσα που χρειάζεται για να μπαίνουν και κάποια πράγματα σε τάξη.

Ιχθύες – Τοξότης

Ζωηρό, εξωστρεφές και δημιουργικό παιδί, με σκληρά χαρακτηριστικά και τσουχτερή γλώσσα δεν θα σας δημιουργήσει προβλήματα αν του παραχωρήσετε από νωρίς ελευθερία χώρου και χρόνου μέσα σε λογικά βέβαια πλαίσια. Τα λογικά αυτά όρια είναι απαραίτητα για την σωστή ανατροφή του μικρού σας Τοξότη γιατί πάνω απ΄ όλα ο απαιτητικός μικρός είναι λάτρης μιας πλατιάς ελευθερίας που όμως μπορεί να τον οδηγήσει σε ακραία μονοπάτια αναζητήσεως αν δεν αισθάνεται πως το επικριτικό σας βλέμμα τον συνοδεύει από κοντά! Αφήστε τον λοιπόν να παίξει, να εκτονωθεί μέσα από σπορ, εκδρομές και ταξίδια, να διασκεδάσει, με παρέες και να κάνει «τρέλες» νεανικές με τις πολυάριθμες παρέες του αλλά βάλτε χρονικούς περιορισμούς με αυστηρότητα για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως αν κάποια στιγμή σας γυρίσει στο σπίτι μετά από 3 24ωρα χωρίς να μπει στον κόπο να σκεφτεί να σας πάρει έστω ένα τηλέφωνο.

Ιχθύες – Αιγόκερως

Ευγενικό, σταθερό, κάπως απόμακρο το μικρό παιδάκι σας, έχει ευγενικούς τρόπους και σέβεται τους μεγαλύτερούς του και ό,τι έχουν να του πουν και το δουλεύει καλά στο μυαλό του, πριν αποφασίσει να το χρησιμοποιήσει στη μετέπειτα ζωή του. Σας θαυμάζει και λειτουργεί πάνω στα χνάρια σας, θέλοντας έτσι να σας δείξει πως έχει ανάγκη από τα πρότυπα που του δίνετε να επεξεργαστεί στα πρώτα χρόνια της ζωής του και μάλιστα αν είναι δυνατό και να τα ξεπεράσει. Δεν είναι διαχυτικό σαν παιδί και δεν δείχνει τα συναισθήματά του όπως εσείς, παρά μονάχα με τον δικό του τρόπο που είναι συνήθως χειροπιαστός, βοηθώντας σας επί της ουσίας μέσα στην μικρή καθημερινότητα του σπιτιού σας. Μην ανησυχείτε αν βλέπετε πως δεν είναι πολύ ζωηρό ή χαρούμενο και μην πιστέψετε πως είναι κάποιο είδος καπρίτσιου, η συμπεριφορά του αυτή και αρχίσετε τις παραχωρήσεις την μια πίσω από την άλλη, γιατί κινδυνεύετε να το βγάλετε εκτός ελέγχου σας και να έρθει τελικά να διαπιστώσει πως είστε τόσο μαλακοί που μπορεί να σας ανέβει και στο κεφάλι.

Ιχθύες – Υδροχόος

Περισσότερο από κάθε άλλο παιδί ο Υδροχόος ζει σε ένα διαρκές κλίμα αμφισβήτησης και είναι δύσκολο να πειστεί για οτιδήποτε περιλαμβάνεται στην σφαίρα του συντηρητισμού, πολύ βέβαια περισσότερο αν τους κάνετε υποδείξεις μέσα από αναχρονιστικές τακτικές. Αναζητά την επιστημονική διάσταση των πραγμάτων που του τραβούν την προσοχή και απεχθάνεται τις ασάφειες και τα λόγια του αέρα που δεν του επιτρέπουν να κατανοήσει την ουσία των πραγμάτων. Αρκετά πρωτότυπο και εκκεντρικό παιδί βαριέται εύκολα και ενώ αναζητά την αγάπη και την στοργή και μάλιστα με αποδείξεις από τους γονείς του, συχνά νοιάζεται περισσότερο για καλούς σκοπούς και γενικά θέματα που αφορούν την ανθρωπότητα και παραμελεί τις προσωπικές του σχέσεις! Έλκεται από διανοητικά παιχνίδια (σκάκι, συναρμολογούμενα κλπ) και έχει έντονες μεταφυσικές ανησυχίες. Μαζί του πρέπει να ξεπεράσετε την υπερπροστατευτική σας τάση και να ελέγχετε τις ευαισθησίες και τις συγκινήσεις σας γιατί μάλλον το φέρνουν σε άβολη θέση και δεν ξέρει πώς να τις αντιμετωπίσει γιατί πολύ απλά δεν αισθάνεται το ίδιο.

Ιχθύες – Ιχθύες

Σαν γονιός δεν ξεχνάτε εύκολα τις βαθιές εντυπώσεις της δικής σας παιδικής ηλικίας και έτσι κατανοείτε τα συναισθήματα και τις αυξημένες ανάγκες των μικρών σας χαϊδεμένων, για αγάπη, τρυφερότητα και προστασία. Η αλήθεια είναι πως δεν θα χορτάσει ποτέ τα χάδια που του προσφέρει η σχέση σας αλλά και η δική σας ευαισθησία μπορεί να μπλοκαριστεί και να μην σκέφτεστε λογικά και προσγειωμένα, δίνοντάς του την πραγματικότητα καμουφλαρισμένη μ΄ ευγενικά και ρομαντικά λόγια με αποτέλεσμα να πέσει από τα σύννεφα όταν κάποια στιγμή έρθει αντιμέτωπο με την πραγματική ζωή και χωρίς εσάς δίπλα του να το υποστηρίζετε και να το βοηθάτε. Φροντίστε λοιπόν να του μεταφέρετε όσο πιο ρεαλιστικά μπορείτε τις συνθήκες του «έξω κόσμου» και δώστε του με σαφήνεια να καταλάβει πως μόνο με την εξισορρόπηση φαντασίας και πραγματικότητας θα έχει την δυνατότητα να βρει το δρόμο που θα το οδηγήσει στην πραγματική ευτυχία και επιτυχία στη ζωή!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα