6ος Οίκος: Μικρές λεπτομέρειες, μεγάλες διαφορές!

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
21/04/2021

Πόσο ευχαριστημένοι είστε από τα καθημερινά σας κατορθώματα; Τηρήσατε πιστά το πρόγραμμα ή ξεμείνατε τρεις ώρες παραπάνω για καφέ αφήνοντας πίσω μια μεγάλη στοίβα εκκρεμοτήτων και το ταίρι σας να οδύρεται απελπισμένο;

Οι Αρχαία Ελληνική αστρολογία θεωρούσε τον 6ο οίκο επιβλαβή, έλεγαν μάλιστα ότι είναι καλύτερα να μην υπάρχουν πλανήτες εκεί μια και δεν είναι ακριβώς οίκος υγείας αλλά οίκος ασθενείας. Άλλοι παραδοσιακοί Αστρολόγοι κάνουν λόγο για φυσική κατάσταση και έλεγχο αυτής, δίαιτα, γυμναστική και προσφορά εργασίας στην κοινωνία ανάλογα με τις δεξιότητες που έχουμε αναπτύξει. Φυσικά και είναι όλα αυτά που σχετίζονται με την καθημερινότητα μας και την διασπορά της ενέργειας μας μέσα σ’ αυτήν, η μοντέρνα όμως προσέγγιση και ειδικότερα αυτή που σχετίζεται με τη χρησιμότητα του οίκου στην συναστρία των ατόμων είναι προφανές ότι σχετίζεται με την εσωτερική και πνευματική ανάπτυξη, το ταξίδι της κριτικής που ασκούμε οι ίδιοι στον εαυτό μας για να θεραπεύσουμε τις ψυχικές μας αδυναμίες, τους εχθρούς μας,τις φοβίες μας για το θάνατο. Αφορά τον τρόπο που μεγαλώνουμε και πως μεταμορφωνόμαστε σιγά σιγά περνώντας στην ωριμότητα και την κριτική σκέψη. Είναι επομένως φυσικό να μην μπορούμε μόνοι μας να προβάλουμε την προσωπικότητα μας, να αυτοεκφραστούμε και φυσικά να επιβεβαιωθούμε μέσα από την εκτίμηση των άλλων ανθρώπων που μας περιβάλλουν. Αν θέλουμε να κερδίσουμε το σεβασμό, την εκτίμηση και την αγάπη των άλλων νιώθουμε ότι και μεις κάτι πρέπει να προσφέρουμε σ’ αυτούς, να είμαστε όσο πιο χρήσιμοι, πιο εξυπηρετικοί, πιο πρόθυμοι να βοηθήσουμε στις ανάγκες ή τις επιθυμίες τουλάχιστον των οικείων μας. Αν επίσης παρατηρήσουμε προσεκτικά τον δικό μας 6ο οίκο, μπορούμε πολύ εύκολα να διαπιστώσουμε πως ακριβώς μας αρέσει να περνάμε τις μέρες μας -και τις νύχτες-, πως ξοδεύουμε ή πως κατανέμουμε τον χρόνο εργασίας σχετικά με το χρόνο ανάπαυσης ή διασκέδασης. Φανταστείτε λοιπόν πόσο σημαντικός γίνεται, ο κατά τ΄ άλλα βαρετός οίκος της καθημερινής ρουτίνας δυο ανθρώπων, αν δεν υπάρχει κοινή βάση και συμφωνία. Ο ένας δημόσιος υπάλληλος με σταθερό ωράριο εργασίας, χωρίς υπερωρίες και εξωφρενικές ανατροπές -εποχικά διαστήματα φόρτου εργασίας- και η άλλη πχ ελεύθερη επαγγελματίας που ταξιδεύει για ποικίλους λόγους και δεν αντέχει να κάνει καθημερινά το ίδιο πράγμα 2 φορές! Πανικός! Ίσως να προέρχονται από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα, ίσως διαφέρουν σε νοοτροπίες σταθερότητας κι εναλλαγών, ο ένας δεν αλλάζει δρομολόγιο για να πάει στην ίδια δουλειά 10 χρόνια και η άλλη αλλάζει δουλειά κάθε εξάμηνο.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο σημαντικό γίνεται το θέμα συμπορεύομαι στην ρουτίνα της καθημερινότητας αν δεν υπάρχει ως προϋπόθεση ότι δουλεύουμε μαζί για έναν κοινό σκοπό, κάτω από συνθήκες διαμερισμού των καθηκόντων και φυσικά με την επιθυμία να ξεπεράσουμε ανιαρές εργασίες-αγγαρείες εφόσον δεν γίνεται διαφορετικά προκειμένου να είμαστε μαζί κι αγαπημένοι.

Ταιριάζουμε άραγε…στο τραπέζι;
Ο έρωτας περνάει από το στομάχι (σίγουρα).
Δεν μπορούμε ούτε ένα φαγητό να φάμε χωρίς να τσακωθούμε!
Εμ, επόμενο είναι αν υπάρχει διαφορετική αντίληψη σε κάτι τόσο σημαντικό κι αναπόφευκτο μέρος της καθημερινής μας ζωής. Αν ο ένας αντιλαμβάνεται το γεύμα ως ιεροτελεστία, με μικρές λεπτομέρειες που δίνουν χρώμα στην αισθητική του στρωσίματος του τραπεζιού και ο άλλος τρώει βιαστικά μπροστά στην τηλεόραση μόνο και μόνο για να γεμίσει το στομάχι του, υπάρχει σοβαρή αιτία διαζυγίου -για να μην μιλήσουμε για διατροφικές διαφορές τύπου είμαι αποκλειστικά χορτοφάγος ενώ το ταίρι μου τρώει μόνο ότι βόσκει σε λιβάδια! Ο έρωτας εδώ πρέπει να είναι πολύ δυνατός για να ξεπεράσει τις συνεχόμενες συγκρούσεις της ημερήσιας ατζέντας του τραπεζιού.

Ας δούμε πως επηρεάζει η τοποθέτηση των πλανητών του ενός μέλους μιας σχέσης στον 5ο οίκο ενός άλλου προσώπου και αντίστροφα:

  • η παρουσία του Ηλίου του ενός στον 6ο οίκο ενός άλλου προσώπου δηλώνει μια περίεργη ανισότητα μεταξύ των ατόμων, όχι απαραίτητα ταξική, αλλά ίσως σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα (κουλτούρα, μόρφωση κλπ). Όπως και να’ χει όμως είναι μια όχι καλή θέση, για ερωτική κυρίως συναστρία, εφόσον νιώθουν διαρκώς ότι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν πράγματα που εξυπηρετούν τον άλλο.
  • η παρουσία της Σελήνης του ενός στον 6ο οίκο ενός άλλου προσώπου φανερώνει μια ασταθή συναισθηματική κατάσταση που διαρκώς ζητά επιβεβαιώσεις ότι υπάρχει ενδιαφέρον και αγάπη χωρίς κίνητρα συμφέροντος ή προσδοκία κάποιου οφέλους.
  • Η παρουσία του Ερμή του ενός στον 6ο οίκο ενός άλλου προσώπου είναι μια θετική ένδειξη ότι μπορούν από κοινού με διάλογο, κριτική σκέψη και ανταλλαγή επιχειρημάτων να ξεπεράσουν τα οποιαδήποτε εμπόδια παρουσιαστούν στο διάβα τους. Χρειάζεται μια μικρή προσοχή βεβαίως να μην ξεφεύγουν στις αναλύσεις τους και να μην τους τρώει η λεπτομέρεια προκειμένου να προχωρούν γρήγορα οι δουλειές τους.
  • η παρουσία της Αφροδίτης του ενός στον 6ο οίκο ενός άλλου προσώπου συνδέει το χώρο εργασίας με την προσωπική τους ζωή. Ίσως γνωρίστηκαν μέσα σε επαγγελματικό χώρο ή να τους απασχολούν τόσο πολύ τα εργασιακά τους ώστε να μιλούν μόνο γι’ αυτά. Σίγουρα δεν προσδίδει ερωτικό τόνο η συγκεκριμένη οικοθέτηση εκτός αν υπάρχει συνάμα και οικονομικό όφελος.
  • Η παρουσία του Άρη του ενός στον 6ο οίκο ενός άλλου προσώπου εμπεριέχει στοιχεία ανισότητας και ανταγωνισμού στην καθημερινότητα. Ακόμα κι αν δεν εργάζονται στον ίδιο χώρο λειτουργούν παρορμητικά, ίσως και επιθετικά στην οργάνωση του χώρου και του χρόνου τους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συρράξεις.
  • Η παρουσία του Δία του ενός στον 6ο οίκο ενός άλλου προσώπου φανερώνει μια μεγάλη προθυμία βοήθειας κι εξυπηρέτησης μεταξύ τους που απλουστεύει εξαιρετικά την καθημερινότητα. Με χιούμορ και χαρά στέκονται πλάι πλάι στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις, τροφοδοτώντας τη σχέση αισιοδοξία.
  • Η παρουσία του Κρόνου του ενός στον 6ο οίκο ενός άλλου προσώπου δημιουργεί ένα περιβάλλον ασφυκτικής πίεσης στα μέλη της σχέσης. Νιώθουν ότι αναλαμβάνουν πολλές ευθύνες εξαιτίας αυτής της ένωσης και ότι πληρώνουν ένα τίμημα γι’ αυτό. Υπάρχει αυστηρότητα, περιορισμός στην έκφραση και τελικά μια βαρετή ρουτίνα.
  • Η παρουσία του Ουρανού του ενός στον 6ο οίκο ενός άλλου προσώπου δημιουργεί απρόβλεπτα γεγονότα καθημερινότητας, που άλλοτε μπορεί να εκπλήσσουν ευχάριστα κι άλλοτε δυσάρεστα. Σίγουρα όμως δεν αντέχουν να λειτουργούν από κοινού σύμφωνα με πρόγραμμα ή καταστατικό.
  • Η παρουσία του Ποσειδώνα του ενός στον 6ο οίκο ενός άλλου προσώπου λειτουργεί εξαιρετικά καλά σε περιπτώσεις που εργάζονται από κοινού σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες, αλλά πολύ οδυνηρά αν υποχρεώνονται να ασχολούνται με πρακτικές λεπτομέρειες της καθημερινότητας όπου συνήθως επικρατεί ένα χάος.
  • Η παρουσία του Πλούτωνα του ενός στον 6ο οίκο ενός άλλου προσώπου είναι ικανή να επηρεάσει και να μεταμορφώσει τον εργασιακό χώρο ή τον τρόπο δουλειάς τους με θεαματικό τρόπο. Η διαδικασία βέβαια αποκλείεται να μην εμπεριέχει εντάσεις και αντιστάσεις, αλλά με έναν μαγικό τρόπο διεισδύουν ο ένας στον ψυχισμό του άλλου και το καταφέρνουν. Ιδανικά αν εργάζονται μαζί σε χώρους υγείας κυρίως ψυχικής.

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα