Σκορπιός

ΝΟΝΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
23/10/2017

Στο άκουσμα της λέξης «Σκορπιός» οι συνήθεις αντιδράσεις είναι δύο: Είτε η κίνηση γυρίσματος του κεφαλιού με ταυτόχρονο τίναγμα μπλούζας και χειρονομία του τύπου “σας παρακαλώ, δεν θα ήθελα’’, είτε κίνηση του κορμού μπροστά και ταυτόχρονη στήριξη του σαγονιού, σαν να πρόκειται να ειπωθεί κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Αυτό είναι και οι Σκορπιοί. Απόλυτοι, χωρίς μεσοβέζικες καταστάσεις, χωρίς ενδιάμεσες αποχρώσεις. Και σε κάθε περίπτωση ενδιαφέροντες, ακόμα και για εκείνους που υποστηρίζουν ότι δεν θα ήταν κι η πρώτη τους επιλογή, χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν ότι ο Σκορπιός ο σωστός, ο καθαρόαιμος, πάντα επιλέγει, δεν τον επιλέγουν.

Θα τον καταλάβεις τον Σκορπιό: Προκαλεί τον ίδιο μαγνητισμό με εκείνον που προκαλεί κι η λάμπα στην πεταλούδα. Κι αυτό είναι και το μόνο πιθανόν που θα καταλάβεις – μέχρι εκεί. Διότι ο Σκορπιός αγαπητέ αναγνώστη, δεν είναι απλή περίπτωση και τα περίπλοκα τείνουν να μας μπερδεύουν, να μας τρομάζουν και ταυτόχρονα να μας μαγνητίζουν. Κι ενώ εκείνος ξέρει ποιος είσαι με το πρώτο βλέμμα λόγω του ότι έχει εγγενώς ενσωματωμένες ακτίνες “Χ’’, εσύ δεν θα μάθεις ποτέ γιατί ο Σκορπιός δείχνει μόνο εκείνα που θέλει, εκεί που θέλει, όταν θέλει. Θα σε κάνει να νιώσεις άβολα με την διεισδυτικότητα του (γίνονται καλοί ψυχολόγοι κι ερευνητές) και θα τρομάξεις με το πείσμα του. Ο ίδιος έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου όμως κι έχει πάει σε μέρη απάτητα για να γίνει ένας σοβαρός εκπρόσωπος του ζωδίου του και λίγο τον νοιάζει το comme il faut σου και ας πρόσεχες.

Μπαίνοντας στην ζωή ενός Σκορπιού (όσο σου επιτρέψει, σε αντίθεση με εκείνον που θα εισβάλλει στη δική σου ζωή με κάθε τρόπο χωρίς καν να το πάρεις χαμπάρι), μπαίνεις σ’ ένα film noir. Μυστηριακή ατμόσφαιρα, ασπρόμαυρο σκηνικό, jazz ήχοι και μία απόκοσμη φιγούρα στο βάθος, να κρύβεται από τον καπνό του τσιγάρου της. Σκοτεινή κι ερωτική, με εκείνο το είδους του αργού ερωτισμού που πονάει αποκολλώντας κομμάτια σου. Και ναι, κάπου εδώ κρύβεται κι απίστευτη ευαισθησία, απλά ρέει από οξείες γωνίες. Ο κόσμος του Σκορπιού για τους υπόλοιπους, δεν είναι εύκολος και φωτεινός, αλλά είναι γοητευτικός. Για εκείνον, δεν είναι εύκολος – σκέτο.

Αυτή την δυσκολία που την  αντιλαμβάνονται πολύ νωρίς στην ζωή τους, αν την παρομοιάζαμε με luna – park, θα βλέπαμε τον Σκορπιό να μπαίνει στο σπίτι του τρόμου, τη στιγμή που οι υπόλοιποι δέκα (εξαιρώ και τον Αιγόκερω για άλλους λόγους), θα διασκέδαζαν σε άλλα πόστα. Καταλαβαίνοντας ότι δεν έχει περιθώρια επιλογής να μείνει στην επιφάνεια, ο Σκορπιός θα αναγκαστεί να βουτήξει στα βάθη του, τον σπρώχνει η ίδια η ζωή εκεί, δείχνοντας του με τον δάχτυλο τον θάνατο. Με εκείνον διαπραγματεύεται καθημερινά, έχοντας τον πίσω από μία κουρτίνα του μυαλού του μόνιμα, να ξεπροβάλλει και να του κλείνει το μάτι. Για τον Σκορπιό, όλα συνδέονται με αυτό που υπάρχει πίσω από εκείνη την κουρτίνα κι όλα με τρόπο βαθύ και απόλυτο, πως αλλιώς θα μπορούσε να είναι με αυτά τα δεδομένα; Κι έτσι, τον μαγνητίζει ό,τι τρομάζει τους υπόλοιπους, τον εξιτάρει ό,τι χρειάζεται αποκωδικοποίηση, αγαπάει το αόρατο από την ανάγκη του να ξορκίσει ό,τι δεν μπορεί να ελέγξει. Το σεξ, που συνδέεται με το ζώδιο του Σκορπιού, έχει άμεση σχέση με την ζωή και τον θάνατο και αυτή η σχέση για τον Σκορπιό, είναι πολύ πιο βαθιά και ουσιαστική από την επιφανειακή που του έχει αδίκως χρεωθεί, κι ασφαλώς, είναι κι εκείνη απόλυτη με την σειρά της.

Το ότι οι Σκορπιοί κατηγορούνται ως εκπρόσωποι και των επτά θανάσιμων αμαρτημάτων, είναι εξίσου άδικο. Εντάξει, ίσως κάποιοι και να είναι αλλά θα έχουν ράμματα και για τις γούνες των υπολοίπων σίγουρα. Είναι ζηλιάρηδες κι εγωιστές; Είναι, αλλά μήπως είναι και οι μόνοι; Είναι απόλυτοι, θέλουν να ξέρουν τι έχουν και βαθιά συναισθηματικοί με αποτέλεσμα η προδοσία και η απόρριψη να τους διαλύει. Δεν ξεχνούν. Αυτό που τους προσάπτουν ως εκδικητικότητα (και είναι εδώ που τα λέμε συχνά), για εκείνους θεωρείται φυσιολογική αντίδραση, νόμος του κάρμα, κάτι που τους κάνει να νιώθουν καλά τέλος πάντων. Ακόμα και οι πιο εξελιγμένοι, που δεν κινούνται οι ίδιοι εκδικητικά, στο άκουσμα ότι αυτός που τους είχε για παράδειγμα εξαπατήσει, έσπασε το πόδι του, μπορεί να νιώσουν ένα τσίμπημα ικανοποίησης, άσχετα αν μετά αυτό μεταλλαχθεί σε ενοχή και από την ενοχή προκύψει ένας νέος κύκλος ανάλυσης: “Γιατί το ένιωσα αυτό; Υπήρχε κάποιο υπόλοιπο που δεν είχα ξεκαθαρίσει; Κι αν ναι, γιατί μεταφράστηκε σε συναίσθημα τόσο χαμηλής δόνησης;”. Ο εξελιγμένος Σκορπιός, καίγεται για την εσωτερική του κάθαρση προκειμένου να επέλθει η μετάλλαξη και κατόπιν η αναγέννηση, μη νομίζετε. Για τον – όχι και τόσο – εξελιγμένο, δεν βάζω χέρι στη φωτιά.

Το τι θα ανασύρει από τα βάθη εκείνα ο Σκορπιός, αν θα είναι μαργαριτάρια ή τέρατα, και το πώς θα αποφασίσει να το διαχειριστεί, είναι κι εκείνο που θα τον καθορίσει. Τα δύο σύμβολα του, το φίδι και ο αετός, αφηγούνται πως ο Σκορπιός μπορεί να “σέρνεται’’ στα χαμηλά επίπεδα της γήινης ύπαρξης αν επιμείνει στον κατώτερο εαυτό του και δεν προσπαθήσει να εξελιχθεί ή να “πετάει’’ κάνοντας την υπέρβαση και βρίσκοντας τον τρόπο να χρησιμοποιήσει όσα αλιεύσει από την εσωτερική του αναζήτηση, αναγεννώντας τον εαυτό του, αγγίζοντας την ουσία.

Έτσι οι Σκορπιοί αλλά και όσοι έχουν πολλούς πλανήτες στον Σκορπιό, στον 8ο οίκο και σε κύριες όψεις με τον Πλούτωνα, είναι ικανοί για θαύματα, σχεδόν αλχημιστές αν το θελήσουν, βρίσκοντας μέσω της απόλυτης δύναμης του πλανήτη τον τρόπο να εξελιχθούν.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα