ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: ΚΡΙΟΣ

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
30/03/2021

ΚΡΙΟΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ!
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΉΣΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Για να ξεκινήσει η ζωή θέλει το πόδι κολλημένο στο γκάζι, θέλει τσαμπουκά, θέλει φλόγα που καίει και εμπνέει με τις σπίθες της την πλάση. Θέλει άσκεφτους πολεμιστές, πορθητές έτοιμους να πάρουν κάστρα απάτητα. Θέλει Κριούς, γιους του Άρη καμωμένους από σίδερο, φωτιά κι ατσάλι.

Χρόνια σας πολλά Κριοί λατρεμένοι , χρόνια πολλά σε εσάς που ξεκινάτε τη ζωή με το πόδι τέρμα στο γκάζι και που ποτέ δεν σκέφτεστε τις συνέπειες της ταχύτητας που αναπτύσσετε…

Είστε φωτιά που καίει και τρέχει ανεξέλεγκτα, πως αλλιώς όμως θα μπορούσε να ξεκινήσει η ζωή; Μόνο παρορμητικά και ενστικτωδικά θα μπορούσε, έτσι, χωρίς δεύτερη σκέψη. Ποιος αλήθεια θα ξεκινούσε τον κόσμο με δεύτερη σκέψη λογικότερη; Ποιος αλήθεια χωρίς υπομονή και σβελτάδα θα επέλεγε να γίνει ο συμπαντικός σπερματοδότης και να διαιωνίζει ένα παιχνίδι αειθαλές και ατέρμονο; Μόνο εσείς που είστε εξαιρετικοί στα ξεκινήματα μα βαριέστε αφόρητα στην πορεία.

Αχ! Σε τι παιχνίδι άνισο μας βάλατε όλους εμάς, τους υπόλοιπους του ζωδιακού έτσι που ορμήσατε σε εκείνη την πρώτη μαγική Εαρινή Ισημερία, με το κεφάλι σας σκυμμένο κάτω και τα σκληρά σας κέρατα να κουτουλούν και να σπάνε τον πυκνόχτιστο τοίχο που χώριζε την ανυπαρξία από την ύπαρξη; Σας ευχαριστούμε, μα δεν σας συγχωρούμε. Μας βάλατε σε ένα ”παιχνίδι” ατελείωτο και εμείς δεν έχουμε την δικιά σας λαχτάρα, τη δικιά σας ορμή, τη δικιά σας ανυπομονησία. Ο Άρης, ο πλανήτης που σας κυβερνά και που στις δικές του μόνο διαταγές υπακούτε, είναι άλικος σαν το αίμα που τρέχει από τις φρέσκες πληγές. Είναι καυτός και ξηρός και στον συμβολισμό του, το μισοφέγγαρο της Ψυχής δεν υπάρχει. Όχι γιατί δεν έχει, αλλά γιατί είναι πολύ σκληρός για να την εκφράσει. Μόνο ” κύκλος” και ένα δόρυ μυτερό, ούτε καν τον σταυρό που κυβερνά την ύλη δεν κουβαλά μαζί του. Οι πολεμιστές δεν θέλουν να κουβαλούν βάρη περιττά πάνω τους, πρέπει να είναι ελαφροπάτητοι και γρήγοροι και να χειρίζονται με δεξιοτεχνία τα πολεμικά εργαλεία τους! Και η Ψυχή έχει βάρος ασήκωτο… Αν θες να ξεκινήσεις έναν ”πόλεμο” διάλεξε έναν Κριό και αν θέλεις να τον τελειώσεις, διάλεξε έναν Σκορπιό. Πρώτος οίκος και όγδοος οίκος… η ζωή που αρχίζει, η ζωή που θα μεταλλαχθεί!

Τα μικρά ανοιξιάτικα Κριαράκια είναι πάντα βιαστικά και γεννιούνται πιο γρήγορα από το αναμενόμενο και τις περισσότερες φορές με καισαρική τομή γιατί η διαδικασία της γέννας παίρνει χρόνο και αυτά βιάζονται… και έχουν τόσα πράγματα που πρέπει να προλάβουν να δουν… και δεν έχουν υπομονή να περιμένουν!

Τα ανοιξιάτικα Κριαράκια μεγαλώνουν γρήγορα, βιαστικά και θορυβώδικα, τρέχουν, πέφτουν, χτυπούν γόνατα και κεφάλι, είναι αρχηγοί στα παιχνίδια , φλερτάρουν και ερωτεύονται συνεχώς και καθώς μεγαλώνουν γίνονται υπέροχα, γενναιόδωρα πλάσματα που σκορπούν αγάπη και χαρά γύρω τους.

Οι λέξεις που τους περιγράφουν είναι μαχητικές, είναι δυνατές, γιατί αυτή είναι η ποιότητα του πλανήτη που τους κυβερνά. Όταν κληθούν στον πόλεμο μπαίνουν με όλο το θάρρος, με όλη τους την τόλμη, μα όταν κληθούν στην ειρήνη γίνονται πολεμιστές του Φωτός και μάχονται για τα υψηλά φρονήματα της ζωής. Με τους Κριούς δεν υπάρχει τίποτε κρυφό, τίποτα παρασκηνιακό, είναι αυτό που βλέπουμε, δεν μπορούν τα κρυφτούν γιατί δεν έχουν χρόνο να σπαταλάνε και γιατί είναι παλικάρια και ξέρουν να διεκδικούν.

Πως να κρυφτείς άλλωστε όταν είσαι Αρχηγός; Πως να κρυφτείς και να δειλιάσεις όταν οδηγείς κοπάδι με την μπακιρένια σου ”κουδούνα” σφιχτά δεμένη στον τράχηλο, να δίνει συνεχώς το στίγμα σου;

Πως να κρυφτείς όταν είσαι στην αφετηρία και περιμένεις τον κρότο της έναρξης για να ξεκινήσεις το σπρίντερ της ζωής; Οι μέρες οι κριαρίσες θέλουν θάρρος, παλικαριά, ξεροκεφαλιά. Θέλουν λαχτάρα και φωτιά που καίει τα χώματα για να τα δυναμώσει και να τα κάνει γόνιμα όταν θα δεχθούν τους νέους σπόρους!

Μια μέρα κριαρίσια διάλεξε ο Άγγελος Κυρίου για να ανακοινώσει στη Μαρία πως έχει φυτευτεί στα σπλάχνα της ο σπόρος του Θεού! Μια μέρα κριαρίσια διάλεξε ένα Έθνος κατακερματισμένο να αψηφήσει την τουρκιά και να ξεκινήσει πόλεμο με έναν αρχηγό Κριάρι θαυμαστό, το Γέρο του Μοριά! Πόσους κύκλους κάνει ο καιρός και μας κουβαλά κι εμάς αθέλητα μας μέσα του! Το παλιό γίνεται και πάλι νέο σα να θέλει να μας θυμίζει συνεχώς πως μια μέρα κριαρίσια, κι ένα Κριάρι Αρχηγό χρειάζεται ένα Έθνος για να ελευθερωθεί…

Μια διαφορετική γενέθλια χρονιά θα είναι και η φετινή για εσάς Κριάρια μου. Θα είναι η χρονιά που θα γιορτάσατε την έλευση σας στον κόσμο χωρίς φασαρία και καλεσμένους, χωρίς μουσικές και πάρτι…

Φέτος, ο Ήλιος πέρασε στο ζώδιο σας πιο βιαστικός από κάθε άλλη φορά, στις 20 του Μάρτη και την υποδοχή, του την έκανε ο Χείρωνας. Ένα βήμα μόλις πίσω η Αφροδίτη, με το κομψό της πόδι στο δικό σας ζώδιο θα σας κάνει συντροφιά και θα φροντίσει να ομορφύνει τις ανοιξιάτικες ημέρες και νύχτες σας. Θα είναι και αυτή μια η χρονιά που θα γιορτάσετε τα γενέθλια σας μοναχικά και ήσυχα έτσι όπως μόνο οι Αρχηγοί ξέρουν να κάνουν. Εσείς ξεκινήσατε τη ζωή και δώσατε νόημα στη λέξη μάχη, δεν θα παλέψετε τώρα σιωπηλά και περήφανα; Χαμηλή είναι η φωνή του Αρχηγού και γνωρίζετε πολύ καλά πότε πρέπει να ρίχνετε τους τόνους. Τόσο γκάζι, όσο φρένο!

1ο ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ 20-30 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΚΡΙΟΙ του πρώτου δεκαημέρου, καθαρόαιμα παιδιά του Άρη, είστε οι τυχερότεροι του 2021 γιατί θα κάνετε γενέθλια με την Αφροδίτη στο δικό σας ζώδιο να σας χαρίζει την ομορφιά και τη χάρη της. Σε πείσμα των… κλειστών καιρών θα έρθουν στη ζωή σας καινούργια και σημαντικά πράγματα τόσο στα συναισθηματικά, όσο και στα οικονομικά σας. Ευκαιρίες επαγγελματικές θα προκύψουν και θα είστε απίστευτα δραστήριοι και ακούραστοι στη διεκδίκηση των στόχων σας. Περισσότερο προσεκτικοί οι γεννημένοι 28, 29 Μαρτίου με την Πανσέληνο προίκα σας στη Γενέθλια Επιστροφή σας, να φέρνει αποχωρισμούς και εντάσεις.

2ο ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ – 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΚΡΙΟΙ του δεύτερου δεκαημέρου το Σύμπαν σας κάνει δώρο έναν από τους τυχερότερους σχηματισμούς… σας κάνει δώρο ένα μικρό ταλέντο με τη συμμετοχή του Ήλιου σας σε χαρισματικά εξάγωνα με Άρη, Βόρειο Δεσμό στους Διδύμους και Κρόνο στον Υδροχόο! Πόσο πιο περισσότερο γενναιόδωρα να σας φερθεί, ιδιαιτέρως στους γεννημένους από 1 – 4 Απριλίου, με το τρίγωνο Κρόνου, Άρη, Βόρειου Δεσμού στον Αέρα να απογειώνει τα όνειρά σας, αλλά και να σας δίνει και τη δύναμη να τα κάνετε πραγματικότητα. Ο Ήλιος δικός σας συγκυβερνήτης από Δεκανό θα δώσει extra λάμψη στη ζωή σας.

3ο ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ 10 – 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΚΡΙΟΙ του τρίτου δεκαημέρου έχετε συγκυβερνήτη από Δεκανό τον απλόχερο Δία! Είστε περισσότερο εξωστρεφείς, περισσότερο χαρούμενοι και αισιόδοξοι από τους υπολοίπους, αλλά σας αρέσει να προκαλείτε και την τύχη σας περισσότερο. Οι προκλήσεις θα συνεχιστούν για εσάς που έχετε γεννηθεί 16 και 17 Απριλίου με τα πιεστικά τετράγωνα του Πλούτωνα να εξαντλούν τις δυνάμεις τους στον Ήλιο τους. Γενέθλια με Νέα Σελήνη θα κάνετε οι γεννημένοι 12 Απριλίου και θα έχετε μπροστά σας μια χρονιά γεμάτη νέα ξεκινήματα. Ο Άρης δικός σας κυβερνήτης θα χαρίσει τα ευεργετικά του εξάγωνα σε όσους έχουν γεννηθεί 14 και 15 Απριλίου.

Η γοητεία των Κριών είναι η ορμή τους, είναι η αμεσότητα και η ακεραιότητα τους. Ένα ζώδιο αρσενικό της φωτιάς, αρχηγικό και φιλόδοξο που έχει όμως και θηλυκούς εκπροσώπους, τις αμαζόνες του ζωδιακού τις Κριαρίνες! Και τώρα τι γίνεται; Πως να κάνεις ζάφτι αυτές τις γυναίκες που μπορούν να είναι οι” άνδρες” της ζωής τους; Δυναμικές, αγέρωχες, αήττητες, αθλητικές μοιάζουν να μην έχουν ανάγκη από στήριξη. Μην ξεγελιέστε όμως γιατί όλες αυτές είναι οι δυνατότητές τους, δεν είναι η ”ψυχούλα’’ τους! Το ότι τα καταφέρνουν τόσο καλά σε όλα δε σημαίνει πως δεν έχουν ανάγκη από φροντίδα και τρυφερότητα. Οι άνδρες και οι γυναίκες κάτω από την έξαρση του Ήλιου στον Κριό, είναι πλάσματα τρυφερά, έντιμα και γενναιόδωρα ! Αν σε αγαπήσει ένας Κριός θα σου καταθέσει την καρδιά του άσκεφτα και η μόνη υποχρέωση που θα έχεις θα είναι να μην τον κάνεις να βαρεθεί! Αυτό είναι το μεγάλο τους ελάττωμα βαριούνται εύκολα! Είναι σαν τα μικρά παιδιά που παίζουν με το καινούργιο τους παιχνίδι αλλά το μυαλό τους και τα μάτια τους είναι ήδη και στο επόμενο! Ζουν για το παιχνίδι της κατάκτησης και μετά προχωρούν σε νέες προκλήσεις!

Χρόνια πολλά και στο δικό μου Κριαράκι που μπήκε ”κλωτσώντας” βιαστικά στη ζωή μου το ξημέρωμα της 27ης Μαρτίου του 1989. Χρόνια σου πολλά, πολλά και χαρούμενα Ηλία μου βιαστικέ! Το Καρμικό μάθημα του εκπληκτικού σου αστερισμού είναι η Υπομονή… νομίζω πως ήσουν υπέροχος μαθητής και ανταμείφθηκες.

Ο κοσμικός χρόνος μηδέν, είναι ο χρόνος του Κριού! Τη ζωή μου μηδενίζω, πάει να πει πως ξαναρχίζω… και ξαναρχίζω… και ξαναρχίζω… Κριοί τρέχετε, τρέχετε με το πόδι κολλημένο στο γκάζι, ζείτε τη ζωή στο έπακρο, είστε χαρούμενοι, βιαστικοί, γοητευτικοί… μα έχετε σκεφτεί πως με τέτοιες ταχύτητες που ταξιδεύετε χάνετε το τοπίο γύρω σας; Πάνω στη λαχτάρα σας να προλάβετε τα πάντα χθες, δεν χαίρεστε τη διαδρομή. Η ζωή θέλει και χρόνο ανώφελο, θέλει χάζεμα από παράθυρο ανοιχτό, θέλει τον ήλιο να πέφτει αργά στον ορίζοντα και να γεμίζει την πλάση ρόδινο χρώμα. Η ζωή μπορεί να μη θέλει φρένο μα σίγουρα θέλει ρελαντί!

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα