Σύνοδος Δία Κρόνου

ASTROTEAM GUEST
17/12/2020

Ένα σπάνιο φαινόμενο πραγματοποιείται στις 21 Δεκεμβρίου 2020

Οι πλανήτες στον Ουρανό δημιουργούν μεταξύ τους κάποιους κύκλους, με έναρξη και τέλος. Λέγονται συνοδικοί κύκλοι και πραγματοποιούνται όποτε ένας πλανήτης έρθει σε όψη συνόδου (00 μοίρες) με έναν άλλον. Ανάλογα το ζευγάρι πλανητών που πραγματοποιεί την έναρξη, ο κύκλος αυτός κλείνει μετά από ορισμένα έτη, όπου αυτόματα ξεκινάει ένας νέος κύκλος. Για το πλανητικό ζεύγος Δία-Κρόνου ο κύκλος κρατάει 20 έτη. Λέγεται Μεγάλη Σύνοδος η συγκεκριμένη και σηματοδοτεί κοινωνικές και οικονομικές διακυμάνσεις. Προμηνύει όμως και την γέννηση ή άνοδο μεγάλων δασκάλων και ηγετών.

Στην φετινή σύνοδο συμβαίνουν τα εξής:

Πρώτον: Οι δύο πλανήτες είναι μεταξύ τους σε παραλληλία μόλις 06 λεπτά της μοίρας. Τι σημαίνει αυτό:

Οι τροχιές όλων των πλανητών διαγράφονται στην εκλειπτική του Ηλίου, στη νοητή γραμμή που φαίνεται να κινείται ο Ήλιος. Αποκλίνουν αρκετά συχνά λίγες μοίρες βόρεια ή λίγες μοίρες νότια της εκλειπτικής, με αποτέλεσμα όταν βρεθούν δύο πλανήτες σε σύνοδο, όταν είναι δηλαδή στην ίδια μοίρα ενός ζωδίου, κοιτώντας τους στον ουρανό να τους βλέπουμε τον έναν μακριά από τον άλλον, καθώς ο ένας μπορεί να βρίσκεται βόρεια και ο άλλος νότια της εκλειπτικής. Μπορεί ακόμη να βρίσκονται και οι δύο βόρεια αλλά όχι τόσο κοντά μεταξύ τους. Έτσι με το μάτι ξεχωρίζονται ως δύο ουράνια σώματα, το ένα δίπλα στο άλλο. Στην συγκεκριμένη σύνοδο η μεταξύ τους απόκλιση είναι μόλις 06 λεπτά της μοίρας που σημαίνει ότι εκείνο το απόγευμα θα κοιτάξουμε ψηλά και θα δούμε ΕΝΑ ουράνιο σώμα! Θα είναι τόσο κοντά μεταξύ τους που θα μας θυμίσουν το Άστρο της Βηθλεέμ, το οποίο φημολογείται ότι ήταν μια τέτοια κοσμική σύνοδος, αυτή του Δία-Κρόνου που σηματοδότησε την έλευση του Χριστού.

Στις προηγούμενες 20ετίες συναντούμε στις συνόδους Δία-Κρόνου, τους πλανήτες να απέχουν μεταξύ τους περίπου μία μοίρα σε όψη παραλληλίας. Στην σύνοδο του 1961 βρέθηκαν πολύ κοντά, μόλις 13 λεπτά. Το 1623 πάρα πολύ κοντά, 5 λεπτά της μοίρας και το 1226 μόλις ένα λεπτό! Στην αρχαία εποχή έχουμε παρόμοιο συμβάν το 26 π.Χ. όπου απέχουν 15 λεπτά της μοίρας. Αυτά τα έτη, οι σύνοδοι των δύο πλανητών φαίνονταν ως ένα μεγάλο Άστρο. Όμως φέτος συμβαίνει και κάτι επιπλέον την ημέρα που θα εμφανιστεί αυτό το Άστρο! Είναι το χειμερινό Ηλιοστάσιο.

Η σύνοδος του Δία-Κρόνου, η οποία φέτος πραγματοποιείται με όλη της την λάμψη στον ουράνιο θόλο, προμηνύει όπως αναφέραμε μεγάλους Δασκάλους… Φέτος λοιπόν, για πρώτη φορά τα τελευταία τουλάχιστον 3000 χρόνια γίνεται την ημέρα ορόσημο για την έλευση μεγάλων Δασκάλων! Στις 21 Δεκεμβρίου είναι η μεγαλύτερη νύχτα του έτους, όπου ξεκινά να μεγαλώνει το φως. Γεννιέται το Φως! Ο Ήλιος είναι σε στάση για τρεις ημέρες, γι’ αυτό λέγεται και Ηλιοστάσιο. Το ίδιο γίνεται και με το θερινό, στις 21 Ιουνίου.

Στις 25 Δεκεμβρίου γιορτάζουμε την γέννηση του Χριστού. Στην αρχαιότητα έχουμε τον μύθο του Ηρακλέους, όπου ο Ζευς με την Αλκμήνη ζευγάρωνε τρεις μέρες και τρεις νύχτες για να γεννήσουν Ημίθεο. Και έρχεται στην ζωή ο Ηρακλής ο Τριέσπερος (Ορφικός Ύμνος Ηρακλέους) στις 25 Δεκεμβρίου. Οι Αιγύπτιοι στις 25 Δεκεμβρίου γιόρταζαν την γέννηση του Όσιρη, οι Πέρσες την γέννηση του Μίθρα και οι Βραχμάνοι την γέννηση του βασιλιά του Κόσμου. Οι αρχαίοι Έλληνες εκτός από του Ηρακλή, γιόρταζαν και την γέννηση του Διονύσου.

Έχουμε λοιπόν μια κοσμική Σύνοδο Δία-Κρόνου, η οποία προμηνύει τους μεγάλους Δασκάλους, Ημίθεους – Θεανθρώπους, να εμφανίζεται σε όλο της το μεγαλείο σαν Άστρο της Βηθλεέμ και επιπλέον να πραγματοποιείται την ημέρα που προμηνύει γεννήσεις ίδιας ποιότητας με την Σύνοδο! Άραγε, πότε ξαναείχαμε κάτι παρόμοιο; Να εμφανίζονται αυτοί οι δύο πλανήτες ως ένα Άστρο, την ημέρα η οποία σχετίζεται με αυτό το Άστρο; 3000 χρόνια έχει να συμβεί η Σύνοδος στο χειμερινό ηλιοστάσιο, μπορεί και παραπάνω. Όμως να “τύχει” να είναι και λαμπρή Σύνοδος πάνω σε τέτοια ημέρα, πιθανόν έχει να γίνει αρκετές χιλιάδες χρόνια.

Από την στιγμή που δεν υπάρχουν στατιστικά παραδείγματα, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε για το τί γεγονότα θα φέρει, κάνοντας συγκριτική μελέτη. Όμως, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, σίγουρα κάτι θέλει να μας πει… Κάτι αισιόδοξο για την ανθρωπότητα! Το 2020 είναι σαν η πιο σκοτεινή νύχτα του χρόνου… στην συνέχεια όμως γεννιέται το Φως!

Στις 21 Δεκεμβρίου το απόγευμα, μόλις νυχτώσει, ας σηκώσουμε το βλέμμα μας στον ουρανό, κοιτάζοντας προς την δύση, μέχρι και τις 7 στον ουρανό της Ελλάδας, ελπίζοντας να μην καλύπτουν σύννεφα την υπέροχη Σύνοδο. Όλη τη νύχτα ας συντονιστούμε με τις συμπαντικές ενέργειες, με προσευχή ή διαλογισμό, για να δεχτούμε το Φως και την κοσμική ενέργεια ενός τέτοιου συμβάντος.

Από την Αρετή Γεωργακοπούλου

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα