Συναστρία – Απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
13/02/2021

Ταιριάζουμε; Πόσο πάθος, σασπένς, ερωτική ίντριγκα αλλά και χρονική διάρκεια έχει η σχέση μας; Σε αυτές τις ερωτήσεις που «καίνε», ερωτήσεις που όλοι θα θέλαμε να μπορούσαμε να απαντήσουμε άμεσα, γρήγορα και σωστά, μας απαντάει με μοναδικό τρόπο η Σύγχρονη Επιστημονική Αστρολογία και οι διάφορες τεχνικές πρόβλεψής της.

Η συναστρία -προοδευτική και γενέθλια- αποτελεί ένα εκπληκτικό κομμάτι της μελέτης συμβατότητας μεταξύ δύο προσώπων που βοηθά να καταλάβουμε από την πολύ αρχή, από το ξεκίνημα μιας σχέσης πόσο καθοριστική, μακρόχρονη, έντονη ή φυσικά το αντίθετο μπορεί να είναι μια ερωτική σχέση στη ζωή μας.

Φυσικά υπάρχουν πολλοί τρόποι που κάποιος επαγγελματίας Αστρολόγος μπορεί να εξετάσει την ποιότητα αλλά και την πορεία εξέλιξης μιας σχέσης. Υπάρχουν όμως και για τον κάθε έναν μας κάποια μικρά αστρολογικά «μυστικά» που χρησιμοποιούμε προκειμένου να αποφανθούμε για το αν μια ερωτική-ρομαντική ιστορία μπορεί να γίνει σχέση ζωής, μπορεί να οδηγήσει σε έγκλημα πάθους ή απλά να συμβεί ένας μοιραίος έρωτας με ημερομηνία λήξης όμως υπογεγραμμένη εξαρχής από τα μέλη της.

Το πρώτο θέμα λοιπόν που εξετάζω, είναι αν η σχέση έχει μοιραίο χαρακτήρα και μπορεί να δώσει εσωτερική αλλά και εξωτερική ένταση, συνδέοντας έτσι τα άτομα σε μια σχέση έντονου πάθους. Άρα, όπως καταλαβαίνετε, εξετάζω τον Πλούτωνα. Είναι ο Πλούτωνας του ενός σε κάποια δυνατή σχέση με έναν προσωπικό πλανήτη του άλλου; Κυρίως σύνοδο, αντίθεση αλλά και τετράγωνο; Τότε η σχέση υπογράφει καρμική σύνδεση και αποκτά έξτρα δυνατό ‘ερωτικοσεξουαλικό’ δέσιμο συνδεδεμένο φυσικά μα καταστάσεις επιβολής και κυριαρχίας που σκοπό έχουν τα άτομα να μεταλλάξουν το ένα το άλλο. Μην πιστέψετε ποτέ πως αυτός που έχει τον Πλούτωνα έχει πάντα και το «πάνω χέρι» στη σχέση ή την καθορίζει αποφασιστικά, γιατί είναι τεράστιο λάθος. Και το άτομο που έχει τον προσωπικό πλανήτη λειτουργεί αντανακλαστικά απέναντι στις πλουτώνιες καταστάσεις με τέτοιο τρόπο προκαλώντας με τη σειρά του συμπεριφορές που είναι καθρέφτης για τον Πλούτωνα. Ανεξήγητη υπερένταση, ταχυπαλμία που δεν μπορούμε να ελέγξουμε και συχνά ένας περίεργος φόβος ότι κάποιος επεμβαίνει στα πολύ προσωπικά μας πεδία, νιώθουμε όταν πλησιάζουμε ερωτικά ένα άτομο που ο Πλούτωνας του κάνει όψεις με την Σελήνη, την Αφροδίτη ή τον Άρη μας.

Μήπως όμως αυτά δεν περιγράφουν και τα ερωτικά μυθιστορήματα για να εκφράσουν την έννοια του πραγματικά μεγάλου έρωτα; Το καρδιοχτύπι, το να  βλέπεις τον άλλο και να τα χάνεις, να αναρωτιέσαι διαρκώς γιατί δεν είσαι πια τόσο έξυπνη και ετοιμόλογη όσο συνήθιζες να είσαι πάντα ενώ ταυτόχρονα τα πόδια σου κόβονται και ζαλίζεσαι όταν απέναντί σου έχεις αυτόν που έχεις ερωτευθεί. Μα και αν δεν ήταν έτσι δεν θα λεγόταν έρωτας!

Μετά φυσικά πάμε, που αλλού, στον πλανήτη του απρόσμενου, αναπάντεχου, ξαφνικού αλλά και διεγερτικού πλανήτη Ουρανού. Προσωπική άποψη εκφράζω λέγοντας, πως ο Έρωτας δεν είναι Έρωτας με κεφαλαία αν δεν είναι και κεραυνοβόλος! Και ο Ουρανός κεραυνοβολεί! Η σύνδεσή του με προσωπικό πλανήτη του άλλου έχει μια απίστευτη διεγερτική ποιότητα, μοναδική ένταση -διαφορετική απ’ αυτή του Πλούτωνα -είναι κάτι σαν ηλεκτροσόκ εδώ και κάνει τα άτομα να ριγούν το ένα απέναντι στη θέα του άλλου. Συχνά βέβαια πρόκειται για ασταθείς σχέσεις που προκαλούν και νιώθουν ανασφάλεια μεταξύ τους αλλά ποια κατάσταση που την διακατέχει πάθος και έρωτας μπορεί να βαδίσει από την αρχή τουλάχιστον σε ασφαλή μονοπάτια δεδομένου πως αυτό που εξιτάρει, αυτό που δημιουργεί έντονα συναισθήματα είναι συχνά και ο φόβος του ότι μπορεί να χάσουμε αντικείμενο του πόθου μας;

Βάζω τον Ποσειδώνα στην 3η θέση γιατί είναι μεν απόλυτα απαραίτητος στο να εξιδανικεύσουμε και να ωραιοποιήσουμε ένα πρόσωπο – στοιχείο που αν λείπει πως θα επιλέξουμε μέσα από τις εκατοντάδες που μας τριγυρίζουν -αλλά τον φοβάμαι κιόλας μέσα στο παιχνίδι της φαντασίας μας μια και δημιουργεί ουτοπικές καταστάσεις, πλάνες και εντυπώσεις που οδηγούν σε αλλεπάλληλα λάθη και θυσίες χωρίς ανταπόκριση.

Μετά ο Κρόνος στη συναστρία αλλά και στον σύνθετο χάρτη (composite) σίγουρα υπογράφει και αυτός με τη σειρά του καρμικές καταστάσεις και δείχνει πόσο ισχυρά συνδεδεμένα είναι τα άτομα μεταξύ τους -όχι πάντα ευχάριστα- αλλά δεμένα παρά ταύτα. Προσδιορίζει συχνά και το πόσο ανθεκτική και μακροχρόνια μπορεί να είναι μια σχέση. Βέβαια είμαι της άποψης ότι είναι επικίνδυνο να «παίζει» πολύ Κρόνος μέσα σε μια ερωτικού ενδιαφέροντος κατάσταση εφόσον έχει την ιδιότητα να παγώνει και να φρενάρει τα συναισθήματα αλλά και την λίμπιντο.

Ένα σημείο, που επίσης στέκομαι πάρα πολύ και είναι εξαιρετικού Ενδιαφέροντος, είναι η σχέση των φώτων μεταξύ τους. Ο Ήλιος του ενός με τη Σελήνη του άλλου και το αντίθετο φυσικά. Καμία σχέση δεν μπορεί να είναι αποφασιστικής σημασίας για την πορεία και την εξέλιξη των ατόμων αν δεν υπάρχει σύνδεση των φώτων μεταξύ τους ακόμα και με όψεις μέσω μεσοδιαστημάτων ακόμα και με όψεις μέσω σύνθετου χάρτη.

Το Vertex  η πύλη του πεπρωμένου- σε ένα ωροσκόπιο, εκεί που χτυπάει η καρδιά του ατόμου μέσα στο ωροσκόπιο είναι φυσικά πολύ σημαντικό για τη συναστρία και δίνει την έννοια της μοίρας, του πεπρωμένου, την αίσθηση ότι η έλξη είναι αναπόφευκτη, η σύνδεση καθοριστική και η λογική δεν έχει καμία απολύτως θέση.

Οι Δεσμοί της Σελήνης, απίστευτα σημαντικά και δυνατά σημεία, κάνουν τα άτομα να αισθάνονται ανάλογα, βέβαια με τις όψεις ότι εδώ ανήκουν ή ότι εδώ πρέπει να ενταχθούν σύμφωνα με τις επιταγές του Βόρειου ή του Νότιου δεσμού. Αν π.χ. έχουμε πλανήτη του ενός σε σύνοδο με το νότιο κάποιου άλλου, ο πρώτος αρχικά νιώθει εξαιρετικά άνετα και εύκολα να προσαρμοστεί με τον δεύτερο. Σε δεύτερη φάση όμως νιώθει επίσης ότι εξαντλεί όλη του την ενέργεια και θέλει να αποδεσμευτεί, να απελευθερωθεί από τη σχέση, νιώθοντας ότι η συγκεκριμένη τον τραβάει πίσω στο παρελθόν και δεν τον αφήνει να ξεφύγει και να αναπτυχθεί. Απεναντίας, μια σύνδεση με τον Βόρειο του ατόμου νιώθεις ότι μέσα από αυτή τη σχέση προάγεσαι, τραβάς μπροστά, παίρνεις μαθήματα χαράς και αυτογνωσίας που επιθυμεί η ψυχή σου και σίγουρα βρίσκεις το μονοπάτι σου πιο εύκολα.

Εν ολίγοις αυτά με τους πλανήτες, γιατί μετά όλα αυτά περνάμε στην οικοθεσία και το πώς καθρεφτίζονται και αποκωδικοποιούνται οι πλανήτες μέσα στο χάρτη του ατόμου. Μεγάλη σημασία, που ίσως κανένας δεν πιστεύει σε μια ερωτική σχέση, δίνω στον άξονα 2ου – 8ου οίκου. Τον θεωρώ δείκτη για το πώς αγαπώ 2ος να εισπράττω συναισθήματα σε σχέση με τον 8ο που είναι η ερωτική πράξη αυτή καθαυτή.

Οι όψεις βέβαια μετρούν πάρα πολύ με πρώτη τη σύνοδο γιατί προσφέρει μεγάλη ταύτιση και ομοιότητα στα άτομα (ανάλογα βέβαια και με τη φύση των πλανητών). Τις αντιθέσεις για να υπάρχει πρόκληση και τα τετράγωνα για έλξη (με πόλωση όμως πολλές φορές) και λιγότερο τα τρίγωνα τα εξάγωνα κ.λπ.

Για την άμεση εξέλιξη τώρα της σχέσης, εξετάζω την προοδευτική συναστρία αρχικά. Το προοδευτικό του ενός με τον γενέθλιο του άλλου και αντίστροφα. Είναι εκπληκτικό σύστημα που δίνει πληροφορίες με τρομερή ακρίβεια για το άμεσο μέλλον και με ημερομηνίες που λειτουργούν απίστευτα στην ώρα τους. Ταυτόχρονα πολλές φορές και σε πιο δύσκολες περιπτώσεις εξετάζουμε και τον προοδευτικό του σύνθετου και την εξέλιξή του σύμφωνα πάντα με τις διελεύσεις.

Πολλές πληροφορίες καρμικής φύσεως δίνει και η Δραγώνιος αστρολογία αλλά και οι αστεροειδείς που συνδέονται με τα ερωτικά ζητήματα (Έρως, Ήρα, Εστία κ.λ.π.). Για να μην μιλήσω βέβαια για Ουράνια αστρολογία και τον υποθετικό πλανήτη CUPIDO ο οποίος είναι φύσεως Αφροδίτης Δία. Ανάλογα με τις όψεις που κάνει με τους πλανήτες της κλασικής Αστρολογίας προσδιορίζει με μεγάλη ακρίβεια πάσης φύσεως ερωτικά θέματα (έναρξη σχέσεων, γάμους, μοιραίους έρωτες κ.α.)

Πολλά θα μπορούσαν ακόμη να γραφτούν για αυτό το σημαντικό κομμάτι της ζωής, που κανείς μα κανείς δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος, για πλανήτες χωρίς όψεις σε σύνοδο με πλανήτες άλλου προσώπου, για ωροσκόπιο στιγμής που δημιουργήθηκε η σχέση και τόσα μα τόσα άλλα. Προσπάθησα να δώσω μια πολύ συγκεκριμένη θέση από την δουλειά και την εμπειρία μου στο χώρο των σχέσεων και το πώς εξετάζω την συναστρία -πιστεύω- με απλό και κατανοητό τρόπο.

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα