ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

ASTROTEAM GUEST
03/04/2021

Ο πλανήτης των αισθήσεων και των παραισθήσεων, της ενσυναίσθησης, της ουτοπίας και της λύτρωσης.
Ο Μέγας Προφήτης.
Χάνεται στα απύθμενα νερά των θαλασσών, στους στίχους των τραγουδιών, στις ανομολόγητες ονειροπολήσεις μας.
Απίστευτα γοητευτικός, ασκεί μια τέτοια έλξη που πολλές φορές δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να ξυπνήσουμε από το όνειρο.
Συχνά πυκνά θολώνει την σκέψη και την κρίση μας.
Πραγματικότητα ή φαντασίωση;
Άδολη αγάπη η ψευδαίσθηση;
Θυσιαστικός ή απλά ένας απατεώνας;
Βλέπει μόνο με τα μάτια της ψυχής.

Όταν δεν αντέχει τον υλικό κόσμο τρέχει να ξεφύγει να εναρμονιστεί με την εσωτερική πραγματικότητα που είναι ελεύθερη από περιορισμούς γιατί μόνο εκεί μπορεί να εκφραστεί.

Ταξιδεύει στα σύννεφα της ουτοπίας που περίτεχνα έχει σχεδιάσει ή αφήνεται στην αγκαλιά της θεϊκής αρχής με την οποία έχει ιδιαίτερη σύνδεση. Το πιο όμορφο ξέσπασμά του είναι όλες οι μορφές της τέχνης, η δύναμη του ενστίκτου και της βαθιάς ενσυναίσθησης.

Κυβερνάει το βασίλειο των Ιχθύων. Το κέντρο της μεταφυσικής, του θείου και του ανθρωπισμού. Ο άνθρωπος εδώ γίνεται πονόψυχος, συμπονετικός, ένας σωστός ιεραπόστολος, που οραματίζεται ένα καλύτερο μέλλον για την ανθρωπότητα. Βαθιά φιλοσοφημένος και ίσως εσωστρεφής, με έντονες καλλιτεχνικές αναζητήσεις. Σε αρνητικές γωνίες θα πρέπει να προσέξει τις ουτοπίες, τις εξαρτήσεις, τα πάθη του και τις ηθικές αξίες.

Είναι επίτιμος καλεσμένος στο βασίλειο του Λέοντα. Εδώ το όραμα παίρνει σάρκα και οστά .Η δημιουργική ικανότητα του Λέοντα εκφράζει απόλυτα τα ιδανικά και την έμπνευση του Ποσειδώνα και υλοποιεί όλους τους στόχους. Σε αρνητικές γωνίες χρειάζεται προσοχή σε εγωιστικές και δεσποτικές συμπεριφορές, στην εξιδανίκευση της ανάγκης για διασκέδαση και καλοπέραση, στις ερωτικές απογοητεύσεις και στις τάσεις φυγής.

Είναι αδύναμος στο σπίτι της Παρθένου. Το όραμα και ο ιδεαλισμός στον οίκο της γείωσης, της λεπτομέρειας και της κριτικής. Εδώ ο πλανήτης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την φαντασία του και να πρωτοτυπήσει, κάτω από τις πρακτικές επιταγές της Παρθένου και συμπεριφέρεται με λάθος τρόπο. Ακόμη περισσότερο σε αρνητικές γωνίες ο άνθρωπος προσηλώνεται υπερβολικά στις λεπτομέρειες χάνοντας έτσι την ουσία, ασκεί υπερβολική κριτική, έχει προβλήματα στην διατροφή του και αποκτά μικροβιοφοβίες.

Είναι εντελώς ανεπιθύμητος στο σπίτι του Υδροχόου. Εδώ ο άνθρωπος γίνεται τολμηρός, αφοσιωμένος στους στόχους, επαναστάτης, κινδυνεύοντας να φτάσει σε ακραία όρια, να εξιδανικεύσει ομάδες δηλώνοντας τυφλή υπακοή, να γίνει εξτρεμιστής και φανατισμένος χάνοντας έτσι το στόχο του οράματος του Ποσειδώνα και της αναμορφωτικής δυνατότητας του Υδροχόου.

Όταν από διέλευση αγγίζει ακμές ή Φώτα του Ωροσκοπίου -μία μοίρα πριν ή μία μετά- και πρόκειται να πάρετε σημαντικές αποφάσεις ή προγραμματίζετε αλλαγές, απλά αδρανοποιηθείτε και αφήστε τον να περάσει γιατί υπάρχει κίνδυνος να κάνετε λάθος κινήσεις και να είστε υποψιασμένοι ότι θολώνει την κρίση και τις εκτιμήσεις σας και στο τέλος θα ακυρώσει όλες τις ενέργειές σας.

Από την Εβελίνα Στασινού

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα