Το Ζώδιο του Μήνα – Παρθένος

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
01/09/2022

Παρθένος ο «Σοφός»

Παρθένοι χρόνια σας πολλά!

Μια λευκοντυμένη κόρη με μια αγκαλιά ώριμα κατακίτρινα στάχυα είναι το σύμβολο της Παρθένου. Ξυπόλητη με τα πέλματα της να πατούν το ζεστό ακόμη Αυγουστιάτικο χώμα, αυτό το χώμα που την κάνει να ταυτίζεται απόλυτα με την υλική διάσταση του κόσμου, αυτό που είναι το στοιχείο που την αντιπροσωπεύει, η Γη. Μεταβλητά παιδιά της Γης, φανερά παιδιά του Ερμή και κρυφοαγαπημένα του σοφού Χείρωνα, οι Παρθένοι, οι μεθοδικοί και ακούραστοι εργάτες του ζωδιακού.

Η συμπαντική οικονομία

Το ζώδιο της οικονομίας του Σύμπαντος είναι η Παρθένος. Το δυνατό μυαλό πίσω από κάθε σημαντική πράξη. Μπορεί και φέρνει εις πέρας ό,τι οι άλλοι αφήνουν στη μέση και το κυριότερο, ξέρει να φροντίζει και να προσφέρει αγόγγυστα σε αυτούς που αγαπά. Ο Ήλιος μπαίνει στην Παρθένο κάθε τέλος του καλοκαιριού και παραμένει μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη. Του γλυκού, του τρυφερού, του τρυγάρη κι αλωνάρη Σεπτέμβρη, του μήνα που η φύση προσπαθεί να βάλει σε τάξη τις σοδειές της. Την τάξη αυτή που τόσο ποθεί να υπάρχει σε όλες τις εκφάνσεις της ζήσης η Παρθένος. Τάξη στα έσω και στα έξω. Τάξη ζωής, σώματος, καρδιάς, ψυχής…

Φέτος ο Ήλιος μπήκε στην Παρθένο στις 23 Αυγούστου, λιγάκι τσαντισμένος είναι η αλήθεια καθώς το πιεστικό τετράγωνο του Άρη από τους Διδύμους του χάρισε την νευρική του διάθεση και ενέργεια.

1ο δεκαήμερο 23/8ου – 1/9ου

Εσείς είστε τα καθαρόαιμα παιδιά του Ερμή και φέτος θα κάνετε γενέθλια με τον κυβερνήτη σας σε ορθή πορεία. Φαίνεται πως το παρελθόν σας το έχετε αφήσει οριστικά πίσω και το βλέμμα σας είναι στραμμένο στα νέα και ελπιδοφόρα που έρχονται. Οι γεννημένοι 27 και 28 Αυγούστου πήρατε δώρο στη Γενέθλια Επιστροφή σας την τελευταία Νέα Σελήνη του καλοκαιριού του 2022. Νέοι δρόμοι και ευκαιρίες στο διάβα σας αλλά από τη μεριά σας θα πρέπει να παλέψετε πολύ προκειμένου να τα καταφέρετε. Οι προκλήσεις τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα προσωπικά σας θέματα δε θα λείψουν μέχρι τα επόμενα γενέθλια σας, οπότε και θα πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή και κουράγιο για να βγείτε κερδισμένοι στην «απογραφή».

2ο δεκαήμερο 2 – 11/9ου

Παιδιά του ευέλικτου Ερμή και του σοβαρού Κρόνου από δεκανό είστε εσείς οι Παρθένοι του δεύτερου δεκαημέρου γνωρίζοντας πολύ καλά πώς να αναλαμβάνετε ευθύνες, ακόμη και όταν δεν σας αναλογούν. Η πρώτη Πανσέληνος του φθινοπώρου του 2022 στις 10 του Σεπτέμβρη, θα φωτίσει τα μονοπάτια των σχέσεων σας, ωθώντας σας να πάρετε αποφάσεις πάνω σε θέματα που σας είχαν απασχολήσεις και στο παρελθόν. Προσεκτικά θα πρέπει να βαδίσουν οι γεννημένοι 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου καθώς το φως του ολόγιομου Φεγγαριού θα πέσει άπλετο και θα αποκαλύψει ακόμη και αυτά που θέλετε να παραμείνουν … κρυμμένα. Ο Ερμής ανάδρομος στο ζώδιο του Ζυγού θα ενεργοποιήσει τα οικονομικά σας ζητήματα και εσείς θα πρέπει να προσέξετε έτσι ώστε να μην ‘’υποκύψετε’’ σε αλόγιστα έξοδα. Μην πέσετε στην παγίδα και αφήσετε άλλους να ωφεληθούν από αυτά που εσείς έχετε με κόπο κερδίσει.

3ο δεκαήμερο 12 – 22/9ου

Είστε και γλυκά παιδιά της Αφροδίτης από δεκανό εσείς οι Παρθένοι του τρίτου δεκαημέρου και γνωρίζετε πολύ καλά πώς να συνδυάζετε την έξυπνη σκέψη με την κομψή κίνηση. Στη φετινή Γενέθλια Επιστροφή σας ο κυβερνήτης σας ο Ερμής θα βρίσκεται ανάδρομος και θα σας θυμίζει το παρελθόν σας… κυρίως το ερωτικό σας παρελθόν. Ευκαιρία λοιπόν για αναπροσδιορισμούς σε συναισθηματικό επίπεδο και δεύτερες ευκαιρίες σε όσους τελικά το αξίζουν. Εξαιρετικά τυχεροί οι Παρθένοι των τελευταίων ημερών 19, 20, 21 και 22 Σεπτεμβρίου, καθώς ο Δίας στην αναδρομή του στους Ιχθύες θα σας φέρει ευκαιρίες που θα αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο. Από Οκτώβριο μέχρι Δεκέμβριο θα μπορέσετε να τακτοποιήσετε οικονομικές και επαγγελματικές εκκρεμότητες, αλλά και να σκεφτείτε σοβαρά τρόπους για νέες επενδύσεις.

Η Ιέρεια με τη δωρική κορμοστασιά

Το σύμβολο της Παρθένου, είναι ίσως το πιο ανθρώπινο από όλα. Μια Ιέρεια με δωρική κορμοστασιά, χωρίς περιττά στολίδια, μια στωική ανθρώπινη μορφή που γνωρίζει όμως τόσο καλά τα μυστικά της φύσης! Στην Ελληνική Μυθολογία υπήρχαν θεότητες που έχουν συνδεθεί με το ζώδιο της Παρθένου, κλασικές παρθενικές θεότητες όπως η Αθηνά, η Εστία, αλλά και η Δήμητρα ως θεά της Γεωργίας και του κάματου της Γης. Σεμνότητα, Υποταγή, Καθαρότητα, Σοβαρότητα. Ένα θηλυκό, μεταβλητό ζώδιο με διττή φύση, όπως διττή είναι και η κάθε αναφορά στη ζωή μας. Οι αιώνιοι ώριμοι καρποί της θρέψης στην αγκαλιά της από τη μια, συμβολίζουν την αναγκαιότητα και οι υάκινθοι από την άλλη την ομορφιά και την αγνότητα, γιατί ακριβώς αυτό είναι το μυστικό της ζωής, η ισορροπία ανάμεσα στην αγνή ανάγκη και την ομορφιά.

Αγνότητα στις προθέσεις. Αγνότητα στις προσπάθειες. Αγνότητα στη σκέψη και στην πράξη!

Υπηρεσία. Εργασία. Λεπτομέρεια. Ακεραιότητα. Εχεμύθεια. Σχολαστικότητα. Η στιγμή της συγκομιδής που μόλις έφτασε. Τώρα είναι η ώρα να διαχωριστεί το στάρι από το στάχυ. Και αυτή είναι μια δουλειά που η Παρθένος ξέρει να την κάνει πολύ καλά. Η μεταβλητή γη της μπορεί να δώσει το γόνιμο και το άγονο μαζί, το υγιές και το άρρωστο. Η Παρθένος θα μαζέψει και θα ξεχωρίσει με μεγάλη αυστηρότητα αλλά και πρακτική διάθεση το συμφέρον από το ασύμφορο, κινδυνεύοντας όμως να χαθεί στις λεπτομέρειες και να γίνει δυσάρεστη στο περιβάλλον της.

Η δύναμη της υπέρβασης

Η πρόθεσή της είναι αγνή αλλά ο τρόπος που κρίνει και επικρίνει τους πάντες και τα πάντα δυσκολεύει τις σχέσεις της και την κάνει να φαίνεται αντιπαθητική και γκρινιάρα. Εδώ είναι η στιγμή που πρέπει να γίνει η υπέρβαση, διαφορετικά η αξία της προσφοράς της μπορεί να χαθεί και από αξιοπρεπής υπηρέτης του καθήκοντος η άσπιλη κόρη, να μετατραπεί σε έναν στείρο, μνησίκακο διεκπεραιωτή. Αν όμως προσπαθήσει να ξεφύγει από τα αυστηρά όρια που η ίδια θέτει και προσθέσει λίγη φαντασία και λίγο ρομαντισμό στην καθημερινότητά της, θα έχει χρησιμοποιήσει με επιτυχία ορισμένες από τις ιδιότητες των Ιχθύων που βρίσκονται απέναντί της. Απέναντι, εκεί που κατοικεί το συναίσθημα που ξεχειλίζει και που στη σύγκριση μαζί του αδικούμαστε παράφορα.

Πως να συγκριθεί το νερό του ανοιχτού πελάγους με οποιοδήποτε άλλο νερό; Το νερό της Παρθένου δεν είναι ορατό, περνά ήσυχα και αθόρυβα κάτω από τη ζεστή Γη της, μέσα στις υπόγειες φλέβες της και τροφοδοτεί τα χώματα κρυφά και σταθερά και τα κάνει γόνιμα. Και τι πάει να πει, επειδή δεν το βλέπουν, πως δεν υπάρχει; Κυλά μυστικό και ντροπαλό κυλά με σύνεση γιατί δεν είναι αστείρευτο σαν τις θάλασσες του Ποσειδώνα! Σύνεση και Οικονομία Συμπαντική, είναι οι μεγαλύτερες χάρες ενός Παρθένου. Μπορούν και αυτοί να είναι ευάλωτοι στις βαθιές συναισθηματικές συγκυρίες. Όταν απογοητευτούν, όταν διαψευστούν, όταν εξαπατηθούν δεν μπορούν να χύσουν ποταμούς δακρύων, δεν μπορούν να ενστερνιστούν το ρόλο του θύματος και δεν μπορούν να δώσουν εύκολα συγχωροχάρτια.

Η κυψέλη της πλάσης

Στην κυψέλη της Πλάσης οι Παρθένοι είναι οι εργάτριες. Είναι το παραγωγικό Συμπαντικό κομμάτι που δίνει την κανονικότητα και τη συνέπεια στη ζωή. Ναι, μπορεί να μην είναι πρωταγωνιστές, αλλά είναι η ισχυρή παρουσία στην ”κουΐντα”. Είναι οι ακούραστες μέλισσες που τρυγούν την ομορφιά των πρωτανθών. Είναι οι στρατιώτες του καθήκοντος που θα θρέψουν με μέλι τη Βασίλισσα για να συνεχίσει η Κυψέλη να παραμένει ακμαία και δημιουργική.

Και μην ξεχνάτε πως οι συνεπείς Παρθένοι δημιουργούν καρμικές σχέσεις με τους βιαστικούς Κριούς και τους ευφυείς Υδροχόους!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα