Το Ζώδιο του Μήνα – ΠΑΡΘΕΝΟΣ

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
07/09/2021

Στον Αστερισμό της Παρθένου

Στις 23 Αυγούστου του 2021 ο Ήλιος μπήκε στην Παρθένο. Πάτησε το γήινο πόδι του πάνω στα μαλάματα του Ρήγουλου και συνέχισε βιαστικός το ταξίδι του, στην προσπάθειά του να συναντήσει τον Ερμή και τον Άρη, που βρίσκονταν ήδη στην Παρθένο. Φυσικά δε θα τους προλάβει, αλλά θα προφτάσει να κάνει όμορφες όσο και προκλητικές όψεις με τους Μεγάλους του Σύμπαντος. Θα προκάμει μια Νέα Σελήνη στις 7 του Σεπτέμβρη και μια λαμπερή Πανσέληνο στις 21. Ο Ήλιος της Παρθένου, ο Ήλιος του σχεδόν καλοκαιριού, ο Ήλιος του σχεδόν φθινοπώρου, ο Ήλιος της σχεδόν χαράς, ο Ήλιος της σχεδόν μελαγχολίας, πάτησε ξυπόλητος το ζεστό χώμα με σκοπό να χαρίσει διευκολύνσεις γήινες, πρακτικές και λογικές. Έχουν ασφάλεια και διανόηση οι πλανήτες στην Παρθένο, μα και μετριοπάθεια που αυτόν εδώ το Σεπτέμβριο, κρίνεται απαραίτητη.
Μια λευκοντυμένη κόρη με μια αγκαλιά ώριμα κατακίτρινα στάχυα είναι το σύμβολο του αστερισμού μας. Ξυπόλητη, με τα πέλματά της να πατούν το ζεστό ακόμη Αυγουστιάτικο χώμα, αυτό το χώμα που την κάνει να ταυτίζεται απόλυτα με την υλική διάσταση του κόσμου, αυτό που είναι το στοιχείο που μας αντιπροσωπεύει, η γη. Μεταβλητά παιδιά της γης, φανερά παιδιά του Ερμή και κρυφοαγαπημένα του σοφού Χείρωνα, είμαστε εμείς, οι Παρθένοι, οι μεθοδικοί και ακούραστοι εργάτες του ζωδιακού. Αγαπάμε τους ανθρώπους, μα δεν τους κακομαθαίνουμε. Aγαπάμε πολύ τα ζώα, μα τα κακομαθαίνουμε. Aγαπάμε τα πλάσματα με τα οποία συγκατοικούμε στον πλανήτη αυτό και τα σεβόμαστε. Aγαπάμε τη γη και τους καρπούς της, μα δεν τους σπαταλάμε άδικα. Είμαστε το Ζώδιο της οικονομίας του Σύμπαντος εμείς. Είμαστε το δυνατό μυαλό πίσω από κάθε σημαντική πράξη. Mπορούμε και φέρνουμε εις πέρας ό,τι οι άλλοι αφήνουν στη μέση και το κυριότερο, ξέρουμε να φροντίζουμε και να προσφέρουμε αγόγγυστα σε αυτούς που αγαπάμε. Ο Ήλιος μπαίνει στην Παρθένο κάθε τέλος του καλοκαιριού, εκεί που δεν έχει αποφασίσει αν θέλει να μας εγκαταλείψει το θέρος και κάθεται λίγο ακόμη να το σκεφτεί μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη. Του γλυκού, του τρυφερού, του τρυγάρη κι αλωνάρη Σεπτέμβρη, του μήνα που η φύση προσπαθεί να βάλει σε τάξη τις σοδειές της. Την τάξη αυτή που τόσο ποθεί να υπάρχει σε όλες τις εκφάνσεις της ζήσης η Παρθένος. Τάξη στα έσω και στα έξω. Τάξη ζωής, σώματος, καρδιάς, ψυχής…
Το σύμβολο της Παρθένου, είναι ίσως το πιο ανθρώπινο από όλα. Μια Ιέρεια στην πραγματικότητα με δωρική κορμοστασιά, χωρίς περιττά στολίδια, μια στωική ανθρώπινη μορφή, που γνωρίζει όμως τόσο καλά τα μυστικά της φύσης! Στην ελληνική μυθολογία υπήρχαν θεότητες που έχουν συνδεθεί με το ζώδιο της Παρθένου, κλασικές παρθενικές θεότητες όπως η Αθηνά, η Εστία, αλλά και η Δήμητρα ως Θεά της Γεωργίας και του κάματου της γης. Μεταγενέστερα, στους χριστιανικούς χρόνους, η ημερομηνία γέννησης της Παρθένου Μαρίας, της Παναγιάς, τοποθετείται στις 8 Σεπτεμβρίου!
Σεμνότητα, υποταγή, καθαρότητα, σοβαρότητα. Ένα θηλυκό, μεταβλητό ζώδιο με διττή φύση, όπως διττή είναι και η κάθε αναφορά στη ζωή μας. Οι αιώνιοι ώριμοι καρποί της θρέψης στην αγκαλιά της από τη μια, συμβολίζουν την αναγκαιότητα και οι υάκινθοι από την άλλη την ομορφιά και την αγνότητα, γιατί ακριβώς αυτό είναι το μυστικό της ζωής, η ισορροπία ανάμεσα στην αγνή ανάγκη και την ομορφιά. Η μήπως η ανάγκη να ζούμε με την ομορφιά που μόνο η αγνότητα μπορεί να μας προσφέρει;

Αγνότητα στις προθέσεις. Αγνότητα στις προσπάθειες. Αγνότητα στη σκέψη και στην πράξη!

1ο δεκαήμερο 23 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου

Καθαρόαιμα παιδιά του Ερμή, είναι οι Παρθένοι του πρώτου δεκαημέρου, με όλες του τις αρετές και όλα του τα τερτίπια. Ευέλικτοι και επικοινωνιακοί αλλά και περισσότερο μοναχικοί, ιδιαιτέρως οι γεννημένοι 27 και 28 Αυγούστου, με Ήλιο στις 3 και 4 μοίρες. Οι μοίρες αυτές της Παρθένου (και ο Ωροσκόπος επίσης), αναφέρονται και ως μοίρες αγαμίας και εδώ βρίσκουμε τα άτομα αυτά που δεν έχουν τη διάθεση να δεσμευτούν εύκολα. Η φετινή όμως γενέθλια χρονιά τους, έχει έναν επιπλέον λόγο να τους θέλει πιο προσεκτικούς και πιο στοχαστικούς, από τη στιγμή που η Έκλειψη της 26ης Μαΐου ενεργοποιήθηκε από τον Άρη και τους κρατά ανοιχτά τα θέματα που πασχίζουν να κλείσουν.
SOS οι γεννημένοι 30, 31 Αυγούστου και 1 Σεπτέμβρη με τις κοφτερές όψεις χιαστί του Κρόνου, να θέλουν προσοχή και επιμέλεια σε θέματα σχέσεων και υγείας.

2ο δεκαήμερο 2 – 12 Σεπτεμβρίου

Οι Παρθένοι του δεύτερου δεκαημέρου, μαζί με τον πάντα έφηβο Κυβερνήτη τους τον Ερμή, έχουν συγκυβερνήτη από δεκανό και τον αυστηρό Κρόνο. Είναι οι σοβαρότεροι, οι πιο μετρημένοι και ολιγαρκείς από όλους τους Παρθένους.
SUPER ευνοημένοι οι γεννημένοι 5 και 6 Σεπτεμβρίου, με τα τυχερά τρίγωνα του Ουρανού από τον Ταύρο να σας συνοδεύουν σε όλη τη γενέθλια χρονιά σας. Ευκαιρίες προσωπικές, επαγγελματικές, οικονομικές και κυρίως ερωτικές θα σας προσφερθούν απλόχερα και εσείς θα πρέπει μόνο να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.
Οι γεννημένοι 7 και 8 θα πάρετε δώρο στα γενέθλια σας μια Νέα Σελήνη που θα σας συντροφεύει μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο! Νέες αρχές, νέοι άνθρωποι, νέες καταστάσεις και ευκαιρίες θα μπουν στη ζωή σας για τη διευκόλυνση και την επιτυχία σας.

3ο δεκαήμερο 13 – 23 Σεπτεμβρίου
Οι Παρθένοι του τρίτου δεκαημέρου είναι αβρά παιδιά της Αφροδίτης από δεκανό, αφού κυβερνά με τη γλύκα της το τρίτο δεκαήμερο. Παιδιά της Γης, με αμέριστη αγάπη και σεβασμό στα ζώα και στη φύση, θα κάνουν γενέθλια με μια αποκλίνουσα σύνοδο του Άρη, αλλά και με τα παντοδύναμα τρίγωνα του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω. Ο Πλούτωνας, ο τόσο φοβιστικός για τα υπόλοιπα ζώδια, κάνει διακρίσεις και τυχεροί των διακρίσεων αυτών κυρίως οι Παρθένοι που έχουν γεννηθεί 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου. Οι μεγάλες στιγμές που θα βιώσετε, ίσως να μην επαναληφθούν.
Προσεκτικοί σε θέματα ερώτων και υποσχέσεων οι γεννημένοι 13, 14 και 15 Σεπτέμβρη με την αντίθεση του Ποσειδώνα στον Ήλιο τους, έρμαια των εξαπατητικών του διαθέσεων.
Αντιπαραθέσεις και εντάσεις για τους γεννημένους 21 και 22, καθώς η Πανσέληνος του Σεπτέμβρη θα φωτίσει τις… «κακοτεχνίες», τις δικές σας και των άλλων.

Υπηρεσία, εργασία, λεπτομέρεια, ακεραιότητα, εχεμύθεια, σχολαστικότητα. Εμείς είμαστε η στιγμή της συγκομιδής που μόλις έφτασε. Τώρα είναι η ώρα να διαχωριστεί το στάρι από το στάχυ. Αυτή είναι μια δουλειά που η Παρθένος ξέρει να την κάνει πολύ καλά. Η μεταβλητή γη μας μπορεί να δώσει το γόνιμο και το άγονο μαζί, το υγιές και το άρρωστο. Η Παρθένος θα μαζέψει και θα ξεχωρίσει με μεγάλη αυστηρότητα αλλά και πρακτική διάθεση το συμφέρον από το ασύμφορο, κινδυνεύοντας, όμως, να χαθεί στις λεπτομέρειες και να γίνει δυσάρεστη στο περιβάλλον της. Η πρόθεσή της είναι αγνή αλλά ο τρόπος που κρίνει και επικρίνει τους πάντες και τα πάντα δυσκολεύει τις σχέσεις της και την κάνει να φαίνεται αντιπαθητική και γκρινιάρα . Εδώ είναι η στιγμή που πρέπει να γίνει η υπέρβαση, διαφορετικά η αξία της προσφοράς της μπορεί να χαθεί και από αξιοπρεπής υπηρέτης του καθήκοντος η άσπιλη κόρη, να μετατραπεί σε έναν στείρο, μνησίκακο διεκπεραιωτή. Αν όμως προσπαθήσει να ξεφύγει από τα αυστηρά όρια, που η ίδια θέτει και προσθέσει λίγη φαντασία και λίγο ρομαντισμό στην καθημερινότητά της, θα έχει χρησιμοποιήσει με επιτυχία ορισμένες από τις ιδιότητες των Ιχθύων, που βρίσκονται απέναντί της. Απέναντι, εκεί που κατοικεί το συναίσθημα, που ξεχειλίζει και που στη σύγκριση μαζί του αδικούμαστε παράφορα.
Πως να συγκριθεί το νερό του ανοιχτού πελάγους με οποιοδήποτε άλλο νερό; Το νερό το δικό μας δεν είναι ορατό, περνά ήσυχα και αθόρυβα κάτω από τη ζεστή γη μας, μέσα στις υπόγειες φλέβες της και τροφοδοτεί τα χώματα κρυφά και σταθερά και τα κάνει γόνιμα. Και τι πάει να πει… επειδή δεν το βλέπουν, πως δεν υπάρχει; Για μας κυλά μυστικό, ντροπαλό και το διαχειριζόμαστε με σύνεση, γιατί δεν είναι αστείρευτο σαν τις θάλασσες του Ποσειδώνα! Σύνεση και οικονομία συμπαντική, είναι οι μεγαλύτερες μας χάρες! Έχετε ποτέ σκεφτεί πως οι Παρθένοι μπορεί να είναι πιο ευάλωτοι από όλους στις βαθιές συναισθηματικές συγκυρίες, γιατί ντρέπονται να σπαταλήσουν άτσαλα το πολύτιμο και λιγοστό νερό τους; Όταν απογοητευτούν, όταν διαψευστούν, όταν εξαπατηθούν δε μπορούν να χύσουν ποταμούς δακρύων, δε μπορούν να ενστερνιστούν το ρόλο του θύματος και δε μπορούν να δώσουν εύκολα συγχωροχάρτια.
Έχουμε την τύχη ή την ατυχία, να είμαστε το πιο λογικοκρατούμενο ζώδιο από όλα! Ανήκουμε σε έναν αστερισμό πεζό λένε, εργατικό, ανεκτικό, προβλεπόμενο, αποστειρωμένο και σεξουαλικά αδιάφορο. Να μην τους συγχωρήσουμε κι εμείς το πόσο ανίδεοι είναι για τον πραγματικό χαρακτήρα μας; Και εδώ, λοιπόν, θα παραθέσω το τετριμμένο μα τόσο πολύ πετυχημένο ”όταν είμαστε καλοί είμαστε καλοί, αλλά όταν είμαστε κακοί είμαστε καλύτεροι”! Όταν παθιαστούμε, ερωτευθούμε, αγαπήσουμε, μπορούμε να γίνουμε πιο παθιασμένοι και εκδικητικοί και από τους Σκορπιούς ακόμη! Όσο για τη μετριότητα που μας προσάπτουν; Είμαστε πανέξυπνα παιδιά του Ερμή, το γνωρίζουμε, δεν κάνουμε περιττή φασαρία και επίδειξη. The less the more είναι πραγματική στάση ζωής για εμάς.
Στην κυψέλη της Πλάσης εμείς είμαστε οι εργάτριες. Εμείς είμαστε το παραγωγικό συμπαντικό κομμάτι, που δίνουμε την κανονικότητα και τη συνέπεια στη ζωή. Ναι, μπορεί να μην είμαστε πρωταγωνιστές, αλλά είμαστε η ισχυρή παρουσία στην ”κουίντα”.

Είμαστε οι ακούραστες μέλισσες που τρυγάμε την ομορφιά των πρωτανθών.
Είμαστε οι στρατιώτες του καθήκοντος που θα θρέψουμε με μέλι τη Βασίλισσα, για να συνεχίσει η Κυψέλη να παραμένει ακμαία και δημιουργική.
Με ταπεινότητα και σεμνότητα είμαστε εμείς που γλυκαίνουμε τον κόσμο όλο και με την δυνατότητα πάντα, κάποια από εμάς να γίνει η επόμενη… Βασίλισσα!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα