Φίλοι, Εραστές ή Σύντροφοι;

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
07/09/2021

Διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικές σχέσεις! Στο έργο που λέγεται ζωή διαλέγουμε το ρόλο που μας ταιριάζει, το συμπρωταγωνιστή που μας αναδεικνύει και κυρίως ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του κοσμικού σκηνοθέτη.

Αυτοί οι μεγάλοι έρωτες που καταλήγουν σε μεγάλα μίση, σκοτωμούς, δικαστήρια, αγωγές και διεκδικήσεις -με σκοπό να βγάλουν ο ένας το μάτι του άλλου-, πάντα μου δημιουργούσαν ένα μούδιασμα στο στομάχι αρχικά και μια φυσική περιέργεια στην πορεία, για το πώς εξελίχθηκαν τόσο άσχημα, ενώ η κορυφαία ταινία του είδους «ο πόλεμος των Ρόουζ» καθόλου δε με βοήθησε να διαλευκάνω την υπόθεση. Παρόλο που όλοι, φαντάζομαι, έχουμε στο περιβάλλον ένα ζευγάρι -χάρμα οφθαλμών-,το οποίο με όλο χάρη και νάζια περιφέρεται γύρω, σκορπώντας την αίσθηση ότι ζουν ο ένας για τον άλλο σε ένα δικό τους κόσμο, ονειρικά πλασμένο. Ποια είναι η πραγματική σχέση μεταξύ τους; Είναι αληθινά αδύνατον να ξέρουμε όσοι βρισκόμαστε απέξω ως απλοί παρατηρητές! Όσο κοντά κι αν είμαστε, όσο κι αν μας συνδέουν φιλικοί ή συγγενικοί δεσμοί, ακόμα κι αν πρόκειται για τα ίδια μας τα παιδιά, αδυνατούμε να καταλάβουμε πως λειτουργεί αυτή η περίεργη οντότητα που παράγουν τα μέλη μιας σχέσης από κοινού και τις κατά περιόδους συνθήκες διαβίωσής τους.

 Η χημική σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων είναι μια και μοναδική

Ακόμα μεγαλύτερη περιέργεια μου δημιουργούν κάτι «φιλικοί» γάμοι, που η εικόνα τους μπερδεύεται με το μοντέλο «κάνουμε καλή παρέα» διασκεδάζουμε, παίζουμε μαζί, πάμε εκδρομές και ταξίδια, αλλά δε θέλουμε υποχρεώσεις, οικογένειες και παιδιά, σχολιάζουμε αρσενικά και θηλυκά που συναντάμε στο διάβα μας με θετικό ή αρνητικό τρόπο, δεν υπάρχει ίχνος ζηλοτυπίας και διεκδίκησης, αλλά ούτε και κανενός είδους ερωτισμός ή σεξουαλικότητας. Για χρόνια! Για πολλά χρόνια -εννοώ- δεν υπάρχει σεξουαλική δραστηριότητα, αλλά και καμία μα καμία απαίτηση ή παράπονο από πλευράς τους για κάτι διαφορετικό. Και βέβαια έχουμε και τον αντίποδα με φιλικά ζευγάρια, να είναι 20-30 χρόνια παντρεμένοι, να κοντεύουν να παντρέψουν ή να έχουν παντρέψει παιδιά και να ζουν αλλεπάλληλους μήνες του μέλιτος, αφήνοντάς μας άφωνους από την επιθυμία, τον έρωτα και το πάθος που δείχνουν ακόμα μεταξύ τους. Υπάρχει, τέλος, και μια αθάνατη κατηγορία που ζει «διπλή» ζωή -συνήθως ο ένας από τους δύο αλλά καμιά φορά και οι δύο- έχοντας παράλληλες σχέσεις εκτός γάμου, κρατώντας, όμως, τα κοινωνικά και οικογενειακά προσχήματα, για λόγους οικονομικούς ή γενικότερα βολέματος στις υπάρχουσες συνθήκες διαβίωσης.

Τελικά, μετά από αρκετή σκέψη και μελέτη καταλήγω πως η χημική σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων είναι μια και μοναδική και το πώς θα λειτουργήσει εξαρτάται αφενός στις ποιότητες και ιδιότητες των ζωδίων τους, αλλά και από το πώς θα λειτουργήσουν οι τέσσερις βασικοί πλανήτες του χάρτη της Συναστρίας τους!

Οι πρωταγωνιστές

Ήλιος, Σελήνη, Αφροδίτη και Άρης πρωταγωνιστούν στις θεατρικές σκηνές που ξετυλίγονται οι διάφοροι τύποι σχέσεων και έχουμε τα εξής:

  • Ερωτικά έργα με σεξουαλικές σκηνές που γίνονται αυστηρώς ακατάλληλα, όσο μεγαλύτερο και δυναμικότερο ρόλο έχει ο Άρης (πολλές γωνιακές όψεις με Πλανήτες αλλά και σημεία του Ωροσκοπίου, όπως ο Ωροσκόπος και το Μεσουράνημα). Όταν δε, ο Άρης του ενός ωροσκοπίου σχηματίζει όψη με την Αφροδίτη του άλλου, εγγυάται μια δυνατή ερωτική ζωή, που ανεξάρτητα από τις εντάσεις που δημιουργεί, ανανεώνεται διαρκώς το πάθος, με αποτέλεσμα το έργο να είναι ιδιαίτερα μεγάλο και χωρίς διαλείμματα (αν οι γωνίες είναι «αρμονικές» δηλαδή τρίγωνα κι εξάγωνα). Αν είναι «δυσαρμονικές», δηλαδή τετράγωνα και χιαστί υπάρχει σφοδρή έλξη αλλά και ανταγωνισμός, εγωισμός, βία και καμιά φορά αντεκδικητική απιστία, με πολλά διαλείμματα που βοηθούν στο να παίρνουν δυνάμεις οι πρωταγωνιστές και να μην θρηνήσουμε θύματα. Όταν ο Άρης σχηματίζει όψη με τον Ήλιο του άλλου ωροσκοπίου, συνήθως έχουμε και πολεμικές σκηνές ή συμμαχίες έναντι κάποιου κοινού εχθρού, που συντηρεί την σύμπραξη μεταξύ τους αν είναι αρμονικές ή προδοσίες, εκτελέσεις και φονικά αν είναι δυσαρμονικές.
  • Ερωτικές κομεντί ή μιούζικαλ, όταν οι πρωταγωνιστές είναι Ήλιος/Σελήνη, Ήλιος/Ωροσκόπος ή Ήλιος/Μεσουράνημα, που δίνουν φιλικές και με κατανόηση συναναστροφές. Ίσως, η καλύτερη γωνιακή σχέση που δίνει αρμονία και ευτυχισμένη συμβίωση όταν είναι «αρμονική», είναι του Ήλιου με τη Σελήνη. Οι πρωταγωνιστές βιώνουν μια κατάσταση που θυμίζει το μικρό σπίτι στο λιβάδι, μοιράζονται τις δουλειές, διασκεδάζουν από κοινού αλλά και ξεχωριστά με τα ενδιαφέροντά τους, χωρίς να ενοχλούν ο ένας τον άλλο, ακόμα κι αν βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Παίζουν συχνά μεταξύ τους, αλλά καλούν και τους φίλους τους να συμμετέχουν σε κοινές δραστηριότητες, έχουν διάφορα κατοικίδια, ασχολούνται με συλλόγους ή ομάδες και δεν ενοχλούνται καθόλου αν κάποιος βαρεθεί και τελικά πάει σπίτι να κοιμηθεί. Στις δυσαρμονικές έχουμε διαφορετικές ψυχολογικές διαθέσεις και γούστα, με αποτέλεσμα να κινούνται με διαφορετικές κατευθύνσεις, αλλά χωρίς παρεξήγηση. Ο σύζυγός παίζει πόκερ και η κυρία του κάνει γιόγκα, αλλά θα συναντηθούν αργά το βράδυ για να ανταλλάξουν τα νέα της ημέρας και να κοιμηθούν αγκαλιά.
  • Κοινωνικά έργα πρόζας ή περιπέτειες, με ευτυχισμένο τέλος και χωρίς ιδιαίτερη πλοκή, που όλοι οι πρωταγωνιστές συντροφεύονται με τον πλέον κατάλληλο σύντροφο (κάτι σαν ελληνική ταινία του 60’), είναι όταν συνυπάρχουν και οι δυο παραπάνω συνθήκες. Μετά από πολλαπλές περιπέτειες, μπερδέματα, παρεξηγήσεις, κλάματα αλλά και ερωτικές εξομολογήσεις, φτάνουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που θέλει όλους να είναι ευχαριστημένοι από το σύντροφο που του αναλογεί. Μπορεί το έργο να έχει μεγάλη διάρκεια και να απαιτεί κόπο, μέχρι να αντιληφθούν οι πρωταγωνιστές αυτό που τους ταιριάζει καλύτερα, αλλά τελικά η Σελήνη με την Αφροδίτη ή τον Άρη σε θετικές γωνίες θα αποζημιώσουν τους ήρωές μας στο φινάλε. Επίσης, ο Ωροσκόπος και το Μεσουράνημα σε μια επιπλέον θετική γωνία με τους ίδιους πρωταγωνιστές, δηλαδή Σελήνη, Ήλιο και Αφροδίτη, θα δώσουν ηχηρό χειροκρότημα από το κοινό, που λατρεύει να βλέπει την έννοια του δικαίου να υπερισχύει τελικά και όσοι αγαπιούνται πραγματικά να δικαιώνονται.
  • Κωμωδίες παρεξηγήσεων με ιδιαίτερη συγκινησιακή φόρτιση, που παίζουν όλοι παραπάνω πρωταγωνιστές Ήλιος, Σελήνη, Αφροδίτη και Άρης, με έναν ιδιαίτερο καλεσμένο (guest star) τον Ποσειδώνα, με την ειδική αποστολή να θολώσει, διαλύσει και αλλοιώσει την όλη ιστορία, βάζοντας τις δικές του -ουτοπικές- παραμέτρους. Συνήθως, είναι όλοι χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι, ζώντας μέσα στο δικό τους παραμύθι μέχρι τέλους, εκτός κι αν παιχτεί κάποια μεγάλη ανατροπή, που θα καθηλώσει άπαντες με τις μοιραίες αποκαλύψεις των απόκρυφων μυστικών των πρωταγωνιστών.

Η μελέτη της Συναστρίας με το σύντροφό σας μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε τις διαφορές και να βρείτε τις ομοιότητές σας. Συνεπώς, μάχεστε αποτελεσματικότερα για τις επιδιώξεις και τα όνειρά σας, δημιουργείτε μια καλύτερη καθημερινότητα και μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, αποδέχεστε καλύτερα τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας, εφόσον εμβαθύνετε στις εσώτερες πτυχές του χαρακτήρα τους. Τέλος, μπορείτε να διαβάσετε το Αστρολογικό σενάριο και να αποφασίσετε αν το έργο που θα παίξετε θα έχει επιτυχία ή πρόκειται να κατέβει δυο μέρες μετά την πρεμιέρα.

Πιθανότατα, μια αλλαγή σεναρίου ή και συμπρωταγωνιστών να σας διαφυλάξει από πολλαπλές πτωχεύσεις εν καιρώ κρίσης!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα