ΑΣΤΡΟΧΑΡΤΟΓΕΩΓΡΑΦΙΑ – Μέρος 10

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
13/02/2021

ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΜΑΣ

Ακόμα κι αν θεωρείστε οι πλέον πρακτικοί τύποι, προσγειωμένοι και κινούμενοι πάντα πάνω στη λογική σας, οι τοποθεσίες που επηρεάζονται από τον Ποσειδώνα στο χάρτη σας, είναι ικανές να σας μεταβάλουν στο πιο μαλακό, πιο συμπονετικό, πιο ρομαντικό άνθρωπο πάνω στη γη, που μονίμως αναζητά -τι άλλο;- τον απόλυτο έρωτα, την αγνή και άδολη ειλικρινή αγάπη….

 Ανώτερος αντιπρόσωπος της Αφροδίτης, ο Ποσειδώνας κυβερνά τα ιδανικά συναισθήματα, τα υψηλότερα ιδεώδη,τις ψυχικές δυνάμεις, τη δημιουργική και καλλιτεχνική διάθεση, τη φιλανθρωπία, την αυτοθυσία και την γενικότερη ανιδιοτελή προσφορά προς το σύνολο. Κατέχει εξέχουσα θέση σε χάρτες διακεκριμένων ανθρώπων της τέχνης (ηθοποιούς, μουσικούς, ζωγράφους, χορευτές κλπ), αλλά και προσωπικότητες που έχουν εξαιρετικές πνευματιστικές και μυστικιστικές εμπειρίες. Ψυχολόγοι, ψυχαναλυτές, ή και άνθρωποι που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην ανακούφιση των συνανθρώπων τους (ιερείς, μοναχοί, γιατροί χωρίς σύνορα). Ακόμη οι υπερβατικές εμπειρίες σχετίζονται με την ύπαρξη του, την ερμηνεία ονείρων, τον αποσυμβολισμό παραψυχολογικών φαινομένων, διαμέσων (τα γνωστά ψυχικά medium).

Υπάρχει βεβαίως και η άλλη του πλευρά, όταν η παρουσία του σε ένα χάρτη είναι βεβαρημένη από δύσκολους συνδυασμούς έχει την τάση να στρέφεται σε αυτοκαταστροφικές μεθόδους «παράλυσης του εγώ» της προσωπικότητας με ύπουλες μεθόδους, όπως είναι η χρήση φαρμάκων, ουσιών, και αλκοόλ -ό,τι δηλαδή δημιουργεί τεχνικές φυγές από την καθημερινότητα. Επίσης, κάτι που δεν είναι πολύ γνωστό, είναι οι βουλιμικές τάσεις και οι υπερβολικές αυξήσεις βάρους. Θεωρείται ότι είναι και αυτές μέρος της εξαρτητικής στάσης που κρατά απέναντι στις διεξόδους αδύναμων ανθρώπων, που βρίσκουν ή πιστεύουν ότι βρίσκουν καταφύγιο στις ψευδαισθήσεις που τους δημιουργεί κάτω από την επήρεια του. Η αλήθεια είναι, ότι οι μελετητές της Αστρολογίας συχνά, βλέποντας τονισμένους από Ποσειδώνα χάρτες είναι δύσκολο να διαγνώσουν ευθύς εξαρχής αν πρόκειται για μεγάλες καλλιτεχνικές ιδιοφυΐες ή για μελλοντικούς απελπισμένους χρήστες ναρκωτικών… Ας μην ξεχνάμε, πως στην διεθνή μουσική σκηνή και όχι μόνο, κορυφαίοι καλλιτέχνες διακρίθηκαν και για τα δυο αυτά χαρακτηριστικά τους μέχρι… τελικής πτώσεως (Τζιμ Μόρισον, Τζίμι Χεντριξ, Τζάνις Τζόπλιν)! Άνθρωποι με ιδιαίτερα ευάλωτο ψυχισμό, ρομαντικοί αναζητητές του παράδεισου που κάποιοι, κάποτε τους έταξαν, ουτοπιστές, άνθρωποι που έχουν αδυναμία να αντιδράσουν στα προβλήματα της ζωής και αναζητούν στα υποκατάστατα εφήμερες, πλαστές ικανοποιήσεις που σαν τελικό στόχο έχουν τη διάλυση του «εγώ», τον εκμηδενισμό της προσωπικότητας αλλά με άσχημο και βέβηλο τρόπο…

Είναι σωτήρια η προσφορά της Παιδικής -εφηβικής Αστρολογίας,τα τελευταία χρόνια, που έχει την δυνατότητα να διαγνώσει και να προετοιμάσει υποψιασμένους γονείς για τις ενδεχόμενες παρενέργειες ενός τονισμένου Ποσειδώνα στο χάρτη του μονάκριβου παιδιού τους, δίνοντάς τους κατεύθυνση φυσικά προς τις εξαιρετικές διεξόδους, που μπορεί να έχει μια ευαίσθητη καλλιτεχνική φύση, μέσω της λογοτεχνίας, του κινηματογράφου, της φωτογραφίας και όλων των δραστηριότητων που αποφεύγουν τις ροπές σε ανύπαρκτους ή τεχνικούς παραδείσους του αλκοόλ και των πάσης φύσεως παραισθητικών ουσιών!

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Αν αυτό που λείπει από τη ζωή σας είναι η έμπνευση και η διορατικότητα, αν θεωρείστε πρακτικοί τύποι και το περιβάλλον σας σάς κατηγορεί για έλλειψη φαντασίας και ρομαντισμού, σίγουρα έχετε έναν καλό λόγο για να επισκεφτείτε περιοχές του πλανήτη όπου υπάρχει έντονη επίδραση του Ποσειδώνα. Το μυστηριώδες και το υπερφυσικό παίρνει μια άλλη διάσταση εδώ, και η επαφή με τις αόρατες δυνάμεις των αισθήσεων γίνεται εφικτή χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Ψυχικές δυνάμεις αναπτύσσονται και οι άνθρωποι γίνονται υπερευαίσθητοι σε όλα τα εξωτερικά ερεθίσματα, με έναν απόλυτα φυσικό τρόπο. Ο ρομαντισμός είναι διάχυτος στο περιβάλλον και εκφράζεται με όλους τους καλλιτεχνικούς τρόπους, όπως η μουσική, η ζωγραφική, η ποίηση, ο χορός αλλά και τα ιδεαλιστικά και ανθρωπιστικά ιδεώδη για την πραγματοποίηση ισότιμων κοινωνιών όπου δεν θα υπάρχουν τάξεις, οικονομικά συμφέροντα και διαμοιρασμένες εξουσίες, αλλά όλοι θα ζουν αγαπημένοι, μοιράζοντας φροντίδα και αγάπη στο συνάνθρωπο. Ανεδαφικά ή όχι, τα ιδεώδη αυτά είναι μέσα στα ενδιαφέροντα των ανθρώπων και εφόσον δεν πραγματοποιούνται ποτέ, συχνά γίνονται υποκατάστατα της λογικής τους, προκειμένου να ανταποκριθούν πρακτικά στη καθημερινότητα. Αν το καλοεξετάσουμε είναι μια επαναστατική ιδέα που δεν περιέχει καμιά εξωτερικευμένη βία, παρά μόνο πίστη στην ιδέα της ιδανικής κοινωνίας. Η θρησκευτική πίστη αποκτά διαφορετικό νόημα, πιο βαθύ, πιο συγκλονιστικό για την ανθρώπινη ψυχή και ταυτίζεται σε μεγάλο βαθμό με την ιδέα της θυσίας και της οδύνης.

Στις ζώνες αυτές συχνά συνυπάρχει το πραγματικό με το φανταστικό, το ψεύτικο με το αληθινό, ο μύθος με την ιστορία! Χρειάζεται μεγάλη προσοχή προκείμενου να μπορέσει το άτομο να κρατήσει ανέπαφη την προσωπικότητα του από μη ρεαλιστικές προσδοκίες, να διακρίνει εγκαίρως την απάτη και την πλασματικά ιδανική εικόνα που του πλασάρεται προκειμένου να μη χάσει τον εαυτό του και βρεθεί να κυνηγάει χίμαιρες.

Πιθανές νευρώσεις και παρανοϊκές φοβίες ξεπηδούν από την αναποτελεσματικότητα του συστήματος που ακολουθείται. Εξαρτήσεις από χημικές ουσίες, όχι απαραίτητα ναρκωτικά -αλλά και αλκοόλ, καφεΐνη, ηρεμιστικά και υπνωτικά χάπια, πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθούν, καθότι η χρήση τους μοιάζει να είναι ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (Midheaven)

Σε σπάνιες περιπτώσεις, η ολοκλήρωση εδώ επιτυγχάνεται δια μέσου του μοναστικού βίου, του κλήρου ή με επαγγέλματα που σκοπό έχουν την παροχή υπηρεσίας και βοηθείας του συνόλου των ανθρώπων. Καλλιτέχνες και δημιουργοί εμπνέονται εξαιρετικά αλλά συνήθως για μικρά χρονικά διαστήματα εφόσον οι προσδοκίες τους κατά πολύ υπερβαίνουν τις δυνατότητες τους. Συχνά αυτοεξαπατούνται και κυνηγούν όνειρα που δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν ποτέ, καταλήγοντας κοινωνικά να θεωρούνται αποδιοπομπαίοι τράγοι. Κοινωνικά σκάνδαλα, συλλήψεις, εξαπατήσεις είναι πιθανά σενάρια για όποιον διανοηθεί να μην ελέγξει την ποιότητα των ατόμων που τους υπόσχονται γρήγορη και άκοπη φήμη.

Δυτικά της γραμμής είναι πολύ πολύ καλύτερα και λιγότερο επικίνδυνα.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΩΡΟΣΚΟΠΟ (Asc)

Θα μπορούσατε να είσασταν και εντελώς αόρατοι σε αυτές τις περιοχές που ο Ποσειδώνας παίρνει εξέχουσα θέση στον Ωροσκόπο σας. Αλλά ακόμα και αν δεν το πετύχετε αυτό, έχετε τουλάχιστο την ικανότητα να παρουσιάζετε και να πλασάρετε τον εαυτό σας κάθε φορά όπως σας εξυπηρετεί καλύτερα. Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα θα μπορόύσε να είναι ο τίτλος σας και ενώ όλοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους πάνω σας, εσείς να σκέφτεστε πως να απαρνηθείτε το μάταιο και ψεύτικο τούτο κόσμο, ή πως να πάτε ταξίδι στη Νιγηρία χωρίς να μπορεί να σας ανακαλύψει κανείς! Τρομερή αγάπη για την καλοπέραση και την ακριβή ζωή, η οποία μπορεί να επιτευχθεί με το μοναδικό σας ταλέντο, να διεισδύετε στο βάθος των πραγμάτων, με την ισχυρή σας διαίσθηση και να βρίσκεστε στο σωστό σημείο, τη σωστή στιγμή! Χαμηλή ενέργεια και ζωτικότητα, μαζοχιστικές τάσεις, υπερευαισθησία και τρομερή φαντασία ή και φαντασιοπληξία.

Προτιμήστε διαμονή Ανατολικά της γραμμής.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΜΗ ΤΟΥ 4ΟΥ ΟΙΚΟΥ Ή ΥΠΟΓΕΙΟΝ

Πιθανότατα η καλύτερη περίπτωση διαβίωσης, μια και το άτομο μπορεί να αυτοπροσδιοριστεί διαμέσου της οικογενείας του ή από μόνο του αποτινάσσοντας από πάνω του κάθε εγωιστικό και ιδιοτελές χαρακτηριστικό. Ακίνητη περιουσία και γενικά κέρδη από την χρήση της δεν είναι εύκολο να επιτευχθούν, με αποτέλεσμα συχνά να εξαρτάται από άλλους η διαβίωσή σας. Ομαδική ζωή, κοινοβιακή, ίσως να ήταν το καλύτερο για σας, μια και φεύγοντας από πάνω σας το βάρος και η σκέψη της επιβίωσης να εισέλθετε σε υψηλότερα επίπεδα διανοητικής αφύπνισης. Οτιδήποτε πρακτικό εξάλλου θελήσετε να χτίσετε, θα μοιάζει κυριολεκτικά σαν να είναι χτισμένο στην άμμο εκτός από ένα είδος εσωτερικής ανάπτυξης, επαγρύπνησης και σοφίας. Απομόνωση και προσήλωση σε υψηλά ιδανικά που μόνο η πίστη μπορεί να προσδώσει.

Ανατολικά της γραμμής πνευματική εξέλιξη και ψυχική ανάταση.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΜΗ ΤΟΥ 7ΟΥ ΟΙΚΟΥ (Ds)

Όσο κι αν οι στενές σχέσεις είναι άκρως επιθυμητές, οι γάμοι, οι συνεργασίες αλλά και οι νομικές υποθέσεις τείνουν να δημιουργούν τεράστια προβλήματα στα άτομα που κατευθύνονται σε τοποθεσίες με τον Ποσειδώνα να βρίσκεται στην ακμή του 7ου τους! Οι προσδοκίες από το άλλο φύλο είναι εξαιρετικά υψηλές και δυστυχώς δύσκολα βρίσκουν ανταπόκριση. Πολλές φορές δε, η ανάγκη των ανθρώπων για δέσμευση τους κάνει να παραβλέπουν τα ελαττώματα -προσωρινά- και να προσάπτουν στο ταίρι τους χαρίσματα που δεν είναι πραγματικά. Με το πέρασμα βεβαίως του χρόνου, οι αποκαλύψεις είναι απογοητευτικές και οι σχέσεις καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι. Ακόμη υπάρχει ο κίνδυνος έλξης παρασιτικών στοιχείων, αρρωστημένων βιολογικά ή και διανοητικά που έχουν την τάση να προβάλουν τα ελαττώμτά τους πάνω στον σύντροφό. Είναι προτιμότερο να προβάλλεται η πανανθρώπινη μορφή της αγάπης μέσω της φιλανθρωπίας και της προσφοράς στο συνάνθρωπο, παρά να κατευθύνεται σε προσωπικές σχέσεις.

Ανατολικά της γραμμής είναι καλύτερα.

Παραθέτω τα στοιχεία του χάρτη του Uri Geler, γνωστός για τις ιδιαίτερες ψυχικές δυνάμεις του (ικανότητα να «διαβάζει σκέψεις», να λυγίζει κουτάλια κλπ κλπ).Είναι γεννημένος στο Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, οι δυνάμεις του όμως μετρήθηκαν και βρέθηκαν πιο ισχυρές στο Λονδίνο και μετέπειτα στη Στοκχόλμη (τοποθεσίες όπου ο Ποσειδώνας έρχεται όλο και πιο γωνιακά και τοποθετείται κοντά στον Ωροσκόπο).

Γιούρι Γκέλερ 20-12-1946, 2.00πμ, Tel Aviv Israel.

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα