Πως να εκπαιδεύσετε τον Δράκο σας

ASTROTEAM GUEST
29/01/2021

Ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης λέγεται και Ουρά του Δράκοντα, ενώ ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης λέγεται και Κεφαλή του Δράκοντα. Η λέξη δράκων είναι αρχαία ελληνική και προέρχεται από το ρήμα δέρκομαι, που σημαίνει βλέπω το φως, διακρίνω, λάμπω ,ακτινοβολώ. Όταν διάβασα την ετυμολογία της λέξης, θυμήθηκα ένα παιχνίδι που παίζαμε όταν ήμασταν παιδιά. Τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια πιάναμε πυγολαμπίδες, σαλιώναμε το μέτωπο και τις κολλούσαμε εκεί, σαν φωτεινή επιγραφή, σα φάρος που αναβόσβηνε μέσα στη νύχτα. Έτσι “διακρίναμε” ο ένας τον άλλον μέσα στο σκοτάδι και “λάμπαμε” φέροντας μια πηγή φωτός στο κούτελο. “Ακτινοβολούσαμε” από περηφάνια για το έξυπνο κατόρθωμά μας και νιώθαμε μαγεμένα, ευτυχισμένα! Μέσα στην παιδική μας αφέλεια βιώναμε την πεμπτουσία του Βόρειου Δεσμού, της Κεφαλής του Δράκοντα.

Σαν ενήλικες στερούμαστε το ένστικτο και τη φαντασία εκείνης της περιόδου, ωστόσο διψάμε για ευτυχία και την ολοκλήρωση που αυτή φέρνει. Πως θα “εκπαιδεύσουμε το δράκο μας” λοιπόν ώστε να το πετύχουμε; Άλλωστε ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης σημειοδοτεί το πεπρωμένο μας,  το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για την προσωπική μας εξέλιξη, μοναδικό για τον καθένα μας. Το ζώδιο και ο οίκος που βρίσκεται καθώς και οι σχέσεις του με τους υπόλοιπους πλανήτες σε ένα ωροσκόπιο χαρτογραφούν αυτό το μονοπάτι που όμως είναι δύσβατο και τρομαχτικό γιατί είναι άγνωστο. Ενώ ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης από απέναντι συμβολίζει τις πατενταρισμένες συνήθειες και μοντέλα συμπεριφοράς που επαναλαμβάνουμε συνεχώς, γιατί μας είναι οικεία. Είναι επίσης το σημείο εκείνο που δείχνει πως συμπεριφερόμαστε όταν έχουμε δυσκολίες καθώς μας είναι ευκολότερο να προσφύγουμε σε αυτό που ήδη γνωρίζουμε από το να δοκιμάσουμε κάτι το διαφορετικό. Όπως θα έλεγε όμως και ο Δαρβίνος, η προσαρμογή στις αλλαγές είναι που φέρνει την εξέλιξη.

Πως θα το πετύχουμε αυτό; Μα φυσικά αξιοποιώντας την Ουρά του Δράκοντα. Οι ουρές των ζώων έχουν διάφορες χρήσεις: αποτελούν μέσο μετακίνησης, έκφρασης συναισθημάτων, φλερτ, ισορροπίας, άμυνας, επίθεσης, προστασίας των νεογέννητων κ.ο.κ. Ο Νότιος Δεσμός μέσω της μοίρας στην οποία βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη μας, δίνει πληθώρα πληροφοριών για τους τομείς της ζωής που μας απασχολούν περισσότερο και τους λειτουργούμε στον αυτόματο πιλότο, ενώ το ζώδιο χρωματίζει τη συμπεριφορά μας και δίνει το στίγμα για τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το περιβάλλον και αλληλοεπιδρούμε ενστικτωδώς. Όλα αυτά είναι εργαλεία, data.

Φτιάχνουμε λοιπόν τη δική μας τράπεζα δεδομένων. Γράφουμε σε ένα χαρτί λέξεις (όσες περισσότερες μπορούμε) που αφορούν το ζώδιο, τον οίκο και τυχόν πλανήτες που βρίσκονται σε σύνοδο με το Νότιο Δεσμό μας. Σε ένα άλλο χαρτί κάνουμε το ίδιο για το Βόρειο. Κατόπιν δημιουργούμε μια πρόταση όπου λέξεις από το πρώτο χαρτί θα μας βοηθούν να πετύχουμε πράγματα από το δεύτερο χαρτί (αρκεί βέβαια η πρόταση να αφορά τη ζωή μας τη δεδομένη χρονική στιγμή). Π.χ. η Άρτεμις έχει Ν.Δ. στον Τοξότη στον 8ο οίκο και Β.Δ. στους Διδύμους στον 2ο οίκο. Ξέρει καλά πώς να διαχειρίζεται τα χρήματα των άλλων, οπότε όλη η τεχνογνωσία και το νομικό πλαίσιο που κατανοεί πλήρως, θα αυξήσει τα δικά της εισοδήματα εάν ασχοληθεί με το λιανεμπόριο. Ή όποτε βιώνει μια κρίση διαβάζει αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, όμως θα την ξεπεράσει ευκολότερα εάν συζητήσει τα συμπεράσματά τους απλά, δίχως δογματισμό, με την αδελφή της ή με δικούς της ανθρώπους. Ή στηριζόμενη στην περιουσία που κληρονόμησε, αποκτά συνεχώς πτυχία προσπαθώντας να βρει νόημα στη ζωή της, αν όμως εφαρμόσει όλη τη θεωρία που έμαθε στην πράξη, τη μοιραστεί με άλλους και επενδύσει σε αυτήν θα νιώσει πληρότητα γιατί θα ενισχυθεί η αυταξία και η αυτοπεποίθησή της.

Ο Νίκος Καζαντζάκης έλεγε «έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα». Ζωγράφος όμως δε θεωρείσαι αν τελειώσεις έναν μόνο πίνακα στη ζωή σου. Καθημερινά δημιουργείς μικρούς, μέτριους κι αν είσαι τυχερός αριστουργήματα. Η ευφορία, η ευδαιμονία, η ολοκλήρωση δε θα έπρεπε να είναι υψηλό, ανέφικτο ιδανικό αλλά καθημερινή πρόκληση. Εκπαίδευσε το δράκο σου λοιπόν, κούνα την ουρά σου και πέταξε ψηλά.

Από την Ευαγγελία Μαμαλάκη

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα